Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.221
Cevap
62
Favori
456.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onemli Not: Arkadaslar ben su anda mezunum ve okulda olmadigim icin herseyi guncel olarak bilmiyorum.
    Ayrica islerimin yogunlugu dolayisiyla pmlerinize cevap veremiyorum.
    Ogrenmek istediginiz sorularin bir cogu zaten okulun sitesinde mevcut birazcik arastirin.
    Bulamadiysaniz ogrenci islerini arayin. Yine bulamadiniz burda basliga yazin ki birden fazla kisinin gorup cevap verme sansi olsun.
    Yine cevap bulamadiysaniz buraya yazin.

    Bilgisayar muhendisligi ile ilgili bolum tercihi ile alakali sorusu olan varsa bana direk pm atabilir ama diger bolumler hakkinda yorum yapmaktan kaciniyorum yanlis yonlendirme yapmamak icin basliga yazin mutlaka bir bilen cikar.

    Ayrica ilk yazi uzerinden bi hayli zaman gecti genel bi cerceve olusturmasi acisindan bu okulun sizin tercih siranizda ve gelecek hedef ve hayallerinizde size neler katabilecegi ile ilgili fikir edinmek icin okuyun.
    Fakat guncel bilgiler icin guncel yazilari okumanizi tavsiye ediyorum.


    boyle de bisey varmis bakilmali cok iyi inceleyemedim ama ugrasilmis gibi duruyor
    http://blog.kibristaodtuvarmis.com
    onun disinda hersey icin
    www.kkk.odtu.edu.tr
    www.ncc.metu.edu.tr


    hala soranlar var kendi diplomami koyuyorum diploma ornegi olsun diye
     ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü



    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ODTÜ KUZEY KIBRIS KAMPUSÜ ANA BAŞLIK

