Şimdi Ara

Online oyunlar artık bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • günümüzde online oyunlar artık bir sorun, çocuklar evden dışarı çıkmıyorlar, asabileşiyorlar, arkadaşlık ilişkileri minimum duzeye iniyor, devlet bu konuya el atması gerekmiyor mu sizcede ? mesela tüm online oyunları tib yasaklasa bir sorun teşkil eder mi ?



  • tibin hepsini yasaklaması olamz ancak aileler aysaklayabilir.örneğin modemler için yazılım güncellemesi ile oyunlar engelleneiblir.yada operatörlere bildirip seçilen oyunaklr için bağlantı kapatılabilir.ancak en iyisi çocuğu yapıp yapıp pc önüne salmamaktır.şuanki çocuklar hayatı o led ekranlı ciahzlara bağımlı bişey sanıyorlar.hoş onların babaları anneleride 2 tane daha dit dot diye melodi çalan telefonlar için ölüyoalrdı.
  • bizim mahallede top oynayan cocuk kalmadı, bu durumun tek sebebi cocukların farkında olmadan teknolojiye kurban olmaları, su anda online oyunlara o kadar bağımlı oldular ki evde pc ye ayar yapılsa bile internet cafeler var, bu cocuklar bizim geleceğimiz, geleceğimize cok buyuk ihanet ediyoruz bu oyunlar yuzunden, tib neden kaldıramasın ki ?
  • Kardeşim haklısın ama iş sadece online oyunlarda bitmiyor ki şu sosyal(!) paylaşım siteleri de aynı etkiyi yapıyor. Çocuklar bütün gün kendilerini teşhir edip ne kadar beğeni aldıklarını birbirine göstererek hava atıyorlar. Aslında internet bu kadar yaygınlaşmadan önce aynı şey televizyon için de söyleniyordu. İşte insanlar karşında saatlerce izliyor,ailelerdeki sosyal ilişkiler aksıyor hatta obeziteye varana kadar sakıncalı olduğu söyleniyordu lakin ne oldu, şu an her evde en az 1 tane tv, bilgisayar,tablet,laptop,akıllı telefon... var.

    Kısacası hepsini yasaklamak sorunu çözmez ama burada terbiye ailelere düşüyor büyük oranda. Çocuğunu sakındıracaksın okuldan geldiğinde tv açmayıp sohbet edeceksin ya da liseye kadar telefon almayacaksın.. Mesela bakıyorum çocuk 6 yaşında elinde akıllı telefon var biz o yaştayken kumdan kale yapıyorduk yav.
  • aslında bir şey yapılabilir, bu konunun üzerine düşülmesi gerekiyor bence, bizi gelişmekte olan ülke konumundan kurtarabilecek önemli çözümlerden biri bence, düşünürsek çocukların beyni bu yaşta sanal ortamlara yatıyorsa ileride yazılım konusunda harikalar yaratabilirler, okullarda bilgisayarın başka işlere de yaradığı, diğer yönleririnin daha faydalı oldugu öğretilse iyi olmaz mı ?
  • Bunda ailelerin bilinçli olması lazım, çocuğun belirli bir süre oynaması konusunda sınırlayabilirler.Tabii devam eden süreçte çocuğun sosyelleşmesini sağlaması lazım yoksa çocuk ordan kalkar televizyoba gider.Lakin şu an çoğu genç online oyunlara dalmış durumda, yani sokakta takılan çocuk sayısı azaldı, artık evden çık sosyalleş denilen çocuk internet kafeye gidiyor.Ailelerin bu durumu takip etmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Ben de küçükken, hatta şu an bile Elder Scrolls ve Pokemon(İkiside Online Değil) oyunlarında yüzlerce saat, hatta binlerce saat harcamışımdır, fakat annem gameboyu elimden alır, bilgisayarı kapatır, zorla sokağa kovardı ya da kitap verir, okuyup anlatmadığım sürece tekrar bilgisayara geçme şansım olmıyacağını söylerdi.

