Şimdi Ara

Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son güncelleme: Başardım arkadaşlar. Geri dönüş yaptılar, ve bundan sonra AKK aşımında upload hızımın düşürülmeyeceğini, ve hatta dilersem cezai ücret ve cayma bedeli yansıtılmadan aboneliğimi sonlandırabileceğimi ilettiler. Şu anda rahat rahat download yapıyorum, ilerleyen günlerde AKN sebebiyle upload hızım düşerse üyeliğimi sonlandırıp farklı bir servis sağlayıcıya kafa rahatlığı ile geçiş yapacağım.

    Desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler.

    Selam arkadaşlar,

    Buraya yazmadan önce mümkün olan her yeri araştırdım, temsilcilerle görüştüm. Superonline'ın VDSL aboneliklerinde upload hızını düşürmesi yasal değil. Temsilcilerin yarısı zaten upload ne onu dahi bilmiyor, AKK'den sonra 3mbps muhabbetini tekrarlayıp duruyorlar sıkışınca. Kaan Terzioğlu'na Twitter üzerinden yazdım, yanıt bekliyorum. Bu konuda neden daha önce kimsenin örgütlenmediğini de çözemedim gitti.

    Türknet reklamı yapacak arkadaş gelir muhtemelen buraya akksiz internet reklamı yapmaya "Yok kardeşim ben almayayım". Şimdiden yazayım dedim.

    Ne yapabiliriz? BTK'ya şikayet, hakem heyeti, hepsini yapalım. VDSL'de ve Fiberde upload hızının düşürülmesine cesaret eden tek operatörü cezasız bırakmamamız lazım. BTK'nın hiçbir yönetmeliğinde hızın upload tarafının düşürüleceğine dair bir bilgi yer almıyor, eğer buna bir dur demez isek yarın öbürgün download kısmaya çalışan bütün hizmet sağlayıcılar bu çakallığa uyanacak, o zaman hiçbirimiz ne doğru düzgün oyun oynayabileceğiz, ne video yükleyebileceğiz, ne de başka bir şey.

    Twitch üzerinden yayın yapıyorum ben bizzat. O upload hızını almak için 92 TL ayda para ödüyorum gereksiz yere. Yazık günah, 50 liraya başka operatörden alacağım hızı bile geçip ADSL ile yarışıyorum.

    Superonline'dan VDSL alan tek enayi ben değilimdir herhalde. Neden kimse bir aksiyon almıyor? İlk adımı ben attım, gelin ne gerekiyorsa yapalım.

    Güncelleme: Bu konuda müşteri hizmetleri ile yarım saatten uzun iki adet görüşmem oldu. İlk görüşmem yetkili talebime dönüş yapan takım lideri ile idi. Tam bir terbiyesiz, kendini bilmez ve bilgi yoksunu. Görüşme sırasında kontrat ihlali olduğunu ilettim, durumu açıkladım ve aldığım cevap "Efendim ben bilgi portalımızdan kontrol ettim, VDSL'de hızınız AKK sonrası 3mbit'e düşüyor". Dedim e tamam ona lafım yok, Upload? "Iıı... Dediğim gibi efendim AKK aştığınız için hede hödö 3mbit...".

    Bu noktada sinirlerim yerinden oynamaya başladı tabii doğal olarak, böyle otomaton ve monoton bir adamın takım lideri olduğunu düşünmek korkunç ötesi. Sakinliğimi korumaya çalıştım fakat beni gerizekalı yerine koymaması konusunda bir ricada bulundum. Aldığım cevap "Bu şekilde görüşmeye devam ederseniz görüşmeyi sonlandırmak zorundayım". Yani beni aptal yerine koyduğunu yüzüne vurmak zoruna gitti arkadaşın. Konu ile alakalı şikayet kaydı oluşturmasını talep ettim, aldığım cevap "Hat değerleriniz normal olduğundan bu konuda şikayet kaydı açamıyorum". Pardon anlayamadım dedim, "Müşteri şikayetçi ve şikayeti almayı ret mi ettiniz?" diye sordum. Aldığım cevap: "AKK aştığınızı görüyorum hızlarınız normal görünüyor bu sebeple şikayet kaydı açamam". Bu noktada sicil numarasını istedim, "Özel bilgi paylaşamıyorum" diye cevap aldım. Kendisine bu bilginin özel olmadığını, şirket tarafından kendisine sağlayan ve kendisinin sistemde tanınmasını sağlayan numara olduğunu açıkladım ve biraz direttikten sonra paylaştı. Bu noktada artık bu kişiden herhangi bir bilgi alamayacağımı ve yardımcı olmaya pek razı olmadığını gördüğüm için iyi akşamlar dahi dilemeden telefonu suratına kapamayı bu saygısız çalışana uygun gördüm.

