Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (929. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.680
Cevap
203
Favori
1.869.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 927928929930931
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 13.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • anka45 A kullanıcısına yanıt

    Hocam çok önemli deneyimler bunlar. Şahsen ben hiçbir katkıyı veya katkılı ürünü araçta kullanmaya karşıyım. Motor yağı seçerken bile katkı olsun istemem. Katkı vb. ürünlerin parçaları daha erken yorduğuna inanıyorum. Hiçbir zaman genleşme kabına saf su ve antifriz dışında herhangi bir ürün koymamak önemli. Çok zorda kaldıysanız içme suyu kaynatıp koyun ancak başka bir şey girmemesi lazım o kaba.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Cevabiniz , yardımlarınız ve yol yordam gösterdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum.

    Yağ değişimi düşünme sebebim bu form ana konusunu okuyunca aslında aracın yağının 5 40w olduğunu gördüm. Formun başında aracin yağ viskozite ve yağ markasını değiştirmeyin araç alıştığı yağdan devam edin denilmiş. LPG araç için 10 40w de demişler hayır 5 40w olur onu da tavsiye eden olmuş. Bu nedenle kafam karışık.

    Gebze'deki İsmail usta yaptı bu conta değişimini(186300 km), (Burak otomotiv Gebze Center yakınında, bilmediğim bir usta tavsiye üzerine) İsmail usta bana üst kapak contasının nerden yandığını siyah lekeli yerlerini falna gösterdi. Motorda çatlak falan var demedi. Yağı ve filtreyi değiştirdim 2-3 bin km kullan gel tekrar yağ ve filtre değiştirelim, hem kontrol ederim tekrardan bir şey var mı diye(186300 km). Cenaze için Konya ya gitmiştik. Oradaki ustam Seydi Tuğrul'a durumu anlattım, yağı filtresi , diğer bakımları amortisör takozu, viraj üç lastik , fren kontrol yapıldı(189100 km) Yağ değişiminde falan bir şey çıkmadı, olsaydı söylerlerdi. Üst kapaktaki sızıntıyı sordum ustama yağ terleme yapmış dedi. Sibop ayarını sordum sorun yok dedi. Şu an araçta %50 antifrizi total glacef kırmızı antifiriz %50 saf su karışımı var. Motor 1-2 viteste çok kullanınca hararet bir çubuk yükseliyor sonra fan devreye giriyor 5 dakika sonra tekrar orta çizgiye iniyor. Sıkışık E5 trafiğinde bile orta çizgiyi 2 çubuk üste çıktı. Fan açılınca motor ısısı tekrar normal orta çizgiye geliyor. Şu an bir sıkıntı görmedim. 196 bin de tekrardan Gebze'deki ustam İsmail'e yağ bakımı için gideceğim. O vakit tekrar ona da kontrol ettiririm. Motor blok çatlak olsa mutlaka para almak için söylerdi diye düşünüyorum. Araç otoparkta duruyor, genelde aynı yere koyarım ,aracın altından akan yağ veya başka bir damlamaya rast gelmedim. Şükür bir sorun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka45 -- 28 Nisan 2024; 8:9:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ediyorum.

    Aynen kardeşim, aracı 120 bin km aldım. Konya da Renmot Seydi ustaya trigeri, balata, motor kulakları, direksiyon kutusu tamiri, radyatör petek temizliği ve yeni antifiriz, hortumların değişimi falan gerekli işlemleri yaptırdım. Usta sağolsun benim ilk arabam olduğu için acemiliği e geldi antifriz ve çeşme suyu kullanmış. O yüzden 4 sene sonra genleşme kabı pas rengine bürünmüş. O yüzden detaylı bir temizlik yaptırdım sanayide ustaya. Usta uyarmıştı km çok araç eski hortum ve contalardan sıkıntı çıkabilir diye. Neyse silindir üst kapak söken İsmail ustaya sordum motorda pas var mı diye yok motor temiz demişti. İşteiyi dediğimiz ustalar bile 3 işi doğru yaparken birini bok gibi yapıyorlar. İnşallah bundan sonra bir sıkıntı çıkmaz.

    YouTube de şu arkadaşin videosuna göre yaptım. Hatta orada yorumum duruyor.

