Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (933. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.691
Cevap
204
Favori
1.871.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 28.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    total daha uygun diye bişey yok sizi de yanıltmış buradaki kendini profesör ilan eden grup :) C2 yazan her yağ uygun sizin aracınıza 5/30. Ha ben yine diyorumki C3 yağ koyun daha dayanıklı yağdır, atıyorum bir hastalık oldu bişey oldu hastaneye gittiniz vs aracınızı kullandınız yağı değiştirmeyi unuttunuz C3 yağ daha uzun süre ömürlüdür c2den sonra daha da geliştirilmiş bir teknolojidir DPF dizel aracınıza uygundur. Misal motul xclean efe yağın üstünde hem c2/c3 yazar ikiside kullanabiilir diye. Şimdi siz tutup c2 total 2004 yılı çıkan 20 yıl önceki teknoloji yağı almanıza gerek yok zorlamayın. Ama yinede C2 de alabilirsiniz ikiside olur demiştim zaten size


    Aracıda o kadar az kullanmayın ayda 1 uzun yol yapınki motor güzel ısınsın devirdaim yapsın gazı kökleyin partikül falan temizlesin çok az kullanıyorsunuz 15+15 zaten yağhafif çamurlaşma yapar eğer hep bu şekilde az kullanıyorsanız yağ değişiminden önce engine flushda yapmalısınız





  • Adam inatla üretici şartnamesini boş ver C3 al diyor.


    Üretici şartnamelerine uyun, motoru yapan mühendisin sözünün dışına çıkmayın diyerek; kimi, neyi, hangi markayı, hangi insanı speküle ediyorum arkadaşım? Sorunlu musun? Bir de triboloji profu, yağ bayicisi falan yazmış.


    Bu şartnameler yağ firmalarının pek hoşuna gitmez. Ekstra para, zaman ve emek harcarlar. Yağ firmasında yetkili bir spekülasyoncu olsam böyle forumlara gelip boş verin şartnameyi ya alın bir C3 bakın keyfinize derdim, sizin gibi.


    Şu konuda bilgisiz birçok insan gördüm, bir şeyler öğrenmek istemeyen bilgisizini ise ilk defa.


    Ancak sınırınızı aşıyorsunuz, insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Umarım bir BMW sahibi sizin önerinize uyup motoruna uzun vadede zarar verir de sizden davacı olur.


    Israrla üretici şartnamesini boş verin demenizin ardında art niyet aramaya başlıyorum. Çünkü bunu demeniz için hiçbir sebep yok. Yakın zamanda lisanslarını yenilemeyen bir yağ firmasının yetkilisi falan dert edinebilir bunu bu kadar anca.





  • Kendini Triboloji profesörü ilan eden arkadaş hala gelmiş bişeyler uyduruyor. C3 yağ LL04 karşılar dedim üzerinde c3 yazması yeter dedim itiraz ettin üstelik üslübunda belliydi. O anda kendini mühendis ilan edeceksin sandım ama Allahtan triboloji bilimine atıfta bulundun :D


    Birde burada insanlara illaki üzerinde markaların gereksinimleri yazması konusunda yanlış yönlendirmelere devam ettin. Madem benim anlattığıma karşı somut örnek gösteremiyorsun böyle ortada atıp tutarsın işte yalanın ortaya çıkar.


    Hala diyorum iste 5/30 C3 yağ LL04 lere uygundur. Neresi yalan senin gibi? Hodri meydan. İsteyen gider servis baş ustasıyla konuşur hangimiz yalancı görür bu kadar basit

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Burada kaç farklı kişi size somut olarak kanıtladı zaten. Mesajları okumuyor, ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Önce teknik doküman okumayı öğrenin. Sonra gelip burada insanlara ahkam kesersiniz.


    Shell pro ag 5w30, C3 bir yağdır ve ll04 onayı yoktur. Onayı olmadığı gibi gerekli yükümlülükleri karşılar bile dememiştir.


    Shell ect 5w30, C3 bir yağdır ve ll04 onayı vardır.