    Devletin oyunu yasaklaması tamamen saçmalık olur.Ailenin bilinçli olup çocuğunu takip etmesi gerekir.
  • haklısınız aileler çocuklarının üzerine düşmesi gerekiyor, her anne baba çocuğunun iyiliğini ister ama çocuğunu engellemek kolay bir iş değil ki başarılı olamıyor çoğusu, ayrıca devletin oyunları engellemesinin neresi saçmalık onu anlayamadm ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadrgvn -- 11 Ağustos 2014; 14:36:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadrgvn

    haklısınız aileler çocuklarının üzerine düşmesi gerekiyor, her anne baba çocuğunun iyiliğini ister ama çocuğunu engellemek kolay bir iş değil ki başarılı olamıyor çoğusu, ayrıca devletin oyunları engellemesinin neresi saçmalık onu anlayamadm ?

    Sonuçta devlete ne, istersem oyunla da hayatımı çürütebilirim.Özgür(!) bi ülke de yaşıyoruz.Sonuçta çocuklar hayatın farkında değil deseniz bile bu oyunlara 18 yaşından büyük insanlar da büyük zaman harcıyorlar.Herkes istediğini yapar, belki adam anti sosyaldir.

    Ama ailenin görevi çocuğunu yetiştirmektir, o yüzden çocuğunu takip edip, bu tarz durumlardaki abartıdan kurtarmalılar diye düşünüyorum.
  • ama baktığımızda iki tane adamın zevki yuzunden cocukların hayatlarına büyük bir darbe vurmak doğru mu ?
  • Senin mantığınla online oyunlardan tut da sosyal medya hesaplarını,forumlardaki hesaplarını da kapatması gerekiyor TİB'in.Bu durumdan herkes şikayetçi ama çağın getirdiği kötü durumlar.
  • Devlet hayatimiza yeterince karismiyor zaten bir de elalemin oyununa el atsin oyle mi ? Birakin aileler kendileri cozsunler (her ne kadar bu konunun ciddi anlamda sorun teskil ettigini dusunmesemde) bu konuyu.

    Ayrica bilgisayar oyunlarinin insanlari agresiflige ittigi iddiasi da 10 milyon kez filan curutulmustur.Online oyunlarin da bir sosyal aktivite oldugunu dusunuyorum sahsen.insanlae disarida gorusmek yerine internette biraraya geliyorlar.

    Bilgisayar oyunlari insanlari asosyal yapmaz.Asosyallik insanin icinde varsa zaten bir sekilde ortaya cikar.21-22 yil araliksiz bilgisayar-ateri-konsol oyunlari pynamis ve halen de oynayan birisi olarak hicbir zaman asosyal olmadim.Yanlizligi severim ama her zaman da etrafimda bir suru insan olmustur.

    Konu o yuzden yanlis bence.Genelleme yapiliyor cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadrgvn

    ama baktığımızda iki tane adamın zevki yuzunden cocukların hayatlarına büyük bir darbe vurmak doğru mu ?

    Aileler ilgili olursa sorun kalmaz, ailelerin ilgisizliği yüzünden adamların zevki mi yasaklansın?
  • Devlet oyunlarla uğraşacağına gitsin iki tane bonzai satıcısını sallandırsın.
  • Artık çok geç. Olsada oynasak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık hatalı.Online oyunlar artık bir sorun değil , her zaman bir sorundu.Biz oynadık gençliğimizi körelttik , liseden atıldık bir baltaya sap olamadık.İş ailede bitiyor.Türk milletinin aile yapısında faydalı hobiler edinmek yok.Ya televizyon ya bilgisayar.Yasaklanması çok zor ama hiç değilse 18 yaş altı için yasaklanması çok faydalı olur.Onu da yapamıyorsan internet cafelerde yasaklayabilirsin.Biz yandık yeni nesil yanmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Devlet hayatimiza yeterince karismiyor zaten bir de elalemin oyununa el atsin oyle mi ? Birakin aileler kendileri cozsunler (her ne kadar bu konunun ciddi anlamda sorun teskil ettigini dusunmesemde) bu konuyu.