    Hemen ardından tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve ilgili çalışan hakkında sicil numarasını ve görüşme saatini paylaşarak bir şikayet kaydı açtırdım. Sonrasında o an görüştüğüm kişiye durumu tekrar açıkladım ve durumu 5 yaşında bir bebeğe anlatır gibi anlattım. Durumu anlamakla kalmayıp şikayet kaydı oluşturmayı teklif etti. Yarın dönüş beklediğimi ileterek telefon numaramı paylaştım.

    Görüşmenin sonunda şikayet kaydımı aldılar, hat değerlerimin güncelleneceğini söylediler ve sonuç şu şekilde, çok acayip bir iş yaptılar çözene hayrolsun:

    Yurtiçi speedtest (Superonline sunucusu):
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    Yurtiçi speedtest (Türk Telekom Avrupa sunucusu)
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    Yurtdışı speedtest:
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    AKK hala dolu gözüküyor, yani sıfırlanmamış. Tüketici hakem heyetine ve aile avukatımız aracılığı ile yasal işlemlere başvuracağımızı ilettikten sonra son görüştüğüm temsilciye, bu hale geldi. Yani speedtest kullanıp Superonline'ı server olarak seçince 50mbit, testmy.net (yurtdışını kullanan sonuçları en güvenilir hız testlerinden biri) kullanınca AKK'den bile düşük. Yüz karası. Ama yine söylüyorum, derdim download değil. Upload hızına müdahale edilmesi fiberde dahi sorun değil çünkü sözleşmede yer alıyor, hizmeti alan ne alacağını biliyor kontratı okursa. VDSL üzerinde ve kontratta bu yer almadığı için bunu yapmaları yasal değil. Türkiye'de internetle alakalı yasal olan her kazığı yememiz, yasal olmayan kazıkları yememize yol açıyor arkadaşlar.

    Eğer VDSL kullanıyorsanız ve Upload hızınız benim gibi düşüyor ise, lütfen boş durmayın. Müşteri yorumlarını dikkate aldığını iddia eden sayın Kaan Terzioğlu (CEO) bey'e Twitter üzerinden ulaşın. Durumunuzu anlatın. Yapılan iş yasal değil, kabullenip geçmeyin. Her aldığımız byte'ın hakkını aramamız lazım, özellikle eşek yükü ile para ödeyip 2 yıl süren taahhütlerle zincirlenirken. Kaan bey'in buna direk müsaade ettiğini düşünmüyorum. İçeriden bir çakal yaptı bunu tüm müşterilere habersizce. Bilmelerini sağlayalım. Kontrat ihlali hafife alınacak bir durum değil, aynısı Amerika'da yapıldığında Class-Action Lawsuit denen çoklu davalara sebep olup şirketlerin müşterilere devasa tazminatlar ödemelerine sebep oluyor.

    Kısaca: Uyanın, yasal olmayan işlem var. Hakkımızı arayalım.

    Güncelleme 2: Sosyal medyaya yazdığım mesajlardan sonra sosyal medya departmanından bir beyefendi beni aradı. Gerçekten şaşırdım çünkü durumumu kelimesine kadar anlamakla kalmayıp mağdur kalmamam için hesabıma 25GB kota ekledi (Böyle bir olayın mümkün dahi olmadığını en az 3 temsilciden duymuştum.) Ve şu anda hızım normale döndü.

    Bunun sadece geçici bir çözüm olduğunu iletip kalıcı çözüm için konunun takip edilmesini rica ettim. İsim paylaşmıyorum ama kendisi okuyordur bunu, memnuniyetimi gerçek anlamda gözeten tek temsilci olduğu için kendisine çok teşekkür ederim. Sistem yöneticileri ve network ekibine durumu taşıyıp takip edeceğini söyledi, gelişme olduğunda buraya paylaşacağım.

