Şimdi Ara

▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
55
Favori
25.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaris kullanıcısına yanıt
    Test yaparken ayarlarla oynama. Sadece top sayısını artır ve top hızını artırarak bakmaya çalış. Monitörün 60 hz'dir muhtemelen. Bu sebeple 120 seçmemen gerek bir de.
    Monitörün etkisi var tabii ki ama ondan fazla etki eden hususlar da var. Bunları ilk sayfada yazdım zaten.

    1600x900, düşük bir çözünürlük. 1080P monitöre geçiş yapabilirsin. Monitör almak istersen eğer, FPS Oyunları İçin Monitör Tavsiyeleri konumu okuyabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 21 Ağustos 2014; 10:58:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 41016DK07

    On puanlık uzmanlık sorusu soruyorum :)

    2560x1440 çözünürlükteki input lag ile 1680x1050 çözünürlükteki ınput lag aynımıdır ? Mantıken düşündüğümde ekran çözünürlüğü yüksek olduğundan ekrana gelen görüntünün işlenmesi esnasında yaşanıyor bu input lag diye düşünüyorum. Aynı oyunu 2560x1440 çözünürlükte oynarken yaşadığım gecikmeler sanki psikolojik olarak daha küçük boyutlu ekranda oynarken yaşamadım belkide psikolojiktir. Var mı bir önerisi fikri yorumu olan ?

    Dell U2713 de özel yazılım sayesinde ekranı istediğiniz çözünürlükte kullanabiliyorsunuz örnek


     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)

     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)


    Böyle bir test yapıldı mı bilmiyorum ama eğer iki farklı çözünürlük arasında, çözünürlük yüksekken daha fazla gecikme yaşadığını sanıyorsan eğer, seni bu sanıya kaptıran düşünce ekran kartının yetersiz gelmeye başlamasıdır muhtemelen. FPS düşüşü olmakta ve bu da görüntünün sekerek, yer yer de takılarak görüntülenmesi sonucunu doğurur. Bunun çaresi, oyunda yeterli akıcılığı elde etmek için grafik ayarlarını kısmaktır. Sorunun cevabı bu. Eeee, ne ısmarlıyorsun şimdi?

    Sorunu özellikle de multi oynarken yaşaman muhtemel. BF'de AA olarak sadece MSAA var diye biliyorum, yanlışım varsa tashih et. MSAA ise, TX, SM FXAA'ya nisbeten laga sebep olur. Aynı yüksek çözünürlükte akıcılığı elde etmek için AA ve AA postu kapat, gölgeyi düşüğe al. Arada ne kadar fazla fark olduğunu kendin gör. Bunu yaptıktan sonra bir de Motion Blur ve Ambient Occlusion'u kapalı ve açık olarak dene lütfen.

    Diğer detaylar için ilk sayfaya bakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Eylül 2014; 15:18:58 >




  • Asıl oynadıgım oyun Combat arms adında bir oyun. Oyun içinde 2560-1440 tada aldığım fps 100-140 arası çözünürlüğü düşürdüğümde de aldığım fps aynı fps :D Oyun ayarları ile alakalı bir durum yok yani :) Gerçi 2 senelik gtx 260 var ekran kartı olarak :D hani oynadığım oyun oyle cok ozellıklerı olan kastıran grafıklere sahıp bır oyun olmadıgından degıstırmedım bunca zaman. Masa ustunde de gayet yetelirli geliyordu:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STATIC-X -- 12 Eylül 2014; 15:34:40 >
  • Çözünürlüğü düşürünce FPS artmıyorsa, oyunda FPS limiti olduğu anlamına gelir. Verdiğin resimler BF'ye ait olduğu için, ayarları da onun üzerinden yazdım.

