Şimdi Ara

Multijet motor ömrü kalitesi vs efsane mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
3
Favori
136.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tabiki herşey motorun üzerinde yazan isim değil,
    kullanım alışkanlıkları, bakım vs gibi birçok etken motorun ömrünü belirliyor...

    ama Mjet'ten sonra belki en çok satan dizel olan DCI için neden bukadar konuşulmuyor?
    DCI genelde zamansız arıza yapan motor gibi bir izlenim var bende, bu bile Mjet iyi bir motor demem için yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UTKTOTİ


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq

    Multijetler Ford-PSA ortaklığının motorlarına göre daha dayanıklı izlenimlere göre, tüketim konusunda da daha iyiler zaten.

    mulijetlerin dayanıklılığı ve sağlamlığına tamamda .yalnız şunu anlamıyorum tüketim konusunda dediğiniz gibi değil sanırım reno pejo citroen ford un sitelerine girip baktığımda hemen hemen hepsinin fiatın multijet motorlarından şehir içinde ve ş.dışında az yaktığını gördüm 1.3 m.jettte linea punto bravo gibi araçlarda ş.içi 6.3 -6.5 arası değişirken diğerlerinde 5.1 -6.0 arasında değişiyor reno megan 3- 1.5 dcı 85bg ş.içi 5.1 gözüküyor


    Ben Ford-PSA motorlarıyla Multijetleri kıyaslayıp multijet daha az yakıyor dedim ki gerçek bu, iki motorlu araç da kullanıyorum sürekli.

    Renault'un motorları işin içine girerse işler değişir, multijetle benzer tüketimleri var zaten DCI'ların.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quadrifoglio



    Efsane tamam ama nedeni ne?

    İlk soru:

    Duygusal Fanatiklik mi? Tüketici Fanatikliği mi?

    Forumda hep konuşulur, 'Adamcağız senelerce biriktirmiş, didinmiş satın almış, sen gelip kötü araba diyemezsin' ; 'Babasının parasıyla almış, gelip burada anlatıyor'

    İkinci soru şu:

    Otomobilsever miyim? ; Paramı bağladığım ürünüsever miyim?

    Otomobilsever isem; Herhangi bir otomobil ile ilgili iyi kötü her türlü bilgiye açığımdır, her türlü bilgiyi edinmeye çalışırım.

    Paramı bağladığım ürünüsever isem; Otomobilim ile ilgili kötü bir şey duyduğum an, o paraları nasıl biriktirdiğim/ne sıkıntılar çektiğim aklıma gelir. Belki egomu da ancak diğer markaların ikame otomobillerine laf ederek ve edildiğini görerek tatmin edebilirim.

    İki görüşe sahip olan insanların yorumları da keskin bir şekilde birbirinden ayrılıyor. Tabi burada kimseyi eleştirmiyorum, herkesin yaşadığı hayat farklı.




    şimdi bu o kadar çok boyutlu bir olay ki, nerden başlasam açık konuşayım bilmiyorum..herneyse soru soru gideyim

    1- şimdi bu fanatikliğin duygusal veya tüketici fanatikliği olup olmadığı kişiden kişiye değişen, kimisinde duygusal, kimisinde tüketici, kimisinde ise her iki şekilde nükseden bir durum.

    şimdi burada olayın teknolojik boyutu tüketici fanatikliği..çünkü aldığımız nesnenin bize göre en iyisi olduğunu düşünerek alıyoruz ve insanlarında öyle düşünmesini istiyoruz, düşünmeyenler ise bize göre hatalı/yanlış/eksik/yanlı bir bakış açısı oluyor.

    olayın maddi boyutu ise daha çok duygusal fanatikliğe giriyor, kimse onlarca tl verdiği otomobilin kötü yanlarını görmüyor/görmek istemiyor. çünkü o otomobili satın alırken verdiğimiz paranın karşılıgında o kadar büyük emekler var ki, çocuğunun kötü yanını görmeyen/görmek istemeyen bir anne şevkati ile yaklaşıyoruz.

