Şimdi Ara

MÜSTAKİL EVE FİBER BAĞLATMA ÖZEL PROJE HAZİRAN 2022 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
8.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiber internetinize iyi kullanımlar, size de iyi şifalar dilerim.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    teşekkürler darısı sizin başınıza

  • Öncelikle sağlık sıhhatten daha önemli birşey yok diyeyim, ihtiyaç halini anlıyorum o yüzden.

    Anladığım kadarıyla 100 mbit kullanıyordun ama altyapı çektirerek 1gbit kullanacaksın?

    Muhtemelen oyun vs oynuyorsun pc de, o zaman değer diye düşünüyorum. Netflix vs zaten 100de yeterli oluyor.

    Neyse güle güle kullan, sağlıklı günler diliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selam arkadaşlar bizim çalışmalar bugünde devam etti yarın binaya giriş yapacaklar ama kafam çok karıştı şimdi bu çalışanlar telekom mentolünün ordan resimdeki gibi çift boru döşeyip geliyor babam sormuş neden 2 boru yapıyorsunuz diye birisi sizin oraya gelecek diğerini başkaları ister diye yapıyoruz demiş evin önüne telekom mentolü koyacağız demiş birde kutuyu elektrik kablosuna yakın koymamız lazım demiş ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım gpon da elektrik ne alaka neden menthol koyacaklar ve en önemlisi benim paramla yapılan yere 2.boruyu yerleştirip nasıl başkalarına hizmet verebilirler suç değil mi akıl verirseniz sevinirim



    MÜSTAKİL EVE FİBER BAĞLATMA ÖZEL PROJE HAZİRAN 2022


    işaretli alana telekom mentolü koyacaklarmış


    MÜSTAKİL EVE FİBER BAĞLATMA ÖZEL PROJE HAZİRAN 2022



    @Ö1f1 @mustifb @mafaky @XpressMusic34 XpressMusic34





  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt
    iş, yapım sözleşmesi vs imzaladıysanız paylaşabilir misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

    sözleşme falan imzalamadık

  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt
    o durumda hukuki olarak söz hakkınız olmayabilir

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1) Elektrik hattı ile ilgisi yok, tesisatlar yan yana olur genelde o yüzden öyle demişlerdir.

    2)İkinci borudan başka kablo geçecek, başka yere gidecek. Ortada bir suç yok yani. Ayrıca o borular ve tesisat sizin mülkiyetinizde değil, Telekom a ait zaten hepsi. Parasını ödemek mülkiyet hakkını size vermiyor yani. İstediğiniz avukata danışabilirsiniz bu hususta. Sadece kullanım hakkına sahip oluyorsunuz bu özel projelerde. Mülkiyet ilgili şirketin oluyor. Siz ödediğiniz ücretle fibere sahip oluyorsunuz, sizin namınıza kurulmuyor yani o altyapı. Bu arada hayırlı olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Temmuz 2022; 21:11:14 >
  • para ödemenize üzüldüm çünkü onların görevi size fiber getirmek..ister müstakil ister apt ister site olsun....
    4 sene oldu evin önüne fiber mavi boru koydular ne arayan var ne soran allahtan köşeye saha dolabı koydular 75mbps paket kullanıyorum snr değerim 10 ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun. 2 borudan geçiyor sonuçta senin hattın yine bir şekilde ayrı olacaktır. Olmasa da farketmez fiber vdsl gibi değil. Hız düşmesi snr v.s konulardan etkilenmezsin. Parasını ödediğim şeyi başkası kullanması sana mantıklı gelmiyorsa bunu Türk Telekom ve bir avukattan öğrenmen iyi olur. 20 bin lira aslında yer altı tesisat için normal bir rakamdır. Bana direkten kablo çekerek evime kadar verdiler 4 bin civarı bir para ödedim.Normalde internet artık insani bir ihtiyaçken ve bölgemizde bunu telekom ücretsiz tahsis etmesi gerekirken bazılarına para ödetmek zorunda kaldı.


    Değer mi kısmını da konuşmak gerekirse ihtiyaca göre değişir. Saçma sapan kapasite artışından düşen hız sorunları kışın yaşanan hız problemlerini yaşamamak için bir yerde değiyor. Ayrıca şu artan ekonomi de sonra yaptıramıyorsun parası ile yaparız deseler bile.

  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, umarım yakında G-PON (FTTH) internete kavuşmuş olursunuz.


    FTTH aldıktan sonra artık havada-karada size ölüm olmaz!MÜSTAKİL EVE FİBER BAĞLATMA ÖZEL PROJE HAZİRAN 2022 


    Ukelalık kabul etmezseniz bir yanlışınızı düzelteyim. Bahsettiğiniz, Telekom'un koyacağı şey mentol/menthol değildir: ona dilimizde menhol deniyor. İngilizce olan "man hole" (yani gerektiğinde normal bir insanın sığacağı genişlikte, genelde daire veya kare şeklinde olan bir kapak ve altındaki minik bir kuyu...) kelimesinden türetilmiş, Türkçe'ye adapte edilip tercüme edilmiş bir kelime.

  • Hayırlı olsun, Son durum hakkında bilgi verirseniz sevinirim, merak ettim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o altyapı ile başkalarına bedavadan fiber çekecekler. çok adice bir durum,bu telekom fırsatını buldumu hiç kaçırmaz. milletin sırtından geçinmeye bayılır. normalde size fiberin ücretsiz çekilmesi gerekiyordu.

  • Bu işin kanun kitabındaki karşılığını bilmiyorum ama, 20 bin lira talep edip özel hat döşeniyorken eve, oradan başka yerlere de hattın çekilmesi hoş bir durum değil.