    Benim Garajımyoutube
    Antifriz değişimi motor suyu nasıl değiştirilir ve Soğutma sistem radyatör temizliği soğutma sistemi havası nasıl alınır Kışlık bakım Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCa5cqTgr7jgcudvIfv2RR0g/join Benim Garajım'a destek ve yeni videolardan haberdar olmak için Abone Ol'abilirsiniz https://www.youtube.com/c/BenimGarajım?sub_confirmation=1 Instagram: https://www.instagram.com/benim_garajimm/ Diğer kanalımız TeknolojiX: https://www.youtube.com/channel/UCfi3306hGIb8gkGPk9B6bMQ Sorumluluk Reddi: Benim Garajım'ın kontrolü dışındaki faktörler nedeniyle, bu bilgilerin uygunsuz kullanımına veya yetkisiz değiştirilmesine karşı garanti vermez. Benim Garajım bu videoda yer alan herhangi bir bilgiden kaynaklanan maddi hasar veya yaralanmalardan sorumlu tutulamaz. Bu bilgileri kendi sorumluluğunuzda kullanın. Benim Garajım, araçlarda veya bu videoda görülen veya ima edilen araçlarla çalışırken güvenli uygulamalar önerir. Benim Garajım'ın kontrolü dışındaki faktörler nedeniyle, bu videoda yer alan hiçbir bilgi, herhangi bir belirli sonuç için açık veya zımni herhangi bir garanti veya garanti oluşturmaz. Bu aletlerin, ekipmanların yanlış kullanımından veya bu videoda yer alan bilgilerden kaynaklanabilecek herhangi bir yaralanma, hasar veya kayıp Benim Garajım'ın değil, kullanıcının sorumluluğundadır.
    https://www.youtube.com/watch?si=WSyEfmk_mXqz73lP&v=HW3wokaovPY&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka45 -- 28 Nisan 2024; 7:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anka45 A kullanıcısına yanıt

    Rica ederim tabiki forum bu nedenle var bugün sizin yarın benim başıma da gelebilir tecrübe lerimizi paylasalimki zararı en aza indirebiliriz boylece.

    Anladığım kadarıyla gerekli tüm kontroller yapılmış şu durumda sıkıntı gözükmüyor çatlak muhabbetinde.

    Yalnız sıkışık trafikte isinin iki tık artip fan açınca normale donmesi sizin motor tipiniz iciniz normalmidir onu bilemiyorum ustaya yinede danisin o konuyu.

    Bir diger merak ettiğim motor suyunda eksilme oluyormu zamanla

    Yağ konusuna gelince kitapçıkta ki değerler kafanızı karıştırmış normaldir. Çünkü motoru ve yağ pompasını sizin aracınızda 5-40,10-40,15-40, 5-50,vb yağların tumune uygun uretmisler. Ben kendi aracımın kitapciginda da benzer durum var ama dizel olduğu için skalasi çok geniş değil. Bende 0-30, 5-30, 10-40, 5-40 gibi değerler var. Ama aracımın ana yağı 5-30 olduğunu biliyorum ve Castrol sitesine bakınca motul sitesine bakınca yağ secicilerde hep doğru olarak 5-30 yağ kullanmam gerektigi çıkıyor o nedenle kafası karışan olursa herkese girip o sitelere bakmasini soyluyorum. İstisnai durumlarda farklılıklar olabilir ama o istisnalar çok farklı durumlar. Misal motor temizleme katkısıyla motor temizlenecek o halde kısa süreliğine katkı ve yanına ucuz bir temizlik yağı konabilir bu temizlik yagida 10-40 değilde 5-30 konabilir daha akışkan olsun daha hızlı devirdaim yapsın deterjanla birlikte diye zaten kısa süre kalıyor

    Onun harici araç diyelimki çok eskidi ve yağ eksiltti o durumda yine kalın yağa gerek yok çünkü öncelikle yağ eksiltme nedeni nedir onu bulmak lazım belki basit segmanla bile normale dönebiliyor yada farkında olmadan filtre oringinden yağ çubuğu bağlantı yerinden yağ kaçırılıyor bunlar basit çözülüyor ha yine çözülmezse motor çok eskiyse bor katkısı yapıp devam edilir. Tüm bunlar ise yaramazsa o halde son çare 40 numara yerine 50 numara kalına geçilebilir

    Birde bahsettiğim tek ince duruma gecilebilecek kısım motorda çok terleme damlatma yoksa kışın soğuk iklimlo bir yerde yaşıyorsak kışa başlarken 10-40 yerine 5-40 koyabiliriz amaç ilk soğuk çalıştırmada yağ daha akışkan olur ilk calistirmadaki zararı azaltır. Ha bunu yaptık kaçak fln olursa o halde zaten bize on bilgide vermiş olur kaçağın olduğu yerdeki contanin zamanla gidici olduğunu bildirir bidaha bu ince yağı kullanmamak gerekir.

    Yani sizin araç zaten standart olarak 10-40 kullanıyor eskiden 5-40 bile koydularsa siz standart 10-40 üzerinden devam edin. Zaten ikiside 40 numara yağ sadece soğuk ilk calistirmadaki halı daha akiskan ve daha inceymis eski koydukları yağ daha rahat marş aldirir olayı bu.

