Şimdi Ara

MUCİZENİN ADI : EGE MAHİR YILDIZ - Lütfen üst konu yapalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • MUCİZENİN ADI : EGE MAHİR YILDIZ
    06/05/2008
    250 gündür yaşam mücadelesi veren oğlum EGE için;

    En son ne zaman bir hayat kurtardınız?
    En son ne zaman bir hayatı kurtarmak için bir şeyler yapmaya çalıştınız? Çabaladınız mı en azından?
    En son ne zaman anne veya baba oldunuz? Veya olacak mısınız? Veya olmayı düşünecek misiniz?


    Ağır gelmiş olabilir bu sorular. Bana da sorsalar ağır gelirdi büyük ihtimal. Çaresizlik nedir yeni öğrendim bu yaşımda. Çaresizim, çaresiz kalmanın gerçek anlamına.
    Baba olacağım çok uzak ihtimaldi sanki. Ya da yakıştıramazdım kendime ne bileyim. Garip bir çelişkiydi benim için. Tek bir baba kavramı vardı bende, o da benim babamdı. Ancak babam “baba” olabilirdi bilinçaltımda.
    Ne zaman Ege’m dünyaya geldi, korkmayı derinden hissettim ilk defa. Ne müthiş bir duyguymuş meğer, evladını kaybetme korkusu. Babalık duygumu bile yaşayamadım korkudan. Böbürlenmemeye , şişirmemeye çalıştım kendimi. İnsan baba olunca bütün bir kâinata ilân etmek istiyor da, o yüzden diyorum. İnanamadım önce nefes aldığına, kıpırdadığına bile. İlk gözyaşımı göğsü inip kalktığında akıttım onun için. Muhteşemdi o an.
    Şimdi ise 250 günden beri babayım, şükrediyorum halime. Ama çıkmazdayım da aynı zamanda. Çünkü hayatıma ilk defa bir kavram daha girdi “baba” dan sonra. ORGAN NAKLİ…!

    Bu kavramla beni oğlum tanıştırdı: 3 ekim günüydü, ameliyata girdi 33 günlük Ege’m. İncebarsağın tamamıyla kalınbarsağının yarısını bırakıp çıktı “Ameliyathane, GİRİLMEZ” yazan kapıdan. İşte o an başladı “organ nakli” nedir, niye yapılır,hangi organlar değişebilir, riskleri nelerdir vesaire…
    Geldik sözün bittiği yere:
    Oğlumun, Ege’min incebarsak nakline ihtiyacı var! Neden oldu,niye oldu sorularını dinleyecek zamanımız, cevaplayacak mecalimiz dahi yok ne yazık ki.. Her an, her şey olabilir; durumunu yaşamaktayız.
    Size bir şey söyleyeyim mi? Bu incebarsak nakli dünyanın en zor nakillerinden biri. Tüm dünyada 650 küsür yapılmış. Bizim ülkemizde 2 yetişkine başarıyla uygulanmış sadece. Bir bebeğe örneği yok şu ana kadar. Kısmet olursa o örnek Ege’m olacak.
    Çoğu organ naklinde kan grubu şartı aranmıyor ama incebarsak naklinde aranıyor mesela.
    Farklı bir yapı incebarsak ,bir sürü tüycük var içinde. Bir sürü tüycüğün bir sürü görevi kabaca. Ben barsaklarımı bozduğum zaman anlardım kıymetini, o da çok ender olurdu zaten..

    Ama şimdi, hayatımın anlamı incebarsak. Hiçbirşeye bu kadar muhtaç olmamıştım hayatımda. Bu nakil oğlumun tek umudu ve bizim tek umudumuz.. belki inanmayacaksınız ama gerçekten söylüyorum, nakil olsa bile başarı oranı milyonda bir gibi bir şey. Bu durumda Ege’min yaşama oranıyla hemen hemen aynı sanırım. Bu milyonda biri denemek istiyoruz. Bu milyonda bir tek umudumuz.

    Mucizelere, Ege’me güvendiğimiz için. Aynı zamanda verenin de, alanın da yüce Rabbimiz olduğunu bildiğimiz için.
    Ben 250 gündür uğraşıyorum sesimizi duyurmak adına. 12 Kasımda başardık aslında. Birçok gazetede, televizyonda, internet ortamında Ege’min güzel cemalini gördünüz. Kimi haberlerde böbrek ve karaciğerinin de iflas ettiğini yazdılar. Hayır etmedi çok şükür ama şimdilik.. kimi haberleri de algılayamadı halkımız: Acaba, sapasağlam çocuklarımızdan mı incebarsak istiyorlar? Diye düşünenler de oldu.