    Güncelleme 3: 12:56'da "Sizi aradık ulaşamadık" diye bir SMS geldi. Telefon hiç meşgul olmadı, ve hiç çalmadı. Geri aradığımda bana ulaşılamadığı için şikayet kaydını kapattıklarını öğrendim. Kavga gürültü derken kaydı tekrar açtırdım. Hukuk ve regülasyon genel müdür yardımcısı İzzet bey'in kontak bilgilerini rica ettim, beni hemen takım liderlerine bağladılar, ve bu bilgilerin kendilerinde mevcut olmadığını (Yalan kesin) ve paylaşamayacaklarını iletti takım lideri. Şikayet kaydı tekrar açıldı, ve Twitter'dan baskı yapmaya devam ediyorum. Sonuç alana kadar durmak yok.

    Güncelleme 4: Şikayet kaydımı almayan takım liderinin çağrı kayıtlarının dinlenmesi konusunda şikayet iletmiştim. Yine sabah ben aranmadan kayıtlar kapatılmış. SMS bile gelmedi bu kez. Arayıp bilgi aldım, "Verdiğiniz sicil numarasının ait olduğu bir çalışan bulunamadı"

    TAKIM LİDERİ BANA SAHTE SİCİL NUMARASI VERMİŞ

    Diğer, asıl şikayetimi sordum durumu nedir diye, aldığım cevap: "Sadece çalışan hakkında şikayetçi olduğunuzu görüyorum başka şikayetiniz yok"

    Sevgili donanımhaber ailesi, bu adımda sizden ricam şudur. Bu şikayeti ben keçi inadına bağladım. Kendi kanallarından kabul edecekler ve kendi kanallarından çözecekler, çünkü olması gereken aslında bu. Bu şart dikkate alınarak, eğer çevrenizde veya kontaklarınızda Turkcell'in bir müdürü, üst düzey çalışanı vs. varsa bu konuya dikkat etmesini sağlayın. Eğer her şikayetimizi BTK ile Heyetle çözeceksek çağrı merkezlerini kapatsınlar ne işe yarıyorlar?

    PM kutusu açık, lütfen erişimi olan birisi bana özelden ulaşsın.

    Güncelleme 5: Kaan Terzioğlu beni Twitter'da kişisel hesabından engelledi. Kanıt:https://twitter.com/KeremKilicYT/status/847786878040506369

    Güncelleme 6:
    Bugün Superonline çözüm merkezinden tekrar beni aradılar. Yetkili birim. Verdiğim bilgiler doğrultusunda araştırma yaptıklarını ve araştırmanın sonucunda web sitesinde olsun, bilgi portalında olsun Upload hızında AKK düşmesi ile alakalı bilgi olmadığını KABUL ETTİLER. Süreçten sorumlu ekibe durumu eskale ettiklerini söylediler ve bu konu ile alakalı alınacak aksiyonu bana Pazartesi veya Salı günü iletecekler.

    Bu ne demek oluyor, şu demek oluyor: Hatalarını kabul ettiler. Eğer gerekli düzenleme getirilmez ise kontrat ihlali gerekçesiyle taahhüt cezası ödemeden abonelikten çıkma imkanım olacak, ve benim böyle bir imkanım olması demek tüm VDSL müşterilerinin böyle bir imkanı olması demek oluyor. Böyle bir şeyden korkacakları için en kısa sürede Upload AKK uygulamasını tahminimce VDSL için kaldıracaklar.

    Şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun. (Dipnot: Nisan şakası DEĞİLDİR.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremimo -- 5 Nisan 2017; 2:28:2 >







  • superonline genelde kullanıcılarının aleyhine olan bu konularda çok güzel öncülük yapıyor

    türk telekom akk yi getirdi ama ilk uygulayan superonline oldu

    aşırı yüksek aktivasyon ve kurulum bedellerini getiren ve bu şekilde taahhüt bozmalarda cayma bedellerinin aşırı yüksek çıkmasını sağlayan ilk şirket yine superonline. Türk Telekom'da bunlara özendi. İlk 30 lira olan bağlantı ücretini 192 liraya çıkardı.