    Ama dediğim gibi şu isinin iki tık artması normal gelmedi bana onu tekrar bir danışın Facebook gruplarında ayni aracı kullananlarada sorun onlar derseki bendede durum aynı o halde sorun yok. Ama size özgü bir durumsa soğutma sistemi yada LPG ayarında sorunlar olabilir. Birde şu eksiltme varmı zamanla onu merak ediyorum şu eksiltme hiç yoksa yine sıkıntı yoktur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaslar,


    Eminimki cok soruldu, cok konusuldu ve cok tartisildi aracima hangi yag koymaliyim, hangi yagi onerirsiniz gibi sorularla.


    Benim sorum biraz farkli olacak, direkt tecrubeyi one cikarak bir soru aslinda.



    Castrolden motul veya liqui molye ve tersine gecis yapan arkadaslar tecrubelerini hissiyatlarini paylasabilir ler mi acaba ?

    Ha, neden bu ucu, cunku genelde bu ucu zirveyi oynuyor yag tartisma konularinda, bende bu sebeple castrol haric diger ikisinden birine gecmek istiyorum)



    Aracim 207 polo 1.4 tdi ve 66bin km. Araci her bakim castrol kullanildi fakat artik ben de fakrli bir yag denemek istiyorum.

    (bakim sonrasi hmm, araba degisti, rahatladi bakimi gordu hissiyati bende uyandirmiyor nedense, yagin etkisi olabilir)


    filtrelerimi sadece mann kullaniyorum.


    Degerli fikir ve yorumlarini bekliyorum.



    Herkese guzel hafta sonlari.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 28 Nisan 2024; 14:0:5 >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    LiquiMoly 4210 modeli araştırabilirsiniz.



    liqui moly türkiye
    LIQUI MOLY 0W30 VW Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4210 5 Litre (21605)
    https://www.liquimolyturkey.com/liqui-moly-0w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4210-5-litre-21605

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    hocam sizin yağ kaliteli olduğu için yağ değişince hissiyat uyandırmaması normal. Siz şu an alt karteri söktürün motorunuz cillop gibidir muhtemelen. Yani siz şu anda kaşınıyorsunuz açık açık ..


    Ben şirket araçlarında milyon km yol yaptım her yağı denedim eski araçta 10 binde değiştirdiğimde oldu 15 binde değiştirdiğimde oldu 2000 li yıllarda lpg li araçlarda bile kullandım yağı. Yani Liqui moly de alsanız en ucuz delphi yağda alsanız zaten farkı görmeniz için aracın 500-600 bin kmler yol yapması lazım kısaca fazla para vermeye gerek yok.


    Sadece sıfır aracınızda 15 binde yağ değiştiriyorsanız araç motoru 150 bin km'yi geçince 10 binde bir yağ değiştirmeniz uygun olur araç eskidiğinden dolayı

    Hatta Dynamic Kote ve Motorsilk gibi artık kendini kanıtlamış yağ karkılarını yaparsanız ine 15 bin km'de bir değişim yapıp devam edebilirsiniz. Ama bu katkıları yapmadan önce bir engine flush yapmanız uygun olur.

    Ayrıca bu engine flush olayı araç motoru iyi durumdaysa bakımlıysa 100 bin km yi geçince her 5 yağ değişiminde bir 300 bin kmyi geçince de her 4 yağ değişiminde bir yapılsa yine iyi olur.

    Ha siz premium castrol edge, mobil 1 esp, motul xcelan tarzı amiral gemisi yağ ürünleri kullanıyorsanız 100 bin kmde 1 defa engine flush yine yeterli olur


    Yani liqui vb yağlar kullanmaya hiç gerek yok zaten aynı seviyede motul xclean castrol edge gibi ürünler daha ucuz aynı seviyede ürünler ama arada %35 lik fiyat farkı çok saçma seviyelerde

    Ha siz delphi gibi petrol ofisi, türkiye petrolleri gibi orta kalite yağlar kullanırsanız o halde 4-5 bakımda bir engine flush devam yada 150 bin km de 1 defa motor katkısı ve öncesi tek engine flush yapsanız zaten milyon km gidersiniz pompa ve yağ soğutucu 250-300 binde 1 değiştirmek kaydıyla


    Yağıda yol yapmasanız bile yılda 1 hadi unuttunuz 15 ayda 1 mutlaka değiştirmeniz lazım. Yurt dışına gittiniz diyelim 2 sene yağ değişmedi o halde engine flush yapıp yağı değiştirmeniz lazım.