    Ayrica bilgisayar oyunlarinin insanlari agresiflige ittigi iddiasi da 10 milyon kez filan curutulmustur.Online oyunlarin da bir sosyal aktivite oldugunu dusunuyorum sahsen.insanlae disarida gorusmek yerine internette biraraya geliyorlar.

    Bilgisayar oyunlari insanlari asosyal yapmaz.Asosyallik insanin icinde varsa zaten bir sekilde ortaya cikar.21-22 yil araliksiz bilgisayar-ateri-konsol oyunlari pynamis ve halen de oynayan birisi olarak hicbir zaman asosyal olmadim.Yanlizligi severim ama her zaman da etrafimda bir suru insan olmustur.

    Konu o yuzden yanlis bence.Genelleme yapiliyor cunku

    nerden biliyorsun belki oyun oynarken geçirdiğin zamanlarda yeni şeyler öğrenebilir yada yeni arkadaşlıklar edinebilirdin ? ayrıca belki bi kaç tane cok yakın arkadaşın varken bunu 2 ye 3 e katlayabilirdin ? yada derslerin çok daha iyi olabilirdi öğrencilik hayatında




  • Oyunların faydalı olduğu yanları da var. Bazı oyunlar problem çözme yeteneğini, hayal gücünü geliştirir. Önüne geleni öldürmekten başka bişey yapmadığın oyunlar ise zaman kaybıdır tabi.

    Zamanımızın belası bence oyunlar değil. Adına "sosyal medya" denilen, bütün uyuşturuculardan daha tehlikeli bir bela var karşımızda. Bundan 50 sene önce insanlara deseydik ki; "sizden sonra bir nesil gelecek, önce amuda kalkıp resmini çekecek, sonra bunu başkalarıyla paylaşıp beğeni toplamaya çalışacak. İnsanlar işi gücü bırakıp bununla uğraşacak". Ne düşünürlerdi kim bilir.

    Birşey ne kadar saçma ve mantıksız olursa olsun, çok sayıda yapıldığı zaman artık insanın gözünde normalleşiyor. Şu anda günlük hayatta kafa yorduğumuz işler aslında tam bir deli saçması! Hepimiz toplu halde tedaviye muhtacız ama bunu idrak etmekten bile aciziz.




  • Devir bilgisayar devri ne yaparsanız yapın bunun önüne geçemezsiniz. Biz de çocokken atari salonlarına koştururduk.
  • Ailelerin bilinç olması lazım, ailelerin eğitmesi lazım lafına da hastayım...

    TR için çoğunluğu baz alarak konuşursak:
    Aile büyükleri "bilgisayar" ne bilmiyor ki?

    Geçtim bilgisayarı "kitap" nedir bilmiyor...


    Çocuk olan çocuk; aile bireyini "dersler" için lazım diyerek kafalıyor zaten...

    Çoğunluk olarak eğitim düzeyi yerlerde olan aile büyüklerinden bahsediyorsunuz...

    Çözümleriniz gerçekçi olsun...


    YANİ;
    Burada aileye değil de; bireye telkinde bulunmak lazım...

    Oynama; derslerine çalış... Çileyi çek daha sonra oynayamadığın oyunları SLI GTX Titan'la oynarsın vs... şeklinde...

    Hakikaten okuduğunuz vakit; dünyanız genişler...
  • Yasak getirmek hiç bir alanda çözüm değildir ki. İnsanları bu işi bilinçli yapacak şekilde eğitmek çok daha mantıklıdır. Şahsen online oyun bolca oynuyorum fakat bunun miktarını kendimce ayarlayabiliyorum. Günüm sadece online oyun oynayarak geçmiyor, dışarı çıkıyorum, arkadaşlarımla vakit geçiriyorum, spor yapıyorum, kitap okuyorum vs. Bu durumdaki tek örnek de ben değilim. İnsanlara birşeyi yasaklamak hiçbir zaman çözüm değildir, çözüm eğitimdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.