Şimdi Ara

Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
9.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Melanie Thierry kullanıcısına yanıt

    Bence film kesinlikle kötü değil ama aşırı şisirilmis bir film . Bu filmi hem oyuncular hemde yönetmen aşırı övdü . Yok nolan'ın en iyi en mükemmel filmi, yok hayatımda oynadığım en iyi film vs . İnsanlar da beklenti çok yükseldi . Bazilari bu filmi bilim kurgu sanıp izledi ve beklediğini bulamadı vs

    Yani burada sadece izleyicilerin suçu yok . Ama ben nolan'ın biyografi filmi çekmesini istemiyorum ne gerek var . Biyografi filmi çekebilecek bir sürü iyi yönetmen var zaten . Nolan bence bilim kurgu , aksiyon , gerilim karışık filmler çekmeli .

    Bu arada tenet'in begenilmemesinin asıl sebebi tenet'in gerçekten anlaşılmaz bir film olması .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    neden şişirilmiş olsun hocam, oyuncuları falan normal olarak oynadığım en iyi film demişler. Adam oynadığı en iyi film olarak Iron Man'i mi gösterecek.(?) Bence gayet normal. Beklentiyi yüksek tutup gidip hayal kırıklığına uğrayanlar bence abartıyor. Beklentiyi verdi fazlasıyla.

    Tenet'e anlaşılmaz diyenler, sıkıldım vs. diyenler emin ol, Her Şey Her Yerde Aynı Anda için süperdi aşırı anlamlıydı falan diyorlar. Bu filmden (Everyhing ...) hayatın anlamını çıkarıp, filmin kurgusunu aşırı anlamlı bulup filme 10 verenler Tenet'e 4-5 falan verdiler.

    Bana göre biraz vicdanı olan bir insan Tenet'e 4 verip, ilkokul çocuklarına hitap eden filme 10 vermez. Ha lise 1e giden biri verebilir.

    +

    Bu filme kötü denmesi, beklenene vermedi denmesi gayet normal. 1 puan bile verebilir bir kişi. Fakat buna böyle yorum yapıp Tenet'e 3 puan verip Topgun'a 10 verenler bana göre nankör ve vicdansız.

    Zoruma giden bu....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melanie Thierry -- 22 Temmuz 2023; 17:40:2 >




  • Size tavsiye vereyim mi bence kimsenin ne dediğine takmayın . Boşverin diğer insanların ne dedikleri umrunuzda olmasın kafanız daha rahat olur. Dünyanın en iyi filmi çıksa o filme bile laf edecekler olacaktır çünkü biz insanlar film ve dizilere subjektif bakiyoruz. Aynı filmin her insana yaşattığı duygular farklı ben buna inanıyorum . Bu yüzden bir insan aynı filmi çok sevebilir ken bir baskasi da çöp gibi diyebiliyor. İmdb puanları , rotten puanları , eleştirmenlerin görüşleri bunlara çok fazla takmayın eğer filmin konusu hoşunuza gittiyse , filmin türü sizin için uygunsa izleyin geçin .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de çok begenmedim 3 saat takim elbiseli elit beyfendilerin konuşmasi şeklinde geçti film kötu de degil cok iyi film de degil 7/10 veririm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dunkirk e savaş filmi diyenler gibi Oppenheimer ı da doğru kefeye koyamayan bir çok insan olacak ve bu filmi doğru değerlendiremeyecekler. Mükemmel bir dram, psikolojik tahlil ve tarih filmi var karşımızda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu aralar Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi gibi algı oluşturuluyor. PR süper yapiliyor. Okullarda ders olarak bile okutulabilir.

