Şimdi Ara

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - 2016 ( SORULAR - CEVAPLAR )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu yılda tercihler yaklaşıyor ve sizlerin kafalarında hala cevaplayamadığı sorular var geçen sene aynıları bizim başımıza geldiği için az çok hala hatırlıyoruz bunları sizin için cevaplamak istiyorum. Ek olarak sormak istediğiniz soruları buradan yorum yazarak özel soruları ise mesaj yolu ile bana iletebilirsiniz.

    Bölümüm Bilişim Sistemleri Mühendisliği olduğu için bu konuda çok daha fazla hakimim fakat üniversitenin diğer alanları hakkında da bilgi birikimim mevcuttur.


    1-) Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümü nedir ?

    Arkadaşlar şuanda okuduğumuz bölüm Elektronik Mühendisliği, İşletme Bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünün birleştirildiği ve bizlere sunulduğu bir bölümdür. Bu bölümde ilk sene olarak Elektronik ve İşletme bölümü derslerini görmüyorsunuz normal Bilgisayar Mühendisliği bölümü müfredatına benzer bir müfredat görüyorsunuz. Daha sonraki senelerde ise Elektronik Mühendisliği derslerini ve İşletme Bölümü derslerini görüyorsunuz tabi kide Bilgisayar Mühendisliği dersleriyle beraber. Bu size çok fazla avantaj sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse bu sene daha 1.sınıfken hocalarımızın da katkılarıyla çok güzel bir robot tasarımı yaptık ve bunu Ankara da olan yarışmaya götürme imkanı bulduk. Bu bölümde gerçekten emek veren her öğrenciye hocaların hakkını verdiklerine inanarak söylüyorum. Eğer çalıştığınızı gösterirseniz size her türlü imkanı sunmaktadırlar.

    2-) Peki neden bu bölümü seçmeliyim ?

    Bu bölümü tercih etmenizi söylememdeki aslında en büyük etmen staj miktarıdır. Arkadaşlar bölümüz Teknoloji Fakültesinin bir bölümü olduğundan kaynaklı olarak toplamdan 3 kere staj yapma hakkımız bulunuyor. 2 tanesi yaz tatili stajı 1 tanesi 3.sınıf 2.dönem stajı. Her yerde mutlaka okumuş yada duymuşsunuzdur. Pratik yapmadan bir şeyler öğrenemezsiniz bu stajlar sizlere çok fazla pratik yapma olanağı sağlıyor ve firmalarla iletişim kurma imkanını sunuyor. Ayrıca ek olarak söylemem gerekirse her dönem bir adet proje ödevi teslim etmemiz gerekiyor bu proje ödevi bazen sınavlardan çok daha önemli oluyor. Çünkü bizlere hocalarımız bilgi hafızada kaldığında değil uygulandığında değerli olduğunu öğretiyor ve bunun için böyle bir uygulama gerçekleştiriyorlar.

    3-) Okulu bitirmek zor mu ?

    Bu soruyu içinden geçiren arkadaşlara şu tavsiyeyi vermek istiyorum: Eğer çalışmazsanız Muğla şehrinin o güzel havasına kendinizi kaptırırsanız sizin için okul sadece eziyet olur. Çünkü bu bölümde emek vermeden kimse geçemiyor. Şöyle bir örnek vermek istiyorum: İlk dönem olan programlama dersinden 65 kişiden sadece 19 kişi o dersi geçti. Emek verince karşılığını mutlaka alıyorsunuz fakat sadece puanım buraya yetiyor burayı yazayım gibi bir düşünceniz varsa sakın bu hatayı yapmayın çünkü gerçekten çok fazla zorlanırsınız.

    4-) Erasmus imkanı sunuluyor mu?

    Evet arkadaşlar bölümümüzde Erasmus imkanı da mevcuttur. Çek cumhuriyeti, polonya ve bir kaç tane daha ülke mevcuttu bu gibi ülkelere tercihinize bağlı olarak (5 ay, 10 ay) olarak gidip eğitim görebiliyorsunuz.

    5-) Farabi mevcut mudur?

    Farabi: Ülke içinde başka bir üniversite de bir dönemlik eğitim gördüğünüz bir programdır. Evet arkadaşlar bölümümüzde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi için Farabi olanağı mevcuttur.

    6-) Laboratuvarlar nasıldır ?

