Şimdi Ara

opteka 6.5mm balıkgözü lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • opteka 6.5mm balıkgözü lens kullanan var mı aramızda? tavsiye eder misiniz? ya da 800tl civarı balıkgözü lens tavsiyeniz olur mu?



  • Balıkgözü düşünüyorsanız Samyang veya Rokinon 8mm'den şaşmayın derim. 800tl civarı temiz 2. el bulunabilir ama sarı halkalı 1. seri o fiyatlardadır, 100-150tl fazlasına daha iyi kaplamalara sahip ve parasoleyi çıkarılabilen 2. seri de tercih edilebilir.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    yurtdışından bir arkadaşıma aldıracağım, söylediklerinizle arasında 70-80 dolar fark var bulunuyor. mercek elementleri falan aynı bir tek sizin söylediklerinizde oto focus için ae chipi bulunuyor fark olarak (tabi kağıt üzerinde). bilemiyorum 80 dolarlık bir farka değer mi, zira optekanın yurtdışı forumlardaki yorumları oldukça iyi.. ya da buralardan ikinci el bir lens mi aramalı bilemiyorum. doların yüksek olması bütün planlarımı bozuyor...
  • AE çipli modeller Nikon bayonettir (Nikon'larda düzgün poz ölçümü için gereklidir), Canon için de çipli bir model ayrıca çıktı ama Samyang/Rokinon 8mm genelinde çipsiz manuel lens olarak satılmaktadır. Opteka 6.5 ise Çinli bir markanın kopyaladığı Samyang 8mm'yi biraz malzemeden kırparak az daha küçük olarak piyasaya sürdüğü halidir. Performans olarak Samyang 8mm daha iyidir, Opteka 6.5 ise artık bahtınıza ne çıkarsa...
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    benim cihaz nikon o yüzden ona odaklı bakıyorum, chip açıklamasında auto focus a uygundur falan yazıyor. benim cihaz d60, makinede focus özelliği yok o bakımdan çok da önemsemedim aslında. amacım gece yıldız vs fotoğrafı çekmek bu lensle.

    ikinci eller de coşmuş en uygun samyang 8mm yi 1650TL ye buldum o da ne belli değil.. bir haftam daha var almak için, bakalım artık.

    teşekkür ederim ilginiz için..
  • 1600'e 2. el 8mm mi satıyorlar? Yahu Amazon.com'dan kargosu gümrük vergisi dahil 1500tl'ye geliyor zaten sıfırı:

    https://www.amazon.com/Rokinon-HD8M-N-Aperture-Removable-Fixed-Non-Zoom/dp/B008X1C1C8/

    Hatta az daha bakındım da cine versiyonu da 1050tl civarına geliyor:

    https://www.amazon.com/Rokinon-RKHD8MV-N-clicked-Removable-HoodWide-Angle/dp/B00A61RY20/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 18 Nisan 2019; 8:28:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.