Şimdi Ara

ÖNEMLİ AÇIKLAMA !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
14
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

    Hocam bence siz beceremiyorsunuz karı kız işini. 3 4 sene sevgili olmak okey de ilişkiye girmek için evlenmeyi bekleyelim derse basarım tekmeyi. Bana namuslu kız lazım değil. Aradığım kızın özelliklerini yazıyorum:

    Dinlerle alakası olmayacak.(koyu chpli olacak)

    Diz boyu edepsizlik arsızlık olacak.

    Kara mizahtan anlayacak.

    İngilizcesi, gavur kültürü iyi olacak.

    Ahlaksız laflar edip aklı baştan alacak.

    Yazın crop, tayt ve şort dışında bir şey giymeyecek sokakta sevgilim olduğunu görenler beni kıskanacak.

  • Beyler atış tekrar testiini yapıyordum o sıra ayrıntılı bir soruyu düşünmek için gözlerimi sertçe kapattım ve Elon muski gördüm ne alaka diye düşünürken aklıma geldi 11. Sınıfta bu atışlar konusu işlenirken ben elonun biyografisini okuyordum beynim oradan bir bağlantı kurmuş olmalı. Benzer şey 2021 de karekök testini çözerken olmuştu hani insanın uykusunun geldiği ama uyumamak için kendini zorladığı durum olur ya ha o durumda test çozerken gözlerim sürekli açılıp kapanıyordu o kapanma evresinde kendimi karekök işaretinin içinde görmüştüm bildiginiz bedenen işaretin icindeydim sizce de bu durum çok ilginç değil mi beyin yemin ediyorum beni şaşırtıyor hele şu ilk durum

  • İtiraf ediyorum. Bu defterden bende de vardı. Öyle utanıyordum ki... Kütüphanede bu deftere bir şeyler yazarken kaplumbağa gibi defterin üzerine kapanıyor, kimse beni fosforcu sanmasın istiyordum. Sonra olanlar oldu. Suratından boya akan ve 10 dakika çalışıp 50 dakika tuvalet - sigara - goygoy arası yapan bir kezban bana gelip "başarını bu deftere mi borçlusun" dedi. Utandım.. Beni kendilerinden sanmıştı. Sonra anlatmaya başladı. Her sabah 5 te uyanıyordu, saçma sapan biyoloji çizimleri yaptığı bir defteri, renk renk kalemleri vardı. Masamda duran stabiloya da focuslanıp beni fosforcuların yüksek bir mertebesinden sanmış olacak ki ; "sana çözemediğim soru getirebilir miyim" dedi. Yapacak bir şey yoktu. Sonrasında saat başı bana ortaokul sorularından hallice problem sorularını getirmeye başladı. Sabırla anlatıyordum. Günler günleri kovaladı. Bir gün yanıma yine 3.sınıf kuzenimin gözü kapalı çözeceği soruyla geldi. Anlattım, anlamıyordu. Döndüm ve ona "artık 5'te kalkmıyor musun?" diye sordum. Bingo! Bilmiştim. Birkaç gündür 6 da kalktığı için soruları yapamıyordu. Kulağına eğilip, "başarının sırrı bu defterde güzel insan" dedim. Hatasını anlamış bir insan gibi kafasını salladı. Hemen yanımdan ayrıldı, 30 dakika sonra elinde malum defter ile kütüphaneye girerken bana göz kırptı... İşte o günden sonra sınava kadar o kızı hiç görmedim.



    Geçenlerde ablama kütüphane kartı çıkartırken onu gördüm. Yanıma geldi. Sonucun kaç dedim? Aldığım yanıt manidardı "Sınavda heyecan yapmışım, barajı geçemedim. Tekrardan hazırlanıyorum".