    Arkadaşlar başlığı açmamın ilk amacı başta okulu tanıtmaktı gayet samimi bir biçimde artısıyla eksisiyle yazdığım
    yazıyı kaldırmıyorum onu okumak isteyen arkadaşlar olabilir. Yeni kazanan arkadaşlara hayırlı olsun. 2. tercihlerde
    düşünen arkadaşlara başlıktaki yazılanları tek tek okumalarını tavsiye ediyorum. Bu başlık altından okulumuzla ilgili
    paylaşımlara devam edebiliriz.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bir arkadaşın kıbrıs ünileri ile açtığı bir topicte gördüğüm bazı yanlışlar üzerine okulumu tanıtma gereği duydum umarım aşşağıda yazdıklarım size faydalı olur. Öncelikle bilmeniz gereken ilk şey
    ODTÜ KKK bir KIBRIS ÜNİVERSİTESİ DEĞİLDİR !!!!!!!
    Odtü KKK bir ODTÜ nün bünyesine dahil bir kampüstür ve lokasyonu da kıbrıstır. fakat bir kıbrıs üni si olarak değil türkiye üniversitesi olarak geçer. Kesinlikle vakıf(özel) üniversitesi değildir yüksek harçlı örgün öğretim olarak geçer. Aldığınız diploma ODTÜ diplomasıdır. bunlar işin kağıtüstü mevzuları. Şimdi gelelim asıl meseleye.Ben odtü kkk da bilgisayar mühendisliği okuyorum. Burslu kazanabiliyosanız burslu okumak burda büyük bir avantaj. Kıbrıs üniversitelerinde burs için ortalama şartları gibi şartlar isterlerken ODTÜ KKK'ya burslu olarak giriş yapan öğrencilerin bursları ortalamaya göre kesilmiyor. (Burslarla ilgili detaylı bilgi için postun en altına bakın)
    Eğitim ankaradaki ile hemen hemen aynı hocalarımızın yarısı Ankaradan değişmeli olarak 1 dönemle 4 dönem arası değişmeli geliyolar. Yerleşkenin kıbrıs üniversitelerinden tesis olarak eksiği yok fazlası var diyebiliriz fakat öğrenci sayısı 1300 seneye tahmin edilen de 1900 öğrenci civarıdır. Ben girne amerikan hariç diğer üniversitelerin hepsinde bulundum kalabalığın hiç bişeye faydası olduğunu düşünmüyorum. Burda okursanız kendinizi planlamayı ztn öğreniyorsunuz sizi temin edebilirim ki ne eğlencenizden geri kalırsınız nede dersinizden. Mağusada okuyan arkadaşlarımızın gece lefkoşa veya girneye gidip dönmeleri kendi arabaları yoksa neredeyse imkansızken güzelyurt girneye 45 lefkoşaya 30 dk uzaklıktadır ztn istanbul izmir gibi biryerde okuyacaksanız da ortalama seyahat süreniz de bundan az olamayacaktır. 4 arkadaş bir taksiyle anlaşıp kişi başı 20-25 tl gibi bir fiyata gidip dönersiniz istediğiniz saatte. Şimdi geliyorum burada okumak isteyen arkadaşlara uyarılarıma. Tekrardan söylüyorum
    ODTÜ KKK bir KIBRIS ÜNİVERSİTESİ DEĞİLDİR
    bu ne demek yani diğer okullarda gördüğümüz gibi kopyayla geçiyim derslere gitmiyim hatta türkiyede yaşıyım sınavdan sınava geliyim die birşey söz konusu değildir. ODTÜ diploması parayla alımaz haketmeniz gerekir. Puanlar ankara ODTÜ ile karşılaştırıldığında(burssuz) 60-70 puan aşşağıdadır bu da fakat sizden 60 -70 puan yüksek alan öğrencilerle aynı zorlukta eğitim görmeniz sizi zorlayacaktır. çok çalışmanız gerekir. Yata yata geçmek sadece sözel bölümlerde belki mümkün olsada mühendislik bölümlerinde imkansızdır paranıza ve zamanınıza yazık olur.
    yani 1. uyarım ben iyi bir eğitim almak istiyorum ve çalışkanım demiyorsanız burayı yazmayın KESİNLİKLE pişman olursunuz
    2. uyarım ise İngilizceniz orta seviyenin altındaysa ODTÜ KKK yı tercih etmeyin çünkü ODTÜ nin ingilizce beklentisi baya yüksek hazırlığı geçseniz bile hem bölüm derslerinizde hemde lisans eğitimindeki ingilizce derslerinde çok büyük sıkıntı çekersiniz.
    3. Maddi açıdan durumuz iyi değilse ODTÜ KKK yı tercih etmeyin .
    öss de alınan düşük puanınıza rağmen ODTÜ diplomasını sadece alma sadece şanşı için çekmeniz gereken bazı sıkıntılar var bunlarda bitanesi de her dersin her dönem açılmaması. ODTÜ düşünüp de araştıranlar bilir ODTÜ sadece mezun olacağınız dönem 3 tane bütünleme sınavı hakkınız vardır onun dışında bütünleme sınavı yoktur. Yaz okuluna gelip dersi tekrardan almanız gerekir. CGPA iniz yani kümülatif ortalamanız 1.8 altına düşerse suspension durumuna geçersiniz ve üst döneme devam edemez daha önce almadığınız herhangi bir ders alamazsınız 3. dönemi geçmemek şartıyla daha önceden aldığınız derslerden alıp ortalamanızı tekrar dan 1.8 in üstüne çıkarmanız gerekmetedir. işte buda derslerin her dönem açılmadığı bir okulda suspension olmanız halinde okulunuzn direkt olark 1 sene uzamasına hemen hemen eşdeğer olmaktadır. Yani 4 sene 5 sene belki 6 sene okumak maddi olarak çook büyük bir külfet olacaksa ODTÜ KKK yı tercih etmeyin.
    4. Sabırlı metanetli olgun elindekinin kıymetini bilen ve geleceğe dair yüksek hedefleri olan biri değilseniz ODTÜ KKK ya gelmeyin çünkü 4 ay sonra anne babanıza ben burda çok sıkıldım burda hiç bişey yok alın beni burdan diyeceksiniz. Ailenizden uzaklaşması ztn zorken kıbrıs ve özellikle güzelyurt gibi fazla gelişmemiş bir yerde yaşamak sizin için herşeyi daha da zor kılacaktır.
    AYNI ÖSS GİBİ KIBRIS ADASININ KENDİSİ DE BİR SINAVDIR
    Eğer derseniz ki bu okulun hiç mi güzel yanları yok tabiki var.
    1. Sabah derslere giderken trafik fln bilmezsiniz 8.40 daki ders için 8.30 da evden çıkmanız yeterli olacaktır.
    2. Güzelyurtun havası çok temiz. Kampüsde biraz tepede kaldığı için ilkbahar ve sonbaharda hava enfestir.
    3.Varınız yoğunuz öğrenciler olur. 1000 küsür kişilik koca bir aile olursunuz tek destek ve dayanağınız arkadaşlarınızdır.
    4. Hocalarınıza arkadaş gibi olursunuz aynı yerde içer aynı yerde yemek yer aynı yerde vakit öldürür aynı yerde spor yaparsınız.
    5. Sınıflarda maksimum 25 -30 kişi olur. dersi çok daha iyi takip edebilirsiniz.
    6.Binaların hepsi 2-4 yıllık olduğundan okul gıcır gıcırdır.
    7.ODTÜ'lü olursunuz.
    Benim ilk aklıma gelenler artılar ve eksiler bunlar daha başka sorusu olan aklına takılan varsa sorularınızı seve seve yanıtlandırabilirim.