    Hayır sapasağlam çocuklarımızdan istediğimiz sadece Ege kardeşlerine dua etmeleri. Biz, beyin ölümü gerçekleşmiş veya kaybedilmiş 0 RH+ kan grubuna sahip, 0-2 yaş arası çocuklarımızın sadece bulundukları hastanede organlarının bağışlanmasını diliyoruz aileleri tarafından. Beyin ölümü demek beynini, kan dolaşımını, organlarını makinelerin yaşattığı demek oluyor. Yani kaybedilmesi kesin anlamına geliyor. Hee, bunu istemek kolay mı? Hayır hiç de değil. Ama bir umut dedim ya. Hem başarıyla gerçekleşirse nakil, organları bağışlanan yavrucağın bir parçası da bizim yavrucağımızda yaşayacak kim bilebilir. Bizim umut dediğimiz şeyin toprakta 2 saat içinde çürümeye başladığını biliyor muydunuz?
    Çocuklarının beyin ölümü gerçekleşmiş anne babalar. Öncelikle Allah sabır versin diyorum. Ve inanın sizin yaşadığınız acıyı tüm kalbimle yaşıyorum. Çünkü her an bu acıyla karşı karşıya gelebileceğimi biliyorum. Sizden organ bağışına katılmanızı diliyorum. Evlatlarınızı kaybetmeden önce ‘biz, organlarını bağışlıyoruz’ demenizi diliyorum bulunduğunuz hastanenin doktorlarına..

    Hatta dilemiyorum, yalvarıyorum bunun için. Oğlum Ege’m için. Sizin de bir parçanızın yaşaması için yalvarıyorum.
    Ve bu ailelelerin haricinde de hepinizi organ bağışına davet ediyorum. Biz öldükten sonra toprak olup gideceklerine başkalarına hayat olsun. Başkalarına umut ışığı olalım.

    44 bin insan organ bekliyor ülkemizde. Dilek olay, 44 bin. Anadolu’da bir” şehir” demek bu rakam. Savaşta kaybetsen “hezimet” demek. Bir stadyumu dolduran insan demek. Bir de bu 44 bin insan için üzülen ailelerini düşünün..! 44 bini katlıyorsunuz o zaman. Ve hayatın bir cilvesini daha düşünün: 44 bin 1 olma ihtimalimiz her zaman bizde saklı kalıyor olacak..

    Bu yüzden duyarlı olalım. Başıma gelince anladım durumun vehametini. Siz de benim söylememle anlayın, başınıza gelmesin, ne olur! Düşmanıma istemem bu sıkıntıyı gerçekten..


    Sabırla bekliyoruz; Ege’m, eşim, ben ve bizim için üzülen sizler adına. Sabırla bekliyoruz 44 bin insanımız adına…
    Ve selamete çıkmak istiyoruz gönülden..
    Ama;
    Çok zormuş sabretmek
    Baba Ümit Fikret YILDIZ’dan bütün anne babalara ve anne baba adaylarına…
    Kalın sağlıcakla..


    Arkadaşlar, yukarıdaki mesaj bana Mahir Yıldız'ın babası Ümit fikret YILDIZ tarafından gönderildi. Lütfen bu sayfayı kopyala taşı yapıp e-mail gruplarına gönderelim. Sadece hayır işlemek için. Sizden başka hiçbir şey istenmiyor, sadece organ bağışının artması için, lütfen bu sayfayı kopyala taşı yapıp e-mail gruplarına gönderelim. Organ bağışı ne kadar artarsa, Mahir YILDIZ kardeşimizin organ nakli şansına sahip olacağı belirtiliyor. Lütfen, bu iyiliği esirgemiyelim. Bildiğimiz tanıdığımız arkadaşlarımıza bu ricayı geçelim. Lütfen bu sayfayı kopyala taşı yapıp e-mail gruplarımıza gönderelim. Herkese Teşekkür ederim. İsteyen Mahir Yıldızın babası Ümit Fikret YILDIZ ile temasa geçebilir. Ama lütfen, gerçekleşemeyecek tekliflerle yaklaşmayın. Sonuç gelebilecek bir teklifiniz varsa hiç durmayın temasa geçin. umitfikretyildizz@hotmail.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 6 Mayıs 2008; 0:26:34 >







  • Ben tam olarak okumadım ama arkadaşın altta bahsettiği gibi organlarımı bağışladım sizede tavsiye ederim vefat ettikten sonra da büyük bir sevaba girebilirsiniz , hatta imzamda ki yazıdan da anlaşıldığı üzere 3 ayda bir kan veriyorum sonuçta bu kanı organı parayla satsalar daha bir ömür kurtulmuş oluyor.Bir insanı kurtarmak kadar güzel birşey var mı ki bu hayatta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holy_Pressure -- 6 Mayıs 2008; 0:22:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FHNNH

    Ben tam olarak okumadım ama arkadaşın altta bahsettiği gibi organlarımı bağışladım sizede tavsiye ederim vefat ettikten sonra da büyük bir sevaba girebilirsiniz , hatta imzamda ki yazıdan da anlaşıldığı üzere 3 ayda bir kan veriyorum sonuçta bu kanı organı parayla satsalar daha bir ömür kurtulmuş oluyor.Bir insanı kurtarmak kadar güzel birşey var mı ki bu hayatta


    Haklısın akrdeş. İnsanın başına gelmeyince anlamıyor. kimsenin başına gelsin istemem yukarıdaki durumun. İstenen sadece şu;
    Lütfen yukarıdaki sayfayı kopyala/taşı yapıp e-mail gruplarımıza gönderelim. Herkese Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 6 Mayıs 2008; 0:45:29 >




  • Güncel..
    Umarım umutlar tükenmez..
  • Umutlar asla tükenmemeli ama insan yaşamı çok önemli. Herkes birazcık çabayla mucize yaratabilir.

    Lütfen yukarıdaki sayfayı kopyala/taşı yapıp e-mail gruplarımıza gönderelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMIRNOFF -- 6 Mayıs 2008; 9:08:50 >
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.