Şimdi Ara

^^Nokia 6310i Klübü^^ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
46.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefonun orjınal ama öyle çin'in en iyisi yok kalitelisi değil harbiden orjinal kasasını nereden bulabiliriz bilen biri var mı acaba??? Saygılar.....
  • kardeşlerim bu telefondan sıfır alacaksanız satan biri var ama fiyat biraz tuzlu alın bakın

    http://www.sahibinden.com/6310_i_sifir_kutusunda_-05WQQaXQQ16180733WQQpXQQdisplayitem&keyword=6310

    abiler hayret ettim yahuwww.sahibinden.com da bu telefonun 2.elini 400 tl ye bile satan var




  • Beyler, orijinal kasayı, ama %100 orijinal, nokia üretimi kendi kasasını Kayseri DENİZ telefonda bulabilirsiniz. Uzun zamandır aradığım orijinal 6310i kapak setini burada buldum. Telefonu: 0352 232 24 67
  • Başlık hepimize hayırlı olsun. Zamanın en iyi telefonuydu; hatta şu anda bile popülerliğini yitirmemiş. Telefonum olmasına rağmen almayı düşünüyorum.
  • 6310İ lerin Tek Özelliğide Bu telefonlara Dinleme Yapılamıyor.Piyasada'da Patron Telefonu Geçer Adı
  • istihbarat Tarafından Şahsen Sahit Oldum Dinlenmiyor Ses Çok Bozuk Ve Baslı Geliyor Kısaca Ne Konuşulduğu Anlaşılmıyor...Tabi Teknoloji Değişiyor Şimdi Bilemem.1'de izleme yapıldığı zaman normalinden çok çok farklı yerler gösteriyor Normal 3-5 metre oynar Bu telefonda 100-150m bulunduğu yeri sapıtıyor..
  • arkadaşlar ben bu telefonu 2004'te kullandım. maalesef çaldırdım. sonra baya aradım ama bulamadım. şimdi ise sıkı durun sıfır, orijinalini buldum. ama gittigidiyor veya sahibinden gibi sitelerde değil. inanın oradakiler çin işi çok basit kopyalar.( aldım biliyorum ) almanya'da üst düzey araçlara fabrikasında bu cihazlar araç kitiyle beraber veriliyor. düşünün 2004'te üretimi bitti yıl olmuş 2010 hala üst düzey araçlara entegre edilerek tüketiciye sunuluyor.www.6310i-shop.de adresinde vw-bmw-audi-mercedes lere fabrika çıkışı takılan 6310i ler satılıyor. ama fiyatı 239 euro. pek çok kişi bu para etmez der ama 6310i kullanan bilir edip etmeyeceğini. sadece paylaşayım dedim. ürünler her şeyiyle orijinal,kutulu jelatinli. sahibinden.com'dan orijinal diye aldığım 6310i 'nin pili 2 gün almanya'dan getirttiğim 6310i'nin pili 13 gün gidiyor.ayrıca gerçeklerinde made in germany yazar çünkü bu cihaz sadece ve sadece almanya'da üretiliyor ve orada satılan üst düzey araçlara takılı olarak tüketiciye ulaşıyor.




  • Merhabalar;
    Bu telefonu çok iyi biliyorum gerçekten süper bir ergonomiye ve kullanım kolaylığına sahip, zamanında yani ilk sıfır olduğu zamanlarda 2 telefonumu ve üzerine 300 lira verip sıfırını almıştım.Kısacası 10 numara bir telefon..Şunu belirtmek istiyorum bu telefonun kesinlikle sıfırı üretilmiyor.Bundan emin olabilirsiniz.Sıfır denilen cihazlar 3'e ayrılıyor

    1.Kesinlikle sıfır olmakla alakası olmayan ustaca yöntemlerle değiştirilen (tabi bu değişenler hep çin çakması parçalar) telefonlar.Karaktersiz insanlar sıfır bunlar, el değmemiş aman ha falan diyerek kandırıyorlar Dikkat edelim..