    Film maalesef ki 7/10 en fazla benim gözümde...İlk yarı atom bombası yapımı ve hain kim ajan kim muhabbeti...ikinci yarı sıkıcı yargılama sahneleri...Oppenheimer gibi müptezel 250k insanı gölge yapmış biri tabiki kahraman olamıyor ama filmde pişman olmuş falan filan tipik Hollywood güzellemesi. Ayrıca Biyografi filminde 2. Yapılır diye Oppenheimer hikayesi yarım bırakılmış yargılama bitiyor filmde bitiyor. Nasıl öldü kardeşim 3 saatin 2 saati yargılama gösterdin onu da anlatsana dangoz yönetmen. Bu adam nasıl interstellar gibi şaheseri yaptı. Nasıl en iyi Batman filmini yaptı. Memento, inception ve prestij cidden bu adam nasıl yapmış bunları son3 filmde resmen saçmalıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmi gibi PR yapıldı. Resmen nitelikli dolandırıcılık. Barbie filmi neden daha çok izlendi şimdi anladım. Çünkü insanlar Nolan in bittiğini anladı. Gideceksem barbie ye gider daha az sinir olurum demişler.


    Uzun lafın kısası Akademi için film yapmış. Oscarları alır en az 5 Oscar alır Oppenheimer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 23 Temmuz 2023; 5:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylined kullanıcısına yanıt

    Barbie filmi 18 yaş altı çocuk izleyicilerin de gideceği bir film daha geniş kitleye hitap eden bir filmin daha çok izlenmesi kadar normal bir şey yok sinemaya giden insanların büyük çoğunluğu 30 yaş altında olduğunu düşünürsek tabii ki barbie bir biyografi filminden daha çok izlenecek hatta muhtemelen top 20 top 10'a bile girecektir daha 2 ay önce süper mario animasyonu tarihin en çok izlenen 16.filmi oldu izlenme = iyi film değildir

  • Resmen dolandırıcı. İmax izlesen ne olur bu filmi. 3 saat full diyalog.

    İzlediğim en iyi 150 film içine bile girmez.

    Keşke gitmeseydik. O kadar para çöp oldu valla

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben filmden çıkarken interstellar gibi tecrübe beklemiştim. Ama hiç bir his yoktu. İnterstelların etkisinden 1 hafta çıkamamıştım. 100 TL yi verdik işte ortalama bi film izledik çıktık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasya da IMAX izledik klimaları açmayan aptal salon yönetimine baya sovduk filmdeyke neyse.

    Öncelikle bu tarz filmlere bayılırım. Fakat oppenheimer daki beklentim daha çok bomba mevzusu üzerineydi. Daha çok fizik detay bekliyordum. Bomba ile ilgili konular daha çok patlama vs. Film aşırı siyasi çıktı çok şaşırdım. Bu beni baya üzdü filmden çıkanları dinlediğimde bir çok kişi benimle hem fikirdi.

    Nolan'in Filmlerini ilk izledigimde en fazla 1 hafta içerisinde 2. Kez mutlaka izlemisimdir. Ama bu filmi 1 yıl içerisinde tekrar izleyeceğini sanmıyorum. Film olarak güzeldi ama beklenti olarak ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film inanılmaz etkileyici. Bence biopic denilen türün en iyi filmlerinden. Nolan’ın bir önceki işlerinden baya farklı dolayısıyla o filmler gibi bir film bekleyeni üzer ancak Oppenheimer’ın hayatını anlatan bir biyografi filmine de interstellar,memento izleme beklentisiyle gidilmemeli bence.

    Bu denli zor bir konuyu çok akıcı bir biçimde anlatmış Nolan. Oyuncular ve müzik zaten harika tekrar tekrar onları övmeye gerek yok herkes yazmış. Teneti pek beğenmemiştim ancak Oppenheimer’la beklediğimi aldım.