    Yoluna devam et güzel insan. O valizler dolacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

    Ben Recep. Ben Ali. Bugün sizlerle GPT-4 yapay zeka toplayacağız, değil mi Ali? Evet Recep, bu gün gerçekten de GPT-4 bir yapay zeka toplayacağız. Bu yapay zekamız yanında API'larıyla geliyor değil mi Recep? Evet Ali, sahiden de bu yapay zekamız yanında API'larıyla geliyor. Dilersen şimdi yapay zeka testlerine geçelim Recep. Geçelim bakalım Ali. Hesap makinesi yaptırıyoruz burda bir loop var gördüğün gibi öyle değil mi Ali? Evet Recep, orda gerçekten de bir loop var. Şimdi çarpıyorum onu Ali. Çarptım onu değil mi Ali? Evet Recep gerçekten de çarptın onu. Bu yeni topladığımız yapay zeka hakkında ne düşünüyorsun Ali? Evet Recep gerçekten de öyle. Öyle değil mi Recep? Evet Ali gerçekten de öyle. Öyle değil mi Ali?



    Evet Recep. Gerçekten de öyle.

  • Bilgi Üniversitesi tam burssuz radyo tv okuyan tıbbın her türlü imkan ve nimetinden faydalanmasına rağmen yüzü 4/10 fiziği mermi gibi olan anası ile babası ayrılmış gacının eskort sevdalısı müteahhit babasına benzeyen hareketlerini “bu benim karakterim kızım beğenmiyosan kapı orda” triplerinde ince ince işleyip kendime bağladıktan sonra piyasa hareketliyken yazmayıp yazın tüm arkadaşlar istanbul’dan gidince gece azgınlığıyla yazdığım naber cümlesinin sabahın 06:45’inde haliç rezidanslarının çıkış kapısına yansıyan sitemkar gürültüsü: “ulan 1 senede hiç mi bir şey değişmez”

  • Eyüp Boncuk, YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için matematik dersleri vermektedir. Konuları arasında matematik, geometri, analitik geometri, fonksiyonlar, limit, türev, integral, sayılar teorisi, olasılık, istatistik, kombinasyon, permütasyon, diziler, seriler, matrisler, determinantlar, vektörler, uzay geometrisi, trigonometri, logaritma, eksponansiyel fonksiyonlar, karmaşık sayılar, diferansiyel denklemler, Laplace dönüşümü, Fourier serileri, Fourier dönüşümü, Z dönüşümü, Laplace ters dönüşümü, Fourier ters dönüşümü, Z ters dönüşümü, diferansiyel denklemlerin serilerle çözümü, matematiksel fizik, matematiksel analiz, lineer cebir, modern cebir, sayısal analiz, diferansiyel geometri, tensör cebri, grup teorisi, halkalar ve cisimler, Galois teorisi, diferansiyel denklemlerin sayısal çözümü, matematiksel mantık, matematiksel istatistik, matematiksel modelleme, matematiksel optimizasyon, matematiksel programlama, matematiksel finans, matematiksel biyoloji, matematiksel ekonomi, matematiksel psikoloji, matematiksel sosyoloji, matematiksel felsefe, matematiksel sanat, matematiksel müzik, matematiksel oyunlar, matematiksel bulmacalar, matematiksel eğlence, matematiksel düşünme, matematiksel problem çözme, matematiksel yarışmalar, matematiksel olimpiyatlar, matematiksel projeler, matematiksel araştırmalar, matematiksel keşifler, matematiksel tarihi, matematiksel kültür, matematiksel eğitim, matematiksel öğretim, matematiksel öğrenme, matematiksel motivasyon, matematiksel başarı, matematiksel kariyer, matematiksel gelecek, matematiksel dünya, matematiksel evren, matematiksel hayat, matematiksel düşünceler, matematiksel fikirler, matematiksel bilgi, matematiksel bilgelik, matematiksel bilinç, matematiksel aşk, matematiksel tutku, matematiksel merak, matematiksel keşif, matematiksel ilham, matematiksel zeka, matematiksel yaratıcılık, matematiksel düşünce, matematiksel zihin, matematiksel dünya görüşü, matematiksel felsefi yaklaşımlar, matematiksel düşünce tarzı, matematiksel bakış açısı, matematiksel hayat tarzı, matematiksel yaşam, matematiksel düşünce dünyası, matematiksel düşünce özgürlüğü, matematiksel düşünce disiplini, matematiksel düşünce sanatı, matematiksel düşünce bilimi, matematiksel düşünce teknolojisi, matematiksel düşünce geleceği, matematiksel düşünce tarihi, matematiksel düşünce kültürü, matematiksel düşünce eğitimi, matematiksel düşünce öğretimi, matematiksel düşünce öğ





