Şimdi Ara

ne yapmalıyım? tüketici hakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba ile ilgili yaşadığım sorunu özetlemeye çalışayım bununla ilgili ne yapmam gerekiyor yardımınıza ihtiyacım var:
    Şubat 2014 notebookumu aldım. Adıktan bir süre sonra Windows (ciddiyim)hiçbir şey yapmadan çöktü ve laptop açılmaz oldu. Ben HDD de sorun olduğunu düşündüm ve servise gönderdim. Servis, HDD yi kontrol etmeden sadece windowsu yükleyip laptopu geri yolladı (60tl ücret ödedim). Laptop kullanırken çok kasma yapmaya devam ediyordu yine. Ama bu defa birkaç ay sonra başka bir sorunla karşılaştım. Ekranda ölü piksel olmuştu. Servisi aradım gönderin dediler yolladım. Ama servis bunun ölü piksel olmadığını mürekkep yayılması olduğunu söyledi ve 180 tl ücret istedi. Ama ben önceden ekran görüntüsünün resmini çektiğimden onlara gönderdim ve bu defa tamam deyip kabul ettiler ve ekranı değiştirdiler. Laptop geldi ve yine HDD de yavaşlamalar arttı. Bir program ile badsector taraması yapıldı 12480 tane badsektör çıktı. Yolladım HDD değişti.
    Laptop geldiği gün açtığımda ekranda çizgiler vardı hatta bununla ilgili bir konu bile açtım. (http://forum.donanimhaber.com/m_98115364/f_//tm.htm#98137798) Resimleri de var. Yine yolladım ekran kartıyla anakart arasında temassızlık varmış giderildi diye yolladılar. Kargo laptopu getirdi kutudan çıkardım ve laptop açıktı ve ekranda yine aynı çizgiler vardı. Şimdi yine gönderdim değişim istedim ama 4 tane parça değişmeden değişim yapamıyorlarmış.
    Biraz uzun oldu ama tüketici haklarına başvursam sonuç alır mıyım?







  • 4 tane parça değişmeden değişim yapılmıyor olayı servisin bilgisizliği dir. Bir ürün garanti süresi içerisinde 4 defa servis'e giderse değişim talep etme veya para iadesi isteme hakkınız var. Parça değişmiş olması şart değil.
    2 defa aynı sebepden servise gider ve arıza devam ederse 3. sefer de değişim talep etme hakkınız var. Kimi aynı sebepden 4 defa gitmesi lazım diyebilir ama onun aksine garanti belgelerinde farklı sebeplerden dolayı 4 defa servise giderse diye yazmakta. Tabi kanunlar garanti belgelerinde bunu değiştirmediyseler bu şekilde olması lazım.

    Evde bir ürüne ait garanti belgesini buldum. Değişim şartları yazıyor. (Elektronik ve Teknolojik tüm cihazlarda bu madde geçerlidir)

    Garanti Şartlarında şu madde yer almakt;

    Teslim tarihinden itibaren garanti süresi içinde kalmak kaydıyla bir yıl içerisinde, aynı arızayı ikiden fazla tekrarlaması veya farklı arızaların dörtten fazla ortaya çıkması sonucu, maldan yararlanamamanın süreklilik kazanması,

    Bu madde bildiğim kadarı ile değişmedi ve bu madde kapsamanında ürünün değişimini talep etme hakkın var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 8 Kasım 2014; 16:57:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noctivagant

    4 tane parça değişmeden değişim yapılmıyor olayı servisin bilgisizliği dir. Bir ürün garanti süresi içerisinde 4 defa servis'e giderse değişim talep etme veya para iadesi isteme hakkınız var. Parça değişmiş olması şart değil.
    2 defa aynı sebepden servise gider ve arıza devam ederse 3. sefer de değişim talep etme hakkınız var. Kimi aynı sebepden 4 defa gitmesi lazım diyebilir ama onun aksine garanti belgelerinde farklı sebeplerden dolayı 4 defa servise giderse diye yazmakta. Tabi kanunlar garanti belgelerinde bunu değiştirmediyseler bu şekilde olması lazım.

    valla hocam delirmek üzereyim. ne yapacağım bilmiyorum. aynı nedenden dolayı mı 4 defa olması lazım. benim sorunlar hep başka başka çünkü.
  • jumpp J kullanıcısına yanıt
    Üstte mesajımı editledi ama sen bir mesaj daha yazmışsın.

    Ama soruna tekrar yanılt vereğim. Aynı arıza 2 den fazla olursa değişim hakkın var. Farklı farklı arızalar olması halinde 4 den fazla arıza olursa değişim talep etme hakkın var.

    Yalnız yazdıklarınıza göre ürün fark sebeplerle 3 veya 4 defa servise gitmiş gibi görünüyor. Eğer 4 defa gitmiş ise bir daha gönderin ve değişim talep edin derim. Garanti belgenizi bulup garanti şartlarına bir bakın. Size söz ettiğim madde değişmemiş ise bir dilekçe de yazın ve garanti belgesindeki maddeyi de özellikle belirtin. Bu madde kapsamında ürünümün değişmesini istiyorum değin. Olumsuz yanıt alırsanız da heyete gidip başvurun. Heyetten sizin leyinize karar çıkar diye düşünüyorum.
  • evet hocam sonunda buldum garanti belgesini. aynı arızadan ikiden fazla farklı arızalardan da 4 ten fazla olması gerekiyor. ama benim ilk gönderdiğimi kullanıcı hatası saydıklarından onun kabul edileceğini sanmıyorum. diğer hatalar için bu 4. oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.