    Arkadaşlar bölümümüzde elektronik laboratuvarları, bilgisayar laboratuvarları mevcuttur. Benim gerçekten en hoşlandığım elektronik laboratuvarlarıdır. Bilgisayar laboratuvarları gayet güzeldir fakat kendi bilgisayarınızla gelirseniz çok daha eğlenceli geçtiğini söyleyebilirim.


    7-) Hocalarımız nasıldır ?

    Hocalarımız gerçekten çok değerli ve bilgilidirler. Sizinle arkadaş gibi konuşmaktan asla çekinmezler ve mutlaka sizinle ilgilenirler. Bazen girdiğimiz derslerden o kadar çok eğlenirdik ki bitsin istemezdik. Çünkü gerçekten bu işi bilen insanlar tarafından öğrendiğimizi ve eğitim aldığımızı bilirdik.

    Sormak istediğiniz soruları gerek bölüm hakkında gerek üniversite hakkında buradan sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplayacağım ve sizleri bilgilendireceğim.

    - GELEN SORULAR VE CEVAPLARI -


    Birde yurt fiyat ve konfor hakkinda bilgi verirmisiniz konfordan kastim yanlis anlamayin ama apaci tipler falan ben temiz insanimdir da oyle sacma hareketlerimde yoktur oturakliyim diyebilirim genel olarak durum nasil

    Merhaba dostum, yurt fiyatı bu sene içerisinde 3 kişil 540TL( AYLIK ) 2 kişilik 670TL ( AYLIK ) civarında olacağını okumuştum. Konfor konusuna gelirsek gerçek anlamda çok rahat edebileceğini söyleyebilirim. Çünkü odaların senin rahatlığın için tasarlanmış bir yapısı var orada oturduğum sandalyedeki rahatlığı hala hiç bir yer bulamıyorum. Onun haricinde özel geniş bir çalışma masan yanında kitaplığın rafların üzerisinde ranzan mevcut. Odadayken çok rahat olduğunu söyleyebilirim. Odanın içinde duş için ayrı bir kısım lavoba içinde ayrı bir kısım bulunmaktadır ve o iki tarafta gerçekten güzel ve rahattır. Yurtta değil ben üniversite içerisinde bile öyle tiplere çok az rastlamışımdır. Her zaman için istisnalar olacaktır tabiki fakat bunlar parmakla gösterilecek kadar azdırlar. Kendi ortamını ve çevreni kurduktan sonra hiç bir şekilde sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Bunun yanında eğer oda arkadaşlarından şikayetçi yada rahatsız olursan aynı hafta içerisinde odanı değiştirebilme imkanı sunuyorlar. Buda bence çok önemli bir imkan.

    1-) KYK yurdu hakkında bilginiz var mı? Odalar kaç kişilik, kyk yurdu çıkma durumu nedir?
    Merhaba hocam, KYK yurdu hakkında birkaç bilgiye sahibim. Arkadaşlarım orada konakladıklarından duyduğum kadarını size anlatmak isterim. Odalar 3 ve 4 kişil olduğunu biliyorum 3 kişilik odalar gerçekten çok rahat özel yurt rahatlığında odanın içinde duşları lavaboları çalışma masaları var. Fakat oraya hakkınızın çıkması için biraz şanslı yada sözü geçen birisi olmanız gerekiyor. 4 Kişilik bazı odalar ise gerçek anlamda çok kötü bir duruma sahipler. Duşları oda içinde olmadığını biliyorum, 4 kişilik odada sadece 1 adet çalışma masası olduğunu biliyorum. Bu durum gerçekten üzücü. Ayrıca oda değiştirme imkanınızda çok zor olduğundan ciddi anlamda alışamazsanız zor günler geçirebilirsiniz. Çalışanlarda ise çok fazla resmi bir hava mevcuttur yani size sanki orada bedava kalıyor muamelesi yapabiliyorlar. Kapıyı sormadan açmaları, sabah olduğunda gürültü çıkararak uyandırmaları hatta çok komik bir durum söyleyeceğim inanamayacaksınız. Arkadaşımın laptopu şarjda olduğu için bir görevli ona kızıyor ve boş yere harcama elektriği kullanacağın zaman takarsın diyor. Umarım böyleleri size denk gelmez yoksa çıldırmamak elde değil diye düşünüyorum.