  • olum ben 2 senelik yazıyordum kuzenim geldi eve 200k yapmıstı dediki 94k yapmıssın falan ben dedim okul bos is babam dedi ki ne ozguvensizsin yaz 4 senelik kocaeli haberlesme elektrik falan baba ben de dedim olmaz cunku 4 sene okuyup 6 milyara calıscan tam okladık kuzen atladı oradan diyo ki ne mal adamsın falan baya agır konustu ben de pcye bakıyorum
    babam kuzenimle kavga etti ben de kaldım ortada awk saat 22.05 falandı bilgisayar programcılığı yazdık başa sonra 20 dakika kala elektrik yazdık kuzen eve gitti babam bana küstü aq

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OLM SAKARYA EEM GELECEK TAŞRA UNİYE GİDİYORUZ ANANI TOPLA CANTAYI LAN YOBAZ SEHRE GIDIYORUZ VIN VIN MÜTEDEYYİN KIZLARLA AYDA 1 USKUDARI GEZME KEYFİ KANKA KURAN OKUMA ŞENLİĞİ YOBAZ İNSANLAR TAŞRA OKUL 5 SENE SONRA 5 MİLYARA ÇALIŞMA ANANI SATAYIM SAKARYA NE AWWWWW

  • benim çocukluğumun,hayalleri… hayalleri vardı hayalleri çocukluğumun hayalleri ,hala var.mesela transporter işte böyle biniyorsun arabaya felan gidiyorsun işte polis kimlik sormuyor felan nereye gidiyorsun korona sıkıntısı yok işte o arabanın içine binmeyi çok isterdim ama ben genelde üstü açık anadoluya bindim çünkü neden anadolular genelde kasalı ya Her neyse ekmeği biliyorsunuz biliyonuz ekmek(öpücük) yarım ekmek param buna yetti bakkala dedim yarısını ver Arkadaşlar ben de gördüğünüz gibi ekmekten transporter yaptım (düzenlendi)

  • Bak şimdi Fatihçim bu konuda, bu konuda şimdi bak bu konuda Fatih gülme bi dakika. Bu konuda Köln Üniversitesinden çok kıymetli bir dostum vardır; Wolfgang Das Schmögtenschmidt. Evrenin oluşumu ve yapısı hakkında bir makale yazıyor, yayınlıyor. Ulan bu çocuk taa Salzburg’dan; dönemin insanı diyor Deutschland mind was, was ist deine michte. Yanı öyle bir coğrafyadan çıkması mucize.

    Neyse abi işte bu makale aslında herkes bilmez tabii bunu bir ekleme, eklemenin yaptığı orijinal makale Gerschicht Kleinen Undsphagenwaaaacht’tan. O makale de çok iyidir abi. Neyse bu makalede diyor ki; evren, kocca bir zırvadan ibadettir. Ulan profesörler bakıyor, hocalar bakıyor diyorlar ki ne diyor bu deli. Hiç böyle şey olur mu? Koca evren, koca kainat. Nerede bu makalede tanrı, mitolojiler? İlber kuru pasta bırakmamışsın yine.

    Neyse abi ve ekliyor; Evreni yorumlayan da zırvadır, bundan ekmek yiyen de zırvadır. Kainat dediğin zırvadır diyor. Zaten müslüman toplumlarda bu hep böyledir. Harika bir makaledir abi o. Ve en sonda diyor ki “Das auf nicht enischtelein, und das micht auf nicht augen spiele HAHAHAHAHAHAHA yani diyor ki İlber bak michte auf deine ihr machten und die spielen was ist das möchten AHAHAHAHA AHAHAHAHAHA sonra okulda tabii baya gündem oluyor bu. Neyse Cengiz Han zamanı zaten hep böyledir. Cengiz çok zeki bir adamdı. Ben Moğolistanda görev yaptım, inanılmaz bir yer abi.

