Şimdi Ara

Multiswitch'ten inen kabloyu bulma + Merkezi sistem tesisatından Türksat-Uydunet kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Birkaç gündür kafamı kurcalayan ve kesin cevaplarına hiçbir şekilde ulaşamadığım iki soruyu yöneltmek istedim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    1-) Apartmanımda hali hazırda 4 daireye 2'şer kablo inen 8'li bir multiswitch mevcut. 8 kablodan hangisinin salona indiğini bulmak için mevcut yayın açıkken hepsini birer birer sökerek yayının gittiği kabloyu bulmak doğru bir yol mudur? Uydu işi yapan bir tanıdığıma danıştığımda bu durumun diğer dairelerin ayarlarını bozabileceği ve bunun problem yaratabileceğini söyledi. Bu bana şahsen çok mantıksız geldi. Port değiştirmeden yalnızca kabloları söküp takmak nasıl bir ayar bozabilir? Eğer gerçekten bozuyor ise bunun farklı bir yolu var mıdır?

    2-) Apartmana 1 aya kadar Türksat-Uydunet kutusu monte edilecek. Bu kutunun hali hazırda multiswitch'in de bulunduğu çatı arasına konulması durumunda salona giden mevcut kablonun multiswitch'ten sökülerek Türksat-Uydunet kutusuna bağlanması durumunda herhangi bir kablo karmaşası olmadan odaya bağlantı alabilir miyim? Kullanılan kablo tipi RG-59 75 ohm ve zannediyorum hali hazırda Uydunet yetkililerinin de çektikleri kablo aynı tipten.

    İyi günler dilerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tabi ki tek tek deneyip bulacaksınız hocam hiçbir ayarı bozmaz da. Eğer 8+8+8 gibi birden fazla multiswich seri bağlanmış olsaydı belki sinyal kalitesinde fark olurdu o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.