Şimdi Ara

===> Nokia 8 | Ana Konu - 5.3' QHD IPS - Dual 13MP Carl Zeiss - SD835 - 64 GB - 4 GB RAM - Oreo <=== (319. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.444
Cevap
56
Favori
346.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bataryam baya kötü oldu günde 3 kez şarj ediyorum bu yüzden artık vedalaşma vakti geldi sanırım pil değişimi sıkıntı sanırım

  • orjinal batarya bulabilen var mı? bulabilen varsa biz de alalım?

  • blackdreams kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde telefonun ekranını yine kırdım ve telefonumu GSM İletişim'e gönderdim. Hazır telefon servise gitmişken bataryayı da değiştirsinler dedim ve ekran ve batarya değişmiş halde telefon bugün elime ulaştı. Batarya 150₺, ekran 400₺ olmak üzere bana 550₺'ye mal oldu. Bataryayı yeni test ediyorum kesin bi şey diyemiyorum, ama dayanım olarak iyi gidiyor şimdilik. %4lük şarja karışıklık 27dk ekran süresi aldım. İlerleyen günlerde kesin deneyimlerimi paylaşırım burada. Ekrana gelecek olursak, Glance ve uyandırma fonksiyonları çalışıyor. Muhtemelen bu ekran orijinal arkadaşlar. Daha önceki takılan ekranda uyandırma fonksiyonu çalışmıyordu oysaki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya değişimi istiyor. Değişen arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Ounoya gönderirsem değişirler mi acaba? Çok pahalıya değişirler mi ya da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Killing Spree K kullanıcısına yanıt

    Ben servisten gelince samsung galaxy note 10 lite almıştım. Ne yalan soyleyim galaxy note 10 lite simdiye kadar en memnun oldugum telefon oldu her yonuyle. Tesekkur ediyorum tavsiyeniz icin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pharatlil kullanıcısına yanıt

    Pil ömrü ve 90 Hz ekran hariç Realme 7'den eksiği yok, fazlası var. Fiyatı daha yüksek tabii; ama o kadar olacak   Güle güle kullanın hocam  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum. Hayalet ekran sorunu bende de var. Fakat 1.5 yıllık deneyimime göre f/p açısından çok iyi bir cihaz. 4 yıldır kullandığım Sony telefonumun ekranı paramparça olunca yeni bir telefon aramaya başladım. Telefon ömrü açısından işlemci önemli olduğu için 2019 model güncel cihazlar almak yerine 2017 model ancak işlemcisi üst seviye olan bir telefon aldım. Benim için güzel bir seçim olduğunu şimdi anlıyorum.
    Android tarafında bana cazip gelen bir telefon yok. Bu yüzden bu telefon benim son Android cihazım olacak gibi. iPhone 12 almayı istiyorum ama iPhone 12'de olup da bu cihazda olmayan "çok önemli" bir işlev yok. Dolayısıyla telefon teklemeye başlayana veya bozulana kadar devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 ay sonunda hakem heyeti kararı elime ulaştı. Ücret iadesine karar verilmiş. Fakat , 1 ay kadar önce artık olumsuz olacağını düşünüp babamın da telefon ihtiyacını görüp ona hediye etmiştim. Dolayısıyla ondan geri alıp başka telefon almak pek mantıklı gelmedi. Araştırmalarım sonucu bu kararın geçerlilik süresinin 10 yıl olduğunu gördüm. Babam kullansın , bozsun. Geri gönderip ücretini geri alırız. Çok iyi oldu bu iş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 14 ay sonunda hakem heyeti kararı elime ulaştı. Ücret iadesine karar verilmiş. Fakat , 1 ay kadar önce artık olumsuz olacağını düşünüp babamın da telefon ihtiyacını görüp ona hediye etmiştim. Dolayısıyla ondan geri alıp başka telefon almak pek mantıklı gelmedi. Araştırmalarım sonucu bu kararın geçerlilik süresinin 10 yıl olduğunu gördüm. Babam kullansın , bozsun. Geri gönderip ücretini geri alırız. Çok iyi oldu bu iş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu telefon hala alınır mı? 1000-1200 arası sorunsuz ve kozmetik olarak temizleri mevcut. HTC 10 ve LG G5 düşündüm ama hem SDM820 olmaları hem de kendilerince çok daha ciddi sorunlar barındırıyor olmaları korkuttu. LG G5’te hayalet ekran ve kronik anakart sorunu yüzünden çöpe dönüşme ihtimali çok yüksek. HTC 10’da ise ısınma ve aşırı pil tüketimi sorunu var. Özellikle Android 8 güncellemesi ile cihazı baya bir bozmuşlar. Bir de eMMC dahili depolama yüzünden UFS 2 tabanlı modellere göre biraz yavaş çalışıyor. Nokia 8’de en azından bunlar kadar ağır sorunlar yok gördüğüm kadarıyla. Sadece hayalet ekran sorunu var. Bu fiyata SDM835 telefon bulmak neredeyse imkansız. Sizce yukarıda belirttiğim fiyatlara Nokia 8 alınır mı? Zaten ikinci telefon olarak yedekte tutmak amacıyla bakıyorum. Normalde iPhone SE (2020) kullanıcısıyım. Bunu daha çok bilgisayarlık işlerim (dosya indirmek, torrent vs) için kullanacağım. Bir de yazılım olarak sorunsuzluk önemli. Stabil çalışan kararlı bir Android benim için önemli. Konudaki herkesin fikirlerini bekliyorum. Normalde LG V30 istiyordum ama temiz ikinci eli 1800’den aşağı bulunamıyor yedekte dursun diye alınacak bir modele bu kadar para vermek istemiyorum. Sonuçta iPhone kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Bulduğunuz ikinci elde hayalet ekran sorunu yoksa alınır. Bende Iphone 8 var , onu ikinci telefon yaptım , çünkü Nokia 8 in herşeyi ondan iyi (hızı, kamerası,şarj süresi vb)

