Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Ölümüne Nasıl Sebep Oldum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar demin kuşlarımın tırnaklarını kesmek üzere kafeslerinden aldım. Bir kuşumun tırnağı çok uzundur onunkini kestim. Diğerine dokunmadım, çok ısırıyor diye gagasının ucundan iğne ucu kadar kestim ve kafesine koydum.


    Gagasını kestiğim kuş 20 dakika sonra kafeste garip bir iki ses çıkardı baktım yerde. Hala yaşıyordu, sıcak beze sardım vesaire. 15 dakika kadar sonra öldüğünü düşünüyorum.


    Acaba ben bu kuşun boynunu mu kırdım yoksa stresten mi öldü? Boynunu kırdığını düşünmüyorum hem sert davranmadım hem de canı yansa ses çıkarırdı sanırım. Kuş 2-2.5 senedir bizde idi ama elimize gelmiyordu.




  • Bu konunun uzmanı değilim ama uzun süredir muhabbet kuşu besliyorum. Kuşların gagalarinda herhangi bir damar, sinir vs. yok diye biliyorum. O yüzden ölmesine sebep olabilecek bir şey değil. Ha yamuk yumuk kesme durumlarında özellikle muhabbet kuşları yemin kabuğunu cikaramayacaklari için açlıktan olebilirler orası ayrı konu. Senin kuşun 15 dk içinde ölmüş. Açıkçası burada aklıma 3 şey geliyor.

    Birincisi gagasindan kestiğin parca boğazına kaçmış olabilir. Eğer kuşa tutarken zarar vermediysen en yüksek ihtimal bu.
    İkincisi tutarken kuşun hayatı organlarına zarar vermiş olabilirsin.
    Üçüncüsü tırnakları fazla kısa kesmiş olabilirsin çünkü tırnaklarının içinde bir yere kadar damar mevcut muhabbet kuslarında. (Diğer kuşları bilmiyorum) Ama sanmıyorum. Bu hem 15 dk içinde öldürmez, hatta çoğu zaman öldürmez. Ayrıca kanadıgi için fark etmiş olman gerekirdi. Birinci ve ikinci söylediğim sebepler daha kuvvetli ihtimaller. Özellikle birincisi.

    Ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum. Kuş gagasi kesmek, düzeltmekvs. sadece veterinerler yapabilecegi bir şeydir. Kafeste gaga tasi olduğu sürece kuş zaten kendisi düzeltir gagasini. Tırnaklarnin boyunu da kontrol altında tutmak için tunek zimparasi kullanmak yeterlidir. Eğer zımpara kullanmamissaniz ve kusunuzun tırnakları gerçekten çok uzamissa ve ona zorluk çıkarıyorsa damar bulunmayan kısımdan kesmeniz yeterli olacaktır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 21 Aralık 2022; 0:14:10 >




  • kuş tırnağı, gagası kesmek gereksiz. gagası için törpü yaparlar kendiler, tırnakları için özel tünek var onu tüneği takınca, kendileri yine tırnağını törpü yaparlar.



    hem kuşu erken yaşta öldürdün, hem günah işledin. kuşlar 6-10 yıl arası yaşar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 21 Aralık 2022; 16:17:43 >
  • Kuşumun gagasını kesmiştim sadece. Biraz araştırma yaptım. Muhtemelen kuşum korktu ve kalp krizinden öldü. Ayrıca zannediyorum ki kendisi yaşlı olabilir, diğer kuşuma eş olsun diye yetişkin olarak almıştım.

  • aynı olayı az önce ben yaşadım gagasının altılı üstlü şekli bozulmuş ve çok uzamış gagasını keseyim derken vik dedi elimi bıraktım öldü kalp masajı falan yaptım olmadı öldü hayvancağız.ya çok korktu ya da ben bir hata yaptım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.