    Siz şu anda farklı yağa geçince mutlaka değişim hissedersiniz çünkü yağların farklı ısılarda farklı sürtünme direnci vardır o nedenle zaten otomobil mühendisleri hep aynı yağı kullanmaya devam etmenizi tavsiye eder. Hatta kışa başlarken yağı kışa daha uygun atıyorum 10-40 kullandığınız arabada 5-40 koyun yaza başında ise tekrar 10-40 koyun ve 6 ayda bir yağı değiştirin derlerki o halde motor ömrü standartların üstüne çıkıyor milyon kmden fazla yol yapılabilir


    Diğer motorun sıcak olması belli aralıklarla mutlaka uzun yol yapılması aracın hortumları , soğutucu sistemleri vb bakımlarını detaylara girmiyorum zaten araçlar 30 yaşını görmeden trafik şartlarında perte çıkıyor sonunda hepsi ağır hasarlı toplanıyor sonra tekrar hizmete devam ediyor heleki km ile oynama olayalrıda çok o nedenle ben sadece otomotiv mühendisliği hocalarının sahibi olduğu bilgileri paylaştım basit olarak


    Siz açtırın alt karteri motorun resmini buraya atın illaki ben yağ değiştirdiğimde araçta fark olsun istiyorum diyorsanız ben yine size farkı hissedeceğiniz yöntemi göstereceğim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 28 Nisan 2024; 14:37:31 >




  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Castrol Edge C3 ' ten Liqui Moly Toptec 4410'a geçtim aracım Castrol Edge ile rolantide daha sessiz'di 6.000 Km'ye kadar. ama bu tabikide kalite göstergesi değil Sonraki bakımda Motul denemeyi düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 28 Nisan 2024; 14:56:23 >
  • @treyturop

    Hocam yazinizdan tecrube aktigi apacik :) bu yuzden cok tesekkur ediyorum bu uzun detayli yorumunuz icin.


    Benim burda fark hissetmek olayinda demek istedigim, hani arabayi bakima sokariz araba bir rahatlar sarsintisi kesilir daha akici gider, sesi varsa da azalir. Suan sanirim km dusuk olmasindan sebep hani bakima girip ciktigimda sifir fark gibi hsisediyorum, sanki bakima sokmasam bir sene daha gidermisim gibi.


    E tabi birde herkes etrafta sagda solda yok motul yok liqui moly falan atip tutunca insan bir seytana uyasi geliyor bir kere deniyim en azindan, belki gercekten dedikleri gibi cikar bir fark olur falan. Yoksa size katildigim nokta cogu yaglar birbirine asiri yakin yani ahim sahim bir fark olmayacagi kesin zaten, ama hani psikolojik, bilmiyorum :)


    Hep castrol kullandim, her bosaltimda zifiri karanliktan daha koyu bir siyah yag cikiyor, arac dizel bu normal sanirim arastirdigim uzere?


    bakim araligim her sene yaz aylari, temmuz agustos. yaptigim km ise max 10bin genelde 7-8 bin.




    @IVANGUARDI


    herkes genelde yag degisimlerini ses desibeline yukluyor fakat ben sarsintiyida merak ediyorum. Bu konuda tecrubeniz nedir ?





  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Sarsıntı konusundada bir fark göremedim ki zaten aracımı sıfır almış birisiyim Bakım Periyodu 10.000 i bile zor görür motor ilk günki kondisyonuna yakın oldugu için Motor kulakları sertleşip kötü olana kadar yağ'a bağlı sarsıntı farkı olması zor bir durum aynı viskosite değerlerinde özellikle. Farklı viskositede olsa olabilir.

  • Size guzel bir soru sormak isterim...


    Peki siz neden yag degistiniz ve degismek istiyorsunuz?


    Bu degisimlerle hangi geri donusu ariyor veya bekliyorsunuz?


    Yoksa sizinki daha cok spor hobi amacli mi, tecrube edinip bilgilenme vs, yoksa benim gibi ihtimali dusuk ama bir farkliligin arayisinda misiniz ? :)

    @IVANGUARDI




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 28 Nisan 2024; 15:39:51 >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    castrol edge mı koyuyorsunuz zaten ödüllü yağ amazon amerika ve diğer ülkelerdeki amazon internet sitelerine bakınca dünyada en çok satan yağ hatta valvoline ve mobil falanda üst sıralarda ve türkiyede satılmayan yağlar bile var oralarda çünkü adamlar -40 derece görüyorlar çölde 50 derece sıcaklıkta görüyorlar kocaman kıta canada olsun amerika olsun arabalar desen 1000 çeşit motor var 8 silindirden tut 12 silindire kadar yani gelseler bizim forumu okusalar gülerler yani öyle diyim :D


    Birde amazonun sahibinin dünyada en zengin adam olmasının sebebi en kaliteli ürünü kim üretiyor araştırıp onu kendi depolayıp satıyor. Hem daha ucuza satıyor hemde güvenli olarak sattığından çok fazla satış yapıp büyük kar yapıyor yani amazondan aldıgınız satıcı amazonun kendisi olduğu ürünlerde sahte çıkmaz misal.

    geçenlerde bir markanın cep telefonunu araştırdım buldum tam f/p. Gittim baktım amazonda kendi satıyor. Yani adamlar kendileri sattıkları ürünlerde çok büyük bir arge yapıyorlar ve normal piyasa etiket fiyatınında altında satıyorlar çok sağlam arge elemanları var. Yani bu örneği anlamak için verdim amazon kendi sattığı yağlar varsa onlar kalitelidir o nedenle amerikada olsun başka ülkelerde olsun en çok satılan yağlar bizde de satılan castrol mobil ve valvoline ürünleri. Diğer markalarda var tabiki ülkemizde yok ama dünyada araştırın zaten edge nin şanını görürsünüz.


