Şimdi Ara

Motordan gelen 'tak tak tak' sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
56.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2007 model 159 jtdm qtronic henüz 100 binde.
    Bu gün seyir halindeyken bir anda titreme oldu ve gaz yemedi hemen kenara çektim. Rolantideyken aracın altından tak tak tak diye bir ses geldigini farkettim. Yola çıkınca gaz verince bu ses de hızlanıp sıklaşıyor. Bulundugum şehirde alfa ustası ve servisi malesef yok bugün gösterdigim bir kaç usta ise motorun altından kartelin oralardan ses geldiğini karteli açıp bakmamız lazım dedi. İnternette bir kaç araştırma yaptım Motor un yatak sarması yada krank mili sorunu gibi geldi. 100 bin de düzenli bakımı yapılmış araç sizce bu tarz bir arıza yaparmı çok erken gibi geldi Var mı bir başkaca fikri olan?



  • Sorun hakkında bir bilgim yok, ama aracınız eğer dizel motorluysa 1.9 150 hp olan modelden bahsediyorum Opel servisi varsa götürebilirsiniz aynı motorlu araçlar Opel'dede var.
  • bence sorun motor takozlarında (kulaklarında) da olabilir. belli zaman sonunda ki genelde 4 seneden sonar bu takozlar bozulur ve sertleşir.çatlar ya da koparlar.. sonucunda da bu ses duyulabilir. eğer aracınızda gözle görülür bir performans düşüklüğü varsa ancak o zaman motordan şüphe edilebilir bana gore..
  • Tak tak ses geliyorsa akla gelen motor yataklarıdır. Bir an önce iyi bir ustaya baktırın.
    Motor yatak sarmasın. Motor yağsızlıktan yatak sarar yağı bir kontrol edin.
  • Yağ daha 2000 km de sevisi ise normal her hangi bir eksilme yok bugün bir kaç ustaya daha gösterecegim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeXtrin

    Yağ daha 2000 km de sevisi ise normal her hangi bir eksilme yok bugün bir kaç ustaya daha gösterecegim.

    Motorun sesini kaydedip ekler misiniz. Sürekli gaz vererek veya sürekli rölantide değil. 10 sn rölantide çalıştırın, 10 s boyunca hafif hafif basarak gaz verip videoya alıp foruma ekleyin.
  • Tak tak ses yatak sarma sesi oluyor genelde.1.9 dizel Fiat ve Opelde de kullanılan bir motor.O araçların servislerinde de yardım alabilirsiniz.Karteri sökmek istiyorlarsa da söktürün,karter söktürmeyle birşey olmaz varsa bir sorun anlaşılır.
  • Dün sabah sanayiye götürürken yine aynı ses vardı ayrıca araç gaz yememeye de başlamıştı. 15-20 dk sonra tak tak sesi kesildi bu seferde gaz yememe durumu vardı ustaya bıraktım turbo dan motora giden bir hortumun kelebegini degiştirmiş şimdi araçta hiç bir ses yada çekiş düşüklüğü yok ilginç bir durum neyse korktugum başıma gelmedi herkese cevaplar için teşekkürler
  • hocam benzer bir sorun bendede var bende 1997 model hyundaı H100 5+1 dizel minübüs var
    önce taktak diye ses gelmeye başladı ses gaza yüklendikçe arttı 5 kilometre kadar boşta evin önüne kadar geldim aracım stop etti 1-2 defa çalıştırdım 1.de gaz verdiğim gibi tekrar stop etti 2.denememdede stop etti 3.denemede rolantide araç yürüdü veyarım gazdada yürüdü ancak gaa yüklenince stop ediyordu sonra aküm arızalandı yeni akü aldım onunla çalıştırmayı denedim araç çalışmadı marş basmasına rağmen aracım çalışmaz oldu dayım baktı motor kulağıda denilen motor bağlantı takozlarından birinin koptuğunu farketti anlayan arkadaşlar varsa aracın neden çalışmadığı üzerine yorum yapabilirmi
    NOT: aracın yağ ve su oranları normal herhangi bir karışma söz konusuda değil
    Araçtan sesbir anda gelmeye başladı ve bir daha çalıştıramadım

    Şimdiden teşekkürlerimi sunarım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.