    2-) Residorm yurdu fiyat olarak nasıl? Herhalde 2 kişilik ve 3 kişilik odaları varmış. Birde kahvaltı-yemek yurt fiyatına dahil mi? Yoksa yurt yemeğe karışmıyor, geç mutfağına ne yiyeceksen kendin yap mı diyor?
    Kendim Residorm yurdunda kalmaktayım. Fiyat olarak diğer illerdeki özel yurtlarla aynı düzeydedir. 2 Kişilik oda fiyatı: 670TL, 3 Kişilik oda fiyatı: 540TL olarak bilmekteyim. Kahvaltı ve yemek maalesef bu fiyata dahil değildir. Yemeği yurt karşılamıyor mutfağı bizlere sunuyor. Fakat iyi bir arkadaş çevresi edinirsen arkadaşlarınla beraber yemek yapabilir ve güzel vakit geçirebilirsin. Sonuçta alt kat ortak kat (kızlar ve erkekler) bir arada olabiliyor.

    3-) Eğitim fakültesi (Pdr) bölümü hakkında bilginiz var mı? Varsa arkadaşlarınız beğeniyorlar mı?
    Benim fakültem eğitim fakültesinin tam karşısında ve çok sık ziyaret ediyorum. Gayet gösterişli bir binaya sahip ve gerçekten boyutu çok büyük. Sanırım kampüs içerisindeki en büyük binalardan birtanesi. Eğitim fakültesi sosyal faaliyetler tarafından çok canlı bir fakülte olmakla beraber kantinin sunduğu uygun fiyatlarla beraber insanların daha fazla orada toplanmasına olanak sağlıyor. Yani eğitim fakültesinden olmayıpta içerisinde bir çok insan görebilirsiniz. Bu bence çok güzel bir şey etkinliklere bakmak için oradaki panoları geziyorum, kulüpler için stantlarına uğruyorum ve zaman geçirebiliyorum. Bunun yanında büyük amfileri mevcut. Oralarda ders işliyor veya sınav yapabiliyorlar. Otobüs durağının hemen yanında olduğundan dolayı otobüsten indikten 2 dakika sonra sınıfta sırana oturabilme imkanı sunuyor.

    4-) Siyasi olaylar olduğu hakkında bazı şeyler duydum. Şuan var mı öyle siyasi bölünme. Varsa etliye sütlüye karışmayan birisini ne derecede etkiler?
    Siyasi bölünme şuanda yok. Çünkü muğlanın haklı ve insanları vatanına son derece sadık insanlar ve böyle olaylara asla müsade etmiyorlar. Zamanında her üniversitede olduğu gibi bizim üniversitede de kendini bilmeyen bazı gruplar böyle işlere kalkıştıkları doğru fakat çok ağır şekilde cezalandırıldıklarını biliyorum bundan dolayı gönlün rahat olsun. 1 sene boyunca hiç öyle birşeyle karşılaşmadım ve böyle şeylere karışmadım. Eğer sende karışmazsan hiç bir şekilde problem olacağını düşünmüyorum.

    5-) Ev kiraları nasıl?
    Ev kiraları gerçekten çok pahalı o kadar fazla abartılı kiralar mevcut ki 2 kişilik 60 70 metre kare daireler 700 liradan başlıyor kayıt zamanı. Tabiki bunlar dönem içerisinde ucuzluyor bazen çok dikkatli şekile aradığında yarı yıl zamanı 500 liraya kadar bulabiliyorsun fakat kayıt yaptırmaya gittiğinde ilk dediğim fiyattan aşağı sunacaklarını hiç düşünmüyorum. Sana önerim bir yurda kayıt olup arkadaş çevresi edinmen ve daha sonra böyle bir işe kalkışman yoksa çok zorluk çekebilirsin.

    6-) Kötekli nasıl bir yer? Daha 2009 yılına kadar köy olarak geçiyormuş.
    Dünya gelişiyor,yenileniyor ve değişiyor ama inan bana kötekli daha hızlı gelişiyor ve değişiyor :D Sonuçta paranın kokusu oradaki insanlar tarafından alınmaya başladı ve üniversite biterken daha görebildiğim aktif 7 inşaat vardır kötekli mahallesinde. Sen düşün hangi hızla büyüdüğünü. 2009 yıllarında evet gerçekten çok kötü olduğunu herkes söylüyor fakat şuanda öyle değil. Çoğu üniversiteden daha iyi bir yerleşkeye sahip olmak için paragöz insanları tarafından gün geçtikçe geliştiriliyor ve pahalılaştırılıyor. Yerleşke içerisinde bulunan cadde üzerinde 15 20 adet civarında kafe bulunuyor 4 5 tanede bar bulunuyor. Bu kafeler genelde gece saat 1 gibi kapanıyor. Hemen hemen her kafe yemek hizmeti sunuyor ve ücretini fazlasıyla alıyor. Yollarınında çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

