Şimdi Ara

Neden Türkiye hala kötüye gidiyor 'Why Turkey’s Economic Crisis is (Still) Getting Worse' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
    1. İyi gitmesi için sebep yok
    2. Kötü gitmesinin nedenleri devam ediyor (iktidar ve takım arkadaşları)
  • karşılıksız para basmayı kesmeleri lazım 10 yıldır türk lirasında tek yatırımım yok. ev satarken bile dolar üzerinden fiyat verip gelen parayı tekrar altın gümüş yada amerikan ilk 10 şirketi hisselerine gömüyorum. kirayı bile dolar usülü alıyorum mq 20 yıl önce kuzey kıbrısa gittiğimizde sterlin üzerinden ev alıp satma, kira işlemleri dönerdi şimdi anladım sebebini akıllı adamlarmış. bu gidişle türk lirasını yönetim ekibi dışında kullanan kalmayacak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 21 Şubat 2024; 12:43:32 >
  • İsraf ve devlet soyuculuğu aşırı fazla. Soygunculuk en tepeden başladığı için alttakilere de mecburen izin veriliyor. Dikkat edin akp döneminde soygunculara katiyen ceza verilmemiştir. Çünkü ceza verilirse "sana var da bize yokmu" diye isyan ederler. Sessiz kalsınlar diye çalmalarına izin veriliyor.

    Türkiyede ekonomiyi düzeltmeye çalışmak, yüzlerce yerinden delinmiş bir balona su doldurmaya benzer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duyguluboy kullanıcısına yanıt

    türkiyede iplerin kopması 2015te halk ayaklanmasıyla oldu. gezi eylemleri yüzünden yatırımcılar ülkeden kaçmaya ve gelmemeye başladı suriye,mısır,libya.. gibi ülke karışacak sanıldı ve aylarcada ülkenin içinde olaylar büyüdü ardından 2016da darbe olaylarıyla komple güven bitti yatırımcıların alayı kaçtı ülkeden. bu 2 olayla ülkede dolarını tutan herkes yurtdışına kaçırdı parasını, koç ülker gibi büyük türk şirketleri bile çeşitli bahanelerle paralarını yurtdışına çıkardılar. 2018den sonra ülke dışına para çıkarılmasını engellemek için birsürü kural getirdiler bunu gören yatırımcı daha beter korktu türk lirası dibi gördü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 21 Şubat 2024; 12:57:29 >
  • Kötüye gitmemesi için bir sebep var mı?Neden Türkiye hala kötüye gidiyor "Why Turkey’s Economic Crisis is (Still) Getting Worse" 

  • Mevcut rejim ve yönetim sistemi ile aksi mümkün olabilir mi? Cevap çok net.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2024; 14:10:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıda sektörü gerçekten korkunç kötü boyutta hiçbirşeyin tadı kalitesi hiçbirşeyi yok, hiçbirşey doğal ve güzel değil. İşin kötüsü 2018den sonra böyle oldu ama asıl film başlangıcı 2012 yılıydı. 2012 öncesi hayat ve 2012 sonrası çok farklı. Mayaların takvimi 2012de sona eriyordu. Gerçekten 2012den sonra hayat eskisi gibi olmadı. Ve kimle konuşsam aynısını diyor. Bim ve a101 vs. konusunda katılıyorum hemen hemen aynı düşünüyoruz.


    Ekrem İmamoğlu (seçim kazanılsaydı) ertesi gün insanlar havada daha fazlamı oksijen var, diyecek diyodu. Acaba ülkede kara büyü falan mı var bizim bilmediğimiz birşeyler var ama ne?


    @Kaplan261




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mymaxmy -- 21 Şubat 2024; 14:27:27 >
  • mymaxmy M kullanıcısına yanıt
    Bu 2012'nin hayırlı son tarih olma konusuna ben de katılıyorum. O yıldan sonra hiçbirşey rast gitmedi. Hep sorun, sıkıntı. Türkiye'de bu katmerli yaşandı ama ülke yönetiminden/ekonomisinden bağımsız olarak özel yaşamla ilgili konularda da aynı durum söz konusu kanımca.

