Şimdi Ara

MSI Gaming X Trio 6900 XT Restart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, MSI Gaming X Trio 6900 XT ekran kartı aldım yeni. Özellikle yüksek grafikli oyunları açtığımda bir anda pc reset atıyor. Bir kaç kere de sürücü zaman aşımı diye bir hata aldım (oyun donuyor ve kapanıyor). Bu kartla tavsiye edilen PSU 850 Watt. 3x8 Pci-e Pin girişi var.


    Kullandığım PSU Thermaltake'in 750 Watt Gold Sertifikalı bir PSU'su. PSU'dan çıkış iki tane kendi orjinal kablosuyla çoklayıp 3 tane olarak bağlıyorum. İşlemci 9900K.


    PSU yetmiyor mu diye düşünüyorum ama kart 190W işlemci 60W falan tüketirken oluyor bu durum. O yüzden kesin PSU'dan da diyemedim. Kart bozuk olabilir mi yoksa PSU'dan mıdır bir akıl danışmak istedim.


    Yine sebep olarak PSU olsa sentetik testlerde de sorun yaşamam gerekir diye düşünüyorum ama onlarda da bir sorun yok. Power limit'i -10 yaptığımda da yaşadım bu sorunu. Ama yine de bir anlık kafayı yiyip anlık olarak 500W çekmeye kalkıyor olabilir mi diye de düşünüyorum.








  • dediğini zhata radeon whatman hatasıda sadece ekran kartından kaynaklı o hatayı vermiyor mesela bende 5900x var onu o.c lerken pc restart çaktığında da whatman hatası veriyordu ekran kartıyla bir işim olmadığı halde

  • Çokça bu problemi yaşayan olmuş türlü kombinasyonlarla denemeler yapılmış ve sorun çözülememiş ,boşuna donanıma para harcamayın.



    Sizin yerinizde olsam iade için elimden geleni (videolu olarak ) yapardım.


    Bilginiz dahilinde ise linkini vereceğim bios 'u deneyip (orjinal biosu kesinlikle yedekleyin ,sorun olması durumunda veyahut garantiye vermek durumunda yedekten geri dönün)

    duruma göre hareket edebilirsiniz.


    Biosun kartınızla uyumlu olduğunu doğrulayarak işlemi gerçekleştirin.


    Sanırım ilgili bios voltaj ayarları ile ilgili .


    Yaptığınız işlemlerden doğabilecek sorunlardan ve sonuçlardan ben mesul değilim , sonuçlarını göze alıyor ve bilginiz var ise bu işlere kalkışın.


    Veyahut deneyimli birilerinden profesyonel yardım alın.


    Geçmiş olsun.



    BIOS Internals

    GPU Device Id: 0x1002 0x73BF

    113-V395TRIO-4OC

    113-MSITV395MH.203

    (C) 1988-2020, Advanced Micro Devices, Inc.

    ATOMBIOSBK-AMD VER020.001.000.060.000000

    06s_0329.222

    Adjustment Range

    GPU: 500 MHz to 3000 MHz

    Memory: 1348 MHz to 2150 MHz

    Power: -10% to +12%

    Power Limit

    Total: 281 W

    GPU: 320 A

    SOC: 55 A

    Thermal Limit

    Edge: 100°C

    Hotspot: 110°C

    Memory: 100°C

    VR Gfx: 115°C

    VR Mem 1: 115°C

    VR Mem 2: 115°C

    VR SOC: 115°C

    Shutdown Temp.: 118°C

    Fan Stop supported: Yes

    Fan Start: 50°C

    Fan Stop: 60°C

    Voltage

    GPU Voltage: 825 mV to 1175 mV

    SOC Voltage: 825 mV to 1150 mV

    Memory MVDD: 1250 mV to 1350 mV

    Memory VDDCI: 675 mV to 850 mV

    Memory Support

    16384 MB, GDDR6, Samsung K4ZAF325BM

    Graphics Card Info

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Manufacturer:MSIModel:RX 6900 XTDevice Id:1002 73BFSubsystem Id:1462 3952Interface:PCI-EMemory Size:16384 MBGPU Clock:500 MHzMemory Clock:2000 MHzMemory Type:GDDR6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 26 Nisan 2022; 10:54:51 >




  • nirvanha kullanıcısına yanıt

    Bu Bios'u bende gördüm hocam ama kartın varsayılan olarak çalışmayıp türlü ayarlamalar ve hatta biosunu değiştirerek bir çözüme ulaşma fikri en başından insanın asabını bozuyor. Normal olan çalışması, geldiği hali kusurlu olupta kullanıcı tarafından düzeltilmeye mahkum bir ürün mantığnı kabullenemiyorum.