    Bahsettiğin 2 çözünürlük arasında gecikme farkı yaşadığın için mi bunu sordun, yoksa merak ettiğin için mi?
  • Evet biraz once butun oyun ayarlarını kontrol edip oynadığımda ekranın kuculmesı ıle bırlıkte ınput lag daha dusuyor gibi 2k cozunurlukte de 100-140 fps arası fps oranı ki bunu birden fazla fps ölçer programla ölçtüm belki hatalıdır dedim 4 tane farklı fps programı ile denedim ekran cozunurlugunu kucultup yanı ekranı ılk resımdekı gıbı kucultup oynadıgımda fps aynı oranda olmasına ragmen akıcılık ve ınput lag sevıyesı daha düştü bunu merak ettıgım ıcın sordum keske bir crt monıtorum olsada ıkı cozunurluk arasındakı ınput lag degelerını alabilsem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STATIC-X -- 12 Eylül 2014; 16:04:46 >
  • Evet, öyle bir test yapılsa iyi olur ama bunun monitörden kaynaklanıp-kaynaklanmadığını anlamak için daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç var evvela. Ekran kartından dolayı da bir gecikme olabilir çünkü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Eylül 2014; 16:20:02 >
  • şurada dursun
  • böcekgrafik ve diger arkadaslar güzel bir konu acmissiniz tskler, bende resim ekleyerek 1-2 sorum olacak müsade ederseniz.
    TV sony 46 ekran w905 serisi ve 60 hz ayrica input lag 20 ms olarak geciyor ,VA panel , hocam programin ayarlarini dogru mu yaptim bilmiyorum hepsini 60 hz ye ayarladim ve resmini cektim yorumlarinizi bekliyorum acaba gecikme ne kadar oluyor benim tv de genellikle fps oyunlari oynarim ghost gibi laptopumda imzamdaki 780m ekran karti olandan ,

     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)

    sonra bu cektim 1 top ekledim 60 hz yaptim falan

     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)

     ▓ Multi FPS Oyuncusunun Rehberi (Donanım, ISS, Oyun Ayarları)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 13 Eylül 2014; 18:59:04 >




  • Süreler makul ama gölgelenme var.
  • Konunun oyun ayarları başlığına Call of Duty Advanced Warfare'e has madde eklenmiştir.
  • Hocam elinize sağlık. Çok güzel bir rehber olmuş. BF3 oynarken çok yaşadığım olay, hit detection muş. Bu arada bakınırken böyle birşey buldum.

    http://www.youtube.com/watch?v=LQvV1RdmfkA

    Bağlandığım serverlarda genelde ping 50 civarı oluyor. Fiber 50mbit superonline kullanıyorum fakat wi-fi ile. Genelde ASUS K56C i5 740m 720p notebookum la oynuyorum BF3. Salonda eşimle beraber olabilmek için. (evlenmiş oyuncu olunca mecbur )

    İçeri odada i5-2500k 4.4Ghz R9 280X 12GB ram PC var. Monitörü 3 yıl kadar önce rastgele almıştım. Acer S231HL monitör var. 1080p 60hz. Orada oynamak daha iyi oluyor tabi
    Mouseler kablolu, A4 tech x7 notebooktaki ve Logitech g300 masaüstündeki.

    BF3 te göz önündeki adama vurulmak, yüz yüze gelmek benim için kabus gibi oluyor bazen. Adamın rütbesi er 3-5 benimki subay 38. Deli oluyorum Ha bazen de 10 kill-streak yaptığım da oluyor. Karşıdaki adamlar mı çok kötü oluyor, ben mi gaza geliyorum bilmiyorum. Ayrıca sürekli pro-jetçilere zırt pırt vurulmak ta deli ediyor.

    Hit detection muhabbeti en çok helikopterle TV füzesi atınca etkili oluyor sanırım. Çok akıcı olunca oyun rahatca vurabilirken, bazen üst üste sürekli hedef kaçtığı da oluyor. TV füzesi çok kıl bir silah ve çok akıcılık istiyor.

    Önümüzdeki dönemde PC'yi yükseltmeyi düşünüyorum. Fakat karar veremediğim şeyler var. İlki monitör. 21:9 monitörler geniş açısı ile cezbediyor. 4K monitör de alabilirim fakat yapılacak harcama çok fazla tutuyor 4000-5000tl gibi.

