Şimdi Ara

[NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
23
Favori
14.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Game Ready - 537.58



    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması
    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulamasınvidia
    En Yeni Resmi GeForce Sürücülerini İndirin
    https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/drivers/


    Bu sürücü ile RTX 4000 serisi için MSI Mode varsayılan olarak aktif oluyor.


    1000/2000/3000 Serisi kartı olanlar MSI Utility kullanarak manuel etkinleştirebilir.


    Etkinleştirmek isteyenler için MSI utility kullanımı:


    Yönetici olarak çalıştırın

    Supported kısmında MSI destegi görünüyorsa GPU'nun bulundugu satırda MSI tikini etkinleştirin. Önceligi yüksek olarak ayarlayıp Uygula(Apply) diyerek bilgisayarı yeniden başlatın.


    Donanımınız desteklemiyorsa Etkinleştirmeyin. Aynı IRQ kullanan başka donanımlar varsa dikattli olun bilgisayarınız açılmayabilir.


    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması



    Chrome tabanlı tarayıcılardaki kare pattern sorunu için fix yok. Geçici çözüm için grafik api'yi dx9 veya openGL ile değiştirebilirsiniz.


    Uygulamak için Tarayıcı adres satırına


    Chrome için: chrome://flags/

    EDGE için: edge://flags/


    yazıp deneysel özellikleri açın.


    Choose ANGLE graphics backend kısmından apiyi değiştirin.


    [NVIDIA DRIVER ANA KONU]Game Ready (551.68v HotFix) Yeni Nvidia Uygulaması




  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Msi mod nedir diye arattım kısıtlı cevaplar var ne işe yarıyor tam olarak
  • Neyse 4000 oto açılıyomuş yırttım 😅
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Cpu ve gpu arasındaki iletişim daha hızlı oluyor. Olası bir cpu overhead sorununu önleyebilir. Daha hızlı iletişim kurulduğu için daha akıcı bir sistem olabilir. Mesela nvme ssdler bu modda çalışıyor ve priority kısmı high. Gpu için priority undefined bırakın diyorlar.
  • @run...rabbt MSI Utiliy sayfasına göz atman yeterli aslında.


    @sukrullex Priority high'da giriş gecikmesi hissedilir derecede azalıyor ancak her sistemde sorunsuz çalışmayabilir. oyun esnasında takılma v.b gibi sorunlar yaşanıyorsa. ( aynı kural NVME SSD''ler içinde geçerli.) Undefined bırakarak testlerinizi yapmak daha mantıklı olur, hangi öncelikte kullanacağınıza kendiniz karar verirsiniz.

  • Son driver pek iyi değil gibi duruyor. Çünkü oyunlarda CPU binen yük eski driver göre yaklaşık %6 artış gözlemledim. Ben biraz daha deneyim edip ondan sonra bu sorun devam ederse 537.42v geri döneceğim.
  • moonquad kullanıcısına yanıt

    Farkettim, gerçekten CPU kullanımında anormallik var bende usage %3-6 arası gezinirken anlık %90lara fırlıyor.

  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Sizdeki cpu nedir hocam?
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    I7-9700K 2K çözünürlükte ortalama 3%-25 arası kullanım görüyordum bu sürücü ile anlık %90 çıkıp normale dönüyor.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç ya. Ben de dün güncelledim işte driver. Forza motorsport benchmarkı yaptım pek dikkat etmedim cpuya ama sonuçlar aynı gibiydi hemen hemen. Bende 13600kf ve 4070 var
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Hocam her oyunda bu sorun olmaya biliyor. Genelde CPU limiti olmayan oyunlarda daha kolay anlaşılabiliyor. Forza motosport da CPU limit var ondan dolayı pek anlamanız kolay değildir.