    Kartı itopya'dan aldım. Bu yüzden aşırı derecede canım sıkkın. Çünkü itopya'nın iade almamak için herşeyi yaptığını, yapacağını bilmeyen yok. Ben tüketici mahkemesi yoluyla söke söke alırım paramı geri, iademi de yaparım ama, bu sonuca ulaşana kadar kartın parasını ödemek zorunda kalmak, para iadesi yapılana kadar itopyanın servislerle oyalamaya çalışması, uzunca bir süre hem kart olmadan hem de parasını ödeyerek 3-5 ay geçmesi gibi durumlar aşırı canımı sıkıyor.


    Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. İnanılmaz keyfim kaçtı ya..





  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    14 gün olmadan "beğenmedim" diyip de mi iade almıyor itopya ?

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    Neden itopya ile muhatap olacaksınız servise gönderin videoya çekip sistem özellliklerini vs...Gerçi MSI 360r konu başlığımda belirttiğim üzere sıfır kapalı yurt dışı üründe yardımcı olmadılar bana...(Servispoint) durumunuz ne olur bilemiyorum tabi..



    https://forum.donanimhaber.com/msi-mag-coreliquid-240r-360r-urun-degisim-duyurusu--152288965


    İşlemleri hızlandırıp kendinize bir nvidia kart alın hazır fiyatlar düşüyor.(İtopyadan ürün değişimi yerine paranız karşılığı çek de alabilirsiniz sanırım )


    Tekrar geçmiş olsun.

  • Arkadaşın dediği gibi 14 gün olmadı ise alalı , direk vazgeçme hakkımı kullanmak istiyorum diyerek iade edin...

  • Kutusu açılıp montajı yapılmış ürünleri almıyor itopya iade olarak. Sorun varsa da servise gönderin diyorlar. Yani ben malı sattım artık sen sağ ben selamet şeklinde davranıyorlar. Karti kargodan dün teslim aldım. 14 gün değil 1 gün olmadı daha.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    öyle firmalardan alışveriş yapmamak gerekiyor ama insanımız nerede youtuberidir orada ,eskiden tv yıldızları ne yaparsa onu yapardı halkımız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt

    Ben Amazon dışında tek bir firma tanımıyorum. Bana göre hepsi bir. Al birini vur ötekine. itopya'ya alırken de güvenim sıfırdı. Piyasaya göre uygun fiyatlı olduğu için ya nasip dedim. Online alışverişimin %90'ını amazon %10'u diğerleri oluşturuyor. Bu da %10'a denk geldi. Hala daha amazon 4K daha pahalı sattığı için şu tecrübeye rağmen o kumarı oynardım diye düşünüyorum. Yani 4K az bir fark değil. 100-200 olsa dönüp amazon dışında bir yere bakmazdım zaten.


    Youtuber meselesi ile de çok ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü biz de hiç bir firma da iş ahlakı yok. Devlet mecbur bırakmazsa hepsi tüketiciyi mağdur etmeye bakıyor. Ben hayatımda en çok çirkefliği vatan bilgisayar da yaşadım. Teknosa'da aynı, Mediamarkt ilk yıllarında iyiydi o da ayak uydurdu sonradan. Yani Youtuber reklamını yapınca halkımız itopyada okşanıyor, yapmayınca başka yerde. Sonuç pek farklı değil.





  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt

    Şu an piyasada olan hiçbir firma mağazadan sattığı ürünü iade almıyor. Vatan, Teknosa, MediaMarkt, İtopya, QP Bilişim, Sinerji ve aklınıza gelecek fiziki mağazası olan tüm yerlerde bu durum geçerli. Bu yerlerin hepsinde internetten aldığınız ürünleri 14 gün içinde iade etme hakkınız var fakat mağazadan alırsanız yok. Yakında internetten alınca bile arıza yoksa keyfi değişimi ve iadeyi kaldırabilirler çevremdeki çoğu kişi ekran kartını alıp değerlerini beğenmeyip iade ediyor veya devamlı iade satış ile ürünleri deneyip duruyor. Bizim millete böyle fırsat verirsen son gününe kadar kullanır.