    Takım elbiseli adamları izledik diyenleri de anlamıyorum tamam zevkler renkler tartışılmaz tabii ki ancak Robert Oppenheimer’ın hayatını anlatan bir filmde ne bekleniyor tam olarak onu anlamıyorum. Tabii ki bol diyalog ve takım elbiseli fizikçiler olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt DamonBarış Özcanyoutube
    Duymayan kaldı mı bilmiyorum? Yaz ortasında, yazdan da sıcak bir heyecan dalgası yarattı... Bir film. Yıllardır uzak kaldığımız sinema salonlarını tıklım tıklım doldurdu. İnternetteki “hype balonu” öyle bir şişti ki artık bu filmi izlemeyeni, izleyip de beğenmeyeni, beğenip de anlatmayanı... dışlıyorlar. Geçen yüzyılın en ikonik figürlerinden biri hakkında bu film. Ben karakter hakkında öyle çok fazla bir ön bilgi sahibi olmadan, elimi kolumu sallayarak sinemaya gittim, filmi izledim, hatta izledikten sonra bir de hatıra fotoğrafı çektirdim 🙂 Yaa, tabiki Barbenheimer yaptım! Evet, fotoğrafı çeken pembe kıyafetli kızlara bir de buradan teşekkür ettikten sonra izlediğim diğer film hakkındaki düşüncelerime geçeyim. Oppenheimer. Öyle spoiler kaygısı taşınacak bir film değil zaten. Atom bombasının babası olarak tarihe geçen Amerikan teorik fizikçi Robert Oppenheimer hakkında biyografik bir film. Bu kitaptan uyarlanmış: American Prometheus, J. Robert Oppenheimer’ın Zaferi ve Trajedisi. Daha kitabın adından başlayabilirsiniz çıkarım yapmaya. Yunan mitolojisindekiler kadar efsanevi bir karakterin, Şekspiryen bir yorumu. Güneşe yakın uçmak, zafer, sonra kanatların erimesi, trajedi. Ama bu ne mitoloji, ne de tiyatro. Tüm dünyanın kaderini değiştiren kilit figürlerden birinin karmakarışık zihni. Zaten o yüzden hakkında ne yapılsa etkili oluyor. Bu kitap Pulitzer ödüllü. Bence konuya ilişkin bundan da güzel başka bir kitap: Richard Rhodes’un yazdığı “The Making of the Atomic Bomb.” O da Pulitzer ödüllü. Ve şimdi bu konuda yapılmış en iyi sinema filmi olma iddiasındaki: Oppenheimer. Muhtemelen o da pek çok ödülü alacak. İşin ironik tarafı tüm bu ödüllü eserlere konu olan karakterin kendi alanındaki en büyük ödül olan Nobel’i alamamış olması. Bir başka deyişle kendisi kaybederken, onu anlatanlara çok şey kazandırıyor. Herhalde o yüzden olsa gerek sosyal medyada herkes onu anlatıyor. Ben de anlatacağım. Anlatacağım da önce anlamam lazım. Ama itiraf edeyim henüz tam olarak bu karakteri anladığımı söyleyemem. Çünkü bu filmin haberini aldığım geçen yıldan beri kendisi hakkında okumalar, izlemeler yapmaya çalışıyorum. Ne kadar çok şey öğrenirsem o kadar içinde kayboluyorum. Adamın hayatı kuantum dünyası kadar kompleks, girift ve bir o kadar da belirsizliklerle dolu. Öyle hemen iyi ya da kötü deyip geçemiyorsunuz. Ve aynı şeyi bu film için de söyleyebiliriz 🙂 Onu beğenmek için elimizde tüm sebepler var. Benim en iyilerim arasında olmasa da iyi bir yönetmen olarak kabul edilen Christopher Nolan tarafından çekilmiş. Interstellar ve Inception’dan dolayı bir miktar saygımız var. Oyuncular desen hepsi de çok başarılı. Zaten filmde neredeyse figüranlar bile Oscar ödüllü. Mandalorian’dan tanıdığımız ve yeni Hans Zimmer’imiz olarak benimsediğimiz Ludwig Göransson müzikleri yapmış ama bu sefer olmamış. Sinematografi desen o koca koca kameralara, kalın kalın film şeritlerini yükleyip olabilecek en yüksek kalitede çekmişler. Daha ne olsun! İşte o yüzden