Şimdi Ara

Nissan'ın e-POWER teknolojisi Avrupa'da 100 bin adetlik satışa ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nissan'ın e-POWER teknolojisi Avrupa'da 100 bin adetlik satışa ulaştı
    Bugüne kadar Avrupa’da e-POWER teknolojisiyle donatılmış 65.367 adet Qashqai ve 34.663 adet X-Trail modeli satıldı. Türkiye’de ise 5.810 adet Qashqai e-POWER ve 1.636 adet X-Trail e-POWER satışı gerçekleştirildi.



    Nissan’ın e-POWER teknolojisini diğer hibrit ve elektrikli otomobillerden farklı kılan, tekerleklerin yalnızca elektrik motoru tarafından tahrik edilmesi. Kendine özgü dinamikleri olan bu araçlar, elektrikli sürüş deneyiminin her aşamasında fark yaratıyor. Bu da tamamen elektrikli zahmetsiz, pürüzsüz ve sessiz bir sürüş deneyimi sunuyor.



    e-POWER teknolojisindeki benzinli motor ise yalnızca jeneratör görevi görüyor. Elektrikli batarya yeterli güce sahip olduğunda, tekerlekleri tahrik eden elektrik motoru yalnızca bataryadan gelen elektriği kullanarak tam elektrikli sürüş sunuyor.



    Nissan'ın e-POWER teknolojisi Avrupa'da 100 bin adetlik satışa ulaştı
    Daha fazla güç gerektiğinde, jeneratör elektrik motoruna güç sağlamak ve bataryayı şarj etmek için elektrik üretiyor. Ayrıca, mümkün olan her an güç rejenerasyonu gerçekleşiyor ve araç hareketinden elde edilen enerji de bataryaya geri gönderiliyor.



    Ayrıca Bkz.Stellantis, BlackBerry ve AWS'den sanal kokpit platformu



    e-POWER müşterilerinin geri bildirimleri, 100 bin adetlik satış adedine ulaşan e-POWER teknolojisinin ve Nissan’ın ürün planlama ile mühendislik fonksiyonlarının cesur, yenilikçi ruhunun bir kanıtı olduğunu da gösteriyor.











  • Belki an itibariyle elektirkli araçlara daha var deyip hibritler ön plana çıkarılmak istensede bana bi araçta tahrikten sorumlu motor hariçinde olan başka bir motor ekstra bakılması gereken bişi gibi geliyor.

  • Alman arabaları seven bir kitlenin, her zaman Nissan'ı düşündüğüne eminim. Son anda burun kıvırmaları da Nissan'ın kendi garipliği diyelim. Yeteri kadar ilgi görmüyor gibi. Aslında çok güzel araçları var. Ancak X-trail gibi bir modeli ilk incelediğimde, gerçekten bu paraya değmediğini düşündürmüştü. Nissan dış tasarımda oldukça başarılı ve benzersizken, iç mekanda kalite nedense düşük kalıyor. Bunu son yıllarda toparladılar.

    Bu motor kombinasyonu elektrikliye farklı bir bakış açısı kattı. Belki ileride daha büyük kapasiteli batarya paketli modeller gelirse, daha çok tercih edilecek hale gelir.

    Garip olan Nissan bayisinde QQ incelediğimde, aracın arka süspansiyonu bağımsız gözükmüyordu. Birçok paketi inceledim, hiçbirinde yoktu. Öğrendiğim kadarıyla 20 inçlik jantlı versiyonda bağımsız olarak geliyormuş. SUV klasmanın bir araçta nasıl bağımsız süspansiyona yer verilmiyor akıl alır gibi değil. Tercih etmemek için bile neden aslında. Bu, muhtemelen yer kazanmakla alakalı bir durum ama sadece jantı değiştirip, bu kurgu nasıl değişiyor bilemiyorum. İlla ki stepne bölgesinde bir yer işgali oluşmuştur.





  • bu teknolojiyi 10 yıldan fazla olacak opel ampera'da kullanma şansım olmuştu

    hatta forum'a inceleme topic'i açmıştım... aracın menzili çok düşüktü...


    ve jeneratör 100km de 5.5 LT benzin tüketiyordu...bu teknoloji tutmaz demiştim o zaman...


    Karma Fischer benzer bir araç çıkarmıştı...şimdi de bu araç... tuhaf bir ara geçiş formu...

    ancak kabul görmüş...çünkü 10 yıl geçti... hala alt yapı olarak üstüne konulan birşey yok...


    vakit kıymetli ve fayda sağladığı için tercih edilmiş olduğunu görüyorum


    tarihe not ediyorum...