    2.Gümrükte takılı kalan ürünler yada bir çok baskında falan ele geçirilen yani gerçekten sıfır olupta kanuna takılan ürünler sonunda ihale yöntemiyle satışa çıkarılıyor. kayıt altına almakta kolay bu ürünleri...Ayrıca harbiden orjinal.. Aldım biliyorum

    3.Son olarak Nokia zamanında bu cihazların boardlarından bir çok sayıda üretmiştir.Garanti içinde diyebiliriz yani üretim fazlası..Bu ürünler firmalar tarafından birleştirilerek satışa çıkarılıyor.Sıfır olarak son yazılım yükleniyor kapak ,kasa ,batarya vs..www.6310i-shop.de'adreside buna örnektir..
    bana sorarsanız o paraya çok 300€ civarı..

    şimdi bitane buldum adam 350 TL ye bıraktı gümrükte kalanlardan sıfır kitaçığına kadar var...Alsam mı bilemiyorum.U900 soul'um var takas edebilirim..




  • Arkadaşın birisi bu telefonu sevmeyi saçma bulmuş.. Olabilir, kendi düşüncesidir. 7 yıllık 6310i kullanıcısı olarak biraz da ben saçmalayayım o zaman.

    -Bir kere bu telefonu beyenmek bir telefondan ne beklenildiğine bağlıdır. Ben telefonumdan önce temel görevini yapmasını, yani telefonluk yapmasını beklerim. Benim için cep telefonu ulaşabilmek ve ulaşılabilmektir. Fotoğraf çekmek için iyi bir makine edinirim, nette sörf ve download için de netbookumu ya da masa üstümü kullanırım, yolumu bulmak için de arabamda ayrıca bağlanmış olan GPS cihazımı kullanırım. Tarayıcı - fotokopi - yazıcı özelliklerinin bir arada olduğu yazıcıları bilirsiniz. 3 fonksiyonludur ama hiçbir fonksiyonu tam randıman vermez. Günümüz süper telefonlarını biraz bunlara benzetirim :) Dediğim gibi ben telefonumdan telefonluk yapmasını beklerim, 6310i bu görevini tam 7 yıldır hiç aksatmadan yaptı.

    -Bu telefonumla seyahate gideceksem ve bu seyahat 1 haftadan uzunsa şarj aletimi o zaman yanıma alırım. Aşırı uzun konuşmalar yapmadığım takdirde ve 24 saat açık tutarak şarj süresi budur!! İlginç ama aldığımda da buydu. Tek dikkat ettiğim bataryayı bitirmeden mümkünse şarja takmam. Yani kısacası 2 güne 1 şarj sıkıntısına düşmem.

    -Ben telefonumdan sağlamlık beklerim, 7 senedir nerelerden uçup kaçmasına rağmen asla çalışmamazlık, aksaklık ve tamir ihtiyacı duymamıştır. Yeni cihazların benim aletin başına gelen durumlarda en azından kendikendine kapanma durumu ortaya çıkmıştır. Benim cengaver gülüp geçmiştir :)

    - BEn telefonumdan düzgün çalışma beklerim. Durduk yerde kendi kendini resetleme, on saatte açılıp kullanıma hazır hale gelme, kasıldığı yerde donma gibi standart bilgisayar arızalarını telefonlarda sevmem :) Evet 6310i zamane aletlerine göre çok besit bir sisteme sahiptir ama "çalışır". Yani temel görevi olan iletişimi mutlaka sağlar.

    Yukarıda saydıklarımdan ziyade bu telefonu değiştirmemein bie nedeni daha vardır ki aslında bunun telefonla pek ilgisi yoktur. Şöyleki;

