Şimdi Ara

Motor Yağındaki Köpük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracını düzenli olarak kontrol eden ve bakımlarını yaptıran biriyim.Geçen gün yağ çubuğunu çektim,baktığımda ucuna doğru köpük benzeri bir madde olduğunu gördüm.Temizleyip tekrar yerine takıp çıkardığımda yine çok az da olsa köpük vardı.Daha önce hiç böyle birşey olmamıştı.Yağ özelliğini mi kaybetmiş,yoksa yağa karışan bir madde mi var?Yağ değişimi yapalı sadece 1000 km oldu.



  • normalde köpürmemesi lazım .Ancak kötü ihtimal olarak motor radyatör suyunuzda eksilme var mı diye sorayım.kontrol edin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vezir

    normalde köpürmemesi lazım .Ancak kötü ihtimal olarak motor radyatör suyunuzda eksilme var mı diye sorayım.kontrol edin.


    Evet az da olsa eksilme var.O kötü ihtimal nedir?
  • kötü ihtimal soğutma tesisatı içindeki suyun motor yağına karışmasıdır ki bir an önce müdahale edilmesi lazım gelir. hızla korozyona yol açar. aman dikkat.

    suyun eksildiğinden emin olun. eğer eksilmişse hemen bir tamirciye gidin. yağı boşalttırın.(zaten su karışınca bozulmuştur.) ve kaçağı tesbit ettirin...
  • maalesef kötü ihtimal budur ve doğru ise kesenin ağzını açmanız gerekecektir.Öncelikle su eksilip eksilmediğinden emin olunuz.Kötü ihtimal doğru ise yağınızın rengi griye çalar boza rengi gibi olur bir usta bu durumu hemen anlayacaktır.işallah bu durum değildir.Yoksa yağ ucuz değiştirir kurtulursunuz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: O.B.K

    kötü ihtimal soğutma tesisatı içindeki suyun motor yağına karışmasıdır ki bir an önce müdahale edilmesi lazım gelir. hızla korozyona yol açar. aman dikkat.

    suyun eksildiğinden emin olun. eğer eksilmişse hemen bir tamirciye gidin. yağı boşalttırın.(zaten su karışınca bozulmuştur.) ve kaçağı tesbit ettirin...



  • Dün ustaya gösterdim,birşey olmadığını söyledi.Hatta ben de birşey görmedim ama oraya gidene kadar motor ısındığı için belki yanılmışızdır diye düşündüm ama usta ezbere kapak açmayalım deyince geri döndüm.Bu sabah özellikle motor çalıştırmadan önce yağ çubuğunu temizleyip iki defa dikkatlice baktım ama ben de köpük göremedim.Antifirizde de bir eksilme yoktu.Ben de anlamadım ama ara ara kontrol etmeye devam edeceğim.Belki de geçici bir durumdu,bilmiyorum..
  • Taşma kabında siyahlaşma varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sulphur

    Taşma kabında siyahlaşma varmı?



    Dikkat etmedim ama bakayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.