Şimdi Ara

MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
7
Favori
9.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Öncelikle buradan insanlara yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Benim bir sorunum var. Geçen hafta “Anycubic photon mono X” cihazı satın aldım.
    Cihaz baskı yapmıyor.
    2 kere denedim aşşağıda fotoğraflarda gördüğünüz gibi cihaz bu şekilde baskı alıyor.
    Ayarlarını bilmiyorum.
    Cihazın ayarlarını fotoğrafta paylaştım.
    Düzgün baskı almam konusunda yardımcı olabilir misiniz lütfen?
    Reçine markası Anycubic gri reçine.

    Teşekkürler.

    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim

    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim

    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim

    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 7UZSXR4YUD kullanıcısına yanıt

    selamlar, bence sizin ekranda sorun var. gordugum kadariyla tum tabla baski aliyorsunuz ekran calismadiginda boyle sorunlar oluyor. ekranin calisip calismadigini anlamak icin bir iki test yapabilirsiniz. bu printerin calisma sistemi isigi maskeleme mantigiyla calisiyor. yani o anda ne basilacaksa serbest birakiyor geri kalan yerden isin birakmamasi gerekiyor.


    Testi mesela su sekilde yapin. basit ve kucuk bir print ayarlayin. Baski haznesini takmayin, tablayida takmayin ve printe baslayin ekranda(baski ekrani) ilk gorulen isik o printin en alti olacak sekilde maskelenmesi gerekiyor, eger tum ekrandan isik geliyorsa ekran hatalidir yada icinde kablosu gevsemistir.


    Aslinda menude test kismi da var onu bulabilirseniz onuda deneyebilirsiniz. yine ayni mantikla ekranda dikdortgen sekli olusturuyor.


    edit:


    en son bahs ettigim yontem su sekilde



    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyimDaniel Prime Designsyoutube
    UV Lamp Not Working Properly
    https://www.youtube.com/watch?v=7i6-63Kiaww



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 11 Şubat 2023; 0:20:43 >




  • orhanyor kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler,

    Ekran ayarını aynı videodaki gibi kullandığım cihazda çalışıyor.

    Satıcı ile iletişime geçtim ve bana aşağıdaki linkten ayarı cihazıma göre yapıp baskı almamı söylediler.

    Kullandığım reçine “Anycubic gri” reçine.

    Bu reçine hangi kategoride geçiyor bilmiyorum.

    https://www.anycubic.com/blogs/news/resin-settings-for-anycubic-3d-printers

    Basic mi,standart mı, Water-Wash Resin+ mi

    Dahası var bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 7UZSXR4YUD kullanıcısına yanıt

    bana yukarda yolladiginiz ayarlarda bir sorun yok. print basarisiz olabilir ama hicbir zaman busekilde tum yatagi kaplamaz. tabi basim aldiginiz modeli bilmiyorum belkide tum yatagi kapliyordur ozaman is degisir.

    firmware hatasi da olabilir surda bir bakin altta firmware var onu update etmeyi deneyin. bazilari bu problemi bu sekilde cozmus anycubic.com/collections/anycubic-photon-3d-printers/products/photon-mono-x-resin-printer

  • merak ettim sonuçları paylaşırsanız sevinirim birde 3d model cgtrader sitesinden indiriyorum sizin bildiğiniz başka siteler varmı ücretli veya ücretsiz

  • kutillo kullanıcısına yanıt

    muhakkak paylasirim. benim bildigim site olarak thingiverse birde printables var. Ben bastigim cogu seyi kendim dizayn ediyorum o yuzden sitelerle cok isim olmuyor ama arada bir bunlara bakiyorum.

  • Sorun çözüldü ilk aldığımda güncelleme yapmıştım fakat olmamıştı sonradan yeni bir dosya eklemişler Bu sefer onu indirdiğimde oldu.
    Teşekkürler.
    Cihazla sorunsuz 2 test baskısı aldım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merak ettiğim bir şey var,
    Cihaz ne kadar elektrik tüketiyor acaba?
    Günde 7-8 saat çalışma ile çok fazla bir elektrik tüketimi olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 7UZSXR4YUD kullanıcısına yanıt

    Gecmis olsun :) Bir ekran ne kadar elektrik tuketiyorsa okadar, bence elektrik faturasini gidiklamaz bile.

  • Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Siraya Tech Blu az once elime ulasti. 1kg dan daha kucuk olcude satilmiyor bu sekilde kargo dahil 50 dolar. En dadik (kirilgan) recinelerin 30 dolar civarinda oldugunu dusunursek aslinda cokta pahali degil. Tabi oncelikle sonuclar onemli. Anycubic recineyi ben elimle rahatlikla kirabiliyorum benzer testleri yapacagim bakalim sonuclar ne olacak.



    edit: belirtmeyi unuttum, okudugum bir cok kullanici yorumunda ve siraya tech in baski alma onerilerinde de belirtildigi gibi, bu recine 25 derece ve daha yuksek ortam isisi istiyor yani soguk kis gunlerinde isitici kullanilmasi gerek. Benim gecen sene yapmis oldugum istici burda cok ise yarayacak. Sanirim 30 dereceye falan ayarlarim sonuclari o sekilde gorecegiz.


