Şimdi Ara

Öğretmenlerdeki 'ATANAMADIM' Mağduriyeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    İşin özeti bu, da işte maalesef gençler o yaşta bunları göz önünde bulunduramıyor. Benim çevremde en az 4-5 arkadaşım aile baskısından uzaklaşmak için, biraz da hormonların etkisiyle üniversite hayatına erken başlama hevesiyle, yatay geçiş dikey geçiş falan yaparım bi yerlere kapak atarım diye neresi geliyorsa orayı yazdı geçti.


    Şuan çevremde öğretmenlik okumuş 2 arkadaşım 30 yaşında ve KPSS'ye hazırlanıyor hala,29 yaşında bir tanesi geçen sene puanı tutturdu ama atama bekliyor sanırım çok detayını bilmiyorum, 27 yaşında 2 arkadaşım da öğretmenlik okumalarına rağmen vazgeçip başka işlerde çalışmaya başladılar.


    Maalesef diğer mesleklerden farklı olarak öğretmenlik işinde özel sektör yok denecek kadar kötü, el mahkum kalıyor o açıdan durumları içler acısı.



    Mühendisler o açıdan çok daha şanslı en azından özelde bi yerlere kapak atabiliyor, terfi falan alabiliyorsun. Sakarya Elektrik ve Elektronik okumuş 2 arkadaşımın biri 60k civarı maaş alıyor, diğerine bu sene 50k teklif etmişler işten ayrılmış başka iş bakıyor örneğin. Tabi ki yüksek değil bu maaşlar ama sıralaması da yüksek bi bölüm değildi zaten sanırım 70-80k sıralama ile girilebiliyordu, öğretmenler ile yakındır diye tahmin ediyorum.





  • Herzaman diyorum.Devlet elini faaliyetden çekmeli sadece denetlemeli.Devlet okulu veya Devlet hastanesi die birşey olmamalı.İşletme Faaliyet sadece Özel kurumlarda olmalı.Özel kurumlarda göz açılmayacak şekilde durmadan denetlenmeli işini iyi yapmayan Özel kurum derhal piyasadan zorla çekrtirilmeli gözünün yaşına bakılmamalı.Herşeyi başı sistemdir.Birşeyin Özel kurum veya Kamu kurumu olmasıyla alakalı değildir.Devlet herkesi memur yapamaz Herkesi kamuda istihdam edemez böyle birşey yok.
  • Aynen katılıyorum. Öğretmen olduysan oldun. İhtiyaç haline alınırsın. Kimse sana garanti vermedi. Her sene aynı şey bık bık bık. Yılda 6 ay çalış mis gibi maaş al. Çoğunun derdi eğitim değil kolay para.

  • Aslinda tüm öğretmenleri kadrolu yapip, ücretlerini sabitlemek gerek, mesela devlet asgari ücretten fazla olan farkini üstlenebilir, atanmis atanamamis farketmez bu sayede özel sektör de gelişir , zaten özel okullarin mantigi yemeği , etüdü vs olmasi değil midir? ilk ve ortaokulda yemekli ,etütlü yari özel okulda okudum , bu tarz şeylerden kazansinlar yeterli.
  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    Ne demek baska sansi yok ya ? Dershaneler ozel okullar var kendi dershanesini acan internetren ozel ders veren guzel para kazanan hocalar var. Bence millet rahat is haftada 20 saat ders ve 3 ay tati listiyor baska aciklamasi yok
  • Sadece öğretmenlikte değil genel anlamda memurlukta atanmak zor zaten. Çalışacaksın yüksek puan alacaksın, biraz da şansın varsa atanıyorsun. Ağlayıp sızlanmak çözüm değil maalesef. İdealist olup gerçekten öğretmen olma hevesiyle yanıp tutuşan da var, rastgele tercih verip mezun olduktan sonra iş bulamayınca "ama devlet yeterli atama yapmıyor, #öğretmenleratamabekliyor" diyen de var. Bir noktadan sonra kişi suçu kendi üzerinden devlete atıyor tamamen. Çünkü çalışıp çabalamak zor geliyor, devlet beni kesinlikle işe almalı, suçlu atama yapmadığı için devlettir diyor. Bu yanlış bir düşünce.

  • Öğretmenlikle mühendisliği kıyaslamak doğru değil.


    Ülkelerin eğitim bakanlığı olur, uzun vadeli eğitim planları, stratejileri olur. Eğitim, ülkeler için bir beka meselesidir, dolayısıyla devletin doğrudan öğretmen çalıştırması çok absürt bir durum değil.


    Ama zaten sıkıntı burada. Bu işin planlamasını yapmadan her köşe başına bakkal açar gibi üniversite ve eğitim fakültesi açtılar. Öğretmenlik, polislik vb. gibi bazı branşlarda bunları açarken çok dikkatli, uzun vadeli ihtiyaca göre planlama yapılması gerekirdi. Aptal gibi ihtiyacın çok üzerinde fakülte açıp öğrenci aldılar, sonra bu öğrenciler mezun olunca ve işsiz kalınca da vay efendim mülakat vs. olmazsa ben bunca insanı nasıl eleyeceğim? Aptal adam, ihtiyacın kadar yetiştirsene?