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Arkadaşlar burslarla ilgili durumlar yıldan yıla değişkenlik gösterdiği için direkt olarak okulun sitesindeki açıklamayı buraya koymaya karar verdim
    Kimseyi yanlış bilgilendirip başını yakmak istemiyorum çünkü.

    ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu 2009-2010 ders yılında öğrencilerine aşağıdaki burs olanaklarını sunmaktadır:

    ÖSS SONUÇLARINA GÖRE VERİLEN BURSLAR

     Öğrenim Bursu: Karşılıksız olan bu burs, İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek bir yıl ile lisans programında geçirilecek en fazla beş yılı, başka herhangi bir koşula bağlı kalmaksızın, kapsar.

     Yurt Bursu: ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu programlarına 2009-2010 eğitim-öğretim yılında kabul edilecek öğrenciler için geçerli olmak üzere; uluslararası ortak lisans programı hariç, Burslu ve Burssuz programlara yerleştirilen öğrencilerden Y­ÖSS­SAY ve Y­ÖSS­EA puan sıralamasında ilk 20.000'e, Y­ÖSS­DİL puanı ile yerleştirilen öğrencilerden ilk 3.000'e giren öğrencilere dört kişilik odalarda ücretsiz yurt hakkını kapsamak üzere "Yurt Bursu" verilmektedir. Yurt bursları karşılıksız ve İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek bir yıl ile lisans programında geçirilecek en fazla beş yılı kapsamaktadır. Burs koşulu ÖSYM'nin tesbit ettiği sıralamalarda, ilgili AOBP'nin 0.8 katsayı ile çarpılması sonucu bulunan ilgili Y­ÖSS puanıdır.