    Bu cep telefonu denen meret, bizim ülkemizde icad olmamış, bizim ülkemizde üretilmemiş, teknolojisine bizim ülkemiz tarafından bir katkı sağlanmamıştır. O yüzden bu aletlere vereceğimiz her kuruş İsveçlinin ya da aletin menşei neresiyse onun cebine girer. Onun cebine giren de benim cebimden çıkar. Yani cep telefonsuz yılları bir düşünün. Bütçemizde böyle bir harcama yokken birden bire çıkıverdi ve o çıkan paranın ülkemize hiç bir katkısı yok, direk gavurun cebine gidiyor. İşte Nokia 6310u telefon olarak çok ama çok sevmemden ve memnun olmamdan ziyade 7 yıldır bu telefonu kullanmamdaki ana sebep budur. Yeni telefonlar ilk çıktığında iyidir süperdir, ama bir yeni modeli çok çabuk çıkar, iletişim teknolojisi yenilenir ve bir bakarsınız elinizde dünyanın parasını verip aldığınız alet hem görsel, hem de fonksiyonel olarak sınıf düşmüştür. Biz de ne yaparız? Elimizdekini yok pahasına satıp hemen yeniye yapışırız. İşte bu bana terstir. Ben bu telefonu 2003 yılını başında 530 ytl gibi bir rakama aldım. O zaman için bana çok fazla bir rakamdı, öğrenci halimle altından zor kalkmıştım. Şimdi üzerinden 7 yıl geçti ve 8. yıla doğru gidiyor. Benim öngörüme göre başına ağır bir kaza gelmezse en az 3 yıl daha kullanmayı düşünüyorum. Yani İsveçlinin cebine bir defa 500 küsür ytl gönderdim bu süre zarfında. Şimdi teknolojiyi takip edip her yeni model veya teknolojide telefon değiştirenlerin bu 7 sene içinde kaç defa telefon değiştirdiğini bir düşünün. Böylelikle ülkemizden çıkan serveti bir düşünün.. Nokia'nın veya diğer markaların neden artık bütün özellikleri düzgün çalışan ve sağlam bir telefon yapmadığını (6210, 6310, 6310i ve bir kaç model daha) anlarsınız belki.. Düşünsenize, bir model çıkartıyorsunuz hem de fahiş fiyatla, millet hücum.. daha 3 ay geçmeden - belki biraz daha uzun - bir model daha çıkartıyorsunuz, millet yine hücum !! Çok tatlı para. Ama ben elin gavurunun bu tatlı paramı yemesini istemem. Haa, adamlar bu teknolojiyi yapmış, ve bizim de hayatımızın bir parçası olmuş, kullanmak durumunda kalmışız amenna.. Ama işimi gördüğü kadar para veririm, daha fazlası değil. BU yüzden de aslında kara kara düşünmekteyim bu telefonun başına bir hal gelirse beni hangi telefon paklar diye :)

    Evet çook uzun bir yazı oldu ama bu telefonu sevmeyi ve diğer telefonlardan üstün görmeyi saçma bulan arkadaşlara güzel bir cevap olacağını düşünüyorum ve 6310i ile ilgili son bir olayla bitiriyorum.

    2009 yazında İtalya'da bir müşterimi ziyarete gittim. Bu müşterim üretim yaptığı alanda tek ve dünya çapında marka. Merkez ofosinden beni o güne kadar hiç görmediğim absürd bir mercedes modeliyle aldı fabrikasına götürdü. Fabrika bahçesinde de Lamborgini Diablosundan ferrarisine kadar uzanan "koleksiyonunu" gördüm. Ofisine geçip oturduğumuzda cep telefonunu masasına koydu, aynı anda ben de çıkarıp masaya bıraktım, ve birbirimize gülümsedik. 2 6310i karşılıklı duruyordu. Şİmdi burada benim yaklaşımım "bizim telefonu prens çarls bile kullanıyor" değil elbet :D Ama aldığı nefes para olan bir adam süpersonik überalles bir telefon kullanması gerekmez miydi??

    Herkese saygılarımla.




  • futuu sana sonuna kadar katılıyorum. ben de 2004'te çaldırdıktan sonra telefon değiştirme furyasına kapıldım. ama baktım sonu yok. 2. el 6310i bulup kullandım. acaba bu alete bir şey olursa ne yaparım derken bahsettiğim siteyi buldum
    (www.6310i-shop.de ) oradan iki tane aldım. ( diğeri yedek sulanmayın ) çok saçma gelebilir pek çok kişiye ama inanın değer.kullanın hak vereceksiniz. takılmaz, bozulmaz,çatlamaz,patlamaz,resetlemez... bence 6310i telefon piyasasının gelmiş geçmiş en karizmatik ve en işlevsel telefonudur.
    bir fiyat karşılaştırması da ben yapayım : world,excel bilgisayarda ayda 1-2 kere kullanılmıyor, mp3 çalar ( en kralı ) 100 tl , 10 mp fotğraf makinesi 400 tl bu donanımı olan en ucuz telefon 1000 tl ve de 2 güne bir şarj ediyorsunuz.aklınızı kullanın...