    Lakin yapmadılar. Sonuç? Yüz binlerce mezun. İşsiz.


    Özel sektör diyenler var ama bu çok mantıksız çünkü özel sektör de olsa kamu da olsa bir öğretmen fazlası var ülkede. Fazla olanın da değeri düşüyor biliyorsunuz. Bugün özel okul/dershanelerdeki çalışma koşulları ve öğretmen maaşı rezaletin de ötesinde bir durumda. Ha bu demek değil ki burada kimse çalışmıyor, öğretmenler iş beğenmiyor vs. Hayır! Kaçırdığınız nokta şu, özel sektör de doymuş durumda. Asgari ücrete öğretmen çalıştıran okul da en ufak şeyde o öğretmeni yollayıp sıraya 10 kişi dizebiliyor. E durum buyken de istese de iş bulamayan bir sürü öğretmen çıkıyor ortaya.


    Son olarak, bırakın şu ıvırzıvırcılar günde 1038951209385 saat çalışıyor öğretmenler haftada 20 saat derse giriyor oh ne güzel ayağını. Her mesleğin çalışma saati farklıdır. Çok kolaysa öğretmen olup haftada 40 saat derse girip paraya para dememeyi deneyebilirsiniz yapabiliyorsanız.





  • İş rahat, maaş kıyak olunca herkes devlette öğretmenlik peşinde.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    akp sana zorla üniversetimi oku diyor git sanayide meslek sahibi ol sende tutan yok seni. 

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Sen AKP misin? AKP adına cevap veriyorsun?

  • Navi kullanıcısına yanıt

    yukardaki zat nasıl bağlıyorsa akpy bende aksini söyledim zorunamı gitti demci bey.? 

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    O vatandaş, birey. İstediğini bağlar. Sorun senin birey olamaman. Yaşını da merak etmeye başladım bu mesajindan sonra.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    O kadar çok boş mesajlar yazıyorsun ki eğitimin yok belli potansiyeli olan kardeşlerimiz dirsek çürütüyor yıllarca ailesi ne zorlukla okutuyor bilmiyorsun tabi bunu da birde utanmadan sıkılmadan sanayide çalış diyorsun insanlara. Bak ben hem pc programcısıyım hemde işletme bölümü mezunuyum. 3 sene ağır sanayide çalıştım. Serviste uyuyordum yorgunluktan. İzinli günümde yorgunluktan dışarıya kahve içmeye çıkamıyordum. Boş boş mesaj yazıpta burdaki insanları tahrik etme. Akp nin ayak takımı olupta kendine yazık etme. Onlar memleketin kaymağını yerken bunca insanın günahına girme. Neye inanıyorsun neye tapıyorsan bizi ilgilendirmez.
  • Çok öğretmen var, eredeyse hepsi Mağdur o zaman
  • Yahu adamlar anca sağlık için atama yapıyorlar bu ülkede onca bölüm mezunu var
  • Nüfus fazla, göçmen de var.


    Sektörde herkese iş yok, zaten böyle dört dörtlük bir dünya da yok. Bir sürü yerli yabancı okuyan var.


    Bir dönem (1995) nüfusumuz 62 milyon idi bu kadar hengame yoktu, nüfusumuz göçmenlerle 100 milyona geldi.


    Farka bak 30 yılda 40 milyon ne demek? 1. Dünya savaşınaki şehit sayısı 40 milyon idi. Bunun 21 milyonu ölüm 19 milyonu sakatlık aslında.


    Düşün benim babam 1957'li, o zaman nüfus 26 milyon falan imiş.



    Geldiğimiz şu zaman boktan bir dönem. Niceliğin artıp niteliğin düştüğü bir zaman. Herkes doğsun büyüsün üresin..

  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt
    Yapma ya aynısı mühendislikte iibfde de geçerli hiç de öyle yüksek maaşları da yok.İş arayıp duruyorlar kendilerini geliştirmelerine rağmen verilen rakamlar asgari ücret seviyesinde.10 saati sadece öğretmenlik değil iibf de yapıyor mühendis de.Herkes kolayın peşinde devlete atanma derdinde bu sadece öğretmene has da değil.
  • 1. Diger bölümleri bilmem ama ogretmenlikte acik cok fazla. Yani alim yapilmak zorunda zaten. Sadece her yil emekli olan ogretmen sayisi zaten bilmem kac bin.
    2. Ogretmenlikte özel sektörde calisacagina git kkurye ol daha kolay ve daha kazancli. Ozel sektoru en zor olan is olabilir. Dersin bitse bile salmazlar, asgari ucret bile vermezler, kamp cart curt adi altinda oraya buraya gonderirler vs vs. Ee tabi bir de her yil sozlesme yaparsin. Yapamazsan issiz kalirsin. Ve ozel sektorde istersen odtu matematik mezunu 20 yil tecrubeli ogretmen ol, hicbir kıymetin yoktur. Yani ben kendimi gelistirdim, beni havada karada alirlar diye bir sey de yok. Oysa muhendislikte kendini gelistirdikce is imkanlarin artar mesela.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.