  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Bugün denemeler yapacağım o zaman belli olur hocam.
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Mesela assasins Creed mirage de CPU kullanımım hiç bir zaman %70 olmuyordu genelde %58- 67 arası gezerdi ama şimdi maşallah %78lere kadar çıkıyor ve ortalama %73 kullanım oluyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukrullex

    Çok ilginç ya. Ben de dün güncelledim işte driver. Forza motorsport benchmarkı yaptım pek dikkat etmedim cpuya ama sonuçlar aynı gibiydi hemen hemen. Bende 13600kf ve 4070 var

    hızlıca bakabilecegim CS2 vardı şuan kapsamlı test edemedim ancak bu oyunda usage %3-10 arası dolaşırken sürücü sonrası %90'lara peak oluyor. normal değil akşam BFV 'de detaylı test ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unconc3rn3d -- 11 Ekim 2023; 14:21:12 >
  • Msi utility ile uğraşmayın gpu daha çok ısıniyor zamanında detaylı testlerini yapmıştım. Nvidia kartlarda pek bir getirisi yok vega 64 de epey fark etmişti oyunlar daha akıcı olmuştu. 3070 ile 3090 normal isilarin uzerine çıkmıştı.
  • boss06 kullanıcısına yanıt

    ben öğlen hem 7900xtx hem 3080 için baktım şu msi mevzusuna zaten seçiliydi önceliği ile de oynamadım. 537.58'deki cpu sorunu ne bakayım 11700k ile yani işlemci kullanım artışı bir gösterge değildir gpu kullanımı bile bazen anlam ifade etmez önemli olan sorunsuz oynamak takılma donma ya da takılıyormuş yavaşmış gibi olmaması. ben iş yerindeki 1050ti ile starfield uncharted4 last of us falan oynadım 20 25 fps bile olsa aktı yani monitör de çok etkilidir bu konuda düzgün gsync varsa ki ben 2017 sonu model 2k 24" aoc kullanıyordum ilk çıkan 4 yazılımsal desteki modelden biriydi gow'da delirtmişti artık win8 modunda falan oynuyordum ama rog 27 hardware gsync monitöre geçince dünya varmış dedim. bu 1050ti'de de 24 aoc 1080p IPS 144hz bir model var hardware değilse bile gsync'i çok başarılı yani başıma bir sene geldiği için anlıyorum direkt monitör etkisini. fps ya da kullanım değil yani mevzu sorunsuz mu akıyor mu bütün olay. 3300x o 1050ti'deki işlemci ben bunu 2080superle de kullandım daha yüksek kullanımdı 2k olmasına rağmen şimdi çalışmıyor bile ya da çözünürlüğe göre ya da oyuna göre değişebilir işlemci kullanımı ama gpu her oyunda düşük kullanımsa sıkıntıdır. işlemciyi yüksek kullandırıyor ne güzel işte deterjanlı motor yağı gibi motoru temizler oyun daha güzel oynanıyor mu siz ona bakın. eskisine göre kötü olduysa işlemci kullanım artışına rağmen o zaman sorunludur sürücü. para çokomel ilişkisi yani kısaca ne alıyorsunuz ne veriyorsunuz ona bakın boşverin kullanım mullanım. ben afterburner bile açmam özellikle bir şeye bakmayacaksam ki genellikle bakmıyorum.





  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Hocam korktum sistemi 3dmark testi yaptım neyse ki aynı sıcaklık
    4000 de zateb oto açıkmış sıcaklık aynı
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt
    Rx 6000, rtx 30 kartlarda default açık zaten. Sıcaklık farkı da yok benim test ettiğim gpularda. Ha şu olmuştur belki, gpu daha çok kullanılmıştır, cpu limited durumlarda overheadi azalttığı için doğal olarak gpu birkaç derece sıcak çalışabilir. Onun dışında modern sistemlerde pek fark olacağını düşünmüyorum. Tıpkı HAGS gibi. MSI mode ve HAGS birlikte açık ise input lag yapan diyen de var. Ama rtx 40 için HAGS lazım. Yoksa frame gen açamayız. Karışık işler. Ama win11 HAGS ayarında hiç problem yok bence. Win10 hags sıkıntılıydı.
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam içim rahatladı 😅
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    High alıp reset atıp test yapın aynı mı bakalım?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.