    Yani macera aramanıza gerek yok aracınızın durumunun çok çok iyi olduğunun kanıtı gönül rahatlığıyla binebilirsiniz taki aracınıza sahte yağ denk gelene kadar. O nedenle çok dikkatli olun ve garantiniz var ise 10 yıl boyunca garantinizi bozdurmayın sadece yağ sektörü değil tüm sektörlerde sahte ürün hatta sahte usta bile var burası türkiye artık ahır gibi olduk


    Ayrıca birde ses desibeli ve sarsıntı sormuşsunuz bu çok farklı bir nokta motor yağı o anda hangi sıcaklıkta siz o anda çalıştırırken belki motor yada şanzıman takozlarından birinde hafif sıyrık vardı araba çalışırken o noktaya doğru yüklendi yani o bile farkeder. Biz bir bakıyoruz takoz değişelim dedik 10 dk sonra tekrar çalıştırdık sarsıntı olan motor sarsılmıyor hiç :D yani o andaki diğer parçaların konumlanması hatta aracın eğimli ortamda olup olmaması hatta o anki rölantideki durumu bile fark edebilir yani doktor gibi steteskop takıp dinleyen var zaten komedi bu durumlar milletin işi gücü yok kafayı arabaya takmış durumda . Her çalıştırmada araç triger konumlaması bile farklı konumda çalışıyor yani marş motoru süresi bile fark edebilir birebir aynı start almaz birebir aynı motor sıcaklığında start almaz birebir aynı anda motor ve şanzıman takozları üstündeki aşınmış kısımlara da denk gelmez hatta debriyaja basarken veya basmazken bile farklı sarsıntı ve sesle çalışır araç yani bu desibeldi titreşimdi bunlar gerçekten saçma sapan şeyler. Bugun sanayıde çalıştır desibel ölç eve gidince çalıştır evde desibel ölç falan filan :D Hele birde youtube da saçma sapan yağ testleri var tüpü döküyor hangisi önce akarsa . ula zaten adam -30 derece de vizkozitesini söylemiş önce veya geç akmasının bir önemi yok motor ömrü zaten o standartta yağın önce veya geç motora ulaşabileceğini biliyor ona göre motor ömrü veriyor ıncık cıncık saçma seylerle zaman kaybı bunlar. Yağ koyup sürtünme testi yapıyorlar o kadar sürtünme zaten motorda yok olsa motor yatak sarar a ile b yağı arasındaki o farkın önemi yok ikisinde de sonuçta yatak saracak zaten. Tüm bunlar zaten düşünülmüş yağ üretici birlikler belli standartlar çıakrtmışlar ve yağları test edip teknik verileri sunmuşlar zaten piyasaya çıkacak yağların hepsi o standartlara uymadan üretim izni vermiyor devletler . Ha bizim ülkede sahte bidona koyuyorlar orası işin vahim boyutu. Bu kadar ince yağ muhabbeti düşüneceğinize ester katkısı olsun motorsilk gibi meşhur bor katkısı olsun bunları araştırın. En basiti eski bir arabası olan komşunuza hediye edin yağ değişiminde kullansın adamın motor sıfır gibi olunca hem hayır duası alırsınız hemde ürünün başarısını görünce yağdaki marka algısını bırakıp esas mühendislik neler geliştirmiş bunu görmüş olursunuz


    Ses konusundada ekleme yapayım iki aynı şirket aracımız vardı birini ben kullandım hep il dışı tam gaz gittim motoru hayvan gibi açıldı arabanın. Birde kibar kullanan arkadaş vardı o birde şehir içi gidiyordu genelde. benimki 100 bine gelince onunki 50 binlerdeydi motor sesleri farklıydı mesela benimki hırrlıyordu :D kapışalım dedik benim araç onun araca fark attığı gibi yakıt tüketiminde bile pompada ölçünce benim araç daha az tüketiyordu. iki araçta servis bakımlı ve dizeldi. Serviste çamurlaşma kontrolü için karteri açtık baktık iki motorda tertemizdi ve yağda sizin dediğiniz gibi aynı renkte ve benzerdi. Yağın renginin değişim zamanı ne kadar koyu olması o kadar iyi pisliği tutabildiğini gösterir yani iyi bişeydir. Yakıtta zaten taşıt tanıma sistemli ve aynı yakıtı kullanıyordu iki araç. Son hızda da benim araç diğer araçtan daha hızlı gidiyordu top speed bile artmıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 28 Nisan 2024; 15:52:28 >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Orneklendirip aciklayici anlatim ile anlatiyorsunuz, bu hosuma gidiyor.