    upload a ilk akk getiren şirket superonline

    kendi modeminden başka modem kullandırtmayan, illa benim vereceğim cihazı kullanacaksın diyen ilk şirket superonline

    akn yi kaldıran şirkete dava açan şirket yine superonline

    Türk Telekom'un kucağından kurtulalım diye superonline na geçelim diyoruz. Superonline nın da pek Türk Telekom'dan geri kalır bir yanı yok malesef.
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Çok güzel söylediniz. Bu upload akn olayını yanlarına bırakmayacağım ama. VDSL üzerinde sözleşmede yer almayan bir işlem uyguluyorlar bu Upload hızını düşürerek. Twitter üzerinden Kaan bey'e yazmaya devam ediyorum. Bu olayı çözüme ulaştırıp herkese emsal göstereceğimden emin olabilirsiniz.
  • Bende de durum aynı vdsl de download akk sini aşınca upload hızını da düşürüyorlar 1 mbps ye bu durumu btk ya ilettim fakat takmadılar bile uyduruk cevap verip salladılar. Ne gerekiyorsa yapalım ama tüketiciyi takan yok malesef.Sözleşme ve taahhütnamede sadece download hızının 3 mbps ye düşeceği yazmasına rağmen takmıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezekos -- 28 Mart 2017; 18:2:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    Yalnız olmadığıma sevindim. Dediğim gibi konuyu taşıyabildiğim kadar üste taşıyacağım Superonline tarafında. Uyduruk cevap verip sallamaları neyden bahsettiğimizi anlamamalarından kaynaklanıyor. Anlayanı bulup iki kelam edene kadar durmayacağım. Abone olurkenki ses kayıtlarımda VDSL üzerinde upload hızına herhangi bir AKN uygulanmayacağını söyleyen temsilciye ait görüşmem mevcut. İcabında tüketici hakem heyetine durumu taşıyıp bu ses kaydını yasal yollardan talep edeceğim. Zaten sözleşmede yazmayan bir maddeyi sessiz sedasız uygulamaları kontrata aykırı olduğu için herhangi bir ceza olmadan ayrılma hakkı sunuyor bana. Bu konu bir çözüme ulaşmaz ise yasal yollardan talebimi tekrar ileteceğim. Böyle bir uygulamayı icraata soktuklarına pişman edene kadar durmayı düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremimo

    Yalnız olmadığıma sevindim. Dediğim gibi konuyu taşıyabildiğim kadar üste taşıyacağım Superonline tarafında. Uyduruk cevap verip sallamaları neyden bahsettiğimizi anlamamalarından kaynaklanıyor. Anlayanı bulup iki kelam edene kadar durmayacağım. Abone olurkenki ses kayıtlarımda VDSL üzerinde upload hızına herhangi bir AKN uygulanmayacağını söyleyen temsilciye ait görüşmem mevcut. İcabında tüketici hakem heyetine durumu taşıyıp bu ses kaydını yasal yollardan talep edeceğim. Zaten sözleşmede yazmayan bir maddeyi sessiz sedasız uygulamaları kontrata aykırı olduğu için herhangi bir ceza olmadan ayrılma hakkı sunuyor bana. Bu konu bir çözüme ulaşmaz ise yasal yollardan talebimi tekrar ileteceğim. Böyle bir uygulamayı icraata soktuklarına pişman edene kadar durmayı düşünmüyorum.

    Destekçi olabildiğim kadar olmaya çalışırım tüketici hakem heyeti daha etkili olabilir belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güncelleme: Bu konuda müşteri hizmetleri ile yarım saatten uzun iki adet görüşmem oldu. İlk görüşmem yetkili talebime dönüş yapan takım lideri ile idi. Tam bir terbiyesiz, kendini bilmez ve bilgi yoksunu. Görüşme sırasında kontrat ihlali olduğunu ilettim, durumu açıkladım ve aldığım cevap "Efendim ben bilgi portalımızdan kontrol ettim, VDSL'de hızınız AKK sonrası 3mbit'e düşüyor". Dedim e tamam ona lafım yok, Upload? "Iıı... Dediğim gibi efendim AKK aştığınız için hede hödö 3mbit...".