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 15 Şubat 2023; 13:38:27 >




  • Bu soldaki arkadasta bugun elime ulasti. Firmanin kendi yaptigi testlere gore sagdaki Blu modeline gore bir kac kat daha guclu oldugunu iddia ediyor. Bu cok ciddi bir iddia cunku Blu model recine piyasada dayanikli ve kirilmayan bir recine olarak kendine bir isim yapti sonuclar ne olacak bende merak ediyorum. Henuz hicbirini deneyemedim ikiside seffaf urunler. Eger tatmin olursam elegoo saturn 2 alacagim. Recine printer aldirirmi demeyin duruma gore hersey olabilir :)


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim




  • Elegoo moedeline baktım fiyatına göre gerçekten iyi 28,5 micron ve 8k çözünürlüğüne sahip ultra ince ayrıntılara ve keskin modeller basılabilirmiş ben araştırırken phrozen sonic mega 8k yazıcıyı beğenmiştim ama fiyat biraz tuzlu bu ürünle 1-2 sene daha idare edip yükseltmeyi düşünüyorum şu ana kadar bastığım modeller bunlar


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim


    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutillo -- 21 Şubat 2023; 1:11:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kutillo kullanıcısına yanıt

    bence printeriniz gayet iyi, 8k alsanizda gozle fark edebilmek icin cok ama cok dikkatli bakmaniz gerekecek biraz psikolojik etki gibi birsey. benim saturn 2 dememin sebebi, fiyat bandindaki en buyuk tablaya sahip olmasi. suanki printerim mono bayagi kucuk ama bastigim urunlerde cok kucuk o yuzden hic bir sorun teskil etmiyor ama buyuk urunlere gectigimde tablanin buyuk olmasi gerekecek.

    Bu arada ilk objeyi Blu ile print ettirdim. 1 gundur printerda suzuluyor insallah bir gun sokup temizleme islemini yapabilirim :D


    Edit: bu arada printler gayet guzel, recinelerin arasinda UV TOUGH RESIN yazili olan dikkatimi cekti. o recinenin saglamlik performansi nasil?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 21 Şubat 2023; 11:39:59 >
  • Benimde phrozen mega düşünmemin sebebi tablasının büyük olmasıydı bu sizin bahsettiğiniz modeli görmemiştim yoksa onu düşünürdüm fiyat performans olarak iyi arada 2-3 k oynuyor
    UV TOUGH RESIN daha denemedim EC UV RESİN GRAY kullanıyorum şuan bitince ona geçecektim
    Hıcam sen kendi modelimi kendim çizip yapıyorum demiştin hangi programı kullanıyorsun olmazsa bende kendim çizip basayım becerebilirsem 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutillo -- 21 Şubat 2023; 13:42:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kutillo kullanıcısına yanıt

    Anladim tamam denediginde paylasirsan sevinirim. Ben Blu yu test ettim, normal anycubic recineye gore ciddi anlamda saglam ama benim kullandigim alanda testten gecemedi bakalim superPP nasil cikacak.

    Ben figur basmiyorum teknik cizimler uzerine calisiyorum genelde yani olculeri var mekanik parcalar vs. O is icin fusion 360 kullaniyorum. Senin basim aldigin parcalarda 3d modeller ama o is icin daha farkli bir program var onu ogrenmen gerek. Ismi blender, bedava bir yazilim google da aratip indirebilirsin. Tabiki ciddi bir zaman ayirman gerek 3d model yapmak 1-2 haftada olacak is degil :) ama ugrasirsan hersey olur, zaman meselesi.

  • SUPER PP recineyi denedim. Oncelikle 1.3 saniye exposure suresi ile ciddi anlamda farkli bir basim ayari var. Sonuc beni biraz sasirtti, bu print ile yapilan birseyi kirmaya imkan yok. Inanilmaz saglam, diger tum ornekleri elimle kirabiliyorken, bunu kiramadim elim acidi biraktim. Yalniz soyle birsey var eger fiziksel boyutlari hic degismeyecek bir urun olacaksa pek ise yaramiyor cunku kirilmiyor ama esniyor biraz sakiz gibi bir hamuru var. Bunla yapilan modelin yere dusupte kirilma ihtimali %0 diyebilirim hatta al duvara vur yine kirilmaz.

    Malesef benim fiziksel stabiliteye ihtiyacim var 0.5mm bile esnememesi gerek. Aklima soyle birsey geldi. Anycubic normal recine fiziksel olarak tas gibi ve hic esnemiyor. Onu %50 ve bu recineyide %50 karistirirsam belki guzel bir orta halli birsey cikabilir. Hatta %60 anycubic, %40 super PP deneyebilirim. bakalim oyle bir durumda nasil bir sonuc olacak.

  • Merhabalar, yeni aldığım sla yazıcıma firmware güncellemesini yapmamı önerirmisiniz?.Güncellemeyi yapmaktan çekiniyorum dikkat etmem gereken bir durum var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quA07 -- 26 Şubat 2023; 21:29:58 >
  • quA07 kullanıcısına yanıt

    marka model ve yuklu olan firmware surumu nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 26 Şubat 2023; 22:44:54 >
  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    Hocam cihaz Photon Mono X2 Sistem bilgisine ait resim çektim onu atıyorum buraya.

    MSLA 3D Printer Anycubic Photon Mono inceleme ve deneyim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.