Şimdi Ara

NİSSAN MICRA CLUB (323. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.496
Cevap
104
Favori
882.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dndd D kullanıcısına yanıt

    İliniz için çok teşekkür ederim @dndd can..

    Ve geç mesaj için de ayrıca özür dilerim.. Ailemle tatildeydim, işe yeni döndüm ve yazmaya fırsatım oldu..

    Sizin dediğiniz gibi, farklı bir bölgeymiş orası, bütün değilmiş..


    Bugün şans eseri şu ürünü gördüm; lakin ürün İstanbul'da, ben de Sinop'ta yaşıyorum.. Satıcıyla da henüz iletişime geçmedim.. Fiyat bana çok makul geldi..

    Bu tarz şeylere de hiç mi hiç aşina değilim, sizce nasıl?


    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-ses-goruntu-sistemleri-nissan-micra-oem-universal-multimedya-sistemi-1007764879/detay



    Benim esas sıkıntım tatile çıkmadan oldu, şimdiki sıkıntımı yazayım..

    Arabayı alalı 6 sene oluyor neredeyse, birader hiç buji değiştirdin mi diye sordu, ben de yok dedim.. Yola çıkmadan ne olur ne olmaz değiştir dedi..

    Şans ya, bujileri aldım, sanayiye giderken araba bir anda çekişten düştü.. İlk iki bujiyi söktü, 3 ve 4.'yü sökerken yağ fışkırdı :)

    Üst kapak contası patlamış :) Bujilerle birlikte o da değişti..

    Ertesi gün arabanın 1 - 2 ve 3. viteslerinde ciddi bir çekme sıkıntısı vardı.. Ayağım gazın neredeyse yarısında lakin araba gitmiyor.. Bir müddet öyle yavaş yavaş gittikten sonra araba bir anda kendini ileri atıp hızlanıyordu.. Böyle 1- 2km gitmeden motor arıza lambası turuncu renkte yandı..

    İstikamet yine sanayi :) Bilgisayara baktılar, resimdeki şu hatayı verdi; ön oksijen sensörü arızalı :)

    Neyse sipariş verdik, bir gün sonra onu da değiştirdik..

    O günden bu yana bir iki defa aynı çekim sıkıntısı yeniden oldu.. Bazen oluyor bazen olmuyor.. Hatta sıkıntı olmadığı zamanlarda arabanın çekişi eskisinden daha da iyi diyebilirim.. Ama olduğunda da cidden can sıkıcı oluyor..

    Yaşadığım yer Sinop'un bir ilçesi, buraların en iyi ustasına getirdim şimdiye kadar.. Lakin sıkıntı tam olarak da düzelmiş değil..

    En yakın servis Samsun'da; lakin servise gidecek de ne bu ay ne de önümüzdeki 2 ay maddi durumum el vermeyecek.. Kala kaldım resmen...

    Sizce neden kaynaklanabilir bu sorun?

    Dediğim gibi her zaman bu çekmemezlik olmuyor, ara sıra..

    Yardımcı olabilecek tüm arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum..

    Saygılarımla


     Marka: Nissan

     Seri: Micra

     Model: 1.2 Passion

     Yıl: 2008

     Yakıt: Benzin

     Vites: Otomatik




     NİSSAN MICRA CLUB




  • SymphoniC kullanıcısına yanıt

    takılan sensörden kaynaklı gibi geldi bana, orjinal değilse düzgün çalışmıyor olabilir diye bir tahmin, elm327 alıp o2 sensör değerini takip edebilirsiniz, hem araç hatalarına bakarsınız

  • SymphoniC kullanıcısına yanıt

    bu istanbuldaki linkde resim temsili mi bilmem ama android değil galiba uyduruk mp5 player gibi birşeye benziyor, telefon edip tam bilgi alın bence

  • Merhaba, 2013 model 1.2 CVT Micra’da özellikle klima açıkken ve rampa çıkarken arabada yoğun bir silkeleme oluyor. Bu esnada da devirde dalgalanma oluyor. Sorunu çözmek için buji değişti ve gaz kelebeği temizlendi ancak sorun devam ediyor. Küçük bir doğu ilindeyim, anlayan usta pek bulunmuyor. Sizce bu sorunu neden yapabilir?
  • @dndd


    Öncelikle geç cevaplardan dolayı çok ama çok özür dilerim.. 3 haftadır hastane işlerim vardı, keyfi hiç mi hiç internete girme fırsatım yoktu yoğunluk & yorgunluktan


    " takılan sensörden kaynaklı gibi geldi bana, orjinal değilse düzgün çalışmıyor olabilir diye bir tahmin, elm327 alıp o2 sensör değerini takip edebilirsiniz,hem araç hatalarına bakarsınız "


    Samsun'da Nissan Yetkili Servisine getirdim arabamı, ne motorda ne de şanzımanda sıkıntı yok dediler.. Şanzıman yağı değişimini sordular, aracı 68binde aldığımı, şuan 138binde olduğunu söyledim.. Yağdan da bu sıkıntı olabilir dediler, ki öyleymiş de.. Aracın ilk yağ değişimi oldu.. Yağ özelliğini tamamiyle kaybetmiş..

