Şimdi Ara

Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50 Aralarında Kaldım Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben mimarlık okumaya başladım. Yarı profesyonel bir fotoğraf makinasına ihtiyacım var.
    Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50 Bu üçü arasında kaldım bu makinaları kullanmış arkadaşların beni yönlendirmesini rica ediyorum. Üçünün de fiyatı alabileceğim seviyede.
    Mimari resimler çekeceğimden optik zoomu kaliteli olmalı ayrıca gece de iyi fotoğraf çekebilmeli. Sizce bu üçünden hangisi mantıklı? Açıklamalarıyla yazarmısınız. Şimdiden Teşekkürler... Saygılarımla.



  • seçim yapacağın 3 model de seni tatmin etmeyecektir... ama içlerinden en iyi seçim önce sonyh50 sonra sony h9 sonra da p80 olur... gece çekimlerinde ise hepsinde fazla noise görürsün... senin için en iyi seçim fujifilm 5800 olur f/p açısından
  • hayırdır @sugarboy.şiddetle fz28 tavsiye etmeni beklerken s5800 ile karşılaşmak şaşırtıcı
  • :) bazen sağ gösterip sol vurmak gerekio :P gece çekimlerinde fuji daha başarılı herkes biliyor... tabi sonra fz28 düşünebilir :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: FelixCrail

    hayırdır @sugarboy.şiddetle fz28 tavsiye etmeni beklerken s5800 ile karşılaşmak şaşırtıcı
  • Hımm. Peki gündüz çekimlerinde makro resimlerde Sony H50 mi? s5800 mü? Yoksa fz28 mi? Almışken iyi birşey olsun istiyorum ama 750 ytl ye kadar bütçem var. Daha pahallısını alamam. Yorumlarınız için teşekkürler
  • mimari çekimler için GECE PERFORMANSI o kadar önemli olmasa gerek. renk, lens kalitesi ve zoom performansı açısından bir SONY H50 kullanıcısı olarak PANASONIC FZ28 tavsiye ederim
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler. Başka düşüncesini söylemek isteyen arkadaş varmıdır acaba?
  • like da en iyi 3 model

    Sony R1
    Panasonic FZ50
    Fujifilm S6500FD

    bunların sıfırlarını bulman zor.2.el rahat bulursun istediğin fiyata.Emin ol ki üstte adı geçen tüm makinalarden çok daha iyilerdir.
  • 6500fd de resim kalitesi gece çekimi iyi ama titreşim engelleme özelliği yok r1 süper makine ama o fiyata gidip çok iyi slr makine alınabilir... fz50 en iyi seçim olur ama onunda bazı eksileri var büyük boyutlu olması, geniş açısının olmaması gibi... en yeni en güzel yine fz28 olur ya da gece çekimi ön planda ise fuji 5800 biraz daha fazla paraya kıyarım dersen de fz50 tercih senin...
  • IS bu kadar dert edilmemeli.makinayı ilk aldığım zamanlarda 1/60 altına inemezken şimdi 1/10lara kadar düşmeye başladım.Biraz dikkat ile oluyor herşey.Büyüklük olarak da her 3 makinada birbirine yakın.bence büyük olması titreşim engellemek için daha iyi.çünkü makinaya daha iyi hakim oluyorsun.2.el düşünülüyorsa ve almışken iyisi olsun deniyorsa bu 3 makina tek seçenek olur.
  • is zoomsuz çekimlerde sorun edilmeyebilir yalnız 10x zoom yaptığın bir nesneyi her zaman net çekemezsin... 1/10 sn titreşmeden tutabiliyorsan sana helal olsun diyorum 1/100 sn de bile tutabilmek çok zor... ayrıca büyük olması yanında taşıma için her zaman dezavantaj kocaman bir aleti kim taşımak ister ki! en azından ben istemem :)
  • 10X zoomda inebildiğim değer 1/100.ayrıca şu da var.SLR makinada olsa full zoomda IS düşük enstantanede her zaman işe yaramaz.sadece belli hızlara kadar iş görür.gündüz yeterli ışıkta çekim yapıyorsanız 10X zoomda asla 1/100 altına düşmeyeceğiniz için IS nin ne önemi var?

    IS her koşulda hayat kurtarıcı bir özellik değildir.Ayrıca büyüklüğü de giriş seviyesi DSLR ile aynı hemen hemen.bi kaç örnek foto çekip IS'siz makina ile neler yapılabileceğini göstermek lazım sanırım.
  • az önce çektiğim karelerin exif değerlerini kontrol ederek bir bakmanı öneririm.her 2 karede elde çekildi.bina fotosunda 10.7X full zoom var.diğer foto ışığın az olduğu iç mekanda çekildi.IS olmadan elde bunları rahatlıkla çekebiliyorum ben.buyur şimdi karar ver herşeye.eğer sen çekiyorsun ama bunları herkes çekemez diyorsan o zaman makinaya boş yere laf atmaman gerekir diye düşünüyorum.

    ayrıca iso 100de çekildi her ikiside.fujilerin yüksek iso performansına dikkat çekerek iso 200-400de daha yüksek enstantane değerlerinde foto çekmen mümkün.böylece sen daha rahat çekmiş olursun ama ben iso 100de bu işi becerebiliyorum.

     Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50  Aralarında Kaldım Lütfen Yardım


     Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50  Aralarında Kaldım Lütfen Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 4 Ekim 2008; 12:32:14 >




  • Hımm. Panasoniği de bi araştırayım. Fz28 i deneyeceğim. @FelixCrail ve @sugarboy ilginiz için çok teşekkürler.
  • sony h9


     Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50  Aralarında Kaldım Lütfen Yardım



     Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50  Aralarında Kaldım Lütfen Yardım
  • @FelixCrail duran cisimleri çekebilirsin elbette az hareketli fotoğraflarda o netliği yakalayamazsın
  • onunda örneğini koyarız @sugarboy
  • buyur @sugarboy. 10.7X zoomda bisiklete binen bir çocuk.

    ISO100
    F8
    1/500

     Nikon P80 - Sony H9 - Sony H50  Aralarında Kaldım Lütfen Yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 5 Ekim 2008; 12:04:55 >
  • detay falan birşey yok o fotoğrafı çekebilmek için ne kadar sabitledin makineyi ve ne kadar nefes tuttun kim bilir :) titreşim önleyici bir makine ile 20x zoomda bile anında bas çek yapabilirsin....
  • elde çekim ve nefes falan tutmadım.çünkü 10.7X zoomda 1/100 altına düşmedikçe nefes tutmaya,makinayı sabitlemeye gerek yok diyorum ama anlatamıyorum bir türlü sana.sen bence bir like makina alıp denemeler yap o zaman hak vereceksin bana.böyle makina sahibi olmadan yorumlar yapman yanlış.hayır bişey değil yeni makina alacakları da yanlış yönlendiriyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 5 Ekim 2008; 12:09:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.