Şimdi Ara

nokian lastik deneyen varmı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımda good - year vector 5 lastik mevcut.Ses yapması hariç çok güzel lastikler.Yol tutuş, kızaklama, karda ve yağmurda kullanım olarak.Fakat 40000 km. oldu değiştirmek istiyorum.Bir dergide Nokian NRHİ lastiklerin sesiz ve güzel olduğu yazıyordu..Nokian kullanan varmı?? Önerirmisiniz??Sesiz ve yol tutuşu iyi olan başka lastik öneriniz varmı?Teşekkürler



  • michelin den şaşma derim ben.ankaranın dikmeni meşhurdur bilindiği üzere karıyla soğuğuyla.ben de dikmende oturuyorum.o karda kışta daha bi kere yolda kalmadım bu kış
  • good year ı da göz ardı etme
  • NOKİAN LASTİGİ BEN DUYDUM... KULLANAN BİR TANIDIGIM VARDI, DAHA EKONOMİK FİYATA ALMİSTİ AMA COK MEMNUNDU LASTİKLERİNDEN....

    AMA BENİM FİKRİM, LASTİK KONUSUNDA BUYUK MARKALARDAN SASMA... NE OLUR NE OLMAZ İCİN RAHAT ETSİN
  • galba nokizani tanıyan pek kimse yok.Peki goodyear vector 5 mi michelinmi alalım.yol tutuş ve ses açısından hangisi iyidir??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: targocid

    galba nokizani tanıyan pek kimse yok.Peki goodyear vector 5 mi michelinmi alalım.yol tutuş ve ses açısından hangisi iyidir??


    goodyear hydra grip. mükemmel yol tutuş, birazcık gürültü, 80,000 km garanti. bende var 86 h serisi. 250 kmh sürate dayanıklı. aracının ses yalıtımı iyi ise hiç korkma hemen tak. müthiş frenaj sunar. Michelin alacaksan eğer raf ömrü ve üretim yerine dikkat et. örneğin bir ay kadar kullandığım michelinler çin malıydı gittim petlas daha iyiydi. kore yada çin üretimi michelin yerine yerli lastik al hem daha memnun olursun hem de paran cebinde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commonwealth -- 29 Mart 2007; 9:29:37 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: targocid

    Aracımda good - year vector 5 lastik mevcut.Ses yapması hariç çok güzel lastikler.Yol tutuş, kızaklama, karda ve yağmurda kullanım olarak.Fakat 40000 km. oldu değiştirmek istiyorum.Bir dergide Nokian NRHİ lastiklerin sesiz ve güzel olduğu yazıyordu..Nokian kullanan varmı?? Önerirmisiniz??Sesiz ve yol tutuşu iyi olan başka lastik öneriniz varmı?Teşekkürler

    Bende nokian lastik var, gayet memnunum, karda kışta bana mısın demedi
  • 4 adet nokian lastik alalı(bostancı akın lastik) 2 hafta geçti..aslında bende nrhi almaya gitmiştim fakat gerek yok nre işini fazlasıyla görür fazla para vermene gerek yok diyerek 4 adet nokian nre aldım yanında da roadsnapp(basınç sensörü) taktırdım arabaya ...

    izlenimlerim gayet olumlu virajlarda güven veriyor,yol tutuşu gayet güzel bende ilk başlarda acaba michelin enerjy mi alsam diye tereddüt etmiştim fakat michelin lastiğin orijinalini bulmak gerçekten zor...genellikle china geliyor türkiyeye...

    ben nokian lastiklerimden memnunum...aldığıma da pişman değilim. Sadece içimde kalan uhde nrhi mi alsaydım oldu...Ayrıca lastikler gerçekten sessiz ve hamuruda yumuşak....

    eğer merak ettiğin şeyler olursa yardımcı olabilirim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: commonwealth

    quote:

    Orjinalden alıntı: targocid

    galba nokizani tanıyan pek kimse yok.Peki goodyear vector 5 mi michelinmi alalım.yol tutuş ve ses açısından hangisi iyidir??