    GEÇEN SENEKİ KONUMUZ:https://forum.donanimhaber.com/m_108367055/tm.htm

     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi - 2016 ( SORULAR - CEVAPLAR )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeNNa -- 29 Temmuz 2016; 23:54:59 >







  • Okul hakkinda da yaz biraz ulasim yurt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunahan2516 T kullanıcısına yanıt
    Ucu açık soruları sormak yerine;
    Okulun hangi fakültesi hakkında bilgi almak istediğini sorabilirsin,
    Hangi yurt hakkında bahsetmemi isteyebilirsin,

    Ulaşım: Trafik hiç olduğunu görmedim. Merkeze otobüs uzaklığı 15 dakikadan kısadır. En yakın denize(Akyaka) otobüs ile uzaklığın 35 40 dakikadır.
  • FeNNa F kullanıcısına yanıt
    Iibf fakuktesi nasildir orda okucam gelirsem birde en iyi okula yakin yurt hangisidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan2516

    Iibf fakuktesi nasildir orda okucam gelirsem birde en iyi okula yakin yurt hangisidir

    İibf fakültesinin çok büyük olduğunu söylemem gerekir. Okul yemekhanesine çok yakındır ayrıca yakınında çok fazla kafe mevcuttur. En uygun fiyatından en pahalısına kadar her yiyeceği bulabilirsin. İçerisinde büyük ve küçük amfiler mevcuttur ve bazı dersleri orada görmenize olanak sağlarlar. Sınıfları diğer fakültelere göre daha iyidir geniştir. Diğer fakültelerde olduğu gibi tepededir. Fakat kampüs içinde dolaşan ücretsiz otobüslerden yararlanabilirsin. Derste yoklama bildiğim kadarıyla kartla olmaktadır. Yani başkası senin yerine imza atamaz ve kartını hoca sınıfta olduğu için basamaz. Bundan dolayı devamsızlık sıkıntısı çekebilirsin eğer derslere zamanında gitmezsen.

    Okulun bulunduğu mevki güzeldir. Kendisine ait kantini mevcuttur ve gerçekten orayı işleten abla çok şirin birisi olduğunu belirtmek isterim. Okulun ilk günü tanışmıştım ve sırf güler yüzlü olmasından kaynaklı çoğu zaman oraya uğramışımdır.

    Ben kampüs içerisinde Residorm Özel Öğrenci Yurdunda kalıyorum ve gayet memnunum.
    Orasını sana tavsiye edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeNNa -- 28 Temmuz 2016; 22:10:04 >




  • FeNNa F kullanıcısına yanıt
    Guzele benziyor baya merak ediyorum aslinda ama 2.ogretime puanim yetiyor o biraz sikinti olucak gibi..

    Siz kacinci sinifsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FeNNa F kullanıcısına yanıt
    Birde yurt fiyat ve konfor hakkinda bilgi verirmisiniz konfordan kastim yanlis anlamayin ama apaci tipler falan ben temiz insanimdir da oyle sacma hareketlerimde yoktur oturakliyim diyebilirim genel olarak durum nasil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

    Muğla hakkında bazı olumsuz yorumlar gördüm. Esnafı öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyormuş. 5 Yıl önce orada okuyan birisinden edindiğim bilgiye göre doğru düzgün asfalt bile yokmuş. Şuan geliştiğini düşünerek biraz aklımdaki soruları sormak istiyorum.