    şimdi gelelim ikinci soruya..

    bence burada otomobil severlik gibi bir durum söz konusu değil. ne yazık ki ben senin kadar pozitif düşünemeyeceğim. ben bu durumun "paramı bagladığım ürünü severim/sevmeliyim" bakış açısıyla beraber, "paramı bağladığım ürünün daha iyi olarak algılanması ve çevremdekilerinde bu yönde düşünmesini sağlamak için rakiplere kulp takmalıyım, onları kötü gösterip benimkini göreceli olarak daha iyi/kaliteli göstermeliyim" bakış açısının birleşimleri sonucunda ortaya çıktığını düşünüyorum..

    neden? otomobil sevdalısı bir insan herşeyden önce seninde dediğin gibi herşeye açık olmalıdır, otomobilinin iyi yanını sevdiği gibi kötü yanınıda eleştirebilmelidir/yapılan(seviyesizce yapılan eleştiriler hariç) eleştirilere açık olmalı olgunlukla karşılayabilmeli, bunun yanında rakiplerin beğendiği yönlerini açıkca söyleyebilmelidir. ama kendi otomobili için duyduğunu/bildiğini gelinlik kızının kusurlarını saklar bir anne edasıyla saklayan/üstünü örten zihniyet, ne yazıkki rakiplerin kötü/beğenilmeyen yönlerini aktarırken son derece açık sözlü olabilmekte,hatta açık sözlülüğüde geçip, hakaret boyutuna varabilmektedir, aynı şekilde rakiplerin iyi yönlerininden bahsederken de kulağının üzerine yatabilmektedir.


    aslında bütün bu sorunların temelinde yatan sorun, otomobili ne olarak gördüğümüzdür.

    1-otomobil bizim için sadece bir ulaşım aracı mı?
    2-otomobil bizim için hem ulaşım hem zevk aracı mı?
    3-sadece sevk aracı mı?
    i4-htiyacımız olmadığı halde ego tatmini ve sosyal statü amacıyla sahip olduğumuz bir obje mi?

    otomobil bizim için ne?

    aslında yukarıda yazdıklarım bu soruların cevabına göre de değişiyor..

    1-otomobili sadece a noktasından b noktasına gitmek için kullanan birisi için otomobilin fonksiyonel değeri dışında hiçbir değer vermiyorlar. komşusunun sahip olduğu x marka aracı yerden yere vurabilirken kendi sahip olduğu y marka model araca da aynısını yapabiliyor gönül rahatlığıyla.

    2-hem ulaşım hem zevk aracı olarak görenler ise otomobillerine duygusal olarak bağlı, ama bu bağlılığın sebebi maddi kaygılar veya ego tatmini değil. sadece o otomobile karşı sahip olduğu sempati duygusu, yapılan eleştirilere daha açık,fonsiyonel yaklaşıma daha açık, farklı markaları modelleri beğenmeye daha açık.

    3-sadece zevk amacıyla kullananlar ise küçük bir grup. otomobili sadece zevk için kullanan bu grubdaki insanlar ekonomik yönde herhangi bir egoya sahip olmadığı için eleştiriye otomobili sadece ulaşım aracı olarak görenler kadar açıklar. neden? çünkü satın aldıkları otomobil istediklerini vermese bile istediklerini verebileceklere ulaşılabilirlikleri çok fazla.yani "x markayı beğenmezsem satar y marka alırım" bakış acısına sahip oldukları için sorun yapmıyorlar.

    4-işte geldik en tehlikeli gruba...sadece ego tatmini ve statü simgesi olarak otomobil alanlar. şimdi bu grubun profilini biraz çizelim.
    entellektüel, sosyal, maddi, manevi, fiziki yönlerin birinden veya birkaçından kendilerini yetersiz hissedenler veya gerçekten böyle olan insanlar bu eksikliklerini tamamlamak için otomobili bir tamamlayıcı/ikame edici obje olarak kullanıyor. aslında otomobile ihtiyacı yok. yılda toplasan 3-5 bin km ancak yapıyor. 1. grupdaki adam aracını yıkamaya sokmadan 1000 km yaparken, bu grubdaki adam bütün hafta boyunca 50 km yol yapmadan kapalı garajda yatan aracını yıkamacıya götürüyor. neden? çünkü aracı ne kadar parlak ne kadar bakımlı olursa toplumda o kadar fazla sınıf atlayacagını düşünüyor. ama 1. grupdaki adam kaputunun üzerindeki çamurun kişiliğine/karakterine/şahsiyetine herhangi bir zarar vermediğini biliyor.diğeri ise insanların aracına bakarak kendisine değer vereceklerini düşünüyor.

    işte film de bu noktada kopuyor zaten, daha statülü, daha prestijli, daha saygın bir konuma gelmenin otomobilinden geçtiğini sanan zihniyet, otomobiline yapılan eleştiriyi şahsına yapılmış gibi görüyor, kendi şahsını/kişiliğini daha üst seviyelerde göstermek için diğer marka modelleri daha düşük göstermeye çalışıyor.

    zaten ilk mesajımda yazdığım "şehir efsaneleri" de bu grupdan çıkıyor daha çok. neden? çünkü diğerlerinin başka otomobillerle çok fazla bir alıp veremediği yok.




