Şimdi Ara

multijet kışın kalkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    bende son zamanlar yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Acaba bir sorun mu yoksa normal bir durummu bilmiyorum.
    palio 1,3 m.jet bir aracım var.
    Balgat-cevizlidere yokuşlarını bilen bilir Ankara'da, ramplar sağlamdır.:)
    Bu soğuk havalarda, arabayı çalıştırıp biraz bekliyorum, 1dk kadar. Çalışmada vs. hiç bir sorun yok. Park yerinden çıkınca hemen rampa çıkmak zorunda kalıyorum, ve araba yokuş aşağı giderse hiç bir sorun olmuyor, devirler normal vs.
    Ama rampayı çıkamıyorum. Araba gaz almıyor ve devirlenmiyor. Yarım ya da tam kavrama olsun bu durum biraz sürüp stop ediyor. Bu durum 3-5 dk kadar sürüyor. Bu 5 dk.dan sonra ise bişey olmamış gibi fırlıyor.

    Görüşünüz var mı bu konuda acaba?



  • bendede cdti var ve aynı problem kısmende olsa geçerli.. ilk çalıştırmada rampada çok zor kalkıyorum..
  • Multijet motorların çekişi çok iyi değil bildiğim kadarıyla.(fiatçılar kızmasın şimdi fakat çevremden duyduklarım ve gözlemlediklerim bu yönde)

    Ayrıca dizel motorların ısınması da çok önemli performansı için. Çünkü çalışma sıcaklığı benzinli motorlara göre yüksektir. Motoru iyice ısıtıp yola çıkmanızı tavsiye ederim. Gerekirse 5dk da olsa bekleyin bence
  • bunun multijetle filan alakası yok.
    dizellerin hepsi soğukken performans kaybı yaratır.
    eğer motor sıcakken de rampa sorunu varsa o zaman başka türlü konuşmak gerekir.
    fakat böyle birşey olmadığından bahsediyosun.onun için kafana takma
  • bende de fiorino var. soğuk havalarda aynı sorun bende de var..bu sorun bütün dizelelrde var..
    benim daha önemli bir sorunum var..
    benim fiorinonun vitesi donuyor. bu sorundan başka muzdarip olan varmı acaba..balıkesir gönen liyim.en fazla -3 falan gördüm 0 deree oluncada donuyor..
    ford kullanıordum connect birdaha fiata binmem.....yakıtıda hiç o kadar abartıldığı kadar değil..5,9 ancak uzun yolda oda.. şehir içinde 6,5 ve altı hayal...fordtan bir farkı yok yani..aldanmayın satarken çok gazlıyorlar..
  • Biraz zorlanması neyse de stop etmesi normal değil.Adım adım gidersek, yakıt aldığınız yeri değiştirmekle başlayın. Mazot filtrenize de bir baktırın elbette.
  • Bence de normal değil. Ben de ilk çalıştırdıktan yaklaşık 100 metre sonra çok dik ve uzun bir rampa tırmanmak zorunda kalıyorum ama hiçbir zorluk çıkmadan üst vitese dahi geçebiliyorum.

    Aracın bakımlarını düzgün yaptırdınız mı ve aracınızda hangi motor yağını kullandınız, kış için kontrol ettirdiniz mi aracınızı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: husbos

    bende de fiorino var. soğuk havalarda aynı sorun bende de var..bu sorun bütün dizelelrde var..
    benim daha önemli bir sorunum var..
    benim fiorinonun vitesi donuyor. bu sorundan başka muzdarip olan varmı acaba..balıkesir gönen liyim.en fazla -3 falan gördüm 0 deree oluncada donuyor..
    ford kullanıordum connect birdaha fiata binmem.....yakıtıda hiç o kadar abartıldığı kadar değil..5,9 ancak uzun yolda oda.. şehir içinde 6,5 ve altı hayal...fordtan bir farkı yok yani..aldanmayın satarken çok gazlıyorlar..

    2004 punto multijet 1.3 dizel 70 bg-- şehir içi fulledim sonra gezdim-dolaştım antalya sokaklarında sıkışık trafikte 664 km gittikten tekrar fulleyim bakayım şehir içi ne kadar yakıuyorum deyim dedim 664 km de 32,2 litre eurodizel yani 98 TL yakmışım, şehirler arası izmirden anatlyaya gelirken de 100 km'de 3,6 litre eurodizel yakmıştım bu da yol bilgisayarının verisi, deponun da 49 litre olduğundan yola çıkarak şehirler arası bir depo ile yaklaşık 1350 km şehir içi bir depo ile yaklaşık 1040 km aracın satıcı olmadığım için verilerime tamamen güvenebilirsinizi,, babam fiatın sahibi falan da değil, ha buarada şehir içinde çok sakin kullanırım gaza fazla yüklenmem, şehirler arası da 90'ı geçmem,, ölçümlerimi böyle değerlendirin...




  • bende 205 multijet palio var kışın bir arkadaşın dediği gibi dizel motorları biraz soğukken performansı düşük oluyor aynı sorun bendede oluyor ama 5 dk yol gittikten sonra o sorun bir daha olmuyor multijet motor 2005 yılında yılın dizel motoru seçildi kendi sınıfındaki torku dizellerden daha yüksektir (220)rampada çekişi inanılmazdır ve son olarak tyler_014 yakıt tüketiminiz çok güzel olması gereken değerlerde şehir dışı 100-110 kuruş şehir içi 130-140 kuruş km de yakıyor benim araba
  • arkadaşlar hazır multijetçiler burda toplanmışken yazayım istedim, araçlarınızı durdurmadan önce en az 30 saniye normalde 1 dk. motoru rölantide çalıştırmayı unutmayın, turbolarımızı koruyalım...
  • Bir ara şirket aracı olarak fıorıno almıştık. Şimdi konunuzu görünce anımsadım. Araçlar garajda duruyor, çıkarken de dik bir yokuş tırmanmak gerekiyor. Fıorıno' nun kışın sabahları o yokuştan çıkarken stop ettiğine şahit oldum. Aynen anlattığınız gibi.. Ancak şirketimizde dizel fiesta ve symbol lerde var, onlarda böyle bir sıkıntı hiç görmedim.

    Tabi benim ki bir gözlem. Burada, bu mesele Fıat'ın dizel motorlarına özgü bir sorundur anlamı çıkarmak gibi bir niyetimde yok.
  • Bizim kullandığımız dizel araç da biraz böyle.Motor soğuk iken rampa çıkıyor fakat geç devirleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 15 Mart 2010; 11:06:28 >
  • Hava sıcaklığı kaç stop olayı başına gelen arkadaşların ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Hava sıcaklığı kaç stop olayı başına gelen arkadaşların ?

    Sabahleyin oluyor sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ali Dogukan


    quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Hava sıcaklığı kaç stop olayı başına gelen arkadaşların ?

    Sabahleyin oluyor sadece

    az mı gaz veriyosunuz acaba bende sabahları yokuş çıkıyorum ama böyle bi sorunum olmadı hiç, motor soğukken çekiştede fazla bi olumsuzluk görmedim ama sonuçta 70 bg 1.3 litre bir motorumuz var beyler yokuşlarda biraz bağırtıcaz mecbur... biraz diyorum stop eden arkadaşlar için,,, bende sorun yok çünkü düşük devirle sabahları dik yokuşu sorunsuz çıkıyorum...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.