  • bende var bu cihazdan.. güzel bir fiyat gelirse satıcam..
  • S.a arkadaşlar bende de 6310i var ama ekranı tam mavi değil beyazımsı gibi acaba neden dir daha yeni aldım.muhteşem telefon herkeze tavsiye ederim.şimdiden teşekkürler.
  • En son Temmuz'da yazmışlar... Ne hikmetse bende de başladı 6310i hastalığı ya hayırlısı bakalım.Şu an 5700 kullanıyorum 2007 den beri ve oldukça memnunum telden.3 yıl az değil 3-4 ayda tel değiştiren birine göre.Ama bu 6310i gerçekten başka bişey.300 liraya sırf TVsi için çin malı telefon almıştım :) belki temiz 6310i bulursam takas yaparım...
  • bende bir adet 6310i var. temiz orjinal ancak kutu ve kitapçıklarım yok. ilgilenenler pm atabilir.
  • ben 6310i orjinal kapak ve tuş takımı arıyorum..arkadaşım almanyadan sözde sıfır diye getirdi..orada ki türk telefoncu sıfır diye vermiş..geldiğinde gündüz olduğu için fark edemedim ama gece baktım kasa şeffaf,normalde sadece tuş takımın ışığı yanması gerekirken mübarek kapak yanıyor..istanbulda kiler bana orcinal diye yan sanayi satmaya çalışıyorlar..
  • Başlığı görünce çok sevindim. Benim 2004 yılından 2007 e kadar kullandığım, sonrasında da ara sıra 2. hattımı taktığım bir 6310i m var. Batarya ve kapağını değiştirdim yepyeni oldu, ben de ilk hattımı taktım bundan sonra bunu kullanıyorum.

    Bu arada kullanmaya başlar başlamaz neden bu kadar tutulduğunu yeniden anladım. Mesajlara giriyorum, şak diye açılıyor yazıp göndeiyorum, oradan ajandaya geçiş hiç beklemesiz. İşim bitince pat kapatıyorum, nağme yapmıyor. Alışmışız yeni telefonların bekleme yaparak ağır ağır çalışmasına. Oh be...
  • (www.6310i-shop.de ) bu siteden alışveriş yapan varsa,alışverişi nasıl yaptığı konusunda bilgi verebilirmi?
  • ben telefonu o siteden aldım ve 2010 mart ayından beri kullanıyorum. almak biraz zor oldu ama başardım. adamlar yurtdışına satış yapmıyor. ben de Almanya'da bir akrabama aldırıp ondan kargo yoluyla aldım. başka sorun var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk oğuz -- 22 Aralık 2010; 11:21:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenk oğuz

    ben telefonu o siteden aldım ve 2010 mart ayından beri kullanıyorum. almak biraz zor oldu ama başardım. adamlar yurtdışına satış yapmıyor. ben de Almanya'da bir akrabama aldırıp ondan kargo yoluyla aldım. başka sorun var mı?



    Hocam bende aynı sizinkine benzer bi yolla türkiyede audi marka arabası olan biriyle irtibata geçip almanyadaki audi firmasından istettim ve geldi çok şükür.
    öncelikle 1.sorum bu cihazı pasaporta işletmemiz lazım.bi arkadaşımda iki aydır türkiyeye giriş yaptı amerikadan.onun pasaportuna işletebilirmiyim acaba?
    2.sorumda avea logosunun altında bir tane daha avea logosu çıkıyor.Tek logo çıkması için herhangi bi ayar varmıdır?
    son olarak ekranda koyuluk veya daha açık kontrast ayarı varmıdır?
    saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Passenger -- 22 Aralık 2010; 20:30:26 >




  • hocam pasaporta işletmek için maksimum 1 ay önce yurda giriş yapmak lazım. 1 aydan sonra kabul edilmiyor.
    logo konusunda ben bir problem yaşamıyorum ve şaşırdım bu duruma. merak ettim ama araştırayım. bir gelişme olursa yazarım buraya.
    ekran kontrast ayarı yok maalesef.
    sizin gibi 6310i sevdalılarıyla tanıştıkça mutlu oluyorum...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.