  • dci motorlar multijet motorlar kadar sağlam değil. neden değil? maslaktayken ayda en az 2 tane dci motor yapılırdı bizim dükkanda. hepsinin sorunu aynı. turbo bozulur, 1 ve 4. silindiri eritir. turbo bozulduğu zaman motor bitiren ben bir dci motoru bilirim. saçma sapan bir olay ama doğru. maslakta büyük parçacılarda sandık sandık dci motor bulunur. 4.000 tl ye yaklaşıyor dci lerin revizyonu. kimisi de 4000 tl ona vereceğime 6500 tl sıfırını alırım diyordu. çok da yeni motor atılırdı böyle. bu sorun genelde turbonun yağsız kalmasından kaynaklanıyor. multijette ise turboyu iptal edin, 1.3 atmosferik dizeliniz olur. aracın motor arıza ışığı yanıp çekişten düşüyor başka bir problem yok. o yüzden taksilerde dci motor oranı oldukça azdır.
  • DCi nin turbosunu bozmasan veya bozulmasına yakın değiştirirsen diyeyim herhangi bir sıkıntı olmaz.Zaten o motorun tek sorunu o.Fakat esas yeteri kadar tutulmamasının sebebi birazda fiyatı ile alakalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik


    quote:

    Orijinalden alıntı: joushkun


    quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax

    multijet ortalama olarak 200 binde tamir görüp, sonra 100 bin daha gider ve çöp olur....yani max 300 bin civarında kullanım ortalaması.....ciddi tamir görmeden 300 bine gelen multijete rastlamadım hiç....


    nerde gördün oğlum sen 300 bin km.de multijeti de ne kadar km yapıp ne zaman tamir görüp ne zaman çöpe atıldığını bilesin? tsi sandın heralde bunu.


    İki kere ikinin kaç etmesini istersin?


    Alırken mi satarken mi?




  • Demekki her motorun kronik sorununu herkez yada kullanan yada ustalar biliyor, Dci ilerde 150 binde filan turbo arızası veriyor, multijetlerde böyle bir problem olmayıp daha uzun süre az masraf ile kullanılabiliyor. Triger zincirinden bahsedilmiş peki bunun değiştirilme maliyeti ne kadar pahalı mıdır?Birde bu multijet motorlar 65 bg iken son zamanlarda 70 bg yazıyor bir iyileştirmemi yapıldı, yapıldı ise hangi tarihten sonraki araçlarda vardır?
  • Benim komşu taksici. Geçen gün arabasına bindim. Kilometre saati 450000 km gösteriyor. Dedim motor yapıldımı. Yok dedi. Şaştım kaldım. Multijet gibisi yok diyo adam.
  • taksicilerden alınan bilgi yeterli benim için. onların araçları bile 400bin 500bin gidiyor
  • 1. sayfadan beri tek tek okuyorum ne geyik insanlar var :) beni tanıyanlar bilir eski ford ve fiat çalışanıyım

    kimi arkadaş 200 binde multijet biter yapılır 100 bin daha gider demiş.

    öteki arkadaş ona katılmış zaten 300 binden sonra araba çöp olur demiş:)

    hakikaten yuh yani..

    multijetin üstündeki zincirli triger setinin ömrü avrupa kataloğunda 260 bin türkiye koşullarında tr kataloğunda 220 bin.

    yani adam bir triger zinciri yapmış motordan 60 bin daha fazla gidiyo :)

    200 binde hastalanıp 300 binde ölecek motoru kusura bakmayında kimse üretmez.

    zincirli triger ömürlük triger diye geçer. zincirin dayanım süresi 220-260 bin civarıdır. ömürlük sıfatını yalnış anlayıp demek multijet 260 binde ölüyor der bu işi uzakdan bilenler görenler ordan burdan duyanlar:):)

    taksicler genelde motorunu 550 binde yaptırır. yapıldıkdan sonra 800 bine kadar dayanır.

    multijet motor ömrü minimum 500 bin dir. lütfen yok öyle şey yok böyle şey demeyin

    ve yorum yapmadan önce internette aratıp aratıp buraya taşımayın . elinizin altında telefon var bi fiat servisini arayın. yada şirket aracı kullanan bi arkadaşınıza sorun .

    dizel araç kullanmak hassasiyet ister. benzinliden dizele geçip yada ilk kez dizele binip kullanmayı kavramadan turbosunu eline alanlar motorun kötülüğünden değil kendi acemliğindendir.

    dizel hakkında doğru bilgiler veren diğer arkadaşlara teşekkürler iyi forumlar.