    Bu noktada sinirlerim yerinden oynamaya başladı tabii doğal olarak, böyle otomaton ve monoton bir adamın takım lideri olduğunu düşünmek korkunç ötesi. Sakinliğimi korumaya çalıştım fakat beni gerizekalı yerine koymaması konusunda bir ricada bulundum. Aldığım cevap "Bu şekilde görüşmeye devam ederseniz görüşmeyi sonlandırmak zorundayım". Yani beni aptal yerine koyduğunu yüzüne vurmak zoruna gitti arkadaşın. Konu ile alakalı şikayet kaydı oluşturmasını talep ettim, aldığım cevap "Hat değerleriniz normal olduğundan bu konuda şikayet kaydı açamıyorum". Pardon anlayamadım dedim, "Müşteri şikayetçi ve şikayeti almayı ret mi ettiniz?" diye sordum. Aldığım cevap: "AKK aştığınızı görüyorum hızlarınız normal görünüyor bu sebeple şikayet kaydı açamam". Bu noktada sicil numarasını istedim, "Özel bilgi paylaşamıyorum" diye cevap aldım. Kendisine bu bilginin özel olmadığını, şirket tarafından kendisine sağlayan ve kendisinin sistemde tanınmasını sağlayan numara olduğunu açıkladım ve biraz direttikten sonra paylaştı. Bu noktada artık bu kişiden herhangi bir bilgi alamayacağımı ve yardımcı olmaya pek razı olmadığını gördüğüm için iyi akşamlar dahi dilemeden telefonu suratına kapamayı bu saygısız çalışana uygun gördüm.

    Hemen ardından tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve ilgili çalışan hakkında sicil numarasını ve görüşme saatini paylaşarak bir şikayet kaydı açtırdım. Sonrasında o an görüştüğüm kişiye durumu tekrar açıkladım ve durumu 5 yaşında bir bebeğe anlatır gibi anlattım. Durumu anlamakla kalmayıp şikayet kaydı oluşturmayı teklif etti. Yarın dönüş beklediğimi ileterek telefon numaramı paylaştım.

    Görüşmenin sonunda şikayet kaydımı aldılar, hat değerlerimin güncelleneceğini söylediler ve sonuç şu şekilde, çok acayip bir iş yaptılar çözene hayrolsun:

    Yurtiçi speedtest (Superonline sunucusu):
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    Yurtiçi speedtest (Türk Telekom Avrupa sunucusu)
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    Yurtdışı speedtest:
    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları


    AKK hala dolu gözüküyor, yani sıfırlanmamış. Tüketici hakem heyetine ve aile avukatımız aracılığı ile yasal işlemlere başvuracağımızı ilettikten sonra son görüştüğüm temsilciye, bu hale geldi. Yani speedtest kullanıp Superonline'ı server olarak seçince 50mbit, testmy.net (yurtdışını kullanan sonuçları en güvenilir hız testlerinden biri) kullanınca AKK'den bile düşük. Yüz karası. Ama yine söylüyorum, derdim download değil. Upload hızına müdahale edilmesi fiberde dahi sorun değil çünkü sözleşmede yer alıyor, hizmeti alan ne alacağını biliyor kontratı okursa. VDSL üzerinde ve kontratta bu yer almadığı için bunu yapmaları yasal değil. Türkiye'de internetle alakalı yasal olan her kazığı yememiz, yasal olmayan kazıkları yememize yol açıyor arkadaşlar.

    Eğer VDSL kullanıyorsanız ve Upload hızınız benim gibi düşüyor ise, lütfen boş durmayın. Müşteri yorumlarını dikkate aldığını iddia eden sayın Kaan Terzioğlu (CEO) bey'e Twitter üzerinden ulaşın. Durumunuzu anlatın. Yapılan iş yasal değil, kabullenip geçmeyin. Her aldığımız byte'ın hakkını aramamız lazım, özellikle eşek yükü ile para ödeyip 2 yıl süren taahhütlerle zincirlenirken. Kaan bey'in buna direk müsaade ettiğini düşünmüyorum. İçeriden bir çakal yaptı bunu tüm müşterilere habersizce. Bilmelerini sağlayalım. Kontrat ihlali hafife alınacak bir durum değil, aynısı Amerika'da yapıldığında Class-Action Lawsuit denen çoklu davalara sebep olup şirketlere devasa tazminatlar ödemelerine sebep oluyor.

    Kısaca: Uyanın, yasal olmayan işlem var. Hakkımızı arayalım.




