Şimdi Ara

OKS mi BES mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar OKS sisteminde iki ay oldu ama fon konusunda pek esnek değil bundan dolayı oks iptal edip gönüllü bese geçmeyi düşünüyorum oks'de katılım fonu dışında fon seçemiyorum. Oks'den Bes'e geçen oldu mu hangi kurumu tavsiye edersiniz?




  • OKS'den çıkmamanızı tavsiye ederim BESle hemen hemen aynı getiriye sahip farkı hisse senedi fonu seçemiyorsunuz yasal mevzuat gereği, hiçbişey yapamıyorsanız en azından sadece agresif değişken fonu seçebilirsiniz (%100 olarak)

    Ama seçeneğiniz varsa tek parça değil de 3-4 parçaya ayırmak daha mantıklı (yani 4x %25) bunu da bağlı bulunduğunuz sigorta şirketinin internet sitesine kullanıcı adınızla sisteme girdiğinizde(mobilden değil!.) fon seçeneklerine bakacaksınız, genelde kısıtlı oluyor dediğiniz gibi katılım fonları vs. çıkıyor.(birebir yaşadım bunu) sonra biraz kurcaladım oralarda diğer BEFAS fonlarını göster seçeneği olacak mutlaka sonra başka şirketlerin de agresif değişken fonlarından sepet oluşturabilirsiniz.


    örnek veriyorum garantinin hayat sigortanın axanın ve cignanın oks katılım veya normal agresif değişken fonlarını eşit biçimde dağıtırsanız uzun vadede getirisi yüksek olur. (Bunları enaz 10 sene sistemde kalacağınızı varsayarak yazdım)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.