Şimdi Ara

Onboard ses kartı ve USB ses kartı optik çıkış kalite farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim bahsettiğim durup optik çıkış, karşı tarafta optik girişli bir cihaz gerekiyor, AVR veya başka bir aygıt olabilir.

    HDMI üzerinden sesi her görüntü kartı göndermiyor, bendeki amd 5850'de bu özellik var ve bitstream yapmayı yani bilgiye müdahale etmeden göndermeyi destekliyor. Anakart ses devreleri ile koordineli çalışıyor zannedersem, başka bir ses kartı alıp görüntü kartından o sesleri göndermek mümkün mü bilmiyorum ancak dolby dts truehd gibi kodlanmış sesler de bu metodla gittiğine göre varolan ses kartının bir etkisi olmaz kaliteye.

    Teoride ve pratikte sayısal çıkışlarda da problem olabilir, benim yaptığım test böyle bir durum tespit etmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr.duman

    Optik baglantida sesin kaynagi ne ise ona gore kalite alirsiniz. Bu baglanti turunde harici bir mudahale olamaz. Yani ses karti ha dahili olmus ha harici olmus fark etmez. Ancak anfi ve haporlor farkliligi varsa kalite degisir. Analog baglantida ise durum biraz farklidir.

    Ornekleyecek olursak optik baglantiyi sade corbaya, anfi ve haporlorleri de servis elemanina benzetirsek. Analog cikis da corbanin baharat ve tuzu diyebiliriz.

    Sayın arkadaşım, çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Spdif bağlantıda sadace DD ve DTS sesleri ham olarak decodere gönderebilirsiniz. Onuda kullandığınız programdan ayarlamanız lazım. Bunun dışında mesela winamp ile müzik dinliyorsunuz ve bilgisayardan amfiye optik olarak bağladınız, ses kalitesi tamamen ses kartına bağlıdır. Şuradan anlaya bilirsiniz, bilgisayardaki ses ayarı sesi değiştiriyorsa, geçmiş olsun sizin ses kalitesi tamamen ses kartındaki işlemcinin elindedir. İnanmıyorsanız bir anakarttaki spdif den bağlayın, birde creative x-fi titanium üzerindeki spdif den bağlayın farkı dinleyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.