    Araci 2017 model 1.4 tdi dsg 66bin km. GArantisi bitti. Ben yag ve filtre konusunda hassasim.

    Yagi direk castrol servisinden aliyorum, edge modeli 5w30, filtrelerimi ise mann burdaki dagiticidan aliyorum. O konuda gonlum rahat direk orjinal kendi yerinden aldigim icin.


    Yani uzun lafin kisasi castrol iyi bir yag, aracin temiz, yaginin renginde de isini cok iyi yaptigi belli yani hic gerek yok farklilik denemeye diyorsunuz.



    Sanirim son sorum olcak;

    seytan rahat durmuyor, yine de farkli bir yag denense castrolden cok kotu olma ihtimali yok diye dusunuyorum. Burdaki olayi en fazla tecrube kazanimi olur diye tahmin ediyorum. Atiyorum motul veya liqui molye gecince araba birden bire ariza vermicek ya (insallah vermez) :)


    Hayir en kotu ihtimal, tekrar bir yag degisimi castrole donus olur gibi.

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    c2 veya c3 kullanirsiniz. Her yag her araca uygun degildir, viskozite si uygun olsa dahi. Castrol pro servislerde varille dolumu yapilan , Alman dolumu olandir. Farkin hissedilir olmasina anlma verememinizi de ben anlamiyorum. Reklami fazla yapilip bilindik olunca mukemmel oldugu anlamina gelmiyor. Benim anlattigim kotu anlamina da gelmiyor. Olay 5000 km den sonra yagin ne kadar ozelligini yitirdigi ile alakali. Her sey kagitta yazan gibi degil maalesef. Onemli olan omrunun yarisini doldurdugunda nasil korudugu. Ayrica sizin belirttiginiz gibi tam sentetik de degil. Alman sitelerinde ve ya ingilizz sitelerinde bakin uzerinde full sentetik yaziyor mu? Sonucta bu tercih meselesi memnun iseniz sorun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoNSuZ.MaVi -- 28 Nisan 2024; 16:52:6 >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    İşaretli yere yükselince fan açıyor sonra tekrar orta çizgiye iniyor. Araç işinin A çizgi burda görüldüğü gibi ortada. Ben soğutma sisteminin iyi çalıştığını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Şartname uygun olsun, yağ da orijinal olsun tamamdır.


    A markası b markasi aşağı yukarı hepsi aynı.

    Değişince bizim standart araçlarla bı fark hissetmeniz. Fazla takilmayin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Tabiki başka yağ deneyin ama şu var sizin Castrol un kalintilarini yeni koydugunuz yağ temizlemeye başlayacak o aşamada yeni yağ değişimini daha erken yapmanızda faydalı olur ufak tefek kimyasal şeyler farklı oluyor yağlar arası geçişte.

    Motul zaten yarış motosikletleri olsun 300v gibi ekstrem ürünleri olsun argede son noktayi da aşan yağlar üreten firma kalitesi belli hiç sıkıntı olmaz motul de deneyebilirsiniz shellin premium üst modelleri de olur liqui bin üst modelleri de olur mobil 1 ESP de olur hepsi markaların en üst modelleridir. Ama mutlaka en üst model ürün kullanın yani misal mobil 1 ESP yerine süper 2000 modelini almayın, yada motul 8100 serisi yerine 6100 serisi almayın , Castrol edge yerine magnatec serisi almayın en üst amiral gemisi modelini koyun, eneos ta misal hyper x altına inmeyin.

    Aracın filtre vs yenide degistirseniz güvenmeyin 1000 de 1 ihtimal olarak orjinal filtrede bile hatalı üretim olabiliyor bikac bin km sonra oringden yağ atarsa ve sadeece motor çalışırken atar onu farkwtmezseniz motor yatak satabilir misal örnekleri bolca var. Hergun yağ su kontrolu hem araç dururken hemde çalıştırdıktan sonra iki kere yapılmalı en az. Oringden yağı dışarı atarsa sadece araç çalışırken görebilirsiniz oda gündüz ise


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anka45 A kullanıcısına yanıt

    Bence isinin tam sabit kalması lazım isterseniz bı ustaya danışın derim bizim araçlarda hep motor ısısı sabittir. Bı 2009 aracımda Toros dağına çıkarken bir tık artardı oda termostat arızalandı bı sene sonra sanırım ondanmis termostat değişip mavi antifiriz koyunca artık torosa çıkınca hala sabit ısısı. Sizin aracınıza yan sanayi termostat falan takildiysa ondan kaynaklida olabilir soğutma sisteminde mutlaka orjinal parca şart önemli parça


