Şimdi Ara

Muhabbet kuşum alışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Muhabbet kuşumu alalı tam bir hafta oluyor. İlk günlerde yanımızda tuttuk, 2 gün önce odama saldım. Son 4 gündür falan kafese elimi sokuyordum alışması için. Şu an dışarı salınca yanıma gelmek istiyormuş gibi hissediyorum. Elimden yemek de yiyor (kafes içinde veya dışında). İştahında bir problem yok. Elimden su da içiyor. Dün kalamar kemiği aldım. Bu arada kuşumun kaç aylık olduğunu tam bilmiyorum ancak internetten baktığıma göre sanırım 0-6 aylık (kafa çizgileri burnuna kadar iniyor, cere rengi pembe, gözleri tamamen siyah vb.)


    İlk sorum şu: Acaba alışması için geç mi kaldım? İnternette ilk 1 hafta kafeste tutun, ortama alışsın, yoksa alışmaz diye bir şey görmüştüm. O yüzden soruyorum ve alışmaz diye korkuyorum.


    İkinci sorum ise şu sabahları hatta öğlenleri çok enerjik. Kapıya geliyor, kafeste tepiniyor resmen, elimi sokunca kaçıyor vb. ama akşamları tünekte dururken elimi kafesin dışından soktuğumda yana gidiyor ancak kapıdan elmi soktuğumda ne kaçıyor ne aşağı atlıyor. Hiçbir şey yokmuş gibi oluyor. Sabahları korkudan sokamıyorum bile ve bunu yeni gelmiş olmasına bağlıyorum.


    Ayrıca şunu da söyleyeyim: Sabah enerjik dediğim saatlerde durmadan ötüyor ama akşam sanki hasta gibi. Sabah öyle olmasa evet hasta diyeceğim. Belki ben sabırsızım evet ama internette, forumlarda 1 hafta 2 hafta kafeste dursun, ortamı tanısın falan yazınca insan korkuyor.


    Okuduğunuz için ve şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.


    Ayrıca isterseniz resim falan atabilirim. Bir de demeyi unutmuşum kuş erkek.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.