Şimdi Ara

NE YAPACAĞIZ BU DOLANRICI TAYFAYLA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
7
Favori
17.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki sene önce insignia aracımı sattım bu şekilde.

    Alıcı mersin deydi, İzmir deki akrabasına vekalet çıkarttı, para benim hesabıma geldi ben de alıcının vekiline sattım arabayı.

    Dolandırıcı tayfada değil de iftiracı tayfada sıkıntı var gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TSY


    quote:

    Orijinalden alıntı: s_g_m_s

    Noterlerde kameralar var dolayısıylar kayıtlar mevcut
    Telefon görüşmeleri mevcut
    Size dava bile açsalar davanın seyrini değiştirecek bir sürü envanteriniz var.
    Nasıl oluyor yatırılan parayı elinizden alabiliyorlar?
    Var mı böyle bir emsal?

    hayır yok 2 paranoyak kişinin uydurduğu bir hikaye. para transfer işlemi esnasında açıklama diye bir bölüm var oraya not düşürttürülürdü çokda basit bir işlem. yada biri bana para gönderdiyse açıklamaya borç karşılığı yazdırırım istediği kadar gitsin mahkemeye.

    Senden araba alacaksam gönderdiğim paraya neden borç karşılığı yazayım 34 xxx 34 nolu aracın satış bedelidir yazar yollarım hepten iş sağlam olur, adam bu tezgahı açıyorsa hiçmi düşünmez

    Gerçekmi bilinmez ama bu haber baya yaygın bu ara her yerde geçiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    gerek otomotiv satışları gerekse gayrımenkul satışları ülkemizde çok ilkel metodlarla yapılıyor. sana soruyorlar "paranı aldın mı?" tam bir komedi. imzayı atmadan adam niye versin parayı? verirse de kızmıyor musun devir almadan niye verdin parayı diye? tapuya notere para taşımak zorunda mı millet? orada da hırsızı yankesicisi pusuya yatıyor.



    bu işte para alışverişi zorunlu banka üzerinden yürümeli. yoksa bu dolandırıcılık hikayeleri bitmez. başvuru bankaya yapılmalı, para blokeye alınmalı, resmi devir bitince banka parayı alacaklısına geçmeli. mevcut sistem bir tarafı diğer tarafa güvenmeye zorluyor. bu işler güvenle olmaz, kanunla, kuralla olur.





    işte aranan çözüm. internet satışlarında kullanılan Güvenli E-Ticaret (GET) Güvenli Ticaret (GT) olarak bu gibi satışlara getirilmeli. Sizinde dediğiniz gibi millet çuvalla paralarla notere gidiyor. Noterlerin önleri yankesicilerin pusu yerleri. Televizyonda görüyoruz her gün, adam tarlasını satmış noter çıkışı aracından parasını kapkaçlamışlar, vatandaş evini satmış noter çıkışı takip edip tenhada parasını çalmışlar.




  • s_g_m_s kullanıcısına yanıt
    adam sabah 9 akşam 6 çalışan evden işe, işten eve yaşayan biri, adamın kaybettiği kimliği ile başka illerde şirketler kuruyorlar, krediler çekiyorlar, bir sürü borç takılıyor adamın hayatı sönüyor. şimdi her yerde kamera var, şirketi kuran kredi alan açıkça başkası ama yıllarca uğraşıyor kişi kendini temize çıkarmak için. kimi kanserden kimi kahrından ölüyor. yani hiç de kolay değil bu işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savas1000

    İki sene önce insignia aracımı sattım bu şekilde.

    Alıcı mersin deydi, İzmir deki akrabasına vekalet çıkarttı, para benim hesabıma geldi ben de alıcının vekiline sattım arabayı.

    Dolandırıcı tayfada değil de iftiracı tayfada sıkıntı var gibi.

    hocam karşı tarafla 15 dakika konuştum. ne konuştuğumu, bana neler söylendiğini bilmeden iftiracı tayfa diyerek, bana itham ettiğiniz tayfanın içine katmışsınız kendinizi. gerçekten üzüldüm. adam iki gün önce Ankara' dan aradığını söylemişti.Bu arayışında konya dedi. İlk başta ismini sordum Osman dedi, konuşmanın sonlarına doğru unuttu bu dediğini benin adım Kemal dedi. Madem güvenmiyorsun gel sen getir arabayı Ankaraya dedi. Dedim siz Konyada değilmiydiniz, niye Ankaraya gidiyorum? Evet Konyadayım bende gelirim Ankaraya buluşuruz orda diyor. Dedim hani izin alamıyordun. Ankaraya gidebiliyorsan benim şehrime de gelebilirsin. ikiside aynı uzaklıkta sana. Kısacası herifi baştan sonra öyle sıkıştırdım ki söylediklerini şaşırmaya başladı.