    Bunu başkaları yararlanmasın diye söylemiyorum, bu arkadaşın ailesi o kadar masraf yapmış oluyor ve Telekom bu tesisata konmuş oluyor resmen.

    Hayır ali veli değil, koca Türk Telekom.

    20 bin değil, daha adil bir rakam isteseler, ne bileyim çekilecek tesisat bedelini yarı yarıya olacak şekilde karşılayalım deseler yine bir nebze anlarım.

    İnsanın zoruna gider gerçekten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaGarba kullanıcısına yanıt

    T.Telekom'un avukatlığını yapmak istemiyorum ama olayı ben de şöyle görüyorum...


    Evine özel Fiber hat çektiren arkadaşımız böyle bir ücret ödeyerek bunu gerçekleştiyor ve en kısa zamanda FiberNet (G-PON=FTTH) altyapı üzerinden hizmet alabilecek. Bu bedeli ödemeseydi, maalesef T.Telekom'un keyfinin gelmesini belki de çok uzun süre bekleyecekti.


    Şimdi T.Telekom sokağında bir kazı yapıyor; döşedikleri 1. borudan (kablo kanalından) sadece bu arkadaşın evine fiber hat kablosu geçecek ve arkadaşın evinde o kablo da, o kanal da sonlanacak.... Diğer 2. boru (kablo kanalı) ise boş kalacak. İleride birgün o sokakta başka bir veya birkaç abone talep ederse onların kabloları ise 2. kanaldan çekilecek.


    Burada Telekom bir uyanıklık yapıyor, hatta fırsatçılık da diyebilirsiniz ama o sokakta yeni bir fiber hat talebi olduğunda hiç değilse yeni kazı işlemi yapılmayacak. Olayı bir de bu açıdan görünüz, derim.


    Ha şimdi yani ileriki bir tarihte bu arkadaş evine ikinci bir fiber hat getirmek isterse ve "boş port" da varsa, ona ilave kablo yine 1. kanaldan çekilecektir.





  • @LaGarba @mafaky


    Değerli forum arkadaşlarım;

    Söz konusu özel projelerde mülkiyet hakkı tamamen işletmeciye aittir. İşletmeci, belirli bir ücret karşılığında acilen fiber hizmet vermeyi taahhüt ediyor. Müşteri fiberin ne şekilde verileceği ile ilgilenemez. İster havai ister yer altından getirir. Buradaki özel projenin anlamı, ben sana fiber getireceğim deyip taahhüt vermektir, ben sana ücretini ödeyeceğim deyip parayı yatırmaktır.

    Velhasıl, kullanım hakkı bakidir ancak mülkiyet hakkı işletmeciye aittir. Yani o yer altındaki borular ve kablolar veya kutu vb. şahısa ait bir mal değildir. Değil yirmi bin tl, yüz bin tl de versek mülkiyet ilgili şirkete aittir ve üzerinde her türlü tasarrufa sahiptir.


    Özel proje ile fiber talep eden kişi şunu demek istemektedir, ben senin proje yatırım dönemini beklemek istemiyorum bana acilen fiber ver. İşletmeci de belirli ücret karşılığı fiberi vermeyi taahhüt eder İstenen ne? Fiber. Verilen ne? Fiber. Yani bu düzlemde ilerler bu özel projeler. O kablodan başkası da hizmet alabilir, borudan elli tane kablo da geçer, kutuya başka abone de bağlarlar. Amaç neydi? Fibere kavuşmaktı. İşletmeci üzerine düşeni yaptı mı? Evet. Yani alış veriş burada sonlanmış oldu. Fiber bakır olmadığı için kutuya elli kişi bağlasalar da performansta düşme olmaz. Kişinin de "parasını ben ödedim başkaları da kullanıyor" deme hakkı yoktur.


    Hukuksal olarak da zemini belli olan bir işlem. Şahıslar işletmeci olmadığı için ve BTK onaylı işletmeciler arasında olmadığı için, mülkiyet sahipli şekilde fibere sahip olamazlar. Bu sebeple kullanım hakkı üzerinde durularak özel projeye ücret ödenir. Şirket kullanım hakkını baki tutar, şahıs da mülkiyet hakkına razı olur.


    Düzlem bu yönde ilerliyor. Elektrik, doğalgaz, su gibi şeylerde de aynısı geçerlidir. Mesela yazlık yaptırıyorsunuz ve elektriğe ihtiyacınız var. Ancak bölgenzide elektrik yok. Firma hemen en yakın noktadan hesaplama yapar, şu kadar direk ve kablo masrafı var der. O masrafın büyük bir kısmı şahıstan alır. Burada da mülkiyet ilgili şirketin, kullanım hakkı şahsındır. Ancak o direğe başka abone de bağlanıp elektrik alabilir.


    Mülkiyeti bize ait olsaydı, her türlü bakım onarım gerektiren durumda da bunlarla bizim ilgilenmemiz gerekirdi. İyi ki mülkiyeti bize ait değil diyebiliriz özetle. Kullanım hakkı da yeterli bir düzlem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Temmuz 2022; 20:24:49 >




  • Metro ethernet bağlatılınca fiber çekiliyordu diye hatırlıyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gerekirse evi değiştiririm ama telekoma beş kuruş vermem. bu para haksız olarak istenmektedir.

  • Hocam hayırlı olsun, boş ver laf ebeliği yapıp konuşanlara.

    değil 20 bin lira , ağzımla kuş tutsam bile 16 mbit internetten fazlasını alamıyorum. Siz 20 bine tertemiz çözmüşsünüz işi. Arkanıza yaslanıp fiber'in keyfini sürün.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.