  • Bu reklamda anlatılan ile e-power arasında ne fark var? :)

    Nissan'ın e-POWER teknolojisi Avrupa'da 100 bin adetlik satışa ulaştıMotor1youtube
    Nissan North America has unveiled a new ad campaign that asks "What if everything ran on gas?" Created to promote their electric powered Leaf model, the commercial takes a humorous look at the advantages of electricity. More interestingly, Nissan takes a swipe at the Chevrolet Volt which is a range-extended electric vehicle that uses a petrol engine to extend its 25 to 50 mile (40 to 80 km) range on electricity alone. Nissan will begin airing 15-second teasers later this week, before debuting the full commercial on June 12th during the NBA Finals in the U.S.
    https://www.youtube.com/watch?si=yuX6PiI05XU6Y7fY&v=Nn__9hLJKAk&feature=youtu.be
  • Bu güçte elektrik motorunu ve bataryayı koyduktan sonra plug in hibrit yapmak teknolojik olarak çok mu zor olurdu onu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence katı hal piller hızlı ucuzlarsa, epower anında ölür. Epower tamamen saçmalık. Elektirikle 1000km menzil reklamı nedir? Harcanan yakıt ortada. Çünkü %100 elektirikliden hem daha ağır hem daha karmaşık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok ilginç bir yerden bakmışlar olaya. Bunun kazancı ne olabilir ki? Aklıma sadece elektrik tahrik verdiğine göre şanzımandan kurtulmuşlardır diye geliyor. Başka artısı yok gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bildigimiz hibritten cok farklı bir kazanımı olacagini sanmıyorum.

  • thyr1234 kullanıcısına yanıt
    Motor geleneksel Otto çevrimi yerine Atkinson çevrimini kullandığı için farklı tarzda çalışıyor. Değişken sıkıştırma oranına sahip. Piston kolunun orada bir yer var, açısını değiştirdiğinde piston daha aşağıda veya yukarıda konumlanarak çalışıyor. Bu parçaların fazlalığı, ileride sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı zaman gösterecek. Daha karmaşık bir motor daha doğrusu jeneratör.

    En büyük artısı, şanzıman gecikmeleri, çekiş kayıpları olmaması ve pil doldurmak için süre kaybı olmaması. Bin, bas, git. Frenlemelerde rejenetif sistem yine var. Menzili kesin etkileyecektir. 60 lt depo, istasyona göre değişir ama 2 dk sürmeden dolacaktır. Plug-in hibrit bir araç haline getirmek manasız bence. Pil kapasitesini ileride büyütebilirler belki ama ne soğuktan etkilenir ne yarı yolda kalma derdi olur. Şu an gayet mantıklı gözüküyor bana. Dediğim gibi o jeneratör görevi gören motorun kendisi sorun çıkarmazsa, ömürlük olabilir.





  • Çok bile satmış, bana anlamsız geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nissan bu araçlara 15-20 kWh batarya ile piyasaya sunduğu vakit bir anlamı olacak.

  • X trail sormuştum geçen at 3,6 milyon falan fiyat vermişlerdi, acayip mantıksız bir araç

  • Bomboş pazarlama stratejisinden ibaret. EV işini beceremeyen uzak doğu markaları böyle boş şeylerle vakit dolduruyor. Elektriğe tam olarak adapte olamayan piyasadan er ya da geç silinir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissan yıllardır elektrikli araç yapıyor ve Amerika'da deli gibi satan çok başarılı modelleri var. Toyota hibrit konusunda dünyada bir numara, bir milyon kilometreden fazla yapmış hibrit bataryalı araçları var, elektrikte de patronun söylemlerine rağmen iddiasız değiller aslında, BYD ile ortaklıkları sonucunda elektrikli piyasasında önemli bir aktör olmaya devam edecekler. e-Power bana da tuhaf gelen bir seçim ama herhalde dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden birisi bizden daha iyi analiz piyasa araştırması yapmıştır :)

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt

    QQ iç kalitede düzelmemi var.. kapıların dışındaki siyah plastikler yerinden fırlayacak gibi duruyor. Direksiyon üstündeki tuşlara basınca komple parça oynuyor.. 3 bayi dolaştım. ! Kapı fitil kıvrımları hatalı keskin katlanmalar var.. İlk aklıma gelenler uzarrda uzar. Ama Nissan qq Tam bir suv değil. Arazi aracı asla. 4x4 model bagımsız süspansiyon ve yol koşullarına uyumlu lafım yok!

  • drive_earth D kullanıcısına yanıt

    Çok güzel yakalamışsınız! Nokta...

  • konu iyi cehalet yapmış.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    Arkada bağımsız süspansiyon 4x4 versiyonda var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana da mantıksız gelen teknolojidir.

    Benzin yakacaksak ne gerek var bir de onu elektriğe çevirip batarya doldurmaya bunlar illaki enerji kaybına yol açar. Rejenerasyon dan ne kazanırsa o kar ettirir sadece. Hybridlerin daha ekonomik olacağını düşünüyorum ben hatta bir de şar edilebilir hybridler hiç kullanmadım ama gerektiğinde şarj istasyonundan doldurup maximum karı çıkarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.