    Ben piyasaya bakar nerede ucuzsa oradan alırım ister Akakçe üzerinden bir dükkan olsun ister büyük bir firma olsun fiyattan gerisi umurumda değil. Her gün belki teknolojik ürün alıyorum bunların %90'ı Akakçe üzerinden dip fiyatlardan aldığım dükkan satıcıları daha 1 kere sorun yaşamadım. Konu sahibi arkadaş 300-500 fazla vereyim Amazon olsun diye düşünüyor herkesin var bir düşüncesi.





  • benze 850w psu var,rx 6900 xt gaming z de voltaj düşürmeyince kapanıyor,voltaj düşürünce sorun yok.Psu yetmiyor büyük ihtimal.Format atmak lazım kart takınca,driver hataları vs için

  • cübbesiz gandalf kullanıcısına yanıt

    Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu. Bende PSU'nun yetersiz gelmesinden baya şüpheleniyorum. Günün birinde zaten yüksek psu alacaktık şimdi zamansız ekstra masraf olacak gibi duruyor. Sadece oyunda sorun yaşatmasından dolayı PSU'dan baya şüpheleniyordum zaten. Muhtemelen 200 falan çekerken anlık ciddi bir sıçrama yapıyor ve ihtiyaç karşılanmadığı için kapanıyor muhtemelen. Ama şunu sorayım sizde de restart atma şeklinde mi oluyor yoksa komple power off kapanıyor mu pc ?

  • abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

    Hocam üstteki arkadaşın yorumuna binaen size de tekrar sormak isterim. 5900x ile hangi ekran kartını ve kaçlık PSU kullandığınızı paylaşabilir misiniz? Belki sizin de PSU yetmediğinden oluyordur işlemciyi OC yaparken olması PSU ile alakalı olabileceğini düşündürdü çünkü.

  • Kesin öyledir demem ama tarifler klasik güç kaynağı problemi tarifleri. Eskiden amd kartlarda daha sık olurdu bu şimdi nvidia 3000 serisinde de benzer sorunu sık sık görüyorum. Power limit değil de direk undervolt yapın sorun gerçekten güç kaynağı sebepli ise geçici çözüm olur. Ayrıntılı ince ayar undervolttan önce sorun burada mı değil mi diye saptamak için örneğin kart tam yükte orijinal haliyle 2000mhz 1,1 volt ile çalışıyorsa 1800 mhz 1volt gibi abartılı düşürün

  • Birde çokluyorum demişsiniz tam anlayamadım nasıl çokladığınızı o yüzden ne olur ne olmaz şu görseli de bırakayım tavsiye edilen bağlama şekli;

    MSI Gaming X Trio 6900 XT Restart Sorunu



    tek pcie kablosunu çoğraltmaktansa mümkün olduğunca daha fazla pcie kablosu bağlayın diyorlar

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Paylaştığınız fotoya göre birebir en sağ üstteki gibi bağlıyorum hocam. PSU'dan 2 tane çıkış var. Kablolar PSU'nun kendi orjinal kabloları. Kabloların bir ucu PSU için tek, diğer uçları 2'li. Bende 1 tane çıkıştan gelen 2'liyi ve diğer çıkıştan gelen ikilinin bir tanesini bağladım bir ucu boşta kaldı. Tam olarak attığınız fotonun en sağ üstündeki şekil.


    İnternette bu kart için bir video da, max frekansı 2400, max voltage 1060 yapmış. Bende bunu denedim. Bunu yapmadan önce oyuna girdiğim anda restart atıyordu. Bunu yaptıktan sonra bir 10 dk kadar takılabiliyorum sonra yine restart tabi. Benim daha fazla düşürmem gerek herhalde.

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    Bence sorunun kaynağı %99 güç kaynağı daha güçlü bir tane güç kaynağı ile deneyene yada satın alana kadar restartsız devam etmek için iyice düşürüp kullanın

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    İlginiz için çok teşekkürler hocam. Linus'ın 6900XT videosunda kartın anlık 462 watta sıçrama yaptığını gördüm yeni. Hatta video için 1000W seasonic i çıkartıp 1000 watt corsair taktığını söylüyor. Bunu neden yaptığını anlamadım ama. Kartta sorun olmasın da PSU zaten bir gün yenilenecekti. Araştırıyorum ne alsam diye.

  • JustStreaming J kullanıcısına yanıt

    750lik coklama yaomayacagin moduler gold bir psu isini gorur. Rm750 rm850 evga 759g 850g bunlara bakabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.