    EĞİTİM � ÖĞRETİM SÜRESİNCE BURS OLANAKLARI:

    * Akademik Başarı Bursu: Lisans programlarında yüksek akademik başarı gösteren öğrenciler Akademik Başarı Bursu ile ödüllendirilmektedir. Başarı düzeyine bağlı olarak değişen ödül miktarı, Güz döneminde Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayları; Bahar döneminde ise Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında nakit aylık ödeme olarak verilmektedir. Akademik Başarı Bursu koşulları ve miktarı her akademik yılbaşında Kampus Yönetim Kurulu tarafından belirlenmektedir. 2009-2010 Akademik yılında, Lisans programında ilk yılını (Hazırlık Okulu hariç iki normal dönemi) tamamlamış öğrenciler arasından:

    o Genel not ortalaması (CGPA) 3,50 - 3,74 arasında olanlara ve

    o Genel not ortalaması (CGPA) 3,75 ve üzeri olanlara,

    Takip eden dönemde 4 ay süresince Akademik Başarı Bursu verilecektir. 2008-2009 Akademik Yılında bu burslar 1.grupta 450 TL/ay, 2.grupta 650 TL/ay olarak verilmiştir. Genel not ortalamaları ne olursa olsun; (i) disiplin cezası almış öğrenciler, (ii) son iki dönemde normal ders yükü altına düşen veya FD, FF, NA, U ve W notu bulunan öğrenciler, (iii) son iki dönemde 3.00'ün altında dönem not ortalaması (GPA) bulunan öğrenciler bu ödülden yararlanamazlar.

    · Öğrenci Asistanlık Bursu: Öğrencilerin Kütüphane, Laboratuarlar, Bilgi İşlem, Spor Tesisleri, Yurtlar, vb. yerlerde Öğrenci Asistan statüsünde hizmet karşılığı burs alabilme olanakları da bulunmaktadır. Öğrenci asistanlık için akademik başarı yanında gereksinim de göz önüne alınmaktadır.

    · Gereksinim Bursları: Maddi imkanları kısıtlı öğrencilere, belirli bir başarı düzeyinin altına düşmemeleri koşuluyla, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Burs ve Yardım Fonu aracılığıyla kitap, gereksinim, yolluk vb. maddi destek bursları verilmektedir.

    Kaynak:http://www.kkk.odtu.edu.tr/studaffairs/burs_olanaklari.php

    Edit:Burslarla ilgili açıklama eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 9 Aralık 2014; 2:48:04 >







  • aynen burda ne harcadığınız paranın karşılığını alırsınız. ne yaşadığınız hayattan zevk alabilirsiniz. gelip de kendinizi yakmayın . birşeyin aslıyla kopyasının aynı olduğu nerde görülmüş. aileniz öyle böyle zengin değilse ve burssuz sanız zaten maddi tecavüz olur. orda onlar ağlar burda siz ağlarsınız. yoklukta gider anca burası..
    bilmem kaçıncı kez yazılmış olucak ama insan bu her zaman tamahkardır paran var geldin tamam iyi . ama kardeşim kampüs öyle bir yerdeki ulaşım berbat hiç bir extrası yok işte okulun kendi bilmemneleri kulüpler falan faso fiso zaten . millet kalkanlı köyüne gidiyor içip içip dönüyor artık istemiyorlar kaç kişi gördüm öyle ama nabsın garibanlar yapacak başka bişi yok gidip yine içip içip geliyolar hayat düzeni diye bir şey yok artık yediğin yemek o kadar sıradanlaşıyor ki zaten tavuk pilav dan daha lüx bir yemek yok gibi geliyor bana şimdi bir sürü pizzacı dürümcü falan yazıcaklar da .. la nereye kadar bee. yeterrr ... yemekhane ye gidiyosun yemekler hep aynı kendin yapsan ne yapıcan tavuk alıcan yanına ne yapabilrsen burda salataya hasret kaldım arkadaş daha ne yazılsın .. zaten birisi karar vermiş se ne yazılırsa yazılsın iplemeyecektir gelin tadın kardeşlerim gelin tadın.. daha da birşeye gerek yok.
    son olarak da bir copy atıcam facebook imece grubumuzda paylaşılan ve kaldırılan bir yazıyı paylaşıp bu konuyu takip etmeyi bırakacağım..