  • Navi kullanıcısına yanıt
    Evet o şirket olayları da çok ayrı bir mesele onu da bir türlü anlamış değilim.

    Hocam,hukuken bunların hepsinin açıklanabilme imkanı var.

    Gayet tabii üstüne şirket açılan kişi bu işlemin yapıldığı saatlerde nerede olduğunu ıspat edebilirse konu kapanır.kimse de "kardeşim bizi ilgilendirmez sen ödeyeceksin" diyemez.biz hep başına böyle olaylar gelmiş kişileri gördük hocam

    Hiç ömür boyu bunları ödeyenini gördünüz mü?

    Bu konuyla ilgili kanserden kahrından öleni hiç duymadım.okumadım da

    Araba konusuyla ilgili de gerçekten bilgim Yok merak ettim sordum.Ama bu konuda kişiyi haklı çıkaracak sürüyle done var.Şahitle ıspatlama,kanıt gösterme vs.Bunlar kullanılıp temize çıkılmaz mı?

    Konu araba konusu ama siz çok farklı bir örnekle cevap vermişsiniz.biraz alakasız bir örnek ama şu bilgiyi de ekleyip yazımı bitireyim.

    Tv lerde katil veya katil zanlısı ibareleri kullanılır.mahkeme yoluyla öldüren kişi tespit edilmişse katil denir edilmemişse tv, katil olarak halka lanse edemez.katil zanlısı der.Kısaca Tv,hukuki olarak devam eden bir süreçte yaftalama yapamaz.

    "Dolandırıcılar A.S'nin kimlik bilgileriyle şirket kurdular.adına kredi çektiler vs ..." diye devam eden bir haberde adamın mağduriyeti mahkemece kesinleşmiş değil midir?Tv kendi kafasında bu kişi dolandırılmış diyemez ki.Zira tv karar mercii değildir.

    Tv ye hrr önüne gelenin haberi yapılmaz hocam

    Yapılamaz

    Cezai şartları çok fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle bir dolandırıcılık şekli yok.

    Kimse size EFT yapıp arabayı bana satmadı diye dava açamaz.

    otomobilin mesut abisi diye bir kanal reklam yapmak için yalan bir haber uydurdu, sadece gündeme gelmek için, videoda da diyor ki arkadaşımın başına geldi. Mail attık dedik dosya numarası ver kontrol edelim, cevap yok tabi.

    Bir Adalet Bakanlığı çalışanı olarak söylüyorum, eft yapıp bana satmadı diye dava açılamaz...

    Başka bir dolandırıcılık yapacaklardır, o kadar kolay değil o iş. Ben de o zaman birine ulaşayım. İbana atayım, bana satmadı diyeyim ne güzel dünya...
  • A kişisi, B kişisine, kendisi adına araç alımı için vekalet vermişse, parayı A kişisi gönderip, B kişisi ile noterde araç satışını -A kişisine- yapabilirsiniz.

    Bundan bir sorun olmazdı ama tabii bu şekilde ise...
  • moonwhite kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum, hergün yüzbinlerce EFT-Havele işlemi yapılıyor, böyle bir işlemi devlet dolandırıcılık statüsünde tutarsa (alıcı satıcı uyumu) piyasa kilitlenirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exponent


    quote:

    Orijinalden alıntı: jac0B0

    Mahkeme karari var mi bu olayla ilgili?

    Bana cok sacma geldi de, mahkeme diyecek sen bu adama arabani satmamissin :/

    Telefon kayitlari var sonucta, savcilik operatorden talep edip dinleyebilir.

    Ne kaydından bahsediyorsun üstadım. Telefon konuşmalarımızın operatörlerce kayıt edildiğini mi düşünüyorsun? :)

    Operatörler ses kaydı yapmaz ama hangi numara, hangi tarihte hangi numara ile kaç dakika görüşmüş vs. bilgileri içeren HTS kaydı tutarlar.
    HTS kaydından dolandırıcının sizi aradığınızı ve yaptığınız görüşmeyi delil olarak sunabilirsiniz ama bu yavşaklar bunun da önlemini alarak
    aradıkları telefon numarasının kendi üzerlerinde olmamasına dikkat ederler.




