Şimdi Ara

No Touch (PRK Lazer) ameliyatı olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Gözlerimde 1.75-2.00 arası miyop ve 0.50 astigmat vardı. Gözlük kullanmaktan rahatsız olduğum için ve 10 sene önce i-lasik yöntemiyle ameliyat olduğum için sadece no touch (prk) ameliyatı olabileceğim yönünde bilgilendirme yaptı doktor. Ben de no touch ameliyatı oldum.


    Ameliyattan sonra bir süre bulanık göreceğim söylenmişti. Bugün 16. gün ancak hala bulanık görme sorunum var. Özellikle yakındaki metinleri okuma, bilgisayardaki metinleri okuma işkence gibi. İnternette baktığımda ortalama 1 ay denmiş iyileşme süreci ama genelde insanlar 10. günden sonra vs. berrak görüntüye kavuşmuş. Daha önce yakını çok net görebiliyordum. Ben yine görüntünün biraz daha düzelebileceğini ancak asla berrak bir görüntüye kavuşacağını düşünmüyorum biraz korkuyorum bu yüzden. Yakından bilgisayardan oyun oynamak bile işkence oldu.


    Bu ameliyatı geçiren ve deneyimlerini aktarabilecek (örneğin bende 23. günde düzeldi ya da 2 sene önce oldum hala düzelmedi gibi) biri var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 6 Mayıs 2024; 10:54:47 >







  • Hepsi no touch zaten. Prk ve ilasik tamamen farklı. İlasik hemen iyileşirken prk da tam iyileşme bayğını uzun sürüyor.
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bildiğim i-lasik ayrı bir yöntem prk ayrı bir yöntem. No touch ise PRK lazer ameliyatına pazarlama stratejisiyle verdikleri bir isim.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle, benim ablamda oldu geç iyileşmişti tam hatırlamıyorum taniki süresini ama doktor şey demişti ameliyat olmadan önce sormuştuk hani ameliyattan sonra tekrar gözlük gerekecek bir problem gerekir mi diye literatür de görmedim demişti zaten kontrole gideceksin kafanı rahat tut.

  • 3. Hafta oldu dün bugün 22. Gün hala çok bulanık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.