    Değerli arkadaşlarım. Buraya gelmek isteyen hevesli arkadaşlarımızı uyarmak adına organizasyon yapmamız gerektiğini düşünüyorum ve desteklerinizi bekliyorum. Tanıtım filmine reklamına bakarak buranın Ankara Odtü den daha iyi bir yer olacağı sonucu çıkıyor. Bu yanlış imaj ile gelen öğrenciler hem hayal kırıklığına uğruyor hem de koşullar sebebiyle mağdur oluyor. Allahın dağının başında köyün dibinde okuyoruz. Sosyal yaşam, eğlence, ulaşım sıfır. Koca kıbrısta 5.30 dedimi ulaşım duruyor. Hani durmasada gitcek çok bi yer yok zaten. Olanaklar dar. Yurtlar yetersiz ev olanağı diye bir şey neredeyse yok. Dediler ki kampüs ve çevresinde türkiye fiyatından biraz pahalı da olsa her şey kaliteli ve güzel. Öğrenci sayısı az hocalarla iletişim kolay falan... Öğrenci sayısı az diye section sayıları az seçim şansı az. Öğrenci sayısı az diye yaz okulunda ders açılmama olasılığı yüksek. Açılsa bile 3 kredilik ders asgari ücret tutarında. Yurt fiyatlarına bakıp geliyolar 2 sene sonra fiyatlar tavan yapmış. yarı dönem parasına 1.5 aylık yurt ücreti isteniyor yazın. Klimalar sorunlu bi açıyolar bi kapıyolar. Yurtlatın duvarlarına tuvaletlerine pisliklerinden resim çiziyorlar. 2 sene sonra yurt çıkma olasılığın çok düşüyor ama şu işe bakın ki çevrede ev yok. 2. yurda çıkıp 7 bin lira para vermen gerekiyor.
    Kıbrısa öğrenci çekilmeye uğraşılıyor ama çekilen onca öğrenciye gram değer verilip düşünülmüyor. Ankara odtü den 5 kat fazla yurt ve yaz okulu ücreti alınıyor. Benim bölümüm gereği ankarada olsam 152 lira tutacak olan yaz okulu ücreti ve 400 lira tutacak barınma ücreti yerine 2400 lira ve 1000 küsür lira isteniyor. Bütlere girmek istioyorsan yurtlar kapandığı için fazladan 100 küsür lira kalma parası vermen icap ediyor.
    Öğrenci sayısı arttıkça Odtü pahalanıyor ve yaşanacak yer olmaktan çıkıyor. İnternet çoğu zaman berbat durumda açıkça bunca insanı kaldıramıyor. Servis yetersiz çoğu zaman zamanında gelip gitmiyor. Atıyorum yanıldın yıkıldın girneye gezmeye gittin. Çimen dolmuşundaki son arabada toplam kapasite olan 7 kişi çoktan yer ayırttı dışarıda kaldın. Geri dönmek için 120 lira vermen gerekiyor. Sağlık namına hiç bir şey yok. Kalp krizi geçirsen kurtulma şansın neredeyse sıfır.Gidiyorsun hastaneye 7.30 sıra almassan sıra bitiyor zaten. Doktorun mesaisi sözde 9.30 civarı başlıyor ama 11e kadar beklemen mümkün. Bazen 11e kadar bekliyorsun bi görevli gelip bugün doktor gelemeyecekmiş diyebiliyor. Odtünün hastanesine gitsen burda bir şey yapılamaz türkiyeye git diyorlar zaten açık açık. Bütün bunların üstüne azıcık para alıp da öğrencileri okutmaya çalışan aileler sömürüldükçe sömürülüyor. Belki 3 belki 4 aylık maaşını evladının okulu uzamasın diye vermesi bekleniyor. Ya da 2 belki 3 aylık parasını sırf 1 yıllık yurt ücreti olarak veriyor. Ve bu ücretler düzenli olarak artmaya devam ediyor.
    Açıkçası bu koşullar altında öğrenci sayısı artarsa ne ücretler katlanılabilir olacak, ne internet kullanılabilir olacak ne de insanlar kalacak yer bulabilecek. Ben istemiyorum arkadaş yeni öğrenci gelsin. Hem bize hem onlara yazık. Unuttuğum pek çok eksiklik elbet vardır. Ama bardağı taşıran damla zaten 4 kat pahalı olan ( bazı bölümler için 15 kat pahalı olan ) kredi başına ücretlerin 1 sene içinde ankara odtünün 1 kredi için ödediği paradan daha da fazla artması. Bunu okuyan yeni hevesli liseliler varsa da gelme buraya güzel kardeşim. Sen de sinir hastası olma sakın...
  • Mezun olunca Odtü diploması mı alıyorsun yoksa adamın gözüne gözüne sokuyorlar mı Odtü KuzeyKıbrısKampüsü diye ?
  • Diplomanın Şekli şemali herşeyi Ankara Odtüdeki diplomayla aynı ama nasılki ankara odtü den alınan diplomada ANKARA yazıyorsa bizim diplomalarda da güzelyurt yazıyor üniversitenin bulunduğu şehir de yazıyor. şöyle düşün amerika SUNY (State univercity of New York ) var mesela dimi birsürü kampüsü var farklı yerlerde ama hepsi SUNY diploması alıyor ama okudukları kampüs de belirtiliyor tabiki. Diplomanın şekil şemalinden çok mezun olduktan sonra transkriptinde ankarada senin aynı bölümü okumuş olan biriyle aynı dersler bulunacak aynı markanın güvencesi ile önemli olan da bu.
  • Aylık ortalama ne kadar masraf çıkar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ata

