Şimdi Ara

Okulun Tüm Wireless Channellarını Kullanması Sorunu (inSSIDer Grafiği Görselli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Wireless bağlantılarında sürekli problem yaşıyorum. inSSIDer programıyla kimin hangi channelları kullandığını tespit edip kendime hiç kullanılmayan bir channelı seçecektim. Fakat, oturduğum evin hemen arkasında Ted Koleji var. Wireless vericileri çok yüksek, ve vericilerin her biri (inSSIDer programında görüldüğü gibi bir çok TEDK çıkıyor) 1-6-11 channellarını kullanıyor. Haliyle ben kendime sağlıklı sinyal alabileceğim boş alan bulamıyorum. Co-Channel ve Overlapping oluyor. Grafik görselini aşağıya ekledim, eğer düşüncelerim doğru ve sorunumun sebebi buysa şikayetçi olabilir miyim? Yani tek bir channel seçip onun üzerinden sinyal yayabilirler diye düşünüyorum.

     Okulun Tüm Wireless Channellarını Kullanması Sorunu (inSSIDer Grafiği Görselli)







  • Şikayetçi olamazsınız, wifi frekans bandı kimsenin kontrolünde değil. Halka açık lisanssız bir bant. Kullandığınız cihaz ne ise otomatik kanal moduna alın. En iyisini cihaz kendi ayarlar. Yine sorun oluyorsa daha kaliteli dual-band 802.11ac destekli cihazlara yönelin.
  • Modemim, Asus DSL-N55U. 5GHz desteği var ama ac desteği yok. Modem alt katta kaldığından ve 5GHz' in menzili de 2.4GHz' e göre kısa kaldığı için tek çubuk sinyal alabiliyorum. Haliyle verimsiz.

    TP-LINK Archer T4UH wireless alıcısını araştırdım ama sorunsuz çekebileceğinden emin değilim. 5GHz ile bir şekilde iyi sinyal alırsam bu 2.4GHz' deki çakışma sorununu aşmış olurum değil mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.