    1-) KYK yurdu hakkında bilginiz var mı? Odalar kaç kişilik, kyk yurdu çıkma durumu nedir?
    2-) Residorm yurdu fiyat olarak nasıl? Herhalde 2 kişilik ve 3 kişilik odaları varmış. Birde kahvaltı-yemek yurt fiyatına dahil mi? Yoksa yurt yemeğe karışmıyor, geç mutfağına ne yiyeceksen kendin yap mı diyor?
    3-) Eğitim fakültesi (Pdr) bölümü hakkında bilginiz var mı? Varsa arkadaşlarınız beğeniyorlar mı?
    4-) Siyasi olaylar olduğu hakkında bazı şeyler duydum. Şuan var mı öyle siyasi bölünme. Varsa etliye sütlüye karışmayan birisini ne derecede etkiler?
    5-) Ev kiraları nasıl?
    6-) Kötekli nasıl bir yer? Daha 2009 yılına kadar köy olarak geçiyormuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

    Hocam merhaba,

    Muğla hakkında bazı olumsuz yorumlar gördüm. Esnafı öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyormuş. 5 Yıl önce orada okuyan birisinden edindiğim bilgiye göre doğru düzgün asfalt bile yokmuş. Şuan geliştiğini düşünerek biraz aklımdaki soruları sormak istiyorum.

    1-) KYK yurdu hakkında bilginiz var mı? Odalar kaç kişilik, kyk yurdu çıkma durumu nedir?
    2-) Residorm yurdu fiyat olarak nasıl? Herhalde 2 kişilik ve 3 kişilik odaları varmış. Birde kahvaltı-yemek yurt fiyatına dahil mi? Yoksa yurt yemeğe karışmıyor, geç mutfağına ne yiyeceksen kendin yap mı diyor?
    3-) Eğitim fakültesi (Pdr) bölümü hakkında bilginiz var mı? Varsa arkadaşlarınız beğeniyorlar mı?
    4-) Siyasi olaylar olduğu hakkında bazı şeyler duydum. Şuan var mı öyle siyasi bölünme. Varsa etliye sütlüye karışmayan birisini ne derecede etkiler?
    5-) Ev kiraları nasıl?
    6-) Kötekli nasıl bir yer? Daha 2009 yılına kadar köy olarak geçiyormuş.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan2516

    Birde yurt fiyat ve konfor hakkinda bilgi verirmisiniz konfordan kastim yanlis anlamayin ama apaci tipler falan ben temiz insanimdir da oyle sacma hareketlerimde yoktur oturakliyim diyebilirim genel olarak durum nasil


    Merhaba dostum, yurt fiyatı bu sene içerisinde 3 kişil 540TL( AYLIK ) 2 kişilik 670TL ( AYLIK ) civarında olacağını okumuştum. Konfor konusuna gelirsek gerçek anlamda çok rahat edebileceğini söyleyebilirim. Çünkü odaların senin rahatlığın için tasarlanmış bir yapısı var orada oturduğum sandalyedeki rahatlığı hala hiç bir yer bulamıyorum. Onun haricinde özel geniş bir çalışma masan yanında kitaplığın rafların üzerisinde ranzan mevcut. Odadayken çok rahat olduğunu söyleyebilirim. Odanın içinde duş için ayrı bir kısım lavoba içinde ayrı bir kısım bulunmaktadır ve o iki tarafta gerçekten güzel ve rahattır. Yurtta değil ben üniversite içerisinde bile öyle tiplere çok az rastlamışımdır. Her zaman için istisnalar olacaktır tabiki fakat bunlar parmakla gösterilecek kadar azdırlar. Kendi ortamını ve çevreni kurduktan sonra hiç bir şekilde sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Bunun yanında eğer oda arkadaşlarından şikayetçi yada rahatsız olursan aynı hafta içerisinde odanı değiştirebilme imkanı sunuyorlar. Buda bence çok önemli bir imkan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

    Hocam merhaba,

    Muğla hakkında bazı olumsuz yorumlar gördüm. Esnafı öğrenciye yolunacak kaz gözüyle bakıyormuş. 5 Yıl önce orada okuyan birisinden edindiğim bilgiye göre doğru düzgün asfalt bile yokmuş. Şuan geliştiğini düşünerek biraz aklımdaki soruları sormak istiyorum.

    1-) KYK yurdu hakkında bilginiz var mı? Odalar kaç kişilik, kyk yurdu çıkma durumu nedir?
    2-) Residorm yurdu fiyat olarak nasıl? Herhalde 2 kişilik ve 3 kişilik odaları varmış. Birde kahvaltı-yemek yurt fiyatına dahil mi? Yoksa yurt yemeğe karışmıyor, geç mutfağına ne yiyeceksen kendin yap mı diyor?
    3-) Eğitim fakültesi (Pdr) bölümü hakkında bilginiz var mı? Varsa arkadaşlarınız beğeniyorlar mı?
    4-) Siyasi olaylar olduğu hakkında bazı şeyler duydum. Şuan var mı öyle siyasi bölünme. Varsa etliye sütlüye karışmayan birisini ne derecede etkiler?
    5-) Ev kiraları nasıl?
    6-) Kötekli nasıl bir yer? Daha 2009 yılına kadar köy olarak geçiyormuş.