    Aylık ortalama ne kadar masraf çıkar?


    pm ini önce gördüm orada cevap verdim.
  • Benim puan 330 civarı..burslu bilg ve elektrk-elektronik e tutuyor...bende senelik masrafı sorucam çünkü eğer masraflar yakın olursa bilkent ee yi de düşünüyorum...şimdiden teşekkür ediyorum...

    Ha birde ingilizcesi ortanın altında olanlar tercih etmesin demişsin..benm ingilizcem yok denecek kadar az...1 sene hazırlık okur uğraşır öğrenirim diyorum...ama senin ingilizcesi kötü olanlar tercih etmesin deyişinin mantığını anlayamadım..hazırlık sınıfı yok mu...bi açıklayıverirsen sevinirim..saolasın..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abuja1

    Benim puan 330 civarı..burslu bilg ve elektrk-elektronik e tutuyor...bende senelik masrafı sorucam çünkü eğer masraflar yakın olursa bilkent ee yi de düşünüyorum...şimdiden teşekkür ediyorum...

    Ha birde ingilizcesi ortanın altında olanlar tercih etmesin demişsin..benm ingilizcem yok denecek kadar az...1 sene hazırlık okur uğraşır öğrenirim diyorum...ama senin ingilizcesi kötü olanlar tercih etmesin deyişinin mantığını anlayamadım..hazırlık sınıfı yok mu...bi açıklayıverirsen sevinirim..saolasın..


    hazırlık var ama 1 senede geçmen için hem dil öğrenmeye yatkın olman hemde iyi çalışman gerekiyor. gerçi bilkentinde zordur. Eğer Bilkenti kazanabiliyosan puanın tutuyosa git masrafın aşşağı yukarı aynı olur. Bilkent tede istediğin bölüm güzel ODTÜ de ztn çok iyi ama sanki bilkent daha bi ticarethane gibi geliyor insana. Ama kötülemek için söylemiyorum eğitim açısından çok iyi bir üniversite oda ODTÜ gibi.