    Şükürler olsun, şuan canavar maaşalah :)

    80binde ilk yağ değişimi olması gerektiği, sonraki km'nin 40bin artışlarında da değiştirmemi önerdiler.. öyle de yapacağım bakalım..




    " bu istanbuldaki linkde resim temsili mi bilmem ama android değil galiba uyduruk mp5 player gibi birşeye benziyor, telefon edip tam bilgi alın bence "


    Samsun'a gitmişken, Necvox marka oto multimedya satan dükkan öğrendim, ayrıca yetkili bayiileriymiş..

    2GB RAM + 32GB Dahili hafızalı + Geri dönüş kameralı bir sistem aldım. Ellerinde Micra K12 uyumlu çerçeve de varmış, toplamda 4000TL'ye onu da halletmiş oldum..


    Lakin arabayı teslim aldığımda, orada aklıma gelmedi kontrol etmek; geri vitese aldığımda yakınlık sensörleri ötmüyor.. Arabada önceden yakınlık sensörü vardı, kaç cm kaldığını gösteren de bir gösterge dikiz aynanın üstünde.. Onu iptal etmişler.. Şimdi sadece kamera devreye giriyor, ötme olayı iptal.. Artık Samsun'a gittiğimde onu yeniden baktıracağım; keza çok işime yarıyordu o.. Hatta kamera umrumda değil diyebilirim..


    Multimedyanın içinde yüklü gelen arayüz hoşuma gitmedi, internette araştırdım; AGAMA Car Launcher uygulamasını keşfettim, fazlasıyla beğendim :) Bir de müzik player uygulaması çok vasattı; onu da Poweramp Music Player ile hallettim :)



     NİSSAN MICRA CLUB



    İlginiz için çok teşekkür ederim @dndd  yeniden, kalın sağlıcakla :)





  • SymphoniC kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun, gayet uygun fiyata olmuş

  • ön ön edit: arkadaşlar sorun aküden kaynaklıymış, akü zayıfladığı için sensörler doğru çalışmıyormuş, aküyü değiştirince düzeldi, boşuna sensörü söktüm parçaladım siz yapmayın

    ön edit: sorun sensörden değil, başınıza gelirse benim gibi hemen sensöre saldırmayın, aliexpress den sensör getirtip taktım gene aynı, sabahları araç çalışmadan önce sıcaklığı normal gösteriyor, marşa basınca derece değişiyor 15 derce düşüyor, neyden bilmiyorum paneldenmi biryerde kısa devremi var bilmem yaptırmadım öyle duruyor, boşuna sensörü yerinden sökmekle kaldım


    arkadaşlar 2017 nissan micra dış hava sensörü, dış sıcaklık sensörü, ortam sıcaklığı sensörü ne deniyorsa adına ön plakanın altındaki ızgaranın arkasında, hava sıcaklığını yanlış gösteriyordu araba, internette biraz aradım pek bir bilgi yok, bir yabancı kaynakta ön ızgaraların arkasındadır diye bir tahmin vardı, ordan buldum, elimi ızgaranın içine sokup sensörün önünü parmağımla sildim baya bir çamur birikmiş, çamuru silince sıcaklık düzeldi, burda dursun belki birinin işine yarar
     NİSSAN MICRA CLUB
     NİSSAN MICRA CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 1 Ocak 2023; 10:22:45 >




  • Selamlar. 2018 micra 1.2 otomatik bir araba bakacagim 60 bin km civari. Kronik bir arizasi var midir? Dikkat etmem gereken bir yer var mi? Ozellikle motor ve sanziman ile alakali tavsiye verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • 2018 1.2 street micramın sağ ön cam açılmıyor hiçbir tuştan. Başına gelen var mı?

  • tsender T kullanıcısına yanıt

    yav ne dandik arabaymış gtübaşı oynayıp duruyor, sürekli bir sorun çıkarırmı daha 30binde illallah ettirdi

  • dndd D kullanıcısına yanıt

    benim araç daha 12500de. Sigortasıymış problem. şükür şimdiye kadar sorun çıkarmadı 4 senede.