  • 08502220222 nolu numara üzerinden ödenen ve ekstrede SUPERONLINE TELCOM 51 olarak görünen ödenmiş faturayı, 11 ay sonra ödememişsiniz diyip,hizmeti durduran,açma kapama ücreti alan,üstüne birde " efendim fatura ödeme merkezleri sizin sorumluluğunuzda" gibi salakca ve anlamsızca bir cevap veren bir firmadan ben her şeyi beklerim. Saf gibi gidip 4 4 lüğe bağladım kendimi o kadar pişmanım ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    08502220222 nolu numara üzerinden ödenen ve ekstrede SUPERONLINE TELCOM 51 olarak görünen ödenmiş faturayı, 11 ay sonra ödememişsiniz diyip,hizmeti durduran,açma kapama ücreti alan,üstüne birde " efendim fatura ödeme merkezleri sizin sorumluluğunuzda" gibi salakca ve anlamsızca bir cevap veren bir firmadan ben her şeyi beklerim. Saf gibi gidip 4 4 lüğe bağladım kendimi o kadar pişmanım ki.

    Büyük geçmiş olsun. Benim (ve bütün VDSL mağdurlarının) durumumda, ortada bir üçüncü parti dahi yok ki topu atsınlar başkasına. Kendi verdikleri hizmeti kendileri kısıtlıyorlar. Deseler ki "Ya bunu Türk Telekom yapıyor" o zaman Vodafone'a, Türknet'e, öbür bütün VDSL sunduğu sağlayıcılara niye yapmıyor? Verecek cevap dahi bulamayan temsilciler şikayet bile almadan telefondan kaçmaya çalışıyor. Kaan bey'e tweet atmaya devam ediyorum bir yandan, ve diğer yandan şikayetime cevap bekliyorum. Yarın tekrar arayacağım dönüş olmaz ise.

    Sorarsanız "Yahu işin gücün yok mu bu kadar uğraşıyorsun" diye, geçimimi Twitch üzerinden yaptığım İngilizce yayınlar ile sağlıyorum. Yani geçim kapıma kilit vurdular şu anda. Başka bir işim gücüm yok, tek derdim bu oldu.




  • keremimo kullanıcısına yanıt
    Sizede geçmiş olaun hocam. Şimdi sizin uploadınıza AKK mı uygulanıyor yoksa direk hızımı düşürdüler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Sizede geçmiş olaun hocam. Şimdi sizin uploadınıza AKK mı uygulanıyor yoksa direk hızımı düşürdüler.

    Upload'a AKK uygulanıyor hocam, sağolasın. Otomatik olduğunu söyleyip geçiştirmeye çalışıyorlar ama otomatiği de ayarlayan insan sonuçta. Kasıtlı yapılan bir hareket.
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    Hocam siz dyince baktımda banada uygulanıyormuş. Ben mi yanlış biliyorum yoksa uploadda akk yokmuydu?

    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysakay

    Hocam siz dyince baktımda banada uygulanıyormuş. Ben mi yanlış biliyorum yoksa uploadda akk yokmuydu?

    Mutlu Son: Superonline VDSL AKN Upload Hızı Mağdurları

    Hocam fiberde upload da AKK görüyor, ama VDSL üzerinde görmemesi lazım. Bunu yapan tek sağlayıcı Superonline maalesef. Sırf bu yüzden dahi uzak durulması gerek diye düşünüyorum. Sırf Joker AKK satmak için yaptıkları bir taktik. VDSL'de parası neyse vereyim desen onu bile yapmıyorlar, Joker AKK sunmuyorlar.

    Yani ya bu hızı kullanacağım ya da bu hızı kullanacağım bunlara kalsam.




  • Güncelleme 2: Sosyal medyaya yazdığım mesajlardan sonra sosyal medya departmanından bir beyefendi beni aradı. Gerçekten şaşırdım çünkü durumumu kelimesine kadar anlamakla kalmayıp mağdur kalmamam için hesabıma 25GB kota ekledi (Böyle bir olayın mümkün dahi olmadığını en az 3 temsilciden duymuştum.) Ve şu anda hızım normale döndü.