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Ben Castrol Edge hakkında iyi şeyler duymadım yerli üretim oldugu için motorda çok fazla kurumlanma yarattıgı ve uzun vadede sorun çıkarma potansiyeline karşı yurtdışı üretim bir yağ'a geçtim ki LM'nin ısınma dayanımı konusunda daha iyi oldugunu gözlemledim yağ ısısı daha düşük seyrediyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 28 Nisan 2024; 19:32:30 >
  • SoNSuZ.MaVi S kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten C2 yağın ömrü en az 20 bin km sıfır araç için, C3 un ki ise en az 30 bin km çünkü zaten o dönemki sıfır araçlarda 30 binde bir değişim öneren Porsche BMW gibi markalara özel durum. Ama bunun anlamı 15 binde değişen arabaya koyun 30 bin yapın değil motor teknolojisi daha farklı olduğundan kaynaklı ve yağda zaten teknoloji geliştikçe ona göre uyarlanıyor zaten otomobil firmalarıyla ortak ARGE yapıyor bu endüstri. Ha şimdi endüstri 4.0 a geçildi artık araçlar da belli standartlara geldi alt takımlar bile çoğunda aynı artık .

    Ben Castrol pro serisini bilmiyorum kullanmadım nitekim kalitelidir birçok Renault tarzı tırlarda yağ değişimi 120bin km de 1 defa yapılıyor sonuçta onlara özel yağlarda var motor 8-10 litre yağ alıyordur illaki yapilarida farklı belki o tarz profesyonel üründe olabilir.

    Yani yağın ömrü 5 binde yarilaniyor diye bir durum yok sizin üreticiniz 10 binde bir değişim verdiyse. Yağ zaten 15 bin gidecek şekilde ömrü vardır bunu garantileyip üretici 10 binde 1 yılda değişim verir. Aynı zamanda yağ filtreside değişiyor zaten onunda ömrü doluyor. Ha aracınız hep yarışta kullaniyorsunuzdur o durumda 5 binde değişmenin gerekir çünkü ortalama trafik şartlarını sağlamaz. Araç eskisede 10 bin değilde yine 7-8 binlerde yağı eskitebilir eğer hava filtreden yad a hortumlardan içeri toz pis alıyorsa en kaliteli yağda olsa tutabileceği toz miktarı belli ve camurlasir dolayısıyla zorlanır eksiltme yapabilir. Yani bu yağ kötü 5 binde eksilmeye başladı olayı değil tam tersi bazı diğer parçalardan kaynaklı bir durum. Bunu zaten daha kalın yağ koyup isinica hacimde artarak pislik tutma kapasitesini de artirabiliyorlar.

    Ha iki yağ arasındaki eksiltme farkı olması demek tek yağ değişiminde belli olmaz çünkü farklı yağlar kullanınca eklediğiniz son yağ belki daha iyi ise önceki yağdan kalan pislikleride emer ömrünü daha erken tamamlayabilir yada daha çok buharlaşma yapıp daha çok eskiyebilir bu yağ kötü olduğu için değil tam tersi bir durum. Bazen de üreticiler öyle formüller yapiyorki arabayı daha iyi performansta calsitirip daha iyi koruyorlar ama daha çok yağ eksiltiyor . Buda kasıtlı yapiliyorki daha önce yağ değişimi yapılması gerekli demek isteyebiliyorlar. Yani bu sektörde yağ eksildiyse o yağ kötüdür anlamına gelmiyor.

    Bkz arkadaş yukarda yazdı sıfırdan beri Castrol kullanıyorum yeni yağ ekleyince yağ değiştiğini farketmiyorum diyor neden çünkü yağ en ufak eskime emaresi göstermemiş.

    Yine yukarıdaki diğer arkadaşın aracı mesela sık sık sıcaklık artip fan devreye girip geri soğutuyor. Şimdi dizelden örnek vereyim böyle ısısı artıp fan devreye giren araçta aynı markanin C2 yağ koysa atıyorum yarım litre eksilir ama c3 yağ koysa hiç eksiltmez. Neden çünkü C3 yağ hths değeri çok dhaa yuksek daha çok ısınınca daha da iyi koruyor 150 dereceye gelse bile koruyacak özelliklerde yağlar. Ha ordaki buharlaşma yine C2 de daha fazla olacaktır çünkü yüksek sıcaklıkta yine yogunluk farkı var mm2 ye düşen alan cinsinde teknik özelliklerinde yazar bununda yağ buharlasmasina etkisi var.

    Bazı sıfır araçlarda ise artık yağ eksiltmesi standart hale gelmiş durumda ama bakıma kadar yarım litre eksiltiyor ve marka diyorki bu normal biz ona göre tasarladık aracı kesinlikle garantimiz altindadir hiçbir sıkıntı yok diyor .

