Şimdi Ara

NVIDIA Control Panel Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
12.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçen gün NVIDIA Control Panel'a girmek için masaüstüne sağ tıkladığımda orada göremedim. Denetim Masası'ndan girmeye çalıştım, orada tıkladığımda hiçbirşey olmadı, açılmadı yani. Ayrıca aygıt yöneticisine girdiğimde NVIDIA GT 750M kısmında kod 43 adlı bir hata ve sarı ünlem işareti gördüm. Bunun üzerine sürücüleri silip yükledim yine olmadı. Temiz kurulum yaptım, format attım, recovery yaptım hiçbiri soruna çözüm olmadı. İnternette araştırdığımda aynı sorunu yaşayanları da gördüm fakat çözüm bulamamışlar sanırım. Donanımsal bir hata olmadığını düşünüyorum çünkü bilgisayarı masaüstüne kullanıyorum sabit olarak. Hareket bile etmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

    Not: Bilgisayarım ASUS N550J serisinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yok mu yardım edecek biri ya ?
  • sürücüyü tekrara yükle
  • İyi günler.

    Hocam Aynı sorun bende de oldu 20.11.2014'te. Benim Alet Asus N550JV. Yabancı bir forumdan faydalanarak şu şekilde çözdüm. Bende kod 43 hatası yoktu veya ben görmedim. Ama sistemde yani Aygıt Yöneticisi'nde GT750M gözükse bile sağ tık menüsünde Nvidia Denetim Masası gözükmüyordu ve sağ tıka masaüstünde 2-3 defa bastığımda masaüstü kilitleniyordu ayrıca sağ alt taraftan Nvidia'yı bulamıyordum. Bilgisayara temiz format ve fabrika formatı atmak, eski tarihli bir sistem geri yüklemesini yüklemek, "DDU" programı aracılığıyla ekran kartının tüm yazılımsal dosyalarını silip ardından driver'ı ile tekrar yüklemek, eski versiyonlu driver yüklemek yemedi. Sorun Bios'un versiyon 207'de veya düşük bir versiyonunda olmasıymış. Benimki 207'deydi 208'e güncelledim. Bir sorunu kalmadı. Bios versiyonunu bilmiyorsan bakmak için 3. ve 4. adımı uygula. (Windows 8'de bu yolu yaptığım için Windows 8.1'de bios'a giriş farklı yerden veya sekmeden olabilir, bunu internetten bakarak nasıl olduğunu öğrenip yapabilirsin)

    Çözümü sıralayarak kısaca anlatacak olursam;

    1) Asus'un sitesinden Asus N550JV sayfasının sürücü kısmından Win8 64bit/Win8.1 64bit'i seçerek Bios Sekmesinden Sürüm 208 "BIOS 208" yani son bios güncellemesini indir. Asus N550JV Sürücü Sayfası

    2) Zip halindeki dosyayı çıkarıp dosya sistemi FAT-32 olan bir usb belleğe at.

    3) Bios'a girmek için: Windows Simgesi+C => Ayarlar => Bilgisayar Ayarlarını Değiştir => Genel => Gelişmişmiş Başlangıç => Şimdi Yeniden Başlat (Yeniden Başlatılıyor dedikten sonra Mavi Ekranda Seçenekler Çıkacak) => "Bilgisayar'ı Kapat" seçeneğini seç

    4) Bilgisayarı USB bilgisayara takılıyken F2 tuşuna basılı tutarak aç (Veya aynı başlatma seçeneğiyle ESC'ye basarak boot sekmesinden yeni boot ayarlayı seçerek biosa gir).

    5) Bios Ekranından => Advanced => En üstteki seçenek (Açıkmada bios Update'i görürsün) => Sonra FS00'dan FS06 ya kadar olan seçeneklerden aşağı-yukarı tuşlarıyla gezerek sol-sağ tuşlarıyla da dosya içeriklerini görerek USB'ye attığın dosyayı bul. (Benimki FS01'deydi. [Dosyadaki ad "N550JVAS.208" idi benimkinin. Sendede aynı olur herhalde.]). => Enter'a bas ve yükle. Yükleme tamamlandıktan sonra bilgisayar kapanacak.

    6) Bilgisayarı aç, Masaüstüne gel ve sonucu gör... Hayırlı Olsun... :)

    Çözümü bulduğum sayfa: Asus N550JV Nvidia GT750M Görmeme Sorunu Çözümü

    Umarım yardımcı olabilmişimdir... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli_Dedeoğlu -- 21 Kasım 2014; 15:43:50 >




  • Deli_Dedeoğlu D kullanıcısına yanıt
    Peki bunu yine ASUS'un sayfasındaki BIOS Flash Utility ile yapsak olur mu acaba ?
  • Deli_Dedeoğlu D kullanıcısına yanıt
    Az önce denedim, elimdeki USB'yi FAT32 formatında formatladım önce ardından BIOS dosyasını içine attım ancak o bahsettiğiniz slotlarda çıkmadı BIOS'a girince. Neden böyle oldu acaba ?
  • Hallettim. Başka bir slota takıp BIOS'u güncelledim, sorunum çözüldü. Çok teşekkürler.
  • Çok can sıkıcı bir problem bence. Paylaşmamayı suçluluk sayardım kendim için. Ben İlk önce sürücüyü silip tekrar yükledim. Olmadı "DDU" ile ekran kartının her şeyini sildim. O da olmadı kurtarma seçeneklerinden format attım. Sonra format atmama rağmen olmayınca en son bu çözümü buldum. Yani benim yaşadıklarımı yaşamasın kimse. :D
  • Hocam çok teşekkür ederim. Dünden beri kafayı yiyecektim. Ayrıca KOD:43 çözümü de budur bence. Çünkü bende kod:43 hatası vardı sürücü silip tekrar yüklüyorum sonra tekrar oluyordu. İnşallah bir daha olmaz. Tekrardan çok teşekkür ederim. Konu ismine istersen Kod=43 çözümü de ekleyebilirsin hocam senin konun için daha iyi olur herkes faydalanabilir bu konudan böylelikle.
  • 1 yıllık bir hort olacak ama çok teşekkür ederim hocam.
    2 gündür aynı hata bende de vardı. Kod43 hatası, sarı ünlem, ekran kartının gözükmemesi vs... Yapmadığım, denemediğim yol, aramadığım(bunaltmadığım) arkadaşım kalmadı, nette yazılan çözümlerin hiç biride işe yaramamıştı. Yarın servise götürecektim hatta. Yazdığın çözüm ile düzelttim bugün. Tekrar teşekkürler .
    Nvidia denetim masasının açılmaması, ekran kartının gözükmemesi, sarı ünlem işareti, kod 43 hatası hepsinin kesin çözümü Bios 208'e güncelleme .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: heroson

    1 yıllık bir hort olacak ama çok teşekkür ederim hocam.
    2 gündür aynı hata bende de vardı. Kod43 hatası, sarı ünlem, ekran kartının gözükmemesi vs... Yapmadığım, denemediğim yol, aramadığım(bunaltmadığım) arkadaşım kalmadı, nette yazılan çözümlerin hiç biride işe yaramamıştı. Yarın servise götürecektim hatta. Yazdığın çözüm ile düzelttim bugün. Tekrar teşekkürler .
    Nvidia denetim masasının açılmaması, ekran kartının gözükmemesi, sarı ünlem işareti, kod 43 hatası hepsinin kesin çözümü Bios 208'e güncelleme .

    oh sonunda yapabilmissin. gunlerdir kafamin etini yemistin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.