    Bunun sadece geçici bir çözüm olduğunu iletip kalıcı çözüm için konunun takip edilmesini rica ettim. İsim paylaşmıyorum ama kendisi okuyordur bunu, memnuniyetimi gerçek anlamda gözeten tek temsilci olduğu için kendisine çok teşekkür ederim. Sistem yöneticileri ve network ekibine durumu taşıyıp takip edeceğini söyledi, gelişme olduğunda buraya paylaşacağım.
  • cidden sozlesmelerde, paket sayfasinda falan upload limiti gorunmuyor. (kullanmadigim icin bilmiyorum)

    hata falan oldugunda resmen internete baglandigina sukret tavri ile karsilasiyoruz, buyuk haksizlik bu size.
  • keremimo kullanıcısına yanıt
    Benim şimdilik işimi gördüğünden uğraşmıyorum ancak birdahaki servisim kesinlikle süperonline olmayacak. 5 yıl müşterileriyim. Hep mağdurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

    bu hız testi gibi garip hız testleri benim de mevcut

    yurtiçinden özellikle superonline yazan bir yerden test yapınca 50 mbit hız düşmemiş gibi gösüküyor

    fakat başka bir yurtiçi test merkezinden ya da yurtdışından yapınca 3 mbit oluyor

    zaten download mmax. 3 mbit i görüyor

    enteresan
  • Güncelleme 3: 12:56'da "Sizi aradık ulaşamadık" diye bir SMS geldi. Telefon hiç meşgul olmadı, ve hiç çalmadı. Geri aradığımda bana ulaşılamadığı için şikayet kaydını kapattıklarını öğrendim. Kavga gürültü derken kaydı tekrar açtırdım. Hukuk ve regülasyon genel müdür yardımcısı İzzet bey'in kontak bilgilerini rica ettim, beni hemen takım liderlerine bağladılar, ve bu bilgilerin kendilerinde mevcut olmadığını (Yalan kesin) ve paylaşamayacaklarını iletti takım lideri. Şikayet kaydı tekrar açıldı, ve Twitter'dan baskı yapmaya devam ediyorum. Sonuç alana kadar durmak yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremimo

    Güncelleme 3: 12:56'da "Sizi aradık ulaşamadık" diye bir SMS geldi. Telefon hiç meşgul olmadı, ve hiç çalmadı. Geri aradığımda bana ulaşılamadığı için şikayet kaydını kapattıklarını öğrendim. Kavga gürültü derken kaydı tekrar açtırdım. Hukuk ve regülasyon genel müdür yardımcısı İzzet bey'in kontak bilgilerini rica ettim, beni hemen takım liderlerine bağladılar, ve bu bilgilerin kendilerinde mevcut olmadığını (Yalan kesin) ve paylaşamayacaklarını iletti takım lideri. Şikayet kaydı tekrar açıldı, ve Twitter'dan baskı yapmaya devam ediyorum. Sonuç alana kadar durmak yok.

    Aynen hocam doğru yoldasınız.. Sonuna kadar arkanızdayım. Tüketici hakem heyetine gidilse %100 haklı çıkarız gitmeyi düşünüyorum elimde kanıtlı ve delilli her türlü bilgi var sonuç olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tezekos


    quote:

    Orijinalden alıntı: keremimo

    Güncelleme 3: 12:56'da "Sizi aradık ulaşamadık" diye bir SMS geldi. Telefon hiç meşgul olmadı, ve hiç çalmadı. Geri aradığımda bana ulaşılamadığı için şikayet kaydını kapattıklarını öğrendim. Kavga gürültü derken kaydı tekrar açtırdım. Hukuk ve regülasyon genel müdür yardımcısı İzzet bey'in kontak bilgilerini rica ettim, beni hemen takım liderlerine bağladılar, ve bu bilgilerin kendilerinde mevcut olmadığını (Yalan kesin) ve paylaşamayacaklarını iletti takım lideri. Şikayet kaydı tekrar açıldı, ve Twitter'dan baskı yapmaya devam ediyorum. Sonuç alana kadar durmak yok.

    Aynen hocam doğru yoldasınız.. Sonuna kadar arkanızdayım. Tüketici hakem heyetine gidilse %100 haklı çıkarız gitmeyi düşünüyorum elimde kanıtlı ve delilli her türlü bilgi var sonuç olarak.

    Sağolasın hocam. Eğer Superonline ile çözüm alınamayacağından tamamen emin olursam yani bu uğraşlarıma rağmen çözüm sunmazlar ise change.org üzerinden bu dolandırıcılığa dur kampanyası başlatıp tüm VDSL müşterilerini bilgilendirmenin bir yolunu bulacağım, aynı anda Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım, nasılsa kaymakamlık yakın.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.