Şimdi Ara

Msi laptop fan yanındaki küplerin fana kayması sorunu lütfen yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 1.5 yıl önce msi ge72 2qf apache modelini aldım . Son 6 aydır her 1 yada 2ayda bir (4kez serviste gitti geldi ) fanından aniden sürtme sesi geliyor sürekli. kırılcakmıs gibi resmen . Hatta ilk cıkardığında korkmustum pc yi anında kapatmıştm falan. Daha sonra internetten baya araştırdım ve sorunumla ilgili 1 video buldum . Ses neredeyse aynı ben laptobu garantisi olduğundan hiç acmadım ama tahminen videodaki gibi aynı şekilde oluyor sorun. Garantisi olmasa acıp o videodaki beyaz küpleri düzelticem cıkarıcam ama yapamıyorum ve sadece bu salak sorun dan dolayı 3 hafta serviste kalıyor. Serviste fanı değiştirdik diyor ve yine aynı sorun , kronikleşti yani . Ben bıktım artık valla su laptobu aldığım güne lanet okudum 6 aydır dordürüst kullanamadım . Video yu aşşağıya koyucağım. Videodada laptop ısındığından yağışkanı eriyor ve fana kayıyor diyor.

    Tavsiye edebileceğiniz bir cözüm varmı kesin olarak tekrar olmaması için ? Laptop ta sürekli problem cıktığından servispointten değişim talep edebilirmiyim veya başka bir yolu varmı illaki laptopu satmakmı zorunda kalıcağım?
    https://www.youtube.com/watch?v=Rrxef1kcH3U

    videoda bu lütfen yardım artık bıktım uğraşmaktan teşekkürler şimdiden.

    Edit : Bir video daha buldum belki o küplerden yoktur bu sese daha cok benziyor fan yerinden oynuyor sanırım sürekli
    https://www.youtube.com/watch?v=VWQ3f0JnvXI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moondragon123 -- 30 Mart 2017; 1:7:35 >







  • valla bana da benzeri olmuştu(msi gl62) ,fanı söküp ,pervanesini çıkarıp içini yağlamıştım makine yağı ile bobinlerin olduğu bölüme 1-2 damla damlattım.yuvasını da tinerle silmiştim daha sonra gram ses çıkarmamaya başladı.ama tabii ki bu yapacağın işlem garantini götürecektir.gres yağı da olabilir dostum.ince yağ da olabilir hepsi iş görüyor.
    çok da dikkatli olmalısın fanın pervaneleri çok hassas kaldırırken tam çarprazlardan çekmelisin.biraz zor çıkıyor.
    ama fanı değiştirmelerine rağmen böyle bir sorun oldu diyorsun orayı tam çözemedim.sabitlemek için garantini bitirecek çözümler bulabilirsin tabiki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 30 Mart 2017; 10:31:11 >
  • fanın üzerine yapıştırmaktansa karşısına denk gelen kapağa yapıştırmak denenebilir
  • Fan değişse bu sorun ortadan kalkardı. Bence servis doğru söylemiyor. 2. olarak fan çıkışının tıkanıp tıkanmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Termal macunlar yenilenip tekrar denenmeli kurumuş olabilir. Fanı yerinden çıkarıp 1 veya 2 damla azla değil ince makina yağı da damlatılmalı. Bence fan yüksek devirlere sıcaklık yüzünden çıkıyor yani iyi soğtulamıyor ve fan kendini koyuveriyor. Laptobu oyun ağırlıklı mı kullandınız? İçi bir kere açılmış zaten bence bilen biri içini açar ve dedilerimi yapıp termal bakım yaparsa sorun ortadan kalkar.
  • garantısı varken baska problemlerıde goz onunde bulundur derım garantısı bıtene kadar servıse yaptır
  • Hocam bence servise izah et ve kafandaki şeyi yapma şanslarının olup olmadığını nazikçe sor. Eğer anlayışlılarsa sana yardımcı olurlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.