    Koskoca Shell, Pro ag 5w30 ürününe neden aynı şeyi yazmıyor da ect'ye yazıyor bir düşün bakalım.


    Teknik doküman sayfasına nereden bakılır, nasıl okunur bilmediğiniz, ya da görmek istemediğiniz için; sizin tabirinizle "somut kanıt"ları aşağıya ekliyorum.


     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


     ...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...




  • Bir de servis baş ustasıyla konuş falan demiş. Adı lazım değil bir X markasının yetkili servisinin yanlış yağ koyduğu için merkezden bildirimle aracımı geri çağırttığım zamanları hatırlattın bana. Oradaki "usta" da "ağbi bu yağ da olur du aracınıza uygundu" demişti. Merkezden tek bir alo ile ne halt yediği kendisine bildirilip paşa paşa doğru yağı koymuştu aracıma sonrasında.


    Basit mevzular değil bu işler. Tolerans kabul etmez.


    Ondan sonra sanayide 150-200bin km de neden bu kadar fazla motor yiyen araç var dersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Mayıs 2024; 14:52:51 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Öncelikle karakteriniz belli çünkü şunları yazmışsınız:


    "Burada kaç farklı kişi size somut olarak kanıtladı zaten. Mesajları okumuyor, ya da okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Önce teknik doküman okumayı öğrenin. Sonra gelip burada insanlara ahkam kesersiniz. "


    "Teknik doküman sayfasına nereden bakılır, nasıl okunur bilmediğiniz, ya da görmek istemediğiniz için; sizin tabirinizle "somut kanıt"ları aşağıya ekliyorum. "


    Bunlara cevap verdim hala yalana devam ediyorsunuz. Adamlar C3 yağa illaki LL04 yazmak zorunda değildir hala aynı yerlerden alıntı yapıyorsunuz. Bu tamamen pazarlama stratejisi nedeniyle olan bir durum, markalar arası anlaşma gereğidir. VW araçlarda da Castrol ile anlaşma var misal. Senin bu mantığınla AG 5/30'u opelden başka motora da koymasınlar mı o zaman? Senin bırak yağı sektörden bile haberin yokmuş :D

  • Alıntı

    metni:
    "Adamlar C3 yağa illaki LL04 yazmak zorunda değildir hala aynı yerlerden alıntı yapıyorsunuz. Bu tamamen pazarlama stratejisi nedeniyle olan bir durum, markalar arası anlaşma gereğidir."


    Markalar arası bir anlaşma yok ortada. Shell'in iki farklı ürünü var. Shell tek bir ürün çatısı altında tüm gereksinimlerin karşılandığını yazıp pazar payına etkisi olmadan, ve hatta üretim/dağıtım konularında bu şekilde tasarrufa giderek kendisi için faydalı olacak bu birleşimi yapabilirdi. Yapmadı. Çünkü o iki yağ farklı özelliklerde.


    Alıntı

    metni:
    "VW araçlarda da Castrol ile anlaşma var misal."


    Konumuzun araç üreticileri ve yağ firmaları arasında yapılan sponsorluk/ortak ürün geliştirme ile bir alakası yok.


    Alıntı

    metni:
    Senin bu mantığınla AG 5/30'u opelden başka motora da koymasınlar mı o zaman?

    Herhangi bir özel şartname istemeyen, C3 kalitesi olsa yeter diyen araç üreticilerinin araçlarına gönül rahatlığıyla konabilir. Sadece Opel'e konulacak diye bir kaide yok. Ayrıca başka motorlarda başka şartnameler isteniyor olabilir. Dolayısıyla o şartnameyi isteyen motor yağı konulur. Gidip de Pro ag koymaya gerek yok.


    Ek olarak ECT olan yağ için Dexos 2 onayını karşılar demiş Shell. Yani istenen onayı kapsaması durumunda hem Opel, hem BMW ve hatta Mercedes vs. motoruna konabiliyor o yağ. Zaten dediğinizi bu yağ özelinde yapabilmişler. Ama Pro ag için aynı şeyi diyememişler.