daha aylar öncesinden eşime, dostuma dedim ki, bu yaz doğum günümde sizden hediye olarak sadece bu filme bir bilet istiyorum. Ve filmi nerede seyrettim biliyor musunuz? IMAX’te. Hem de öyle sıradan bir IMAX de değil. Avustralya ve Çekya’da 1, İngiltere’de 3, Kanada’da 6, ABD’de 19 yani dünyada sadece 30 sinemada gösterilen en yüksek çözünürlüklü kopya. Oyuncuların yüzündeki gözenekleri bile görüyorsunuz. Peki niye bu kadar az yerde gösteriliyor? Çünkü 272 kg’lık film 17 km uzunlukta. Ancak 30 tane üretip dağıtabilmişler. Yönetmenler kendi vizyonlarını en iyi yansıtabilecek teknikleri kullanmak için böyle abartılı şeyleri hep yapıyorlardı. Hitchcock kendi filminin gösterildiği sinemaları bizzat kendisi gidip denetler ve geç kalanları içeriye aldırmazdı. Kubrick mum ışığında görüntü yakalayabilmek için NASA'nın Apollo Ay görevlerinde kullanılan özel bir lensle o dönemin en düşük diyaframıyla f 0.7 ile film çekmişti. Nolan da olası en yüksek izleme deneyimini yaratabilmek için IMAX 70 mm ortamını seçmiş. Peki öyle izleyemeyenler bir şey kaybediyor mu? Başka filmler için kesinlikle evet, ama bu film için bence hayır. Nerede izlediğinizin pek bir önemi yok. Çünkü çoğunlukla kapalı odalarda sürekli konuşan kafalardan ibaret. Oppenheimer’ı canlandıran aktör Cillian Murphy’nin performansı müthiş. Bazı sahnelerde iç dünyasının yüzüne yansımasını o kadar güçlü bir şekilde ifade ediyor ki, gerçekten kendinizi kaptırıyorsunuz. Ama o ifadeleri yakalayabilmek için adamın yüzünü illa 18K çözünürlükte görmeye gerek yok. 8K yeterli. 4K bile olur. Yani bu filme sadece teknik başarısından ötürü gitmeyi düşünüyorsanız, beklentilerinizi karşılamaz. --- Bu videoyu ve kanalımdaki diğer içerikleri nasıl hazırladığımı merak ediyorsanız: https://superpeer.com/barisozcan/collection/sistemim --- Videonun tam metni ve kullandığım kaynaklar: https://barisozcan.com
    https://www.youtube.com/watch?v=jYWyiXjBAqw
  • son 1 saat işkenceydi resmen imax izlemeyin hatta sinemada izlemeyin. şu nolan'a oscarini verin de boyle filmler cekmeyi biraksin .ki film de oscarlik hicbirsey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basliktaki yorumlari okuyup okuyup guluyorum,su filmden aksiyon beklemek filmin diyalog uzerine kurulu olacagini bilmemek cahillik mi desem,kultursuzluk mu desem ahahaha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 24 Temmuz 2023; 7:39:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu filmde ne olmasi gerekiyordu anlamadim. aksiyon filmi degil ki bu zaten.

  • Oppenheimer (21 Temmuz 2023) | Christopher Nolan | Cillian Murphy - Matt Damon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aksiyonu şöyle yapabilirlerdi bomba anı ve sonrası japonyada yaşanan kaosu orada yaşananları gösterebilirlerdi ama fazla çarpıcı ve oradaki insanlar için saygısızlık olabilir diye bu topa girmek istemedi sanırım Nolan

  • Oppenheimer, vizyondaki ilk hafta sonunda 360 bin 41 seyirci tarafından izlendi.

  • Filmin adı zaten Oppenheimer. Daha bunun neresini anlamadınız? Adam bir insandan bahsediyor işte. Filmin adı "atom bombası" değil. Hiroşima değil. Nagasaki değil. Filmin adı Oppenheimer. Elbette 3 saat boyunca takım elbiseli adamlar konuşacak. Başka ne bekliyordunuz ki ismi Oppenheimer olan bir filmden?

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.