    Ama torrent indirmek için 1000 tl vermeyin derim , onun yerine ucuz yollu bir android box alın , aynı işi o da yapıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • landmoon L kullanıcısına yanıt
    Yerli müzikleri FLAC indirmek için de uygulamalar var. Onları kurmam lazım. Müzik çalarım için alıcam. İndirdiğim müzikleri ona atıcam. Torrent sitelerinde Türkçe şarkılar yok. Pie güncellemesi stabil ve kararlı çalışıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 13 Nisan 2021; 9:28:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Sorunsuz temiz bir Nokia 8 buldum ve 1300’e aldım. Daha doğrusu cihazı görmedim. Ama sahibiyle konuştum görüntüleri attı. Özellikle bir sorunu kusuru var mı diye sordum. Hayalet ekran vs hiçbir sorunu yok çok memnunum dedi. Neyse bakalım aldım kargoya vermiş umarım bir sorun çıkmaz. Pişman olacağımı pek sanmıyorum. Zaten iPhone SE (2020) kullanıyorum. Bu telefonu yedekte dursun diye de almadım. Öyle hat takıp kullanmayacağım anlayacağınız. Bilgisayarımın anakartı yandı haliyle çöp oldu. Eli yüzü düzgün sekizinci nesil Core i5’li bir bilgisayar almak istediğimde 4000’den aşağı fiyat çıkmıyor. En azından bilgisayarlık işlerimi görebileceğim bir Android telefon düşündüm ve donanım olarak da hızlı bir şey olsun istedim. LG V30 düşündüm ama temizi ve kusursuz olanları minimum 1800’den başlıyor o da bana çok fazla geldi. Bu cihaz 1300’e sanırım bu işler için uygundur. Sonuçta Android gibi rezil çöp bir sistem iOS gibi bir sanat eserinin yanından geçebilecek kalibrede değil. Android’de kaçak göçek işler yapayım diye aldım. Mağaza dışı uygulamalar ile kayıpsız müzik (FLAC) dosyaları indirmek ve torrent sitelerinden aynı şekilde yüksek kaliteli film ve müzik indirmek için aldım. Bu işler için de yeter diye düşünüyorum. Sonuçta hattımı takıp kullanmayacağım bir cihaz. Acaba LG G5 mi alsaydım diye düşündüm. Üstelik 750’ye bulmuştum. Ama kulaklık çıkışı çok düşükmüş. HTC 10 baktım ama onda da pil aşırı kötü. Üstelik değiştirilmesi de çok zor. Değiştirip de telefonu çöpe dönüşen birçok kişi gördüm. Telefonun pilinin değiştirilmesi için tabiri caizse bağırsaklarına kadar sökülmesi lazım. Anakart içersindeki flexlere kadar neredeyse her şey çıkarılıp geri takılıyor. Bunu yaparken bir de ekranın kırılmaması şansa ve teknikerin ustalığına kalmış bir şey. Bu sebeplerle Nokia 8 almış bulundum. Umarım bu dosya indirme ve özgür kullanım ihtiyaçlarımda beklentilerimi karşılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bundan bir buçuk ay önce bataryasını ve ekranını değiştirmeleri için telefonumu GSM İletişim'e gönderdiğimi yazmıştım. Ekranına değinmek istemiyorum daha fazla, hem glance hem d2w fonksiyonları gayet yerinde çalışıyor, memnunum. Ama batarya hiç beklediğimi vermedi. Ekran süresi ortalama, tamam. Ama batarya uzun süre şarjsız olarak rafta beklediği için çürümüş. Voltaj düşüşleri çok sert. Eskiyen orijinal bataryada bile görmediğim rebootlara bunda 2 kere şahit oldum. Şarj yüzdesi garip davranıyor, şarj olurken uzun bi süre sabit kalabiliyor. Sıcaklık sensörü çalışmıyor. AccuBattery uygulaması kapasiteyi yaklaşık 2500mAh olarak ölçüyor. Eskiyen orijinal batarya da öyleydi ama en azından rastgele rebootlar olmuyordu. GSM İletişim'in taktiği bataryayı önermiyorum ve memnun değilim.