  • Burslu olmasına rağmen senelik 17milyar a yakın harcanır diyorsun yani...

    dediğin olayı bende hissetmiyor değilim..özel olması canımı sıkıyo..bunu bir aşsam yazıcam direk...gerçi oraya verilen paranın ilerde rahat çıkarılıp çıkarılamayacağı yani o kadar paranın değip değmeyeceğide ayrı bi sıkıntı........
  • odtü paralı okunmaz
  • ben bursluyum. yurt hariç aylık masrafım 550 civarı ( yeme içme eğlenme vesayit)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abuja1

    Burslu olmasına rağmen senelik 17milyar a yakın harcanır diyorsun yani...

    dediğin olayı bende hissetmiyor değilim..özel olması canımı sıkıyo..bunu bir aşsam yazıcam direk...gerçi oraya verilen paranın ilerde rahat çıkarılıp çıkarılamayacağı yani o kadar paranın değip değmeyeceğide ayrı bi sıkıntı........


    hayır burslu kazanırsan odtü kkk yı okulda yurtta ücretsiz ayda 500 ytl ye okursun
  • e o zman bilkent ee ye senelik 17milyar verirken.......odtü kkk da ee okursam -burslusuna puanım yetiyor- senelik 5-6milyar harcayacağım....

    aslında odtü kkk ya gelmek en mantıklısı.......??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: abuja1

    e o zman bilkent ee ye senelik 17milyar verirken.......odtü kkk da ee okursam -burslusuna puanım yetiyor- senelik 5-6milyar harcayacağım....

    aslında odtü kkk ya gelmek en mantıklısı.......??


    burslu tutarsa şanslısın hakikaten bi yaz okulu 5 sene lisans 1 sene de hazırlık karşılıyo okul bide yurt işte ama karşıladığı yurt 4 kişilikti eskiden şimdi yeni yurtlar yaptılar biwww.kkk.odtu.edu.tr den bi gir araştır hangi yurtları veriyolar bilmiyorum gerçi o yurt parasından kalmak istediğin yurt parası arasındaki farkı verip de kalabilirsin istediğin yurtta yine indirimli oluyor yani. üstelik en güzel yanıda işte öyle bu dersin ff geldi ortalaman şu geldi bu geldi die bursunu kesmiyolar. ama iyi oku bak yazdıklarımı kıbrısta okumak o kadar kolay değil kıbrıs gelişmemiş biyer.




  • eğitim açısından tabii ki en mantılısı o.

    üstelik odtüye gelirsen daha çok fazla paran cebinde kalacak, böylece babana o paranın bir kısmıyla araba bile aldırabilirsin.

    bu arada lisans 5 sene değil 4 sene. ama illa kalır 5 yaparsın onu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortingenStrasse -- 1 Temmuz 2009; 16:40:45 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MortingenStrasse

    eğitim açısından tabii ki en mantılısı o.

    üstelik odtüye gelirsen daha çok fazla paran cebinde kalacak, böylece babana o paranın bir kısmıyla araba bile aldırabilirsin.

    bu arada lisans 5 sene değil 4 sene. ama illa kalır 5 yaparsın onu


    yok lisans 4 sene de burs 5 seneye kadar karşılıyor ben o anlamda yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omertalord -- 1 Temmuz 2009; 16:45:07 >
  • ya şimdi okulun sitesine girdim fotoları gördüm süper görünüyo....arkadaşlar bişi sölemek istiyorum garip gelebilir belki söyliceğim şey ama..şu beni çok şaşırttı...burslu 10kişi alıyormuş okul..ve puanı 326....ben össden 330falan alıcam gibi duruyo...ama puanının 326 olması garip geldi bana...yani 340larda flan olması gerekir diye düşünüyorum..misal kayseri falan ordan daha yüksek...çok garip değil mi sizce de...
    acaba sebebi hakkında bilgisi olan var mı...
  • sebebi okulun kıbrısta olması işte bide 4 yıllık bir kampüs tanınmıyo fazla
  • haklısın..
  • Kardes bişe sorcam .Kıbhas filan yokken ercan dan okula giderken ne kadar taksi parası veriyordunuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkrhapsody

    Kardes bişe sorcam .Kıbhas filan yokken ercan dan okula giderken ne kadar taksi parası veriyordunuz?

    55 60 milyon abartmıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.