    Çok güzel. İşte abi tam olarak da bu yüzden Müslüman ülkeler yok olmaya mahkumdur. Evrim dediğin bir teori değil, bir tez değil, böyle bakan zır cahildir zırvadır zaten. Evrim müslüman ülkelerin kabul etmekten korktuğu bir gerçektir. Fatih dur gülme bi abicim gülme, gülme bi dakika.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Adamın biri süper high-tech bara girer, barmen yerine bir robot servis yapmaktadır.

    Robot sorar:

    -IQ nuz nedir?

    --135

    Robot hemen ona yıllanmış 16 senelik viski verir ve küresel ısınma, çevresel şartların iç içeliği, kuantum mekaniği, nanoteknoloji vs.den sohbet açar...

    Adam çok etkilenir ve ertesi gün robotu test etmek için tekrar bara gider.

    Robot IQ sunu sorunca, o da "85" der Robot ona hemen bir bira verir ve futbol, kadınlar, kağıt oyunları ve sevdiği yemeklerden sohbete girişir.

    Adam daha çok şaşırmış vaziyette ertesi gün tekrar gelmeye karar verir.

    Üçüncü gün robot ona IQ sunu sorduğunda "35" der.

    Robot hemen önüne bir Ayran koyar ve ekler;

    - Selam, okula asılan pride bayrağını kimin yırttığını biliyoruz. En kısa sürede yaptırımını görecektir, maddi ve manevi çekeceğin acı hayırlı olsun zavallı homofobik.

  • Adam_Smith kullanıcısına yanıt

    seyrettiğim belgesele dışarıdaki gürültü sebebiyle ara vermek zorunda kaldım, bir cinsel müsabakasıyla ilgili bir gelişme mi oldu ? Anladığım kadarıyla iki cinsel takımı sene de bir saha maçında büyük kutlama gerçekleştiriyormuş, bu tarz bi şey, neyse ben okuduğum tolstoy kitabına ve chopin dinlemeye geri döneyim hanımlar, sizlere iyi bir gece dilerim.

  • Kral, nefret kusulan bir pride ayında nöbet tutan bir LGBTQA+ Pro Max'e sordu:


    -Üşümüyor musun LGBTQA+ Pro Max? ;


    -Ben alışığım kralım dedi.


    Kral;

    -Olsun sana haz verecek tırtıklı prezervatif getirmelerini emredeceğim dedi ve gitti. Ancak bir süre sonra emri vermeyi unuttu...


    Ertesi gün duvarın yanında LGBTQA+ Pro Max'in korunmasızlıktan çürümüş cesedini gördüler ama LGBTQA+ Pro Max duvara bir şeyler karalamıştı.Duvarda şunlar yazıyordu :


    "Kralım, korunmasızlığa alışkındım, fakat senin tırtıklı prezervatif vaadin beni öldürdü!

  • PUAHAHHSHSHS ISTE SIZ BUSUNZUZ VAR YA BU KIVIRTMA YONTEMINDEN NEFRET EDIYORUM .



    normalde erkekler yapsa bir sey demez ama feminizm de maskulizmi de ayaklar altına aldim diyor XD.



    AMA ERKEK USTUNLUKCU ERKEKCI YAZARLARA HICBIR SEY DEMEEEEEEZ.



    ERKEKLERIN 7 24 SOBDUGU DERS OTAGDA SIRF ERKEKLERE KARISLIK VERDIM DIYE BANA SIKAYET EDILMELI DIYEN OOOOOOO KIZ ARKADAS DA MESELA OZELE GELDIGINDE ULAN OOOOO AL ERKEKLERIN YAZDIKLARI BUNLARA NIYE BIR SEY FEMIYORSUN DEDIM ONLARA GELINCE SEN ERKEKLR BU GRUPTAN IBARET MI SANIYROSUN SOSYAL MEDYYAI GERCEK MI SANIYORSUN DIYE SABUNDUUUU.