  • Yakın zamanda sıfır araç satışlarının düşmesiyle birlikte ikinci el satışları canlanacağı için bu işlemlerin bir vergi/kazanç kapısı olduğunu farkeden hükümetimiz kısa süre içerisinde bu işe bir "çare" getirecektir.

    Örneğin;

    Araç satışında araç bedellerinin noterlerin havuz hesabına yatırılması ve bundan sonra devir işlemlerinin yapılması, satıcının hesabına belirli bir işlem ücreti veya % komisyon kesilmesinden sonra yine belirli bir süre (1'le 7 iş günü arası) sonrasında paranın geçmesi gibi. Hem bu sayede ikinci el araç satışından da vergi/komisyon elde edilmiş olur hem de güvenli araç satışı gerçekleşmiş olur.

    Hep söylerim ikinci el araç satışından da güzel bir vergi almalı devlet. Emlâk satışında nasıl vergi varsa ikinci el araç satışında da vergi olmalı. Sıfır fiyatındaki vergileri farkedemiyor ikinci el araç alan vatandaşımız. Onlara da ayrıca farkettirmek lazım güzel vergi sistemimizi.

    Bundan sonra yapılacak işlem ise köprülerin ortasına bir kaç adam koyup gelene geçene daha çok istikrar sunmak.




  • "dişimden tırnağımdan arttırarak aldığım arabam kuş olup uçacak." yazmışsınız da , eksik kalmış. bir o kadar da paranız gidecekti farkındasınız değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    A kişisi, B kişisine, kendisi adına araç alımı için vekalet vermişse, parayı A kişisi gönderip, B kişisi ile noterde araç satışını -A kişisine- yapabilirsiniz.

    Bundan bir sorun olmazdı ama tabii bu şekilde ise...


    Hocam vekalet varsa eyvallah amma mesela adam diyor ki
    ben gelemicem benim bacanağa sat! arada bir vekalet yok şifaen söylüyor sadece

    O zaman sıkıntı olabilir kanımca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    A kişisi, B kişisine, kendisi adına araç alımı için vekalet vermişse, parayı A kişisi gönderip, B kişisi ile noterde araç satışını -A kişisine- yapabilirsiniz.

    Bundan bir sorun olmazdı ama tabii bu şekilde ise...


    Hocam vekalet varsa eyvallah amma mesela adam diyor ki
    ben gelemicem benim bacanağa sat! arada bir vekalet yok şifaen söylüyor sadece

    O zaman sıkıntı olabilir kanımca.

    zaten film orada kopuyor...




  • Bir otomobil kanalı videosunda görmüştüm bunu anlatıyordu.buna düşecek çok kişi olur hele hiç işten anlamayan kimseler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EFT yi kimin yaptığı önemli değil açıklamada plaka bilgisi olsun yeter. Sattığınız arabanın sahibide size eft gönderse dava açabilir sonrasında ben nakit vermiştim eft yi iptal etmek istiyorum diye. Önemli olan eft ne için yapıldı bunun bilgisinin açıklamada olması gerektiği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir durumu anladığınız anda adamı yakınlarda, belli bir lokasyona çağırın. uzakta bi yere de oturup izleyin. gerçekten başka şehirdeyse hele daha da güzel olur
  • Yalnız aklıma takılan bir soru var dolandırıcı adam neden 250 tl için 20 dakka konuşma yapsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    A kişisi, B kişisine, kendisi adına araç alımı için vekalet vermişse, parayı A kişisi gönderip, B kişisi ile noterde araç satışını -A kişisine- yapabilirsiniz.

    Bundan bir sorun olmazdı ama tabii bu şekilde ise...


    Velakette "şu plakalı aracın satışı için vekalet verdim" ibaresi yer alıp, para transferinini açıklamasına da "şu plakalı aracın satışı için" ibaresi yer alırsa dediğiniz şekilde bence de sorun olmaz.

    noterde velaket verirken bahsettiğim ibare ekletilebiliyor mu bilmiyorum yalnız.
  • Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış misali bu hikayeyi de biri uydurdu millet hepsi inandı...valla ben paramı hesapta gördükten sonra kime sat dese ona satarım😂😂😂



    Bir kere dolandırıcı adamlar böyle uzun uzadıya işe girmezler...



    5 yıl mahkeme sonucunu mu bekleyecek...



    Valla arkadaşlar bakın arabamı satmaya niyetim yok ama değerinin beşbin üstünü verin hesabıma gönderin sonra kimi gonderiyorsaniz gönderin almaya 😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.