    Son olarak ll04 şartnamesi, C3 onayına ek olarak özel BMW test kriterleri koyar. Bu kriterleri @Karbon 12 arkadaşımız yazdı zaten. Hala daha neyin inadı bu anlamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Mayıs 2024; 15:12:40 >




  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    C3 yağ tüm LL04 lere konar bu kadar basit . Yani siz sadece LL04 'e özel yağ olması lazım unu yazmamış diyorsunuz ama olayın böyle olmadığını anlattım tüm üreticilerin tüm motorlarını yazacak yer yok zaten o nedenle ACEA birleşip ortak olarak "C3" kodunu standart olarak belirledi. Yani C3 LL04 her motora konur diyorum sizde yok illa LL04 yazması lazım diyorsunuz inatla yani bu doğru değil dedikleriniz inat eden sizsiniz bu konuda. BMW sahipleride gitsin servis baş ustasına sorsun diyorum yani bu kadar basit diyorum nesini anlamadınız?


    Karbon 12 çağır burada kendini makine mühendisi ilan edeni çağır triboloji profesörü ilan edeni çağır kimi çağırırsan çağır farketmez yani


    https://www.opetfuchs.com.tr/tr/acea-nedir#:~:text=ACEA%20(Avrupa%20Otomobil%20Üreticileri%20Birliği,uluslararası%20servis%20dolum%20standartlarını%20belirler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 7 Mayıs 2024; 15:21:44 >




  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Tabi tabi yine çok inandık X markası yetkili servisi kendi araçlarına yanlış yağ koyuyor zaten özellikle :D


    Sen shell benzinlikteki pompacılarla muhabbetlerini hatırlıyor olmayasın shell de bol bol anın var ayrıca :D

  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Lisede kümeler dersini işlediniz mi? ll04 ün, C3'ü aşan bir onay olduğunu neden anlatamıyoruz size? C3 testlerine ek, kritik testler istiyor BMW bu şartnamesinde. Bunu istemeyen üreticiler de var. c3 olsun yeter diyor. api sn olsun kafi diyor. bmw ise böyle demiyor, ek kriterler koyuyor.


    BMW Almanya merkeze bir mail at bakalım ne diyecekler size.


    Ben de daha fazla yazmayacağım artık.


    Tartışma kültürü olmayan birisine daha fazla sabır göstermeyeceğim. Ayrıca karakterinizi de hiç beğenmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 7 Mayıs 2024; 15:33:50 >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Şimdi şunları yazdınız zaten karakteriniz belli olduğu için onlara cevap verip zaman kaybetmiyorum:


    "Lisede kümeler dersini işlediniz mi?"


    "Tartışma kültürü olmayan birisine daha fazla sabır göstermeyeceğim"


    LL04 C3'ü aşmaz zaten LL04 C3 yağ olmasa piyasaya çıkamaz çünkü 30 bin km yağ değişimi sağlayan ve BMW Vw Porsche vb firmaların motorları için geliştridiği yağ C3 standardı ACEA'nın yani BMW ilede birlikte oraya link koydum kurumları. Yani LL04 C3 ü aşar demek o kadar mantık dışı bir olayki tekerlek bulmadan araba icat edilmiş demeye geliyor. Sizi tebrik ederim :D


    C3 onayı tüm LL04 gereken motorlara konur zaten C3 yağın üretim amacı bu motorlar için c2'nin daha geliştirilmiş bir teknolojisi yüksek sıcaklıkta daha kaygan ve koruyucu aynı zamanda 40-50 bin kmlere kadar motora göre değişir dayanıklıkta olan bir yağ. Eğer dediğiniz gibi olsa LL04 yağ üretilirdi o zaman zaten rekabette olmaz ACEA'da olmaz yani siz gerçekten hayal ürünü uydurup konuşuyorsunuz kendiniz bile farkındasınız ama kasıtlı olarak yapıyorsunuz bence çünkü belli yani gerçeklere sürekli bişey uydurma çabasındasınız birde somut örnek verdim diye yalan söylemenizden belli. Zaten en başta ne dedim karakteriniz belli.