    OOOOO OOOOOOR KIZ ARKADASIMJZ BEN DIGER HEMCISNLERMI DE SAVUNURKEN ONLARA TEPKI GOSTERIRKEM ONLAFA HICBIR SEY DEMEEEEEEEEEEEEEEEEDİ KENDISI OYLE BI YERDE ERKEKLERI SVAUNUNCA BI DE KENDI GELDI OZELDEN MESAJ ATIP RAHATSIZ ETTI LNA SOCUNCE IFSA EDIP FISLEDI.



    KENDISINE KUFUR GELINCE IFSA EDIP FISLEYEN KIZ BANA SPVEN ERKRKELRE AYNEN KARISLIK VERDIGIM ICIN SIKAYET EDILMELI DIYOOOOORO.AMA AAA AOOOORWPWUSSU KUFUR ETMENIN CEZASI IFSA ETMEKTEN FISLEMEKTEN AZ ILK KARSISI ETMISSE HIC YOK .BANA O ERKRLLERIN YAPTIGI ASAGILAMALARI ONLARA CEVIRDIM DIYE LAF EDEN OOOOOOOOOOOORR KIZ KENDISINE SOVULUNCE DAHA BETER TEPKI VERIYOR.



    BUNU GECTIM BEN BASKALARINI DA SAVUNUYORUM BENCIL DAVRANMIYORUM SADCEE KENDIMI DUSUNMUYORUM BU ORRRRR P ERKELLERIN ETITIG KUFURLERINONLARA CEVIRDIM DIYE BANA LAF ATIYOR .AMA KENDISINE KUFUR GELINCE KENDSI DE KARISLK VERIYOR.BENSE HEMCINSLERIMI SAVUNDUGUM ICIN KUFUR YEDIM KARSILIK VERMIYIIIIM MI

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Küçük bir yırtık ile siz sevinin. Tabi biz sizinle çok büyük bir rakibiz. Ama keser döner sap döner, biz sizi o prezervatife gömeriz. Sabah ola hayrola demiş büyüklerimiz. Ben de diyorum ki bu ay çok uzun, sabah ola hayrola. Bu saatten sonra gyme gidip, kod yazıp, alt dönemleri küçümseyenlerin tek rakibi bizmişiz çok mutlu oldu. Çünkü anca biz rakip olabiliriz, benim de bu saatten sonra tek rakibim İslam ya da Türkçüler ya da en kötü Andrew Tate. Teşekkürler

  • Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt
    Çok kötü bi lisede okuduğum için beni son 2 sene özele yolladılar adam gibi ortamda ders çalışsın diye o dönem ben mezuna kalacağım demiştim ailem arkadaşlarım kimse bir şey demedi rehberlikçim zorla tercih yaptırmaya kalktı yok yaz gitsin en kötü 2 yıllık yaz sonra 4 e tamamlarsın mezuna sakın kalma falan kafamın etini yemişti sırf biz şu kadar kişiyi üniversiteyr yerleştirdik diyebilmek için karşısındakinin ilgisi nedir planı nedir umrunda değildi adamın abi ben o dönem kalbimin sesini dinlemiştim bu yolu seçtim iyi ki de seçmişim hocama kalsa şu an en kötü okul olsun yine de okuyordum sırf üniversite okumuş olmak için tercih yapılır mı o yüzden buradaki mesajlarda da görüyorum siz o okulunuzdaki dershanenizdeki rehberlikçiniz için sadece bir portföysünüz 2 sene sonra yanına gidin suratınıza bakmaz o yüzden kendinizi iyice tartın ben neyim ne yapmak istiyorum neye ilgim var x okula gitsem mutlu olacak mıyım sorularını kendinize sorun sonrasında ne yapmak isterseniz onu yapın kimse sizi sizden daha iyi tanıyamaz herkese ezbere lafla iş yaptırmaya kalkan insanları değil kendinizi dinleyin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hatalı verilerinizle saçma sonuçlar elde etmişsiniz.
    -hesaplamamda 8 saat mesai üzerinden, zaman aralıkları da en kötğ ihtimale göre fazlaca alınmıştır.
    1) ösym 2015’ten beri optik okuyucu ve kağıt düzenleme makinesi almıyor,son yıllarda değiştirmedi doğru. En son 2015 senesinde açtığı optik okuyucu ve kağıt düzenleme makine ihalesi 24.02.2015 saat 10.00’da yapıldı. İhalenin teknik şartnamesinde aldığı her makine saatte EN AZ 15.000 adet optik okuyabilme kapasitesinde,bu makinelerden alım adeti ise 20 adet.
    Sonuç olarak saatte optik okuyabilme kapasitesi 300.000 adet.

