Şimdi Ara

NVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aldığım Adata XPG SX8100 512 GB ssdye windows 10 yüklemeye çalıştım.

    Öncelikle nvm ssdyi yerine taktım, pcyi açtım, disk yönetiminden yeni birim olarak oluşturdum,rufus ile default ayarlarda gpt olarak win 10 2004 sürümünü flaş belleğe yazdırdım ve format ekranına geldim.

    İlk olarak karşıma şu hata çıktı. "Yeni bölüm oluşturamadık......" Shift+F10 ile kodları buldum, diskpart listdisk clean vs vs. o işlemleri yaptım. Restart atarak tekrar kurulum ekranına geldim.

    Bu sefer bana diski gpt çevir dedi. Yine kodlar ile convert gpt dedim ve yeniden başlattım.
    O zamanda karşımda disk oluşturma ekranı geliyor. Yeni birim oluştur dersem beni ilk hataya tekrar gönderiyor ve yeni bölüm oluşturamadık diyor. Eğer yeni tuşuna basmadan ileri dersem de önyüklenecek şekilde hazırlayamadı diyor.

    SSD şu anda takılı ve çalışıyor. İçine normal bir disk gibi herşeyi rahatlıkla atabiliyorum. Win 7 kurmak istedim ama ssd ye kurmak için bazı dosyaların gerektiğini yazmışlar ve yönlendirilen linkte microsoft o dosyayı artık silmiş ve win 10 yükleyin diyor.

    Böyle değişik bir durumla karşılaştım. Bundan önce başka bir m2 ssd takılıydı anakartıma ve gayet rahat kurmuştum ona sistemi.

    Sistem özellikleri belki soran olursa, anakart asus x570 prime, işlemci ryzen 3600, 16 gb ram vs vs.
    Orjinal satın alınma windows lisansım var kaçak değil.
    Rufus ile default ayarlarda denedim olmadı, mbr yüklemek istedim olmadı, windowsun kendi media creation toolu ile flaşa windows kurdum yine olmadı.

    NVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİNVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİNVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİNVME SSDYE WİNDOWS KURAMAMA PROBLEMİ







  • SSD yeniyse ekranda görünen bütün bölümleri sil. Sadece 1 bölüm ham halinde görünecek şekilde kalsın. Ardından yeniye tıklayıp yönergeleri izleyerek kurulum yapabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhans19

    SSD yeniyse ekranda görünen bütün bölümleri sil. Sadece 1 bölüm ham halinde görünecek şekilde kalsın. Ardından yeniye tıklayıp yönergeleri izleyerek kurulum yapabilirsin.
    ekranda görünenler diğer m2 ssd ve hdd hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahbârî

    ekranda görünenler diğer m2 ssd ve hdd hocam

    Alıntıları Göster
    O zaman windows 10 kuracağın ssdyi seç ve dediğim sil>yeni işlemini yap.
  • cozum kolay MiniTool Partition Wizard programini indirin ssdyi gptden mbrye donderin veyahut tam tersini mbryi gptye cevirin sorunsuz kuracaktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre50900 -- 11 Haziran 2020; 15:57:1 >
  • Cmd ac o ekranda ya shift f11 ya da f10 diskpart list disk select disk clean convert gpt yap duzelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer diskleri sistemden bağlantısını kes. Format atacağın SSDyi tek parça haline getirip yeniden biçimlendir.

    Kurulum diskinizi yanlış formatlamış olabilirsiniz. UEFI kurulum yapacaksanız hem USB kurulum diski GPT, hem yükleme yapacağınız disk GPT formatında olmalı. Legacy yani MBR modunda kurulum yapacaksanız da tam tersi olmalı. Diğer diskler muhtemelen MBR formatında ayrılmış alana sahip kurulum bu yüzden sorun çıkartıyor olabilir. UEFI nin ayrılmış alanı FAT32, MBR diskinin ayrılmış alanı NTFS formatındadır. Ayrımı bu şekilde anlayabilirsin herhangi bir disk aracından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 14 Haziran 2020; 5:53:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.