    1-) KYK yurdu hakkında bilginiz var mı? Odalar kaç kişilik, kyk yurdu çıkma durumu nedir?
    Merhaba hocam, KYK yurdu hakkında birkaç bilgiye sahibim. Arkadaşlarım orada konakladıklarından duyduğum kadarını size anlatmak isterim. Odalar 3 ve 4 kişil olduğunu biliyorum 3 kişilik odalar gerçekten çok rahat özel yurt rahatlığında odanın içinde duşları lavaboları çalışma masaları var. Fakat oraya hakkınızın çıkması için biraz şanslı yada sözü geçen birisi olmanız gerekiyor. 4 Kişilik bazı odalar ise gerçek anlamda çok kötü bir duruma sahipler. Duşları oda içinde olmadığını biliyorum, 4 kişilik odada sadece 1 adet çalışma masası olduğunu biliyorum. Bu durum gerçekten üzücü. Ayrıca oda değiştirme imkanınızda çok zor olduğundan ciddi anlamda alışamazsanız zor günler geçirebilirsiniz. Çalışanlarda ise çok fazla resmi bir hava mevcuttur yani size sanki orada bedava kalıyor muamelesi yapabiliyorlar. Kapıyı sormadan açmaları, sabah olduğunda gürültü çıkararak uyandırmaları hatta çok komik bir durum söyleyeceğim inanamayacaksınız. Arkadaşımın laptopu şarjda olduğu için bir görevli ona kızıyor ve boş yere harcama elektriği kullanacağın zaman takarsın diyor. Umarım böyleleri size denk gelmez yoksa çıldırmamak elde değil diye düşünüyorum.

    2-) Residorm yurdu fiyat olarak nasıl? Herhalde 2 kişilik ve 3 kişilik odaları varmış. Birde kahvaltı-yemek yurt fiyatına dahil mi? Yoksa yurt yemeğe karışmıyor, geç mutfağına ne yiyeceksen kendin yap mı diyor?
    Kendim Residorm yurdunda kalmaktayım. Fiyat olarak diğer illerdeki özel yurtlarla aynı düzeydedir. 2 Kişilik oda fiyatı: 670TL, 3 Kişilik oda fiyatı: 540TL olarak bilmekteyim. Kahvaltı ve yemek maalesef bu fiyata dahil değildir. Yemeği yurt karşılamıyor mutfağı bizlere sunuyor. Fakat iyi bir arkadaş çevresi edinirsen arkadaşlarınla beraber yemek yapabilir ve güzel vakit geçirebilirsin. Sonuçta alt kat ortak kat (kızlar ve erkekler) bir arada olabiliyor.

    3-) Eğitim fakültesi (Pdr) bölümü hakkında bilginiz var mı? Varsa arkadaşlarınız beğeniyorlar mı?
    Benim fakültem eğitim fakültesinin tam karşısında ve çok sık ziyaret ediyorum. Gayet gösterişli bir binaya sahip ve gerçekten boyutu çok büyük. Sanırım kampüs içerisindeki en büyük binalardan birtanesi. Eğitim fakültesi sosyal faaliyetler tarafından çok canlı bir fakülte olmakla beraber kantinin sunduğu uygun fiyatlarla beraber insanların daha fazla orada toplanmasına olanak sağlıyor. Yani eğitim fakültesinden olmayıpta içerisinde bir çok insan görebilirsiniz. Bu bence çok güzel bir şey etkinliklere bakmak için oradaki panoları geziyorum, kulüpler için stantlarına uğruyorum ve zaman geçirebiliyorum. Bunun yanında büyük amfileri mevcut. Oralarda ders işliyor veya sınav yapabiliyorlar. Otobüs durağının hemen yanında olduğundan dolayı otobüsten indikten 2 dakika sonra sınıfta sırana oturabilme imkanı sunuyor.