    Ha yağı koydunuz diğer değişime kadar 1 marka hiç eksiltmiyor diğer marka 2 litre gibi büyük oranalrda eksiltiyorsa o zaman gerçektende o yağı sorgulariz hatta hatalı üretim fabrika kapatmaya kadar yolu var yada işte bizdeki gibi sahte yağ olayı.

    Bazı durumlarda da en iyi hiç eksiltme olamyan yağlarda ise çamurlasma olabiliyor. Çamurlasma durumunda da bazısı ölümcül bazısı normal bir durum. Ölümcül olanda katranlasma tarzı tamamen yağın görevini yapamaması var ama diğer durumda çokta zararı olmayan hatta şöyle 400-500 km uzun yola giderseniz o camurlasmayi temizleyecek tarzda durumlarda var. Bunları motor u açmadan zaten göremezsiniz .

    Ha bu basit çamurlasma olayı neden oluyor araç ısınmadan sürekli kısa mesafede kullanıldığı için oluyor. En iyi yağda olsa bu olabiliyor ama motoru yemezsin yani sonucta bilim adamı her sene yağı değiştir demiş yine kurtarirsin o durumda.

    Ölümcül camurlasmada ise sen bu sene yağı unuttun seneye kaldı ama yaz kış geçti orda yağ artık eski tarihli bide yağa denk geldin yine katran olur yani en kaliteli yağda olsa.

    Bunları motor açmadan farkedwmedigimiz için ben garanti olsun diye 4-5 degsiimde bir engine flush yapın diyorum mesela. Kaldı ki aldığınız ikinci el arabada da durum belli değil yağa su karissa farkedemeyebilirsin yağ bişey yapamaz hatta yağ eksilmez artadabilir sende vay be yağ hiç eksilmemis durum çok iyi sanarsin.

    Japonlar mutlaka 6 ayda bir yağı değiştiriyorlar kıştan önce ayrı yazdan önce ayrı W numarası yağ koyuyorlar hemde yağı indirince yağın durumu nasıl şu falan karismismi diye bakıyorlar yağa v ondurumda her türlü sıfır motor yapma masrafından kurtulursunuz. Yani yağ eksilmesini kimse takmaz çevre ve araç şartlarına göre normaldir aşırı yağ eksiltme yoksa

    Ha japonalrdan kastettigim Nissan Mazda gibi firmaların baş mühendisleri bunu yapan. Ha adam 30 bin kmde bir yağ degisimine göre teknoloji yapmış ama adam aracını seviyor belki ölene kadar kullanmak istiyor yani durum bundan ibaret zaten görüyoruz adamlar eski GTR lara falan deli gibi bakıyorlar 1000 hp modifiye falan yapıyorlar adam biliyor yağ eksilecek ömrü çabuk bitecek ama normal bir durum olduğunda biliyor 400 hp lik mootrun 1000 beygiri kaldıracağını da biliyor

    Ha benim bugüne kadar gördüğüm en dandik yağ 90 model LPG'li aracımda kullandigim yarı sentetik bp visco serisi bir yağdı ama sahte olup olmadığını da bilemiyorum eskiden bu kadar sahte muhabbetleri donmuyordu. Shellde yarım litre yağ eksilten araba bp visco da 1 litreden fazla eksiltmisti ve 1 litre ekleme yapmistim birdaha da almadım ama belki de motorun pisliğini temiz kedi yağ erken bozuldu bilemiyorum tek hayatımda gördüğüm bariz fark oydu ama araçta eski ve yüksek km bir aracti. Sonra zaten motorsilk in ilk çıktığı zamandı motorsilki koyunca motor sıfır gibi oldu duman ve yağ eksiltme sıfıra indi

    Aracınız 15 yaş ustuyse yağ eksiltme 10 bin km'de yarım litre civari olursa gayet normaldir. Ama erken müdahale için engine flush ve motorsilk yapın yine geçmezse segman artırın geçin yağ eksiltme minumuma iner zaten. Ha fiziksel damlatma yada aşırı terleme varsa yine motorsilk kısmen giderebilir. Aşırı damlatma varsa fiziki müdahale şart o halde ekle ekle bin yapmayın bir yerde saliverir motoru elinize alırsınız.

    Bazen yeni koydugunuz yağ iyiyse motor içindeki tortuyu temizlerse o halde yağ dışarı kaçak verebilir yağ yine eksilebilir. Bu durumda yağın kötü olması sebebiyle değil tam tersi temizlik özelliği çok iyi olduğundan dolayidir. Zaten engine flush yapincsda bu görülebilir o nedenle engine flush ile kontrol edilmesi durumuda önemlidir ustanizdan kontrol isteyin hatta bikac hafta boyunca damlatma terleme varmı diye takip edin geçerken ustaniza uğrayın ondan kontrol etmesini de rica edin.

    Sonra yok o yagda eksiltmiyordu yeni yağda eksiltti diye aslında iyi yağı kötü zannetmeye devam edersiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 927928929930931
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.