    2) evet 2020-2021 verilerini kullanarak başvuran/giren kişi sayısı oranı 0,92 . Yuvarlama olarak sizin gibi başvuru sayısına 3.200.000 kişi yaparsak tytye giren 2,95 milyon (ki bu sene baraj kalkması nedeniyle gaza gelip başvurup,sonrasında sınava gelmeyen kişi oranı daha fazla olabilir).
    3) AYT’ye giren sayısı daha azdır,ama onu da eşit alalım. Toplam okunacak optik 5,9 milyon.
    Her bir optik 2 kere okunuyor (direk yönetmelik,keyfi 2 sayısı değil) ,bunu da saatte optik okuma kapasitesine bölelim 11.800.000/300.000 =39,33 saate tekabül eder.
    Normal mesai saati yapsalar (8 saat) bu da 5 ya da max 6 gün diyelim. Hadi 6 gün okundu,5-6 gün de kontrol diyelim (ki bu kadar sürmeyeceği neredeyse bellidir) = 11gün~12 gün
    Kağıtlar ösymye pazartesi ya da salı ulaştı desek,(en geç 2 iş gününde ulaşır, bunun da yönetmeliği var bknz: evrak koruma ve şehir içi- seta nakil koruma görevlisi yönetmeliği) 20-21 haziran... okumalar 22-23 ünde başlasa (geç aslında) ; 6+6= 12 iş günü (okunma kontrol yapılır.) 22 haziran’dan itibaren 12 iş günü sayarsak 7-8 hazirana tekabül edip açıklanabilir(kontrol,okuma dahil) (24 saat değil,8 saat mesai yaparak) ...
    ki mebpersonel iddasında ve ösymde duyumlarında ekstra büro mesaisi olayı duydum.
    Ki cihaz 24 saat de çalışabilir,haftasonu da 🙂
    Ama bu hesabım en rahat şartlarda...
    En rahat koşullarda bile 12-13 iş gününde açıklanması muhtemel. Ki ösym’den iddaa edilem duyumlarda görev ve bazı departmanlarda mesai arttırılmış. 8 saat mesai yapsalar bile 7-8 haziranda açıklanabilmesi çok mümkündür.
    Şimdiden iyi tercihler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marmara hukuktan bir kız arkadaşım vardı, okul konularını pek konuşmam ama aynı ayt matematik netini yapmışız. O edebiyat ben ayt fen işaretlemişim.


    Bu mal, hâla kendi fakültesinden mezun olanların en düşük 30 binle başlayacağını sanıyordu ve avukat olmanın kolaylığından bahsediyordu. Kendisi de savcı olmak istiyordu, nah olursun dedim. Torpil gerekiyor onun için, bozuldu. Midpointte güzel bir hesap ısmarlattım savcı olmak istediği için. Sonrasında 27 yaşındaki bomboş bir adamla ( adam mühendis olduğunu söyleyip bunu kandırmıştı) tekrar birlikte olmak istediğini gördüm. Bu adamla daha önce birlikte olduklarını biliyordum fakat bu peach adam ben seks bagımlısıyım ablana da yazarım falan demis ondan ayrılmıslar. bu konunun diğer bir yüzü de kızların ilk cinsel iliskisini yasadıgı ıssız adam gibi takılan sözde o…..’ları sevmesi.


    benim gibi genel kültürü yüksek ve çok yönlü, az biraz düzgün tipli olan birisini nasıl sevmez anlamıyorum.


    gerçi, ilk buluşmada bana boyun kısa demisti (175) o 155 olmasına ragmen.


    kızların cogu boyledir.




    neyse iste





  • selamün aleyküm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.