    MSI X99S MPOWER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart 807tl
    i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 1142tl
    Kingston 16GB (4x4GB) HyperX Predator DDR4 2400MHz 872tl
    MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit 1216tl 19.11.14

    toplam 4037tl

    Tabi 4k için SLI lazım. Ebat olarak 27" düşünüyorum. Monitör tavsiyeleri konusuna baktım. Bir çok monitör var elinize sağlık. Yine de karar veremedim :) Far Cry 4 çıktı. GTA 5 geliyor. Battlefield 4 te ucuzladı. Önümdeki oyunları güzel kalitede oynamak istiyorum. Mevcut sistemimle medium ayarlarda oynayabilirim fakat oyunları mundar etmek istemiyorum.

    Ekran kartı da alamıyorum 970lerde hep coil whine sorunu varmış. Aklımdan MSI geçiyor yine de. Gigabyte de olabilir. Son incelemeleri okumasaydım anakart ve ekran kartını asus düşünecektim. En kralı o çünkü MSI bu aralar iyi iş çıkartıyor.

    Parçalar çok pahalı. Elimde 3000tl gibi bir bütçe var. Bu kadar parayı da PC ye yatırmak ne kadar akıllıca o da ayrı bir konu. Yazı beklemek en mantıklısı ama şeytan dürtüyor sürekli. Bu oyunları oynamak için yazı mı bekleyeceğiz diye

    Yorumlarınızı bekliyorum.




  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    BF oynamıyorum ama yaşadığın sorunları benzer şekilde ben de yaşıyorum.
    Sistemin iyi ve yenilemene gerek yok bence. Monitörü değiştirirsin belki en fazla. Eizo Foris FG2421 olabilir mesela.
    Ben de evliyim ve seni iyi anlıyorum.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    @bocekgrafik Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Aklımdan geçen 27" civarında bir monitör almak. 4k için çok erken sanırım. Bahsettiğiniz monitörü de elden çıkarma olayı nasıl olur daha sonra değiştirsem ? 4k lar yaygınlaşınca haliyle bunlarında fiyatları düşer herhalde.
  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    İleriki zaman hakkında kimse net bir şey diyemez ama iyi malın alıcısı her zaman olur.
    Yukarıda verdiğin linke baktım ama denemedim. Daha önce görmedim. Denedin mi?
  • Youtubedaki olayı denedim, faydası oldu sanırım, tabi elimde bunu ölçebileceğim bir kriter yok fakat, oyunda daha rahat adam vurabiliyorum, belki psikolojiktir. Denerseniz biraz daha bilgi sahibi olmuş oluruz
  • güzel ve yararlı konu olmuş.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Hocam ben mesela BF 4 oynarken 20x dürbünle bakinca vurmaya calistigim kiside atlamalar falan oluyor ve vurmak imkansiz hale geliyor. Benim ping 10-15 falan oluyor ama karsidakini tabi ki bilemiyorum. Monitör 2560x1440 ve 60Hz. Sorun karsidakinin pinginden mi kaynaklaniyordur yoksa bizde mi bir sorun var?
  • RapscallioN kullanıcısına yanıt
    Eğer herkes atliyorsa senden, sadece 1 kişi atliyorsa ondan kaynaklıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıldır bf3 oynuyorum lag filan olmazdı.2-3 haftadır lag var oyunda.30 -40 saniye normal gidiyor sonra 1-2 saniyelik takılma tekleme oluyor.Sonra yine normal.Yani 30-40 saniyede bir 1saniye takılıyor.Server kaynaklı da değil.Bf3 bütün serverlarda aynı.Bf 4 de lag oluyordu onu regeditten bir ayar yapınca düzeldi.Onda lag yok şimdi.Önceden de yoktu zaten şu 2-3 haftada ne olduysa bilgisayara lag peydah oldu.
  • Hocam hangi tip kablo bağlantısı 144hz destekliyor peki ? DVI ve Displayport destekliyor değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.