    4-) Siyasi olaylar olduğu hakkında bazı şeyler duydum. Şuan var mı öyle siyasi bölünme. Varsa etliye sütlüye karışmayan birisini ne derecede etkiler?
    Siyasi bölünme şuanda yok. Çünkü muğlanın haklı ve insanları vatanına son derece sadık insanlar ve böyle olaylara asla müsade etmiyorlar. Zamanında her üniversitede olduğu gibi bizim üniversitede de kendini bilmeyen bazı gruplar böyle işlere kalkıştıkları doğru fakat çok ağır şekilde cezalandırıldıklarını biliyorum bundan dolayı gönlün rahat olsun. 1 sene boyunca hiç öyle birşeyle karşılaşmadım ve böyle şeylere karışmadım. Eğer sende karışmazsan hiç bir şekilde problem olacağını düşünmüyorum.

    5-) Ev kiraları nasıl?
    Ev kiraları gerçekten çok pahalı o kadar fazla abartılı kiralar mevcut ki 2 kişilik 60 70 metre kare daireler 700 liradan başlıyor kayıt zamanı. Tabiki bunlar dönem içerisinde ucuzluyor bazen çok dikkatli şekile aradığında yarı yıl zamanı 500 liraya kadar bulabiliyorsun fakat kayıt yaptırmaya gittiğinde ilk dediğim fiyattan aşağı sunacaklarını hiç düşünmüyorum. Sana önerim bir yurda kayıt olup arkadaş çevresi edinmen ve daha sonra böyle bir işe kalkışman yoksa çok zorluk çekebilirsin.

    6-) Kötekli nasıl bir yer? Daha 2009 yılına kadar köy olarak geçiyormuş.
    Dünya gelişiyor,yenileniyor ve değişiyor ama inan bana kötekli daha hızlı gelişiyor ve değişiyor :D Sonuçta paranın kokusu oradaki insanlar tarafından alınmaya başladı ve üniversite biterken daha görebildiğim aktif 7 inşaat vardır kötekli mahallesinde. Sen düşün hangi hızla büyüdüğünü. 2009 yıllarında evet gerçekten çok kötü olduğunu herkes söylüyor fakat şuanda öyle değil. Çoğu üniversiteden daha iyi bir yerleşkeye sahip olmak için paragöz insanları tarafından gün geçtikçe geliştiriliyor ve pahalılaştırılıyor. Yerleşke içerisinde bulunan cadde üzerinde 15 20 adet civarında kafe bulunuyor 4 5 tanede bar bulunuyor. Bu kafeler genelde gece saat 1 gibi kapanıyor. Hemen hemen her kafe yemek hizmeti sunuyor ve ücretini fazlasıyla alıyor. Yollarınında çok iyi olduğunu söyleyebilirim.




  • FeNNa F kullanıcısına yanıt
    Hocam bu uzun, detaylı, bilgilendirici cevabın için çok teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işaretini giderdin diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deneyimsiz Adam

    Hocam bu uzun, detaylı, bilgilendirici cevabın için çok teşekkür ederim. Kafamdaki birçok soru işaretini giderdin diyebilirim.

    Rica ederim hocam ne demek faydalı olduysa ne mutlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a1ican

    Merhaba bende muğla iktisat yazmayı düşünüyorum bölümde isteğe bağlı ingilizce var yazıyor detaylı bilgiler bulamadım kontenjana göre mi alım oluyor birde önerirmisin.

    Merhaba, isteğe bağlı hazırlık şöyle oluyor; istemediğiniz taktirde okumak zorunda değilsiniz. Yani fakülte size bu imkanı sunuyor. Çoğu bölümde bu mevcut ondan dolayı sizin için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Dersler ingilizce değil fakat isteğe bağlı hazırlık okursanız fakülte siz hazırlığı başarıyla 70 puan notuyla bitirseniz B1 düzeyinde bir belge veriyor ve erasmus sınavına girmeden ortalama ile sadece erasmusa gidebilme imkanı sanıyor ve bununla beraber 2 yıl boyunca ingilizce dersi görmenize gerek kalmıyor.

    Fakat bitiremezseniz 1 seneniz boşuna gidiyor ve tekrar bu hazırlığa girme ihtimaliniz bildiğim kadarıyla olmuyor ve iktisat 1.sınıftan başlıyorsunuz.

    Fakülte hakkında yaptığım yorumlar biraz üstte mevcut onları okuduğunuz halde aklınıza takılan yer olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.