Şimdi Ara

Ölmek için doğmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm herkese ölmek için doğmak sizde ne anlam ifade eder.



  • Anlam dediğimiz şey bir olgudur ve hareket bağlamında bir kuramdır, haliyle neden-sonuç ilişkisine dayalı bir amaç oluşturma metodudur. bu da bildiğimiz gibi zaman-mekan algısının bir getirisi olarak gelir. insan varoluşundaki anlam katma isteği aslında, varlığının bilincini soyutsal alana taşıyarak evrensel olma çabasıdır (aynı zamanda varlığını sonsuz kılma çabası) , bunun temelinde insan içgüdüleri ana zemini oluşturur; beslenme ( hayatta kalma) ve cinsellik, ego. her hareketin temelde dolaylı ulaşım noktası bunlardır. statü, para, iyilik (gizli çıkarcı benlik farkedilmez, en basit örnek başkasının mutluluğu ile kendini mutlu kılmak), belki sanat bile. Anlam dediğimiz şey yaşadığımız boyuta özgü bir kavramdır ve ötesinde anlam aramak, insancıl bir davranıştır. zaman ve mekansallığın olmadığı bir boyutta anlam akamaz çünkü eylem yoktur. sorunuzun cevabı inançlara bağlı olarak değişir . ancak bence anlam baska bir boyutun açıklamasıdır, çünkü yeryüzündeki hiçbir hareket varoluşumuza istediğimiz anlamı katamaz (soyut olanlar bile) ancak yinede daha yüce bir anlama ihtiyaç duyar ve ona ulaşmaya çalışırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therc -- 27 Aralık 2020; 2:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rabbin Âdemoğulları’ndan -onların sırtlarından- zürriyetlerini alıp bunları kendileri hakkındaki şu sözleşmeye şahit tutmuştu: "Ben sizin rabbiniz değil miyim? "Elbette öyle! Tanıklık ederiz" dediler."


    Daha doğmadan önce bizim böyle tereddütsüz bir şahitlik yapmamız ve bunu unutmamızın gerekliliğinin sebepleri üzerine düşünmek daha anlamlı geliyor bana.

  • Ölmek yok oluş değil ebedi hayatımızın bir başlangicıdır çünkü insanlar fani dünya için yaratılmamıştır zira hadislerde belirtildiği gibi dünya ahiretin tarlasıdır burada ne ekersek ahirette onu biçeceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    ölmek için doğmak


    bu tümce, daha doğmadan önce, ölmek olgusuna erişmek için doğduğumuzu ifade eder. bu ise bizim doğmadan önce de var olduğumuzu ve ölmek için doğduğumuz anlamına gelir. bu bir anlamdır, doğru değil.

  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Bu yorumu sen yazdin
  • He ben yazdım beğendinmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bir algı insanın amacı ölmek olmadığı için ölmek için doğulmaz. Neden doğarsın ölmek için. Oldukça anlamsız.
    İnsan hayatta yaşamak için doğmalı. Yaşamak kavramı da çok geniş bir açıdan değerlendirilir. Öncelikle “neden yaşanmalı, ne amaçla yaşamalıyız, ne elde ederiz” gibi soruları sormalı insan ve ilahi doğruyu bulmaya çalışmalı. Sonra ölümün gerekli olup olmadığını bir sorgulamalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowne -- 25 Ocak 2021; 21:8:43 >
  • Ölmek için doğmak kimse için bir anlam ifade etmez. Yaşadığın sürece kendine ne katabildiysen belki bu bir anlam ifade edebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9F51B8E8D

    Ölmek için doğmak kimse için bir anlam ifade etmez. Yaşadığın sürece kendine ne katabildiysen belki bu bir anlam ifade edebilir.

    İntihar edenlere sorabilseydik ölmek için doğdum demeleri daha muhtemeldi. Yani bir anlam ifade ediyor. Ölüm olgusu insan yaşamını, tüm toplumsal sistemlerini belirleyecek kadar güçlü. Ölüm insanlık tarihinin ciddi bir problematiğidir ölümlülerin elinden her şey alabileceğine inanıldığı için; kendimize katılanlar da dahil olmak üzere.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • her canlı doğuyor ama hepsi ölecek, bu pencereden bakınca her şey anlamsızmış gibi görünüyor. Aslında geçici de olsa yaptığımız etkiler evrenin kaderini -bana göre- doğrudan etkiliyor.

  • Ölmek için doğmanın anlamı.. insan hayatını planlı yaşamaz, günübirlik olur, hadi en fazla 5 yıl-10 yıl sonrasını planlarsın. "50 yıl sonra öleceğim hmm" gibi bir düşünce ile aksiyona geçmez. Konuyu varoluşçuluğa çekersek daha sağlıklı olur. insan varoluşu ne kadar güçlü ise o kadar yere sağlam basar. varoluşta bir "aksama" olursa karamsarlık olur bu da insanı basit manadaki nihilizme sevk eder. soyut durum biraz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.