Şimdi Ara

Nissan Qashqai 55.000 km de kronik turbo yemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
8.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nissandaki dizel motorlar Renaultun değil mi?
    O zaman Renault motorunda mı sorun var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turgay0651

    Japonlar hiçbir zaman sorunsuz olmadi.garantici davrandılar çağın gerisinde araba sattılar teknolojiyi uygulamadilar o yüzden şahin doğan donanımlı araba efsane oldu, şasisi hakeza Tofaş sağlamlığından,boyası 10 yılda soldu hepsinin vs uzar gider.

    Alıntıları Göster
    Sorunsuzluk olayını eski ve donanımsız Japonlar ın yeni ve karmaşık araçlar kadar risk taşımaması gibi düşünmeyin, gerek mekanik gerekse elektronik açıdan Japon modelleri genellikle Avrupalı modellerden daha iyi, Nissan'daki sorunların çoğu ise Renault'tan alınan kısımlardan kaynaklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    Şu sokak zihnşyetinden kurtulun artık. Eski teknoloji diyorsunuz ama açıklayacak bir cümleniz bile yok.
    1- Japonların kullanmadıkları başkasının kullandığı teknoloji neymiş ?
    2 - DSG , Turbo gibi konularda arıza olunca feryadı basıp bunlar arızaya müsait diye kullanmayan üreticileri eski teknoloji kullanıyor diye yerden yere vurmanın mantıksal izahı var mıdır?
    3- Japonlar ve onlarla birlikte sorunsuzluk listesinde en üstlerde yer alan Mercedes'in, bu ünü ve ve sağlamlığı, bunlar hiç arıza yapmaz anlamına mı geliyor ?

    Farklı bi açıdan olaya bakış;
    1 Acaba mühendislik kavramının içerisine bir konu için en uygun çözümü bulmak, en uygun ekipmanı kullanmak, en sağlamını seçmek giriyor mu girmiyor mu?
    2 acaba alelacele birşeyler çıkartıp olgunlaşmadan kullanmak geri kalınan noktaları telafi etme endişesinden mi?

    Avrupalılarda Japonlara karşı sıkıntılı bir yaklaşım var. Kendilerin daha iyi olduğunu onların yapmayacağını demeye getiriyorlar işi bazı konularda. Bunu kabullenemiyorlar. Onlar kabullenemiyor da size ne oluyor bilmiyorum. Sonuçta Avrupalı kasıntı yapıyor ama sonunda patlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 7 Şubat 2019; 11:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nissan'da satış müdürü olan birisi demişti Toyota sağlamdır diye :) Nissan cvt'si ayrı dert turbosu ayrı dert bilemedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Araç dizel sanırım qqda dizel turbo sorunu meşhur yalnız tamir pek randımanlı değil yenisiyle değiştirilmeli
    Dediğiniz dizeller 1.5dci mi hocam + 1.5dcinin kronik bir sorunu var mı bende var ve ona göre önlemimi alayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar artık sorunsuz değil eskiden sorunsuzlardı oda araçlarında teknoloji ürünü olmadığı için. Turbo dizel, turbo benzinli araçlara bile yeni yeni geçtiler ve sorunlar çıkmaya başladı.
    Atı alan yürüdü yeni teknolojiye geç geçtikleri için birçok sorun çıkacak. Örneğin Civic RSin problemleri, toyota dizelin yağ yakması, Nissanın dediğiniz gibi turbo yemesi, nissanın turno benzinlilerde piston kırması vs diye uzar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vag grubu turbo motoru çıkarıp deney yaptılar piyasada resmen. Sonunda sağlıklı az yakan düşük hacimli tsi ünitesi doğdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. İlk defa Qashqai de böyle bir sorun duydum. Gerçi cevremdekilerde 1.5dCi motorlu olan var.

    Bizde de zamanında 0km aldığımız 1.5dCi motorlu Dacia Lodgy var 240bin km oldu tık yok. Zaten bu motoru Mercedes Benz de kullanıyor.

    1.6dCi lar nispeten yeni motor. Çok fazla denenmemiş heralde. En azından 1.5 ler gibi...Eğer kronik arıza varsa adam gibi mallarına sahip çıksınlar, müşterinin ne suçu var, deneme tahtası mı?

    Japon araçlarına gelince, sorunsuz denen grup atmosferik benzinli ve 4 ileri otomatik şanzıman lı modelleri. Yani Avrupai markalar küçük hacimli turbo motorları ve 7-8 ileri vitesli otomatik şanzıman karı kullanmaya başladıkları nda bu Japonlar bizim milletimize 4 vitesli araba satıyorlardı daha düne kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Nissan Qashqai 2014 model arabam ve 55 binde bugün ıslık sesini bende duyunca sanayiye götürdüm turbo sorunu olduğunu söylediler internetten araştırınca bu tip arabalarda görülebilen özellikle bu markada görülen ortak bir problem olduğunu gördüm daha öncede aküsü bitmişti bu arızaların bu kadar az kullanımda çıkması beni üzdü maalesef hayal kırıklığı yaşadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yılında arkadaşın 2012 model 65 bin kmdeli dci qq nun turbo bozuldu. Nissan servisi o zaman 9000 lira fiyat çıkardı. Sanayide özel bir reno servisinde orjinal turbonun yenisini 2200 liraya takırdı ve aracı sattı. Yer yüzünde araba kalmamış gibi hala deli gibi satıyor bu qq anlamıyorum. Gidin kadjar alın zaten aynı araba en azından servisi uygun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.