Şimdi Ara

Notebook RAM (kafam karıştı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şu an elimde upgrade edilmeyi bekleyen ACER3634 Celeron 1.6Ghz bir laptop var.

    Biz bu laptopa RAM almak istiyoruz ,

    CPU-Z e girdiğim zaman, RAM'in modeli DDR-SDRAM PC2700 , yani DDR333 ...

    Ben bugün benim laptopun RAM'ini DDR2 533 denemeye kalktım pin sayıları filan herşey aynı olmasına rağmen 1mm lik bir fark dolayısı ile takamadım RAM'leri... ( Bu bu laptopa istediğin DDR2 yi al takamazsın taksan da çalışmaz demek mi ?)

    Bir de asıl sormak istediğim soru Notebook'da Bus Speed 400Mhz dolayısı ile ben bu laptopa DDR3200 400 alsam , RAM'lerimi 400 olarak çalıştırabilir miyim ???

    Cevaplarınızı ve önerileriniz bekliyorum...



  • önceki ramin 333 mhz oldugu için yeni alacagın ( almak istediğin ) ram 400 mhz ise 333 mhz de calısır. cunku 333 mhz olan 400 e cıkamacagı için. yani 400 mhz almana gerek yok. tabi eski ramı 400 mhz ile değiştirmedikten sonra. 333 alman daha yararına. bu arada piyasada zor bulunuyor artık. 333 ve 400 mhz likler.
  • sn ExECaLiBuR arkadaşın sorunu ile bende karşılaştım şu 1 mm lik fark meselesini baada anlatabilirmisin. Benim eski 1Gb lık ram üzerinde 533 Mhz yazıyoor. Ama DDR2 mi 5mi anlayamadım ( bu arada bunu nasıl anlarım ?) Diğer slota bir tane daha 1 GB lık ram takmak istiyorum ama aldığım ram bilgisayarın portuna girmiyor. dış çerçevenin (plakanın) ebatları aynı ama pinlerin ve o küçük gediğin yerleri birtarafa doğru 1 mm kadar kaymış o üzden o küçük gedik oturmuyor. yeni aldığım ramin üzerinde hiç birşey yazmıyor. Tek gördüğüm fark eski ram üzerinde 1.8 Volt yazıyor yeni ramde ise 2.5 volt yazıyor.

    Ayrıca yeni aldığım ram başka bir laptopa uyuyor ( Acer AMD ) Ama benim laptopumdaki ( Asus A6Q ) eski ram de Acera uymuyor.
    Bütün bunlar ne demek oluyor Allah aşkına.
  • http://www.legitreviews.com/article/212/2/

     Notebook RAM (kafam karıştı)


    quote:

    Just like desktop memory DDR1 and DDR2 memory can not be used on the same DIMM slots due to an alignment change in the PCB.


    buradaki yazılardan ve resimden de anlaşılacağı üzere DDR destekli bir anakarta DDR2 ram takamazsınız arkadaşlar. çalışma gerilimleri ve pin yapğıları farklı.




  • anlaşılan sende ram ddr2 533mhzlih. bunlar 1.8 volt ile calısır. yeni aldıgın ise ddr (ddr1) 333 yada 400 mhz ve 2.5 volt ile calısır. yani senin ddr2 533 mhz lik 1 gb ram alman gerekir. Dinçer arkadasın dediği gibi ddr1 ve ddr2 yi aynı anda kullanamazsın. zaten boyutlarında bu yuzden farklılık var.
  • çok teşekkürler Sn.Dinçer ve Sn.ExECaLiBuR Fotoğraf aynı benim durumumu yansıtıyor Hatta markası bile aynı. Ve elimdeki orjinal ramin DDR2 olduğu müjdesini verdiğiniz içinde tekrar teşekkürler.

    Ayrıca verdiğiniz linkden de ayrıntılı bilgiler edindim.Tekrar teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wortex -- 4 Nisan 2007; 19:46:37 >
  • Çok pardon ama verdiğiniz linki karıştırırken şu sayfaya gittim
    http://www.legitreviews.com/article/212/3/

    bu grafiklerden bir sonuç çıkartamadım. Sanki DDR1 daha iyi performans vemiş gibi duruyor ( o buffered ve unbuffered ne anlama geldiğini anlayamadığım için böyle söylüyorum)






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.