  • Nissan Micra 1.2 Otomatik Vites Benzinli 2013 Model 60000km Kırmızı

    Sonradan LPG taktırdım. Bunu satışa koymak istiyorum. Ancak paket adını bilmiyorum.

    Nasıl öğrenebilirim ?

  • Selamlar. 2005 Nissan Micra 1.2 Tekna Manuel vites aldık. 120 bin km de. İlk araç olduğu için her şeyin acemisiyiz. Öncelikle araçtan anlamadığımız için iyi bir ekspere gidelim dedik. ve TÜV-SÜD den eksper yaptırdık. kafamı kurcalayan konular ise

    1-Forografını paylaştığım hata kodlarından bana bahsedilmedi bunlar ciddi sorunlar mıdır? mesela immobilizer hatası yazıyor . sorunsuz aracı calıştırıyorum ancak aracın içinde iken KEY ışığı kırmızı yanabiliyor. bununla mı ilgilidir ciddi bir sorun mudur ?

    2- sigorta kutuları şekilde görüldüğü gibi. bu boşluklar bir sorun mudur, bu şekilde olması normal mi ?

    3- 100 bin km de şanzıman yağı değişmiş, eksperde vites ile ilgili bir sorun yok dendi ancak 2 haftalık kullanım sonrası fark ettim ki geri vitese bazen geçmeye biliyor. önceleri beceremiyoruz heralde dedim ancak bazen 1. vitese de geçmiyor. vites kutusunda ya da şanzımanda artık hangisi doğru kullanım bilmiyorum bir sorun var belli ki . Deneyim ve yönlendirmenize ihtiyacım var.



     NİSSAN MICRA CLUB


     NİSSAN MICRA CLUB


     NİSSAN MICRA CLUB




  • SymphoniC kullanıcısına yanıt

    Merhaba, yazınızı yeni gördüm sorununuzu hallettinizmi; Bende de , otomatik micra vardı, 1 ay evvel sattım aynı sorunu yaklaşık 3 ay önce yaşadım arıza lambas yandı Samsun özel serviste bilgisayarda iyi yakıt kötü kayıt denildi ve arıza lambası giderildi.Sonrasında arac 2. ve 3 viteste gaz yemiyor fakat 3-5 saniye sonra normale dönüyordu gene arız lambası yandı aynı servis bilgisayara bağladı öksijen sensörü değişek dedi ve fiyat verdi,lamba söndü akabinde aynı sorun tekrar yaşandı, aklıma geldi dizel arabalarda partükel filtresi tıkandığında yüksek devirde 10-20 km kullanıldığında açıldığını ifade ederlerdi, bende sabah işe giderken aracı L1 moduna aldım 3000 devirde 15 km sabit hızla gittim, kontak kapattım akşam aracı çalıştırına arıza lambası söndü ve sonrasında sıkıntı olmadı çelkişide düzeldi.Kanımca su arada yakıttaki pisliği attı çünkü araç birkaç ay az yakıtla park halinde idi.





  • Arkadaşlar merhabalar, 2008 otomatik Micra aldım yeni araç 180 bin km de araçta LPG var, bazı yorumlar da bu araçların LPG ye uyumlu olmadığı conta yaktığı falan söyleniyor, şimdi benim sorum aracı LPG de mi kullanayım yoksa LPG yi kapatıp benzinde kullanıp hiç bu riske girmeyeyim mi sizin fikriniz nedir, şehir içinde kullanılacak araç sadece, birde şanzıman yağı değişmiş mi değişmiş mi bunu ustalar anlayabilir mi yağı değiştirmeden.

  • Herkese iyi günler...Cuma günü sıfır Mıcra aldım.Bu araçata arka tarafta kolon yok mu?

  • ahmet6215 A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, kaça aldınız. Araç ile ilgili izleniminiz nedir? Bir arkadaşım almak istiyor

  • ahmet6215 A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun, biz de 2,5 yıldır yeni kasayı kullanıyoruz (Tekna) 6 hoparlör bulunmakta toplam

  • Lastik secimi

    2018 micra'da su an 165 70 R14 lastikler var. Bi tanesi balon yapinca hepsini degiseyim dedim.

    Hangi ebat onerirsiniz? Orjinalden devam mi? (Niyeyse gozume cok dar ve guvensiz geliyorlar).

    Tesekkurler
  • PCkopat065 kullanıcısına yanıt

    14 inç olduğuna eminmisiniz benim 2017 de 15 inç var 175 65 r15 orjinaliydi piyasada pek yok hem pahalı hem ince, yerine 185 65 r15 taktım bir sıkıntı yaşamadım, muayenede de bir sorun çıkmadı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 12 Mart 2023; 10:17:11 >
  • 
Sayfa: önceki 321322323324325
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.