    goodyear hydra grip. mükemmel yol tutuş, birazcık gürültü, 80,000 km garanti. bende var 86 h serisi. 250 kmh sürate dayanıklı. aracının ses yalıtımı iyi ise hiç korkma hemen tak. müthiş frenaj sunar. Michelin alacaksan eğer raf ömrü ve üretim yerine dikkat et. örneğin bir ay kadar kullandığım michelinler çin malıydı gittim petlas daha iyiydi. kore yada çin üretimi michelin yerine yerli lastik al hem daha memnun olursun hem de paran cebinde kalır.



    86h serisi 210 km ye kadar dayanıklıdır eğer 250 ye dayanıklı olmasını istiyorsan farklı bir lastik tipi olmalı bende v tipi var o bile 230a kadar dayanıklı.

    ayrıca good year ve michelinden başka lastiklere pek güven olmayacağını söyleyebilirim. malum yol ile sadece bağlantımız olan nesneler lastiklerdir. fiyatlara baktığımızda ucuzunu almaya çalışıyoruz ama en önemli şeyi unutuyoruz. araç içinde hayatta kalmamızı sağlayan en önemli şey lastiklerdir.
    bu yüzden kaliteli lastikleri tercih edin...




  • aracımdaki lastikler goodyear vector 5.yol totuş, sağlamlık açısından çok güzel lastikler ama yol sesi yapıyor.güvenik açsından ucuz olsun diye aracıma hiçbir kalitesiz parça taktırmam öncelikle onu söylelyeyim.ben lastikleri 3 sene sonra veya 40000 km sonra değiştirme taraftarıyım.çünkü hangi lastik olursa olsun belirli bir süre sonra özelliğini kaybadiyor yol tutuş fren parformansı ilk takıldığına göre bariz fark oluşuyor.14 yıldır auto show dergisini takip ediyorum.bir sayısında yapılan 15-16 markanın lastik testlerinde nokian nrhi'nin en sesiz lastik olduğu diğer performansınında orta-üst seviyede olduğunu okumuştım.benim için sesizlik ve yol tutş önemli, zaten 40000'den sonra değiştireceğim.bursa'da nokian satan bayi biliyormusunuz, nokian üzerinde durmam birde nokian denemek istediğimdendir
  • bende lassa impetus2 var, sert yanaklı bir lastik, tabanı da bir okadar sert.
    yol tutuşu ve virajları güzel, ancak ses biraz fazla..
    Nokian bildiğim kadarıyla Norveç malı. oralar soğuk olduğu için soğukda ve karda iyi performans verecek şekilde üretilmişlerdi.
    kullanan bir kaç arkadaşım var, memnun olduklarını söylediler.
    ben kullanmadım şahsen o nedenle fazla yorum yapamıyorum.

    lassa'yı da 55 yanak lastik olduğu için tercih ettim, malum köy yerinde yaşıyoruz, çukur-tümsek fazla.
    yanakları sert olan bir lastik bulmam lazımdı o da impetus2 oldu.
    sesi dışında memnunum lastiklerden