    Neden Türkiye hala kötüye gidiyor "Why Turkey’s Economic Crisis is (Still) Getting Worse"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Şubat 2024; 14:37:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    90 yıllık tembellik öyle mi?

    Bu millet savaş çıkmıs harap haldeyken savaş uçağı üretip 2. Dünya savaşı öncesi Avrupa'ya ihracat yaptı.Gel gelelim tüm bu zorluklarla mücadele edilirken bir kesim çıkıp biz İslami değerlere saygılıyız diyip uçak fabrikalarını da motor fabrikalarını da kapattırdı.Sorarlarsa demokrasi şehidi dersiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kurban oldugum kâfirlerin yönettiği ülkeye bereket vermiyor. Gerçi verse bunlar onu da çalar.

    Dünyada batan ülkelerle ortak sorunlari yaşıyoruz. Hirsizlik dolayisiyla iktidar partisi ve yandaslarinin hizla zenginleşmesi ve üretimi bitirip dışa bağımlı olmak bunlarin en tehlikelilerinden.

    Sorumluluk sahibi kimse dürüst olmalı, hesap vermeli ve eleştiriye acik, öneriye değer veren vasiflara sahip olmalidir. Dünya değişiyor aç kabadayilikla, sağdan soldan para dilenmekle ülke yönetilmez ve iflahol olmaz. Zaten olmuyor da.

    Babalarinin parasi gibi harcayip, babalarinin mali gibi satiyorlar ülkemizi. Benim şaşırdığım konu halen bu kadar destekciye sahip olmaları. Hadi bu işten nemalanan bir kesim var.

    Yahu acliktan nefesi kokan adam kendini bu hale getireni bile isteye destekler mi ?

    Benden genç kardeşlerime tavsiye. Enseyi karartmayin. Bunlarin götüne teneke baglamamiz yakindir. Bu ülke büyük ve güçlü bir ülkedir. Hersey er yada geç Güzel olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu ülkede yolsuzluk olduğu sürece hiç bir şey değişmeyecektir bu ülkede gaz yok petrol yok hiçbirşey yok rusyada ve suudi arabistan da yolsuzluk olduğu halde para bir şekilde döner çünkü gaz var petrol var ayrıca bazı konularda bu ülke hala sosyalist üniversiteler neden ücretsiz mesela? ingilterede amerikada üniversiteler ücretsizmi bu ülkede neden sütçü imam üniversitesinden işletme okuyan adamı eğitmek lazım bu üniversiteleri parayla yapsak burs kazansalar mantıklı değilmi testle?

  • onderweb kullanıcısına yanıt

    Malum partiye oy vermeyenleri tenzih edebilir miyiz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek adamlık rejiminin meyveleri...

  • Sevgili dostlar 2011 de başlayan birşeyler deniyoruz ekonomi modeli yıl olmuş 2023 nasıl üç beş ayda düzelsin yahu. Diğer yandan ekonomi bin yıllık bir bilim dalıdır ki güven çok önemlidir zira şuan hâli hazırda bulunan bakanların ekonomi modelinin yarın sabah değişmeyeceği birilerinin istifaya zorlanıp zorlanmayacağı belirsiz bu yüzden sermaye sahipleri öyle kolay inandık paramızı getiriyoruz demezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hayret böyle düşünen varmış. Evet, Erdoğan artık dediklerini yapmadı. İyi yaptı ama b planı yoktu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizi bu iktidara düşüren muhalefetin allah belasını versin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başkasının şeyiyle gerdeğe girilmez unutmayın.

  • toplumun rehberi akıl ve bilim oluncaya kadar bu coğrafyada sefalet devam edecek.


    ilk önce birey olacaksın, sonra rasyonel olacaksın en sonda vicdanlı olacaksın.


    daha kat edilecek çok yol var demek isterdim ancak daha yola bile çıkılamadı.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.