  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    ACEA C3 ile BMW Longlife-04 aynı şey değil, viskozitelerinden başka ortak tarafları yok. Düpedüz bir yanlışı diretmeniz çocukça.


    Triboloji uzmanı istiyorsunuz, alın size triboloji uzmanı:


    Lubrizol360youtube
    Dr. Craig Jones, Technology Manager – Engine Oils, discusses the importance of BMW Longlife-04 approved performance for oil marketers.
    https://www.youtube.com/watch?v=yjNxfOoouso&ab_channel=Lubrizol360
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Hahaah C3 yağ dizel araçlar için onun bile farkında değilsiniz adam 2016-2017 deki benzinli araç motorunun değişiminden bahsediyor onları ACEA A ve B grubunda değerlendirmek gerekir gerçekten o kadar garipsinizki artık yalan uydurmaktan ne yapacağınızı şaşırdınız :D


    DUZELTME: Burda bir düzeltme yapayım arkadaşlar ben C3 olarak LL04 dizel motordan bahsediyorum ama yeni 2017den sonraki benzinli motorlar tabiki farklı teknolojiler içeriyor onlar A ve B grupları yok onlarda muhtemelen C5/C6 gibi yine low saps yağlar kullanıyorlar. Yani konumuz LL04 ve C3 yağ ile ilgiliydi ama bu 3 arkadaş yalanlarını örtmek için üst model yağlara ve üst model LL04 ile alakası olmayan motorlara falan girip algı operasyonu yapmaya çalıştılar benimde orada kafamda bir karışıklık olabilir çünkü verdiği videonun hiç alakası olmayan bir video olduğunu gördük zaten. Adam yeni nesil gasoline engine leri yani LL15-16-17 her neyse o tarz kodlar olan motorları kastediyor yeni geliştirdikleri. Bu motorlar sanırım türkiyeye 2018-2019 gibi yıllarda gelmiş olabilir asla LL04 değiller zaten yeni nesil motor yeni nesil c5/C6 gibi yağlar isterler. Aklınız karışmasın o konuda LL04 olayı daha eski motorlar o nedenle C3 bizim derdimiz zaten aklınız karışmasın :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 7 Mayıs 2024; 18:10:9 >




  • treyturop T kullanıcısına yanıt




  • @facepunchS @Karbon 12 boşa dil döküyorsunuz vaktinizi harcıyorsunuz. Hiçbirşey bilmeyen herşeyi kendi bildigini sanan bir boş çar engelleyin geçin :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 7 Mayıs 2024; 17:19:54 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Ben orda LL04 göremiyorum :D C3 5/30 yağın kapsadığı DPF li benzinli araçlarda tabiki var bunu LL04 ile nasıl ilişkilendirmeye çalışıyorsunuz daha çok güldüm şu an makine mühendisi, triboloji profesörü, karbon profesörüde gelseniz yine değişmiyor işte :D ne kadar algı yapsanızda olmayacak görüyorsunuz boşuna :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treyturop -- 7 Mayıs 2024; 17:33:28 >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Siz karşınızdakileri aptal mı sanıyorsunuz? Görülmesi gereken yer işaretli, fazla uzun değil.

  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Yok canım aptal değil tam tersi nitelikli yalancı gibi görüyorum LL04 yazıyormu orada şimdi neden yalana devam ediyorusun? :D

  • Gördüğünüz gibi ivanguard isimli kişide geldi ona da cevap yazmakla zaman kaybetmiyoum karakteri belli zaten. Bana ne yazmış:


    "facepunchs karbon 12 boşa dil döküyorsunuz vaktinizi harcıyorsunuz. Hiçbirşey bilmeyen herşeyi kendi bildigini sanan bir boş çar engelleyin geçin :D "

  • Evet arkadaşlar C3 yağ bütün LL04 dizel bmw lere uyar illa yağın üzerinde LL04 yazmasına gerek yoktur. Var mı başka yalan dolan uyduruk şeyler yazan profesör aranızda varsa gelsin

  • 
Sayfa: önceki 931932933934935
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.