Şimdi Ara

Motora başlangıç hakkında yardım ve tavsiye lutfen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar,

    25 yaşına gireceğim her genç gibi motor isteği var dı bende de fakat suanki durumumda zorunluluk haline geldi. A2 Ehliyetim yok kurs araştırması yapıyorum fakat b ehliyete sahibim. Daha önce motor kullanmadım surekli olarak fakat scouter az kullandım denge vs korkum yok abim makutda gönüllü yani vitesli motor kullanmayı ondan ogrenebilirimde. Fenerbahce de çalışıyorum ve Ümraniye de oturuyorum iş yerinin ters olması hem trafik hemde İETT nin çok zaman kaybettirmesinden artık motor almam gerektiğini düşüyorum . İstanbul motor kullanmak için cidden çok mu kötü ? 1.70 boy 65 kiloyum alacağım motor tahmini 125lik vitesli veya scouter bana sıkıntı yaratır mı ? Başlangıç için hangi motorlri önerirsiniz ? Ve tavsiye edermisiniz motoru ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Önce ehliyet almanızı öneririm. Yeni yasa gereği motosiklet ehliyetleri de değişti. Sürücü kurslarından gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Daha sonra 100-150cc bir scooter alabilirsiniz. İstanbul'da işe git gel için kesinlikle scooter öneriyorum. Büyük rahatlık sağlayacaktır vitesli motora göre. Tecrübeyle sabittir emin olun Bu arada çin malı motor düşünmeyin. Çin ve japon motor arasındaki farkı görmek için imkanınız varsa aynı özelliklerde motorlarla 1 tur atmanız yeterli
  • CeLLaT86 kullanıcısına yanıt
    Ehliyet kursuna başvuracağım tabiki ilk öncelik o olacak b sınıfı Ehliyetim olduğundan a2 uygulama sınavına girip alaçağın. Öncelikli olarak honda ve suzuki motorlari düşünüyorum arastirdigima göre cc olarak 250lik düşünüyorum ilerde değişmek zorunda kalmamak için ama yinede tavsiyeleri dinlemek gerek tesekküfler yorum için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşınız A ehliyet için yeterli sanıyorum, yine de sorun boşuna A2 almayın yani.

    Tavsiyem Bütçeniz falan da varsa xmax 250 falan olabilir. Kesinlike scooter almalısınız, o trafikte yorulmazsınız yani hiç.
    Eğer daha düşük ise Spacy falan olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 11 Haziran 2019; 20:37:37 >
  • 24 ü doldurunca A alınıyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A2 yerine A alın kesinlikle sonra bir daha uğraşmayın. İstanbul motor kullanmak için çok kötü falan değil anadolu daha tehlikeli. Fakat ulaşım aracı olarak kullanacaksanız yaz kış yağmur çamur vs motor zor. Scooter ya da çanta takabileceğiniz bir model alırsanız en azından kışın giysilerinizi ona koyar iş yerinde değişirsiniz.
  • Selam 2016 yılından önce Motosiklet kullanmak isteyen birisinin A2 sınıfı ehliyet alarak en yüksek silindirden en düşüğe kadar kullanabiliyordu ancak değişen yönetmelikle motosiklet ehliyetleri kendi içerisinde çeşitlere ayrıldı.

    Aşağıdaki siteyi incelemeni öneririm.


    A – A1 – A2 Ehliyet ile Hangi Motosikletler Kullanılır?
  • Eğitim alırsanız sıkıntı yaşamazsınız. Başlangıç ve istanbul trafiği için en uygunu scooter zaten.
  • Yaklaşık 4 yıldır çok yoğun bir şekilde motosiklet kullanıyorum. başlama sebebim tıpkı sizin ki gibiydi. ümraniye trafiği, ulaşım, iett rezillikleri vs vs. başlangıç olarak sym fiddle 2 ile bir merhaba dedim motosiklet olayına. daha sonra tutkuya dönüştü. mt25, R25 X3 olarak devam ettim. yeni başlayacak birisi için schooter daha güzel olabilir ama vitesli ile başlayanda var bu senin isteğine bağlı. A2 1200 TL küsür A ehliyet ise 1500 küsür olarak biliyorum kurslarda çok bir fark yok yani alabiliyorsanız A ehliyeti alın. Ayrıca istanbul'da motosiklet kullanmak gerçekten keyifli ve sıkıntsız. 20 araç sürücüsünün 19'u sana yol veriyor, açılıyor seni fark ediyor kalan 1 kişi ise malum tipler oluyor onlarıda sen kendi dikkatinle bertaraf edeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.