Şimdi Ara

Nalbur- Hırdavat İşinde Para Var Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nalbur- Hırdavat İşinde Para Var Mı ?

    Nalbur- Hırdavat İşinde Para Var Mı ?
    Merhabalar, bu yazıda nalbur - hırdavat işinde para var mı ? kar marjı ne kadar ? iyi kazandırıyor mu ? gibi soruları cevaplayacağız.
    Öncelikle bu yazının uzun ömürlü olabilmesi için mevcut dolar kurundan biraz bağımsız konuşacağım. Şu an dolar kuru alttaki 5,36. Yarın bir gün Allah göstermesin 7-8 olursa "yav kardeşim dolar bilmem kaç olmuş ne karı ne parası benim şurada nalburum var sinek avlıyoruz" vs. yazmayın.

    Neyse şimdi hızlı hızlı soruları cevaplandırmaya başlayalım.
    Hırdavat işinde para var mı ? Var arkadaşlar. Ama nasıl var ? Öncelikle bu işe girmeden önce piyasayı çok iyi araştırmalısınız. İlk önce bulunduğunuz ildeki tedarikçileri araştırın. Hiç alışveriş yapmayacak bile olsanız hepsi
    nden bir şekilde fiyat ve stok bilgisi edinin.Bunun size şöyle faydaları olabilir ;

    1-Fiyatlar konusunda iyi/kötü bilgi edinmenizi sağlar.
    2-Bulunduğunuz ildeki mevcut ürün çeşitliliği nedir bunu görürsünüz.
    3-Bazen müşterilerinizin acil tedarik talepleri olabilir il dışında bir firmadan gün içinde alamadığınız ürünü il içindeki bir firmadan alıp/ alamama şansınız olduğunu bilerek hareket edersiniz.

    Hırdavat işinde çok fazla ürün olsa da genelde bulunduğunuz çevreye göre belirli başlı ürünleri çok fazla satarsınız. Pareto prensibi her işte olduğu gibi hırdavat sektöründe de geçerlidir. Ürünlerinizin %20 ' lik bir kısmı karınızın %80 'lik bir kısmını oluşturur. Ne tarz ürünler satacağınız konusuna burada çok fazla girmeyeceğim. O detayları istiyorsanız >>>> Nalbur-Hırdavatçıda Satılan Malzemeler Nelerdir [Detaylı] ? <<<< yandaki yazımızı okuyabilirsiniz.

    Evet şimdi geldik dükkanı açmak için uygun lokasyon belirlemeye. Unutmayın dükkanı açmak bir işin en kolay kısmıdır. İşin en zor kısmı bulunduğun şartları , ortamı analiz etmektir. Tabii ki bunlar başarılı olmak isteyen ve işini şansa bırakmak istemeyenlerin uyması gereken kurallardır.
    İlk önce dükkanı açmak istediğiniz muhitte eğer sizle benzer ya da aynı işi yapanlar varsa gidin mekanlarını inceleyin. Konuşabiliyorsanız gidin konuşun yaptıkları iş hakkında ve durumları hakkında bilgi edinin. Daha sonra etrafınızdaki okul,hastane,demirci,tamirci,mobilyacı,tesisatçı gibi işinize yarayabilecek ya da kritik olan işletmeleri listeleyin. Kendinize göre bir değerlendirme yapın ve buna göre hareket edin. Yakın çevrenize neler satabileceğiniz az çok bu analiz sonucu ortaya çıkacaktır. Bunu okuyunca "Nalbur ne satar ? " diye düşündüyseniz çok detaya girmeden >>>> Nalbur - Hırdavatçı Ne Satar ? <<<< yandaki makalemizi okuyabilirsiniz.

    Bütün piyasayı öğrendiğiniz olay tamam şimdi bir diğer önemli konu dükkan seçimi. Arkadaşlar nalbur-hırdavat sektöründe müşteriye ne kadar mal gösterirseniz o kadar satış yaparsınız. Bir nevi bakkal gibi düşünün. Dizayn konusunda ürünleri birbiri ile alakalı dizmek çok önemlidir. Ürünleri öyle bir dizin ki müşteri ihtiyacının olduğu ama unuttuğu ürünü dizilişiniz sayesinde hatırlayabilsin. Bütün bunlar için dükkanınızı da büyük seçmelisiniz. Bu küçük dükkanda iş yapamazsınız manasına gelmiyor tabii ki. İnsanların herhangi bir alternatifi yoksa , çevreniz çok genişse ya da düşük fiyata ürün satabiliyorsanız isterseniz kutu kadar dükkan tutun hiç önemi yok. Ama ben bu yazıyı okuma potansiyeli olacak kişilerin bu vasıflardan bir yada bir kaçında sıkıntı yaşayacağını düşündüğüm için bu şekilde bahsediyorum.

    Tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde geçtikten sonra elinizde para da varsa zaten bu işi yürütebilirsiniz. Eğer doğru analizi yapmayı başarırsanız Nalburlukta veya hırdavat sektöründe kesinlikle para VAR'dır. Aksini söyleyen nalburdur :) Bütün analizi yaptınız tamam kardeşim ben bu nalburu açacağım ama bana kaça mal olacak diye düşünüyorsanız >>>> Nalbur-Hırdavatçı Dükkanı Açma Maliyeti Nedir ? <<<< bu makalemizi okuyun , kafanızdaki soruları cevaplandıracaktır.

    Umarım faydalı olmuştur. Eksik ya da hatalı gördüğünüz kısımları yorumlara yazmaktan çekinmeyin. Özellikle bu işte para yok sakın girmeyin diyecek hırdavatçı arkadaşları bekliyorum.


    kaynak : https://nalburhirdavat.blogspot.com/2018/11/nalbur-hrdavat-isinde-para-var-m.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.