Şimdi Ara

NİYE RADYODAKİ SES CD DE YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar kafama takılan sorunu konu olarak açma gereği duydum geçenlerde arkadaşlarla müzik muhabbetinden yola çıkıp bu noktaya geldik orjinal bir cd ve bir cdp ile onkyo tx-sr504 deneme şansımız oldu(benim eski ampli arkadaşıma sattım) cdp deki sesi herkez çok beyendi ama radyoya geçtiğimizde (sadece üç radyo kanalında buna rastladık) o kadar canlı o kadar net ve berraktiki ses bass ları tiss leri herşeyiyle şarkılar mükemmeldi hele reklamlar anlatılamaz bunu hepiniz farketmişsinizdir sanırım ama neden olduğunu bilen arkadaşlar varsa ve cevaplarlarsa gerçektende çok sevinirim şimdiden herkeze teşekkürler



  • radyo moda 96,8 105.4 105.8 hitmix bende sürekli radyo dinliyorum bazı kanallar aşırı net. denon tu 1500ae ile bazen tizleri kısmam gerekiyor . bazı aynı ses seviyesinde dinlediğim bir radyo kanalının sesi değiştiğimde kısılıp yada coğalabiliyor.bazen de netleşiyor radyonun antenini oynattığımda net ceken kayboluyor bu sefer cekmeyen radyo cekiyor . dek radyo olayı nda bütün iş antende bitiyor ama .ayar tutdurmak zor bu antende . bunların bazı sebebleri baz istasyonları vericiler floresan arabalar vs vs gibi nedenler . anten olayın da araştırma içindeyim deneyimi vede net tüm kanalları ceken bir anten sistemi kullanan varsa faydalanmak isterim. benim deneyip sonuc alamadığım şunlar catıya tek damar bakır kablo cekip ucuna aleminyum levha takdım eski tip tv anteni takdım uydudan dek anfiye girdim bandriç marka radyo anteni aldım eski tv anteni takdım iyi sonuc alamadım


    net ceken bir radyoyu hiçbir cd ye değişmem




  • Bu fark radyoların stüdyosunda oluşuyor bence. Sese makjay yapan cihazlardan kullanıyorlar sanırım. Hi-fi olması ile "güzel" olması farklıdır ses konusunda.
  • abartılı tiz ve basslar olduğu için daha iyiymiş hissi veriyor
  • Radyo yayınları bir cd kalitesinde olamaz. Teknik acıdan arastırın anlarsınız. Radyo firmaları muzikleri mp3 seklinde arsivler, mp3 kayıplıdır ayrıca fm frekansının tasıyabilecegi band genisligide cok genis degildir. Bir audio cd zenginligini sunamaz. Fakat burda bir etken daha var cd kayıt kalitesi. Cd ye hangi firmanın ne derece kaliteli baskı yaptıgı onemli. Eger kotu kayıtlı bir cd dinliyorsanız radyo kanalıda yuksek bitrate basarak cok kaliteli yayın yapıyorsa bu tablo ortaya cıkabilir. Audiophile insanlar cd alırken hangi firma tarafından kayıt yapıldıgına bakarlar. Bazı kasetlerim cd den farksız calıyor mesela, olay tamamen kayıta verilen onem. Mesela bir ornekte kablosuz kulaklıklar asla kablolu kulaklık gibi iyi netice veremezler. Normal sartlarda radyonun iyi kayıtlı bir cd nin kalitesine ulasması cok zor. Ustelik bu radyo yayını dijital degilde RF (analog kaynaklı) yayınsa cok daha zor.
    Cihazların kaliteside ayrı mesele. Sıradan bir cd player cok kaliteli firmadan cıkan audio cd yi hakkıyla calamaz. Bunun yanında cok kaliteli referance radyolarda var.
    Son olarak suslu, makyajlanmıs sesler gercekleri gizler ayıp orter. Bir cok insanında yanıltır ve sesi guzel zannederler.




