Şimdi Ara

MTB VE ŞEHİR/TUR BİSİKLETİ TAVSİYESİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2 arkadaş bisiklet almak istiyoruz.

    Bir tane şehir/tur bisikleti, bir tane de MTB almayı düşünüyoruz.

    Araştırmalarımız genelde hangi marka alınmalı yönünde oldu ilk etapta fakat kullanmadığımız için sadece okuduğumuz kadar biliyoruz. Diğer parçaları zaten bilmiyoruz ve çok karmaşık geliyor şu an sıfır bilgili 2 kişi için...


    Cannondale

    Corratec

    Cube

    Focus

    Ghost

    Giant

    Merida

    Scott

    Specialized

    Trek


    Bu markaların en iyiler olduğunu yazıyorlar genelde kullanıcılar ama bizim için önemli olan markadan ziyade uzun ömürlü kaliteli kadro ve sağlam bileşenleri bir arada kullanması. Yani yukarıdaki markalar olması şart DEĞİLDİR. Satış sonrası garanti destek servis ağı ne kadar yaygın ve ne kadar arkasında duruyor ürünün ve müşteriyle iletişimler sadece satana kadar değil de üründe en ufak sorunda yardımcı oluyor olmaları. Yedek parçalarında ve tamirinde sorun yaşamak istemiyoruz. Çünkü anlamıyoruz. Ve son olarak bir heves ile alıyoruz fakat üç ay sonra bizlik değilmiş diyip ya da çok güzelmiş ya daha iyisini alalım yükseltelim bunları derken, 2.el olarak hem çok fazla maddi bir zarar olsun istemiyoruz hem de tutulan modeller olmasını istiyoruz ki satarken de zorlanmayalım. Bunları da göz önünde bulundurarak yardımcı olabilirseniz çok seviniriz...


    Şehir/tur bisikleti kullanacak arkadaş;

    Sıfır için bütçe 15-18 bin TL / ikinci el için 8-10 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )

    + 1.79 boyunda 95 kilo ve 79cm bacak boyu var.

    + 27.5 inç ve üzeri jant boyu

    + Vites tercihi yok

    + Düz karbon maşa ya da gidondan kilitlenebilir ön amortisör.

    + Disk fren

    + Düz gidon

    + Alüminyum kadro ( karbona paramız yetişmez :) )


    MTB bisikleti kullanacak arkadaş;

    Sıfır için bütçe 9-10 bin TL / ikinci el için 7-8 bin TL bütçesi mevcut. ( Ufak meblağı olmak kaydıyla alt/üst fiyatlardaki ürün tavsiyeleri de olabilir tabiki )

    + 1.83 boyunda 75 kilo ve 84cm bacak boyu var.

    + 27.5 inç ve üzeri jant boyu

    + 21 vites ve üzeri

    + Gidondan kilitlenebilir ön amortisör. arka amortisör istemiyoruz.

    + Disk fren

    + Düz gidon

    + Alüminyum kadro ( karbona paramız yetişmez :) )


    Yukarıda belirtmiş olduğumuz özellikleri göz önünde bulundurarak bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Marka dediğiniz kadrodur. Kadro üretiminde de mühendislik önemlidir fakat Tayvan üretimi markalar ile diğerleri arasında ciddi bir fark yok. Karbon fiber almayacağınızı varsayarak bunu söylüyorum. Bütçenizle gidip 16-17 kiloluk bir Trek alacağınıza, 12-13 kiloluk, daha üst donanıma sahip bir Carraro alabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef dediğinizde haklısınız karbon alacak bir imkanımız şu an için yok. Sanırım carraro üzerinden birkaç ürün bakıp karar vereceğiz bu gidişle... Tabii 2.ellere de bakmaya devam edeceğiz. 😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masarifane kullanıcısına yanıt

    Aldınız mı bilmiyorum ancak Şehir için deore setli düz maşalı kendi kullandığım yeni bisikletim carraro 330 u tavsiye edebilirim,orta üst segmentte ömürlük bir bisiklet.

  • Kaliteli ve fiyat/performans olarak MTB'de Corelli Opillio 2.2 ya da Mosso Black Edition önerebilirim 10-12k tl'ye kadar. Şehir/Tur için ise Mosso 2330 msm h ya da mosso 2327 msm h öneririm 12-15k arası fiyatlara.

  • Şehir bisikleti olarak hidrolik frenli Carraro Sportive 225 kullanıyorum. Pandemi döneminde almıştım. Aslında niyetim 227'sini almaktı ancak pandemi nedeniyle tedarikte problem yaşanıyordu ve mecburen 225 ile devam etmek zorunda kaldım. Genel olarak bisikletten memnunum. Özellikle lastikleri zırhlı olduğu için çok rahat ettiriyor. Çok şükür bugüne kadar 1 kere patlamadı. Şimdi baktım fiyatlar o günden bugüne 4-5 kat civarında artmış maalesef..

  • Bende 220 var lastik tutuş iyi ama zırh filan yok tabi. Geçen Büyükçekmeceden çıktım Avcılarda lastiği patlattım. Yolda kalmak cidden can sıkıcı oluyor.


    Bende Schwalbe zırhlı alacağım. Kaldırımdan inip çıkarken filan patlamaz umarım. Son patlakta lastiğe giren birşey göremedim çünkü. Bir iki kaldırım inip çıkmıştım sadece. Yılan ısırığından mı nedir bilemedim niye patladığını.



    www.hepsiburada.com
    Schwalbe Delta Cruiser Plus 700X35 Zırhlı Dış Lastik Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/schwalbe-delta-cruiser-plus-700x35-zirhli-dis-lastik-pm-HBC00002WO28G

    Bundan var dimi sizin bisiklette ?





  • Parası varsa



    Al sana mis gibi bisiklet. Vites setleri şahane , dişli oranı süper rampa da çıkarsın , düz yolda süratte yaparsın. Fren hidrolik disk (mekanik değil) 27 vites. JAnt göbekleri shimano üst kalite. Lastik en kaliteli markanın zırhlı lastiği , sele desen yumuşak daha ne olsun. Gözünüz kapalı alabilirsiniz.

  • huncacare kullanıcısına yanıt

    Hocam bisiklet bu. Lastik bilgisi şu şekilde "SCHWALBE 700X38C DELTA CRUISER PLUS PUNCTUREGUARD REFLEKTÖRLÜ"


    130 km uzun yol sürüşümüz oldu. Maşallah sıfır sıkıntı ile çıkarttı. O yüzden kesinlikle tavsiye ederim.


    SPORTIVE 225 28" 24-V HD (carrarobisiklet.com)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.