  • bende impetus 2 almak için yola çıktım ama ne yaptıysam..nereye baktıysam kimsede yok maalesef..neymiş efendim 185/70/14 lastkte kimse impetus 2 almazmış..yok kimse gitmiyor diye stoğa koymazmış..neyse bende baktım bu işin sonu yok..goodyear vektor 5 aldım..baya da uygun fiyata aldım..fazla hız yapmadım ama bi hırıltı duydum..daha yeni lastik..bilmiyorum bakalım ilerde ne gözterecek..gerçi benim hızla pek işim olmuyor..bene ıslak yolda kaymasın,sağa sola savurmasın..birde hafif karda biraz yola tutunsun yeter..inşallah bu istediklerimi bana verir ve beni pişman etmez good year vector 5..
  • Bursa'da nokian satan bir yer biliyor musunuz, ben de nokian taktırmayı düşünüyorum.
  • Nokian iskandinav ülkelerinde çok ünlü , bende akın lastikten alırım , şimdiye kadar kullandıklarımdan da gayet memnun kaldım , ancak ne var ki avrupa menşei li testlerde TR piyasasında pek te tercih edilmeyen modeller markalar başa oynuyor , çok araç değiştiririm lastik piyasasının da içinde sayılırım en sık sırasıyla kullandıklarım michelin , goodyear , nokian oldu..
  • sessiz lastik desenleri düz olandır bide yumuşak oması tabiiki lastik ebat nedir yazarsan sana en sessiz lastikleri yazarım nokian v yada nokian h yeni üretilmiş en sessiz lastiklerdir mıchelin exalto oda baya çıt çıkarmaz aracın ve lastik ebat ları pls?
  • Arkadaş michelin mi goodyear mi demiş? Şimdi michelin yumuşak lastiktir ve Türkiye yollarında pek dayanmaz. Ama iyi yollarda kullanılırsa 1. sınıftır tabii ki. Mesela bende bridgestone var. Daha serttir dolayısıyla performansı da daha iyi yaşarsınız fakat içeri daha çok ses alıyor. Michelin ise daha az ses alır.
  • Ben 16bin km kadar kullandım nokian H serisi 195-65-r16 hiç şikayetim olmadı ve lastikleri değiştirdikten sonra arabanın motor sesini duymaya başladım, çünkü daha önceki lastikler ile yol sesinden motor sesi duyulmuyordu :)
    Güzel lastik artı üzerine de lastiğin değiştirilme zamanını gösteren bir teknik uygulamışlar 8'den 2'ye kadar rakamlar var sırası ile siliniyor 8 en iyi, 2 lastiğin değişme zamanı geldi demek ben 16bin km yol yaptım ancak ön lastiklerin 8'i silinmek üzereydi o da pati çektirmekten :)
    Şimdi ikinci aracımada nokian almayı düşünüyorum...
    Ama birde kötü yanı var onuda belirteyim ön lastiklerin nasıl anlatayım diş kenarlarında parça kopmaları oldu böyle fare kemirmiş gibi ama o da pati ve sert frenlerden kaynaklandı. Benim ilk aracımdı dolayısı ile aynı sert kullanım şartlarında diğer markalar nasıl sonuç verirdi bilmiyorum, düzgün kullanılsa olmazdı bence.




  • bende dacia logan mcv var uzerinde fabrika çıkış good year gt3 verdiler hemen hemen 60bin km kullandim yanlız diycem budurki hayatimda kullandiğim en adi en kotu lastikdi diyebilirim continental dunlop brigestone hepsini kullandim daha 3 bin km once arabama nokian 88h 195 60 15 aldım ve inanın uzerine para verseler bu saydığım markaları kesinlikle ve kesinlikle arabama bir daha koymam nokian lastiğinin komforu ve sessızlıgı hıc bır lastıkde yoktur arabanizda mıchelin bile varsa hıc tereddut etmeden bu lastiği almanızı sıddetle tavsiye ederim aracımın fren mesafesıde azaldı onceden cok kayardı kalkarken pati cekerdi suan araba sadece gtmek istiyo virajlarda dacia kullanan bilir araba yanliyordu simdi ise aynı hızla o vırajlara gırmeye korkuyorum arabayı yatırıcam dıye tek kelimeyle nokian dıyorum hıc dusunmeden arabanıza hemen takın
  • bencede nokian cok iyi.ben michelin , pirelli kullandım.ama en iyisi nokian.birde michelin in yarı fiyatına.200 michelin ; 98 nokian.benim aldıgımda.
  • ßridgestone turanza er300 veya michaLin energy saver den ßirisini tafsiye ederim !.. çokkez nokian LastikLerin kaLitesini duymuştum ancak hiç denemedim !..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.