  • Birde bu 100 binde problem çıkartır muhabbetleri üçkağıtçı küçük galericilerin yedikleri nanelerden kaynaklanıyor, sıfır araba almak için plazalara giden müşteriler 200 bin km deki arabaları bırakıp takasla sıfır araba alıyorlar, plazalarda bu arabaları elden çıkarmak için 3 e 5e bakmayıp etraftaki küçük galerilere toptan satıyorlar, küçük galerilerde satılması için 200 bin km.deki arabayı 50 bin km.ye getirip millete yaslıyorlar sonra millette 100 bine gelmiş araba problem çıkarınca bak 100 binde motor bitti diyorlar laflar hep buralardan çıkıyor aslında sıfırdan alıp kullansalar motorlar çok uzun ömürlü olacak.!!!!
  • horlatalım... bende taksi sahibiyim.evet multijetler dayanıklıdır.550000 km de kullanan arkadaşlarım var.renaultlar ise daha az yakar daha seridir ama 250000 km yi zor gördükleri için tercih edilmez.bende 1.6 lpg li hyundai var şu an 660000 km de daha motor açılmadı.10000 km de 1 litre yağ eksiltiyor.albea nın motor dayanıklı ama araba araba değil.
  • Sınıfında en sağlam dizeldir kanımca
  • hort
  • Konu guncelligini korusun diye ben de hortlatayim konuyu; gecen 1.6 multijet dizel linea aldim, arac 2012 model km 112 bin gorunuyor, bi arkadasin referans oldugu biri satici, kompiteste soktuk degisen yok 1 parca boya cikti aracta, tipki saticinin dedigi gibi. Bu da guven verdi bana, teferruatli bir inceleme icerisine girmeden kaporayi verdim araci ertesi gun aldim devrini. Neyse 3.5 gun sonra serviste yagini degismek istedim bir de ne goreyim arac 220 binde servise girmis. Basimdan asagiya kaynar sular dokuldu. Yag degismedim, arabayi aldigim kisiyi aradim dedi benim haberim yok falan filan.. ama moralim alt ust. Arabayi satacagim kafaya koydum, ama huy bu ya bakimsiz araba satamam. Gittim yagini degismeye, bir kac parca da eskiyen parcasi vardi onlari da yaptirttim serviste. Aracin isi bitti serviste ki ustaya sordum, dedim ustam bi bakiver bu aracin motoru ne alemde, dedi daha yeni araba, dedim ustam km 220 binde, olsun dedi daha biz bu araclarin motor kapagini acmadik, ticari taksi olarak kullaniliyor yine bir ariza gelmedi bize. Biraz yuregime su serpti, triger degisim zamani geldigi icin ve servis 1500 lira gibi yuksek bir meblaga cikardigi icin sanayide eski tanis ustalar araciligiyla fiat ustasi aramaya koyuldum, bir usta bulduk pazarligi da bizim tanis usta yapti, 550 liraya anlastik trigeri degistirdik. Triger degisti arabami almaya gittim, orda bir motor ustasiyla tanistim. Usta Ankara da Yarislar icin motorun beygirini yukselten bi usta(anlatmasina bakilirsa honda marka bir aracin motorunu yapmis,motoru yapilan aracin soforu 1. Viteste 120km yapmis, tabi motora yeni bir tamir gerekmis:)) dedim usta su benim arabanin motoruna da bak bi (normal de eksozdan kara duman, mavi duman gibi bir duman yok) bakti motora acti kapagini uflemesine bakti, dedi ufak bir ufleme var ama dizel motorlarda bu kadar ufleme normal.

    Anlayacaginiz icim biraz rahatladi ve arabama gonul rahatligiyla binmeye basladim. Bu motorlarla alakali olumsuz bir yorum almadim. Biz bilirkisi degiliz elbette. Her iyi diyenin kotu diyenin sozune inanmamak gerekir, bu konuyla alakli bilgiyi ustasindan almak en dogrusu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O degilde eski muhebbetler,uyeler ne guzeldi yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 350binkm de albea kullandım sadece balataları bitikti motor taş gibiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu günlerde araba arayanlara bir duyurum olacak. kızdırma bujileri arızalı 1.3 multijet motorlu araçlara yaklaşmayın. ya da bin lira masrafı göze alarak bu araçları alın. çünkü bu araçlarda kronik olarak kızdırma bujisi sökülürken kırılıyor ve sonuç olarak silindir kapağının açılması gerekiyor sökülüp değiştirilmesi için. aynı motor opel de de var 1.3 cdti diye geçiyor. bu araçları alırken kızdırma bujilerinin sağlam olmasına bakın. aslında sağlam olsa bile patladığında siz yine o masrafı çekeceksiniz maalesef....
  • 1 milyon km ömrü olsada wosvogen en iyisi.hepsinden iyi wv. süper,harika bi arabadır vosvagen. donanımsızıda olsa vw. alın. vw candır..
  • 1.3 Linda vardi mjet olmasına rağmen benzinli gibi fazla tüketiyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.