  • herkeze başta aydınlatıcı açıklamaları için teşekkür ederim

    mr_thunder evet dediğin doğru ama ben hi-fi le ilgili bişe söylemedim sadece sesin daha parlak olduğunu söyledim

    ikarahal gerçektende süslü ses belki gerçek ve doğal müzikle çok ters ama insanı sarıyor aslında sana kaliteli cd yapan firmaları soracaktım ama cdp çok ta iyi değil bu yüzden gerek olmadığını düşünüyorum artık aydınlattığın için çok teşekkürler
  • Radyo, TV ve kaset/CD'lerde kayıt/yayın esnasında yapılan bir işlem var. Bu işlemin adı şu an aklıma gelmedi fakat içeriğinden bahsedeyim. Örneğin İbrahim Tatlıses kaset çıkartıyor diyelim. Bu sanatçıyı dinleyecek kesim bellidir. Bu bilgiden, albümün potansiyel dinleyicilerinin dinlerken kullanacakları ses ekipmanı "tahmin edilerek" kayıtta gerekli frekans düzeltmeleri uygulanıyor, öyle kaydediliyor. Günümüzün pop "şarkıcılarının" albümlerinin niye gümbür gümbür olduğunun sebebi, arabesk parçaların oldukça uzaktan net duyulabilmesi (deneyin) nin sebebi işte budur. Evet gerçekten zevkler ve gelir düzeyi arasında bir bağıntı vardır. Ve stüdyolar da bunu kullanır. Radyolarda da FM bandının sınırlarına göre düzenlemeler yapılır, düzeltme yapılmamış yayında tizler baskın, alt frekanslar ise neredeyse yoktur. Ancak çeşitli filtrelerden geçirildikten sonra ses değişir ve dediğiniz gibi farklı kanallar farklı filtreler uygularlar. Yine deneyebileceğiniz bir şey, FM bandının üst sınırlarına doğru (108 civarları) dini yayın yapan kanallar bulacaksınız. Bunların sesi ile Power FM'i kıyaslayabilirsiniz. Dini yayın ufak el radyolarından güçlü ve net bir şekilde duyulabilmekte iken Power FM'in alt frekansları kuvvetli yayını kayıba uğrayacaktır. Power FM'i ufak el radyosundan dinleyen birini görmezsiniz gerçekten de. Çünkü hitap ettiği dinleyici kesimi yayını çoğunlukla kulaklıktan ve araç sistemlerinden dinlemektedir. Olay bundan ibaret.

    edit: Bilgisayarda Winamp programı ile Enhancer denilen eklentiyi kullanınız. Radyoların uyguladığı filtrenin çok benzer parametreleri (o kadar ayrıntılı olmasa da) bu eklentide bulunur. Rezonans frekansları ile oynayın özellikle, sesin değişimini duyacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 13 Nisan 2008; 17:37:10 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar

    Radyo, TV ve kaset/CD'lerde kayıt/yayın esnasında yapılan bir işlem var. Bu işlemin adı şu an aklıma gelmedi fakat içeriğinden bahsedeyim. Örneğin İbrahim Tatlıses kaset çıkartıyor diyelim. Bu sanatçıyı dinleyecek kesim bellidir. Bu bilgiden, albümün potansiyel dinleyicilerinin dinlerken kullanacakları ses ekipmanı "tahmin edilerek" kayıtta gerekli frekans düzeltmeleri uygulanıyor, öyle kaydediliyor. Günümüzün pop "şarkıcılarının" albümlerinin niye gümbür gümbür olduğunun sebebi, arabesk parçaların oldukça uzaktan net duyulabilmesi (deneyin) nin sebebi işte budur. Evet gerçekten zevkler ve gelir düzeyi arasında bir bağıntı vardır. Ve stüdyolar da bunu kullanır. Radyolarda da FM bandının sınırlarına göre düzenlemeler yapılır, düzeltme yapılmamış yayında tizler baskın, alt frekanslar ise neredeyse yoktur. Ancak çeşitli filtrelerden geçirildikten sonra ses değişir ve dediğiniz gibi farklı kanallar farklı filtreler uygularlar. Yine deneyebileceğiniz bir şey, FM bandının üst sınırlarına doğru (108 civarları) dini yayın yapan kanallar bulacaksınız. Bunların sesi ile Power FM'i kıyaslayabilirsiniz. Dini yayın ufak el radyolarından güçlü ve net bir şekilde duyulabilmekte iken Power FM'in alt frekansları kuvvetli yayını kayıba uğrayacaktır. Power FM'i ufak el radyosundan dinleyen birini görmezsiniz gerçekten de. Çünkü hitap ettiği dinleyici kesimi yayını çoğunlukla kulaklıktan ve araç sistemlerinden dinlemektedir. Olay bundan ibaret.

