Şimdi Ara

Ofiste yada Spor Harici Kullanmak İçin Akıllı Saat Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Başlıktanda anlaşıldığı üzere normal hayat akışımızda, Ofis, eğlence vs gibi spor harici durumlarda kullanmak üzere özellikle klasik görünümlü bir akıllı saat aramaktayım. Sanıyorum benimle hemfikir çok fazla forumdaş da vardır.


    Nedendir bilmiyorum, piyasada inanılmaz bir sporcular için akıllı saat bolluğu var. Yani sanki sadece sporcular akıllı saat kullanmalı gerisi ne yaparsa yapsın gibi bir algı var. Arkadaş ben tekdüze yaşayan, işinde gücünde, ofiste çalışan, arada halı saha maçı yapan bir adamım. Yani sürekli spor yapan, kardiyo yapan, sporun hangi anında daha fazla kalori yaktığını, kalp atış hızını vs bilmek isteyen bir sporcu değilim. Şu akıllı telefon denen illeti işime yarayan taraflarıyla kullanan bir insanım. Bu nedenle gün içerisinde masamın bir köşesinde duruyor öyle. Ama malum artık ofis yazışmaları dahil her şey bunlar üzerinden yapıldığından bildirim, mail, hatırlatma, çağrı vs işlemler içinde kullanmak gerekiyor.



    İşte bu gibi ortam ve durumlarda, hayatın genel akışı içerisinde bize yardım edecek

    Bildirimleri gösterecek (Önemsizse telefona bakmak zorunda olmayacağım)

    Çağrıları gösterecek (Huawei watch gt 2 gibi çağrı cevaplayıp görüşme yapılabilirse çok daha iyi olur)

    Hatırlatmalar, takvim etkinlikleri, alarmlar vs gibi durumlarda uyaracak

    Klasik görünümde(Klasikten kastım illa yuvarlak metal olacak vs değil, iş ortamında kullanılacağı için çok uçarı kaçarı olmamalı)

    Çok kalın ve kaba olmamalı

    Şarjı uzun gitmeli, her akşam şarja takmak zorunda kalmamalıyız

    Kadran değiştirilebilir olmalı. İş, Eğlence, Gezi vs farklı temalar için farklı kadranlar kullanabilmeliyiz.

    bunun gibi istek ve taleplere cevap verebilecek bir akıllı saate ihtiyacım var.



    Olsa da Olmasa da Benim için Önemi Olmayan Özellikler
    Anlık Nabız Takibi
    Spor Fonksiyonu
    Uyku Takibi
    Kalori Hesabı
    Adımsayar
    Müzikçalar
    GPS



    Sizlerde olması gereken başka özellikler varsa yorumlara yazabilirsiniz. Ekleme yapabilirim. Bu işi yapabilecek akıllı saat tavsiyelerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 4 Şubat 2020; 11:39:48 >







  • Vay arkadaş koca forumda demekki herkes spor müdavimi. Benim gibi kimse yok.
  • Amazfit gtr ya da gts ve huawei watch gt 2 öneririm saydıklarınızın ışığında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zamanında Android WearOS ile vs. sırf spor amaçlı olmayan saatler vardı. Ancak yeterince gelişemediğinden piyasada spor özellikleri ağırlıklı saatlerin daha fazla ilgi çektiği görüldü ki, tüm üreticiler spor amaçlı saatlere ağırlık verdi. Bundandır ki, Apple da her saatinde daha fazla spor özellikleri doldurmaya çalışıyor cihazlarına.
    Öncelikle biraz inceleme yapıp tam beklentilerinizi netleştirin ve bunları karşılayacak saatleri araştırın. Huawei, Amazfit, Garmin, Suunto, Polar vs. hepsi saatler üretiyor ama bunlar esasında spor ağırlıklı saatler. Bu aralar Huawei Watch GT2 baya reklam yapılıyor ama bir akıllı saat değil bu, sınırlı akıllı özelliğe sahip bir spor saati. Akıllı saat dediğin sonradan saate eklenebilen özellikler ile kullanım biçimini geliştirmeni mümkün kılacak saatler olacak. Bu açıdan şu anda gerçek akıllı saatler Apple Watch, Samsung'un Gear saatleri vs. Eskiden Pebble vardı en sağlam alternatiflerden. Fitbit satın alınca geride bir şey kalmadı. Wear OS işletim sistemli saatleri de Fossil idare ettiriyor bu aralar ama şarj performansları hakkında bir fikrim yok. Şarj performansı spor saatlerinde çok iyidir. Ama dediğim gibi hangi akıllı özellikleri sağladığına bağlı bunlar.
    Apple Watch gerçek akıllı saattir ama günde bir şarj ister. Samsung'un saatleri de Tizen ile oldukça iyi şeyler yapıyorlar ve birkaç gün şarj ömrü sağlıyorlar. Ancak saatinize yükleyebileceğiniz uygulamalar konusunda araştırma yapın derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.