    Ama bu onların suçu değil. HMD Global teknik servislere bile yeterince parça sağlamıyor. Uzun bir süredir Nokia 8 için batarya araştırıyorum. Türkiye'de orijinal batarya yok arkadaşlar, bulamadım. Bulan olursa lütfen bizi de aydınlatsın. Keza yurtdışında da öyle. Nokia 8'in yedek parçaları çok sıkıntılı. Bari Deji gibi firma Nokia 8 için de batarya üretse, 3.parti batarya konusunda iyi işler yapıyorlar gerçekten. Neyse diyelim. En yakın zamanda bi telefoncuya gidip çıkarılan orijinal bataryayı yeniden taktıracağım. Malumunuz batarya ekranın altında ve sökmek riskli. HMD'nin muhteşem akıllılığı işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Hocam bir çok noktada iyi ama bir noktada çok sıkıntılı bir cihaz Nokia 8. Yedek parçaları zor bulunuyor, olanların da nerdeyse hepsi fake. Mesajınızı daha önce görseydim Xiaomi Mi 6 önerirdim, 4/64 modeli 1500₺ civarında bulunuyor. Yedek parçası bulunan bir cihaz üstelik. İşlemcisi de Nokia 8 ile aynı, SD835. Neyse, iyi günlerde kullanın madem artık...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techno_man000 -- 17 Nisan 2021; 17:46:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mi 10t aldım. Telefonu da kardeşime verdim. Telefonumuz çok iyiymiş bunu gördüm. Bataryası dışında çok bi eksiği yokmuş. O da artık 3.yılına geliyordu gayet normal. Kusurları da olsa çok iyi bir telefon arkadaşlar kamerası özellikle çok çok iyi. Bu yeni telefon tabiki biraz daha iyi teknoloji gelişti sonuçta ama eksiklerine rağmen çok iyi bir telefondu. Kardeşim çok oynamıyor diye ona yetiyormuş şarjı. Bataryası değişse 2 yıl daha sıkıntısız götürür diye tahmin ediyorum.Herkese iyi formlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lepton355 L kullanıcısına yanıt

    Açıkçası şu an telefon alacak olsam 2.el Mi6 alırdım. Sıfır telefon fiyatları malûm. Üstelik çok kaba duruyorlar, kalınlar. O yüzden 2000₺'ye temiz bir 6/128 Mi6 alırım, bir de bataryayı değiştirdim mi 2 sene ardıma bile bakmam. Artık resmi yazılım güncellemesi almasa da custom rom desteği olan bir telefon ayrıca. Yedek parçaları da bulunabilen bir telefon. Xiaomi'nin kronik sorunları olsa bile en azından parça bulunabiliyor. Bizim Nokia 8'ler öyle mi? Koca internette düzgün bi batarya bulunmuyor arkadaş 😤. Bi deep web kaldı bakmadığım o derece 🤬.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yıl sonra geldim konuya. Pil öldü iyice. Durup dururken kapanıyor.


    istanbul ici pil degisimi nasıl yaptırılır maliyeti ne olur bilgisi olan var mı? Yedek telefon olarak kalsın bir kösede.

  • Kaliteli ekran satın alan arkadaş varmı nereden alabiliriz 201 Tl ye aldım taktım fakat dokunmatik kalitesi ve renk kalitesi çok kötü.

  • piratex P kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam. Montaj sıkıntı değil de asıl mesele batarya bulabilmek bence. İstanbul gibi bi yerde bataryayı taktırabileceğiniz bir yer vardır diye umuyorum. Neyse... Batarya konusunda bayrağıdır araştırma yapıyorum. En son n11'de 3 satıcıyla iletişime geçtim. 1 satıcı çok geçmeden dönüş yaptı ve elinde bir çeşidi kıvrımlı flexli, diğeri düz flexli (orijinal olan düz flexli) olan iki çeşit batarya olduğunu söyledi. Düz olanından göndermelerini rica edip sipariş verdim. Batarya elime ulaştı ve montajını yaptım. Orijinal dediğim tek batarya bence. Size de önerip linkini aşağıya bırakıyorum. Ancak sipariş vermeden evvel düz flexli olanından göndermelerini rica ederseniz iyi olur.

    Gelelim bataryaya. Sıcaklık sensörü çalışıyor. AccuBattery'de batarya sağlığı %91 göstermekte (Daha ilk şarjı bu, herhalde zamanla açılır). Oysaki diğer bataryalarda %70'den öte geçemiyordu (Kendi bataryası bile onlardan daha sağlıklı) . Merak edenler için de hemen aşağıya ekran alıntılarını bırakıyorum.


    Ha unutmadan linki de koyayım şuraya :)

    https://m.n11.com/nokia-8-batarya-he328-3030mah-P463934311

    Buyrun bu da bataryanın görüntüleri:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techno_man000 -- 31 Mayıs 2021; 19:21:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.