    edit: Bilgisayarda Winamp programı ile Enhancer denilen eklentiyi kullanınız. Radyoların uyguladığı filtrenin çok benzer parametreleri (o kadar ayrıntılı olmasa da) bu eklentide bulunur. Rezonans frekansları ile oynayın özellikle, sesin değişimini duyacaksınız.



    jammix eklantisi harika bence. Power FM, maydonse, Radio Time, Metro FM arabda il 4 kanal da bunlar var. Hairka şekilde sesleri varya . Hele reklama raları sanki sinema salonu gibi oluyo arabanın içi




  • bencede ses sisteminizle alakasi var....mesela bende imzamdaki sistemle dinleyince hayran kaliyorum tizlere fln...ama bir ayni yayini 3 ytl lik kulaklıkla dinleyin ya da markasiz bir ses sistemiyle farki cok rahat anliayacaksiniz..
  • arkadaş bu radyo yayınındaki sistemlerin ayarları çok ii yapılıyor; zaten öle ayarları yapanlarda profesyonelleri oluyor... bizde öle şeyleri bilsek programlarla cddeki müziklerin çıkışlarını ayarlar öle sesler alırız...
  • radyolarda ses cogunlukla mono cıkısına sahıptırler
    radyo frekansının az oldugu yerlerde mono cıkısta mukemmel sonuc
    alabılıyorsunuz
    cd dekı kalıte 192 kbıtrate dir
    radyolardakı kıbt dusuk tur bu frekans sıstemınıze gırdıgı zaman işlenır sıze oyle yansıtılır
    antenın de buyuk rolu var tabıkı
    her sey ohm ye bakıyor ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akyurt


    cd dekı kalıte 192 kbıtrate dir
    ..



    Yanlış bilgi 3. sınıf mp3 çözünrülüğü ile audio CD çözünürülüğünü karıştırmayın lütfen.
  • quote:

    cd dekı kalıte 192 kbıtrate dir


    MP3 açısından öyle sadece. Ama orjinal bi müzik cd si için 192 kb mp3 kalitesinde diyemezsin. Zaten kaliteli bir stereo sistemde ikisini kıyaslarsan farkını anlayabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr_Thunder


    quote:

    Orjinalden alıntı: akyurt


    cd dekı kalıte 192 kbıtrate dir
    ..



    Yanlış bilgi 3. sınıf mp3 çözünrülüğü ile audio CD çözünürülüğünü karıştırmayın lütfen.



    bende zaten mp3 acısından solemıstım yanlıs bılgı verdıysem ozur dılerım..




  • Estağfirullah, arkadaşım özür gereken bir şey değil ama yanlış anlaşılmasın başkaları tarafından. Saygılar.
  • radyonun fm band frekansı sesin bas tiz kalitesi ile alakalı olmaz adı üstünde frekans sese hamallık yapar radyo kanalı nekadar kalite yayın yaparsa bizde o oranda ses duyarız.
    radyo kanalları gerek mp3 gerek cd veya datları kendi eq ve mixserinden tonlama yapacağı için bizler o dj in veya ses teknisyenin + kullandığı ekipmanların kalitesi oranında sesi duyacağız.
    cd nin ses herzaman berrak olacaktır kayıt stüdyolarında zaten gerekli tonlama yapılmış olup bizler pc veya deck setlerimizde keyfi tonlama ile basslar tizler düşük yada alcak olmak üzere ses tonu elde etmiş olacağız..
  • Kendi düşünceme göre sesin farklılığı yayın uydudan alınıp vericiye verilirken araya konan ses işleyicilerinden kaynaklanıyor. Bir nevi equalizer benzeri cihazlardan ses işlenerek vericiye veriliyor. Bu kanıya şöyle vardım. Radyo dinlemeyi seven birisiyim. Evimde uydu sistemim var. Ama ne kısmetse uydudan dinlediğim radyolarda ses kalitesi FM bandından dinlediğim ses kalitesinde olmuyor. Piyasada araştırıp ses kalitesi yüksek uydu alıcı olarak Nokia aldım. Ses bir nebze iyi yönde fark etti. Ama beni tatmin etmekten uzak yinede.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.