Şimdi Ara

Optik kablo sök-tak sorunu (Samsung sistem)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak sistem bileşenlerinden ve bağlantılardan bahsedeyim. Samsung 40B652 lcd tv + wdtv dts vers 2 + ps3 + goldmaster uydu alıcı (hd değil) + samsung HT-TZ325 5+1 ses sistemi dts çözüyor tek optik ses giri ve tek hdmi girişi var dvdli.
    Tv ses sistemine hdmi ve optik kablo ile bağlı
    Goldmaster ------ scart ile TV'ye ses ve görüntü sıkıntısı yok ses stereo geliyor
    Wdtv ------hdmi ile TV'ye bağlı görüntüde sıkıntı yok ac3 5+1 geliyor. DTS codecli filmlerde ses gelmiyor. Tvdeki optik kabloyu wdtv takınca dts ses 5 +1 alınıyor.
    PS3 ------ hdmi ile TV'ye bağlı görüntüde sıkıntı yok. ses stereo geliyor. Tvdeki optik kabloyu ps3 e takınca dts ses 5 +1 alınıyor.

    Yani sorunum wdtv ve ps3 ile dts ses almak için kablo sök tak yapmak gerekiyor. 3'lü switcher buldum netten 35 liraya fakat bir ayda bozuldu. Haliyle Samsungta pass through yapamadığından TV dts sesi ses sistemine gönderemiyor. Bana ne lazım. AV reciever mı yoksa dts pass through lu bir tv mi? Herşeyi sony mi yapsam bilemedim. Çözüm önerilerini bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LydianWarrior -- 24 Kasım 2010; 19:21:24 >







  • hocam sen neden tv nin başlığından bu tv ile neler yapabileceğine bakmıyorsun?
    bu TV ile WD de yaptığın herşey yapılabiliyor.

    öncelikle yazılım hackleyerek altyazıları büyüteceksin. bu sayede tv de film seyrederken çektiğin altyazı okuma sıkıntısı ortadan kalkacak.

    yaklaşık 6-7 gün önce TV de DTS sesleri çözme işlemi de yapıldı. Pass through yapmıyor. kendi direk çözüyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31761911/mpage_124/key_/tm.htm
    bu adreste detaylı bilgiler var.

    yani WD şimdilik boşa çıkabilir. ama senin asıl sorun olan ps3 ve tv optiklerini söküp çıkarma işi için en ucuz yol switch gibi. çünkü giriş seviyesi bir AV alsan bile hoparlör toplaması ile sana en ucuzundan 600-1000 TL arasına mal olur.

    600 olan da kampanyada bazen denk geliyor. hoparlör seti ile ucuz yollu sistemler satılıyor. 1.000 TL olan bile çok iyi birşey olmaz. ama sendeki ses sisteminden hayli hayli iyi olur. onda sorun olmaz.




  • Hımm demek DTS çözülebiliyor artık. Wdtv olduğundan hiç araştırmamışım onu :) Wdtv'yi boşa çıkarıp satarım artık :) Fakat ps3 ses problemi devam ediyor. Aslında ses sistemi değiştirmek istiyorum daha kaliteli ses alayım diye. Dvdli samsung ses sistemi hantal olduğu için sevmiyorum. Ps3 olunca dvd playerı da kullanılmıyor. Sesi ve görüntüyü upscale yapan sony av recieverlar var. Onlardan alsam işe yarar mı? Sony av reciverlar nasıldır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.