Şimdi Ara

nem alma modu elektrik tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, nem alma modunun elektrik tüketimi konusunda kafam karışmış durumda. yeni beko inverter 7000 btu klima (9 metrekare oda-kuzey cephe) aldım. soğuk modda 18 derecede bile bence çok iyi soğutmazken, nem alma moduna (kendisi 23 dereceye ayarlıyor kitapçıkta öyle yazıyordu sanırım) aldığımda ise üşüyorum. benim bildiğim yanılıyor olabilirim tabiki de inverterlar durmaz denir ya benim klima nem alma modunda belli aralıklarda hem iç ünite fanı hemde dış ünite fanı duruyor. diyelim ki durması normal bu şekilde kompresörün belli kısa aralıklarla çalışıp durması soğuk moda göre daha fazla elektrik tüketimine yol açmaz mı :/ nette araştırırken denk geldiğim aşağıdaki resimde nem almanın daha tasarruflu bir mod olduğu belirtiliyor ama



    özellikle tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


    @klima5505


    @Ado



    nem alma modu elektrik tüketimi







  • Merhaba.


    Nem alma modunda dış ünitenin durması normaldir. On-Off cihazlarda zaten dur-kalk olayı olduğu için nem alma daha az tüketime yol açabiliyordu. Ama Inverter cihazlarda dur-kalk istisnai bir davranış olduğu için normal soğutmaya göre tüketim daha fazla olabilmektedir.


    Saygılarımla...

  • Merhaba üstad klima ile nem almayı yaz aylarında yapmanız mantıklı olur ama kışın inverter klima ile nem alma modunu çalıştırmanızı tavsiye etmem bir yandan evi ısıtayım derken diğer yandan ısıtmaya çalıştığınız evi soğutursunuz.En mantıklısı Nem alma makinaları nem alırken soğutma yapmıyor çık hafif +3 derece sıcak hava tahliyesiyle beraber nem alıyor Klimalardan daha verimli ve konforlu iklimlendirme yapıyor

  • Benim klimalarda da bu özellik mevcut, bir iki defa kullanmaya çalıştım, ortam soğudu bir daha da kullanmadım. Anladığım kadarı ile klimalar üzerinde bulunan nema alma özelliği biraz farklı.


    Daha sonra harici nem alma cihazı satın aldım, ilk başlarda ona da alışamadım ve tüketimi fazla gibi geldi ama sonradan evde olmazsa olmazım oldu. Ortam küflü, nemli ise mutlaka ayrı cihaz lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.