Şimdi Ara

Notebook İçin Wifi Kartı Tavsiyesinde Bulunabilirmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar iyi forumlar, şuan elimde Realtek Rtl 8723be modeli bir wifi kartı mevcut fakat çok memnun değilim açıkçası. Donanım bilgimde çok sayılmaz. Bana notebook ve Linux uyumlu bir wifi kartı önerisinde bulunabilirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Qualcomm QCA9377 var bende. Memnunum. Ama intel kartlar tavsiye ediliyor daha çok.

  • Teşekkür ederim cevabınız için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://tr.aliexpress.com/item/4000144144831.html hocam şöyle birşey işimi görür herhalde. Amacım uyumsuz donanımdan kurtulmak internetim yavaş zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtahaeslik

    https://tr.aliexpress.com/item/4000144144831.html hocam şöyle birşey işimi görür herhalde. Amacım uyumsuz donanımdan kurtulmak internetim yavaş zaten.

    Valla bilemedim. Hiç araştırmadım piyasayı, internette ürün yorumları var mı?

  • rtahaeslik R kullanıcısına yanıt

    Selamlar


    Notebook'unuz için WLAN kartı almayı düşünürken öncelikle bilgisayar üreticinizin donanımıyla uyumlu mu ona bakmanızı tavsiye ederim. Notebook'lar da nihayetinde PC sayılır fakat çoğunun ana kartının modele/konfigürasyona özel olduğunu da göz önünde bulundurmak lazım. Kullandığınız bilgisayarın markası/modeli nedir, destek sitesinde hangi parçalar öneriliyor veya forumunda kimler hangi parçaları denemiş ona bakabilirsiniz.

    Bir diğer konu da kullanmayı düşündüğünüz GNU/Linux dağıtımı nedir? Bazı dağıtımlar kapalı sürücüyle donanımları çalıştırabiliyor, bazı dağıtımlar güncel çekirdekle donanımları çalıştırabiliyor, bazıları da bu ikisinin dışında kalıp çalıştırmıyor.

    Sizdeki RTL8723BE modeli Linux 3.17'den sonra sürücü desteği almış, rtlwifi_new ile de destekleniyormuş (bkz. https://linux-hardware.org/?view=search&vendor=Realtek&name=RTL8723BE#list).

    Almayı sorduğunuz AX210 için Linux 5.12 ile sürücü desteği gelmiş. Bu çekirdek çok yeni ve birçok GNU/Linux dağıtımında resmen yok.

    Linux donanım uyumuyla ve dağıtımlarda çalışıp çalışmadığına https://linux-hardware.org/?view=search adresinden bakabilirsiniz.


    Intel'in bundan biraz daha eski Wi-Fi kartlarına bakabilirsiniz hem daha ekonomik bir tercih hem de daha yaygın donanım uyumluluğu olabilir





  • Teşekkür ederim cevaplarınız için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    Asus X541UV model bir cihaz. Açıkçası dağıtım olarak ağırlıklı Debian Testing tercih ediyorum. Donanım işlerinden hiç anlamıyorum maalesef. Mevcut Wifi kartımla bir dağıtım kullanmak istediğimde kernel parametresi kullanmak zorunda kalıyorum ve bu içime sinmiyor.
    https://askubuntu.com/questions/771899/pcie-bus-error-severity-corrected. Bu sorun bir türlü çözülmedi parametre kullanmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtahaeslik -- 31 Mayıs 2021; 22:58:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rtahaeslik R kullanıcısına yanıt

    Debian'da "çalışıyorsa dokunmamak" en iyi yaklaşım. Ama kernel parametresi işinizi görmüyorsa veya içinize sinmiyorsa iki seçenek var

    1. backport içinden daha güncel kernel kurabilirsiniz, o şekilde 5.x kernellere bakabilirsiniz

    2. https://github.com/rtlwifi-linux/rtlwifi_new adresindeki sürücüleri kurabilirsiniz. Bunun için şöyle bir kılavuz hazırlanmış ama linki ve modeli değiştirmeniz gerekecek: https://ubuntuhandbook.org/index.php/2018/08/no-wifi-adapter-found-hp-laptops-ubuntu-18-04//


    Tabii sizi anlıyorum bunlarla uğraşmak veya gömülü gelmeyen bir sürücüye güvenmek de hoşunuza gitmeyebilir, sonuçta kurulum ve kullanımla ilgili fazladan birkaç adım ekliyor.


    Bildiğim biraz eski modellerden Intel 9260 vardı, daha çok kernel (5.2 sonrası) ile uyumlu olduğu için tavsiye edeyim diye düşündüm ama daha eski olmasına rağmen fiyatı kargosuyla falan daha yüksek tutuyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • ugurcansayan kullanıcısına yanıt
    İlgini ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Söyledikleriniz doğrultusunda bir karar vereceğim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.